Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Pantolonlu Başörtülüler (1 Kullanıcı)

imported_mine_

Kayıtlı Kullanıcı
yazı güzel ama piknikte dışarıda pantolon çk rahatoluyor allah razıolsun...

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
kardesım yanlıs anlamayın lutfen ben de kafamdakı soru ısaretını yazıyorum.amacım muhalefet olmak değil.yanı bayanların pantolon gıymesı bazı durumlarda daha rahat olabılır.bol pantolonun uzerıne bol örtü olmaz mı kı? bazı musluman erkek zencıler de geleneklerı geregı cuma gunlerı elbıse gıydıkleerını bılıyorum.elbıse de bayan kıyafeti.pantolon bol olursa,üzerinde de pardesu ya da ayaklara kadar uzun bırsey olsa ve vucudu belli etmese Kuran-ı Kerimdeki,elleriniz ve yuzunuz harıç....dıye devam eden ayete hizmet edemez mi acaba?

eralpp

Kayıtlı Kullanıcı
Güzel bir paylaşımdı, anlayan ne anladıysa!

çavşin

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH c.c. razı olsun. güzel bir konu. modernazyon geçinenler iyi anlar inş...
selam ve dua ile...

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
kardesım yanlıs anlamayın lutfen ben de kafamdakı soru ısaretını yazıyorum.amacım muhalefet olmak değil.yanı bayanların pantolon gıymesı bazı durumlarda daha rahat olabılır.bol pantolonun uzerıne bol örtü olmaz mı kı? bazı musluman erkek zencıler de geleneklerı geregı cuma gunlerı elbıse gıydıkleerını bılıyorum.elbıse de bayan kıyafeti.pantolon bol olursa,üzerinde de pardesu ya da ayaklara kadar uzun bırsey olsa ve vucudu belli etmese Kuran-ı Kerimdeki,elleriniz ve yuzunuz harıç....dıye devam eden ayete hizmet edemez mi acaba?

Soru:

--Kızlar pardesü veya manto altına pantolon giyebilirler mi?

--Manto veya etek veya pardesü altına pantolon giyebilirler. Sadece pantolon giyip de avret yerleri görülecek bir şekilde gezemezler. Yâni, pantolon giymek yasak değil; pantolonu üstünden etekle, pardesü ile veya entari ile örttü mü, pantolon giymek çok iyi... Çünkü pantolon daha iyi koruyor. Düşse de, bayılsa da hiç bir yeri açılmayacak, saçılmayacak. Tesettür bakımından uygun olduğundan pantolon iyi...

Peygamber Efendimiz, şalvar giyenlere, "ALLAH onlara rahmet eylesin, rahmetine gark eylesin..." diye dua etmiş. O devirde tabii şalvar dikmek, giymek de kolay değil; teşvik etmiş. Şöyle bir peştemal gibi bir şeyi bürünüp öyle gezerlermiş. Kumaş yok, terzi yok, iplik yok, iğne yok... Bizim sahip olduğumuz şartlar yok...

Dünyanın bir çok yerinde böyledir. Malezyası, Hindistan'ı, Pakistan'ı, Afrika'nın bir çok yerleri hâlâ böyledir. Ne yapsın, böyle örtünüyor; içine bizim giydiğimiz gibi bir don giyemiyor. Ama içdonu giymek, şalvar giymek, pantolon giymek tesettürü sağladığı için, erkek için de iyidir, kadın için de çok iyidir.

Ama kadın, pantolonu giyer de üstüne bir şey giymezse çok fenâ oluyor. Niye fenâ oluyor?.. Câzibedar oluyor, haram yerler meydana çıkıyor. Bu sefer daha büyük günah oluyor. Örtünmüş olmuyor.

Örtünmenin esasını her zaman burda söylüyorum: Örtünmede vücut hatları örtülecek, belli olmayacak. Vücudun hatları saklanacak!.. Ne diyor:

(Velâ yübdîne zînetehünne) "Kadınlar zînetlerini izhar etmesinler, göstermesinler!" buyruluyor Kur'an-ı Kerim'de... Zînet nedir?.. Göğüs zînettir, kalça zînettir, bel zînettir, gerdan zînettir, saç zînettir; göstermeyecek bunları!.. Başını örtecek, saçını örtecek, boynunu örtecek... Vücudunu da bol bir şeyle örtecek ki, görünmesin!.. Göründü mü, veyahut belli oldu mu; olmaz!..

--Efendim böyle şey olur mu, Fâtıma Ana gömleği gibi?..

--Tabii ya, bak ne güzel söyledin, Fâtıma Ana gömleği diye... Bol olacak tabii...

Hacca gidiyor hacı hanımlar, köylü hacı teyzeler... Güzel, entarisi bol, omuzdan büzgülü, bol yapmış. Beline bir kuşak sarmış. Yâ kim söyledi sana bu kuşağı sar diye?.. Bir kuşak bağlamış, iyi olmamış. Neden?.. Her şeyi meydana çıkmış.

Pakistanlı hanımlar geliyor hacca... Onları memleketi çok sıcak galiba; başına incecik bir tül örtmüş, incecik bir tülden blüz yapmış... Terliyor da... Haydii, çıplak gibi oluyor. Kâbe-i Müşerrefe'yi tavaf ederken, orada namaz kılarken, bu kıyafetle oraya gelinir mi?.. Bunların hocaları yok mu, söylemez mi?.. Hocaların söylemesi lâzım!..

Olmaz böyle, bu tesettür değil... Altını göstermemesi lâzım!.. Altı göründü mü, tesettür değil... Şekli belli oldu mu tesettür değil... Erkek için de öyle... Şimdi kadın için söylüyoruz.

Erkek de bir blue-jean pantolon giyiyor; önü arkası boğum boğum, yumuk yumuk her tarafı meydanda... Olmaz! Namaz da olmaz. Arkasındakinin namazını da bozar.

Niye hocaefendiler cübbe giyip mihraba geçiyor?.. Tesettürü sağlasın diye... Erkeğin de tesettürü var, erkeğin de bir yerlerinin belli olmaması lâzım!.. Olmaz öyle şey...

Onun için, kızlar mantonun altına, eteğin altına, pardesünün altına pantolon giyebilirler. Pantolon yasak değil... Üstüne bir şey örtmeden, sırf pantolon giymek tahrik edici oluyor; o doğru değil...

Mahmut Esad Çosan R.a

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
tamam kardesım şimdi oldu, Allah razı olsun ben de bunu merak edıyodum,paylasımınız cok yararlı oldu cok tesekkur ederım.

Selametle...

KüBrA1988

Kayıtlı Kullanıcı
Cok ama cok güzel bir paylasim kardesim ALLAH razi olsun .
Problem bunu yapan insanlara yaptiklarinin hata oldugunu söylemek.. :(
Rabbim islah eylesin insaALLAH

matadam

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMUN ALEYKUM.ALLAH sizden razı olsun güzel bilgilendirmeydi.yanlız affınıza sığınarak söylüyorum beni yanlış anlamayın.yazınızın bir bölümünde şu açıklamalar geçti
"Peki, hanımların etek, pardüsü, çarşaf gibi üst giyeceklerin
altına pantolon giymeleri câiz olur mu?
Bu da olmaz.
Çünkü konumu ne olursa olsun pantolon, bir erkek kıyafetidir.
“Kadınlardan erkek giyimi,
erkeklerden kadın giyimi giyerek karşı cinse benzeyenlere...”
diye başlayan hadiste lânet bedduası vardır."

bir kardeşimizede cevabınızda şu açıklamalarda bulundunuz

"Manto veya etek veya pardesü altına pantolon giyebilirler. Sadece pantolon giyip de avret yerleri görülecek bir şekilde gezemezler. Yâni, pantolon giymek yasak değil; pantolonu üstünden etekle, pardesü ile veya entari ile örttü mü, pantolon giymek çok iyi... Çünkü pantolon daha iyi koruyor. Düşse de, bayılsa da hiç bir yeri açılmayacak, saçılmayacak. Tesettür bakımından uygun olduğundan pantolon iyi..."
yani demek istediğim bu iki açıklama birbiriyle uyuşmuyor.ben birinci açıklamadan yanayım.çünkü hadisle belirtilmiş erkeğin kadına kadınında erkeğe benzemesi olayı.saygılar..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Başörtüsünü kıyafetinin içine koymak tesettür değildir.

Saçlarını aşırı topuz yaparak başını örtmek tesettür değildir.

Başını örterek vücut hatlarını belli edecek derecede dar kıyafet tesettür değildir.

Başında örtü altında pantolon veya bluejean tesettür değildir.

(çünkü pantolon bolda olsa baseni belli eder.)

Başında örtü yüzünde makyaj ve parfümle gezmek tesettür değildir..

Başında örtü altında dizaltı etek ve ten çorap tesettür değildir..

Tamamen bedene oturmuş pardesü tesettür değildir.

İçini belli edecek incelikte kıyafet tesettür değildir .

Peki gerçek tesettür nasıl olmalıdır;
Dışarı çıkarken üzerine aldığın elbise bol ise tesettürdür.

Erkeklere ulaşacak parfüm yoksa üzerinde tesettürdür.

Başörtün omuzlarından aşağıya süzülüyorsa tesettürdür..

Sokaktaki yürüyüşün kırıtır şekilde değilse tesettürdür..

Çarşı pazar esnafıyla kırk yıllık ahbap gibi konuşmuyorsan tesettürdür..

Karşındaki erkeğin gözlerine bakmıyorsan tesettürdür..

Ulu orta yerlerde kahkaha atmıyorsan tesettürdür..

Yürüyüşün,konuşman,kıyafetin edep timsali ise tesettürdür..

Rabbim razı olsun..

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Son yıllarda düşük bel pantolon modası çok sürmeden düşük kalça pantolon modasına inkilâp etti.
Çünkü kapitalizm insanların bedenlerini istiyor:

Marka ne çıkarırsa moda oluyor :D yırtık pantolon düşük bel şimdi birde okulda sağda solda paçalarını boru dan ince yapmışlar . :D:D ne komik durum ..

-seleme-

Kayıtlı Kullanıcı
insanlar artık bu durumu normal görüyolar bir de kaldı ki pardesü altına etek giyinecekler ben bunu söylersem artık çok abarttınız diye bağırırlar allah öyle kadınları ıslah etsin rabbim hepimizi doğru yola çevirsin amin

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
insanlar artık bu durumu normal görüyolar bir de kaldı ki pardesü altına etek giyinecekler ben bunu söylersem artık çok abarttınız diye bağırırlar allah öyle kadınları ıslah etsin rabbim hepimizi doğru yola çevirsin amin

Selamun aleyküm seleme kardeşim.. Çok doğru söyledin..
Rabbim ıslah eylesin.. Sırat-ı müstakimden ayırmasın bizleri..

turk8487

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim sakal bırakıp cüppe giyen ve peçe takınan kulunu mu daha çok seviyor ?

Yoksa genel ahlak kuralları içerisinde giyinmiş ama kalbinde O'ndan başkasına yer
vermeyen bi kulunu mu çok seviyor ?

öncelikle böyle ğüzel bi konuyu paylaştıgın için vaktilyl kardeşime yürekten teşşekkür ederm
konuyu okuduğumde beni düşündürdü
bu zamanda nasıl giyinecemizi şaşırdık artık ama
therisk kardeşimin dediği gibide niyet çok önemli tesettür giyipte münafık olmaktansa yüreğimde rabbimin sevgisini taşımayı yeylerim
he kapanmıyorm demiyorum kapandım şükür rabbime ama tesettür deil etek çeket vesaire ama kot pantolonda giymek istemiyorum
çünki ha kapanmışın ha açıkca vücutunu sergilemişin bi fark görmüyorum kot keyip üstü eşarplı oldumu ben kapanmış saymıyorum buda benim düşüncem allahın selamı üzerinize olsun kardeşlerim

turk8487

Kayıtlı Kullanıcı
artı üstünü cizerek söylüyorum her tesettürlü münafık diye bişey yok asla yanlış algılanmasın misal verdim sadece ama etrafında öle
tesettür altında neler neler yapan insanlar var allah öle olmaktan bizleri korusun inşallah

arzu74

Kayıtlı Kullanıcı
Son yıllarda düşük bel pantolon modası çok sürmeden düşük kalça pantolon modasına inkilâp etti.
Çünkü kapitalizm insanların bedenlerini istiyor:

Marka ne çıkarırsa moda oluyor :D yırtık pantolon düşük bel şimdi birde okulda sağda solda paçalarını boru dan ince yapmışlar . :D:D ne komik durum ..

haklısın ibra kardeşim çok komik görünüyorlar.ama hiç rahatsız değiller.benim öğrencilerde aynı şeyi yapıyor.ikaz ediyoruz ama aileler bile bile o şekil pantolonla gönderiyorlar.allah ıslah etsin.selamlar,,,,

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt