Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Pantolonlu Başörtülüler (1 Kullanıcı)

berat05

Yönetici
ve aleyküm selam kardeşim..

yazdıklarıma farklı bakış açılarından güzel cevaplar vermişsin ama her cevaba karşılık bir cevap vermek neredeyse ciltlerle kitap yazdıracak cinsten..

İslami konular bir bütün olarak değerlendirilmeli, doğru çok doğru söylüyorsun ama bütünlüğü kaybetmiş bir islam dünyasında her sorun için farklı bakış açıları olduğundan düşüncelerimizi bir araya getiremiyoruz ..

Eğer izin verirsen ki ben daha yeni olduğumdan dolayı link veremiyorum, yazacağım site adresini link haline getirip diğer kardeşlerime de sunarsan aslında ne demek istediğimi daha iyi anlamış olacaksınız.

Bu site serefcakmak com isimli olup, defalarca her noktasına kadar incelediğim ve özellikle soru cevap bölümünde bu zamana kadar parça parça ele alınıpta çok yanılgılar içinde olduğumuz sorunlarımıza ışık tutacağına inancım tamdır.

Meraklı bir birey olarak çok site incelememe rağmen bu kadar doyurucu bilginin bi arada olduğu bi kaynak göremedim açıkcası. Bizler meğer ne hatalar yapıyormuşuz Rabbimize karşı, inceledikçe ve gördükçe iğreniyorum kendimden..

Tartışmayı uzatmak istemiyorum, çünkü verdiğim her cevaba bir cevap alacağımı, alacağım her cevabada cevap vereceğimi ve bunun sonsuza dek sürebileceğine inanıyorum.

Allah yardımcımız olsun.

SELAMÜN ALEYKÜM

değerli kardeşimiz..her sorunuza bir cvp vermeyeceğim korkmayınız..yetkimde bilgim de uzamnlığım da yok..

link için araştırma yapacağım..amaç Allah c.c. rızasını gözetmektir.

Allah c.c. yar ve yardımcımız olsun..üyeliğinizin hayırlara vesile olmasını temenni ederim

selam ve dua ile

imported_mehmet__

Kayıtlı Kullanıcı
Al işte Bir tane daha.Buda teslim olmuş beşeri kanunlara.Onlar izin vermiyorsa elde yapacak birşey yoksa vs vs.Fettulalh gülen gibi onlara karşı birşey yapamayız onlar güçlü elden gelmez. Aynı kafa.

arkadaşlar giyim konusunda yapacak çok yorum var ve bu konu uzar gider. Ancak benim anlamadığım burada neden kişi adı verilerek hakaret demek istemiyorum ama sert atıflarda bulunuluyor. Yanlış anlamayın benim o kişiyle de cemaatiyle de bir bağlantım yok. Ancak bahsi geçen kişi nin hakkı yeniyor diye düşünüyorum. O kişinin bütün hizmetini hiçe saymak gibi geliyor bana bu tip ifadeler, belki savunmak bana düşmez ancak hatırlatim dedim.

Selam ve Dua ile.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Saygıdeğer arkadaşım..

Bugün insanların çokca yanlış yaptığı bir dönemdeyiz. Giyim tarzı, yaşayış biçiminin yanısıra insanların öncelikle çok önem vermesi gereken DUYGU ve DÜŞÜNCELERİ var..

Bu duygu ve düşünceler insanın Rabbiyle olan ilişkilerinin temel kaynağıdır. Şöyle açıklayacak olursak...

İman bir duygudur değil mi ?
Sevgi de bir duygudur değil mi ?
hasette.. kıskançlıkta, riyada bir duygu değil mi ?

Rabbim yüce kitabında buyurmuyor mu ? Ben yaptıklarınıza değil, niyetlerinize bakarım diye..

Aklıma gelen şu soruyo sormaktan kendimi alamıyorum..

Rabbim sakal bırakıp cüppe giyen ve peçe takınan kulunu mu daha çok seviyor ?

Yoksa genel ahlak kuralları içerisinde giyinmiş ama kalbinde O'ndan başkasına yer
vermeyen bi kulunu mu çok seviyor ?

Bugün rızkımızı kazanmak için çalışmak zorundaysak ve içinde yaşadığımız devletin ve özel sektörün her kademesi giyim ve kuşamda cüppe, sakal, tesbih, peçe, çarşaf gibi giyim tarzını kabul etmiyor ve böyle çalışmayı düşünene iş vermiyorsa ?

Rabbimde görünüşümüze değil kalbimize, niyetlerimize bakıyorsa..

hala bu konuları konuşmak ne denli fayda getirir bize ?

Gelin bırakalım bu konuları duygu ve düşüncelerimizi tamamen Rabbimizin istediği şekle sokalım.. O'nu sevelim.. Bakın o zaman bırakın giyimin Allah'tan başka hiçbir varlığın anlam dahi ifade etmediğine şahit olalım..

Yazık çok yazık..

Madem biz bu dini sevdirmeye çalışırken insanlara kılık kıyafet konusunda hükümler vermeye devam ediyoruz..?

Allah ben sizin kalplerinize bakarım derken önemini ortaya koyduğu kalple neden uğraşmıyoruz..?

Neden kılık kıyafeti bi kenara bırakıp..

Kim kendini bilirse Rabbini bilir hadisi şerifine uyarak öncelikle iç dünyamızdaki kendimizi bulmuyoruz ?

Şu soruların cevabını aramıyoruz ?

Neden, namaz kıldığım halde namazımın her rekatında Allah'tan başka aklıma gelen herşeyi düşünüyorum..?

Neden camiden çıktığımda açık saçık giyinenlere bakıyorum ?

Neden, yaptığım her şeyde enayiyetim ortaya çıkıyor ?

Neden, kendi nefsim dururken başkalarının eksikliklerini eleştiriyorum ?

Neden, başıma gelen kötü bir olayda “Başınıza gelen her musibet, bela kendi ellerinizle yaptıklarınızın karşılığıdır” (Şura Suresi 30) hükmünü bi kenara bırakıp kendimize ne yaptım diye sormamız gerekirken yapana ağır hakaretlerde bulunuyoruz ?

Daha bunlar gibi binlerce soru..

Hiç kendinize sordunuz mu ?

Önce bu soruların cevabını bulalım, sonra oturur giyim tarzımızı eleştiririz...

selamun aleykum kardeşimiz ..

verdiiginiz cevapları okumaya çalıştım ..
anladığım kadarıyla .. vurguladıgınız nokta... duygu ve düşüncelerimizi halis yapalım .. dogru yapalım .. bunu icraata dökmesekte olur . eger inandıklarımızı icraata döksek bile yaşasak bile durum, koşul ,şartlar .. nasıl elveriyorsa öyle yaşayalım gibi bir düşünce çıkıyor. yanlış anlamış isem kusuruma bakmayınız kardeşim...

sizin bu mantık çerçevesinde baktıgımız zaman birçok emir ve yasaktan taviz verelim.. bunun ilerleyen zamanlarda nasıl bir hal alabilecegini düşüne biliyormusunz.. ortada din denen birşey kalmaz... haa tamam kalbimizde niyetimiz tam deriz avurunuz.. rabbim kalblere bakar .. nasıl olsa affeder...
der avunuruz...

dinimiz işte öyle her durumda her koşulda .. zaman ve mekana göre degişiklik gösterebilecek ..önceden şaplonları hazırlanmış .. gerektigi zaman kopyalanıp yola devam edile bilecek birşey degildir... içerisine yorum katılıp sence bence onca .. denilebilecek bir şey degildir. .. böyle olurda felsefe olur din olmaktan çıkar...

tesettür olsun veya başka bir emir ve yasak olsun .. kuralları ve hükümleri bellidir .şartları bellidir.. bunlara uymakla mükellefiz ..

rabbim yar ve yardımcınızolsun kardeşim ..
selam ve dua ile

therisk

Kayıtlı Kullanıcı
Berat05 kardeşim teşşekürler, Allah razı olsun. Korkum yok çok şükür mevlam'dan başka.. Mevlam'danda azap edeceğinden, cehennemine atacağından, hesaba çekeceğinden değil, korkum sevgisini kaybetmekten, nezdinde değerimi yitirmektendir..

Burada anlatmak istediğim tesettürün olup olmaması değil, öncelik sırasının DUYGU ve DÜŞÜNCE'den başlamasıdır. En basit örnek olarak,

Alıntı:
_SeNaToR_´isimli üyeden Alıntı
Al işte Bir tane daha.Buda teslim olmuş beşeri kanunlara.Onlar izin vermiyorsa elde yapacak birşey yoksa vs vs.Fettulalh gülen gibi onlara karşı birşey yapamayız onlar güçlü elden gelmez. Aynı kafa.

yukarıda bana yazılan cevapta senatör isimli üye ne yazıkki daha tanımadan bilmeden hakkımda ve diğer insanlar hakkında yorum yaparak ne yazıkki ince bir GIYBET olayına girmiştir.

Şunuda diyebilirsiniz, biz duygumuzuda eğitiriz, her şeyide yaparız en azından bu yoldayız elimizden geleni yapıyoruz diye.. Bende sizlerle aynı düşünceleri paylaşırken ne yazıkki yıllar sonra bile Rabbime O'nun istediği duygu ve düşünceleri veremediğimi farkettim.

Bir sarhoş düşünün, içkinin haram olduğunu biliyor, dinin hükümlerini biliyor ama içmekten kendini alamıyor. Buna ne kadar günah de ne kadar yanacaksın de.. Diyeceği cevap ben zaten yanmışımdır.

Ama bu sarhoşun elinden tutup duygularını eğitirseniz içkiden yasaklama yolu ile değil, gerçekten içkiden nefret etmesi için DUYGU ve DÜŞÜNCESİNİ verirseniz, dünya yıkılsa bi daha içkiyi ağzına sürmez.

Son kez söylüyorum ben, toplumdan içki, kumar, zina vs. yapıp dışlanmış, horlanmış, itilmiş insanların, herşeye rağmen ALLAH'ın kulları olduğunu, pişmanlık DUYGUSUnun verilmesiyle beraber bu insanlardan Veli bir Allah kulu bile olabileceğini düşünüyorum hatta olduğunuda biliyorum.

Şunada inanın, tüm DUYGU ve DÜŞÜNCELERİ ALLAH olan bir kul, dünya başına yıkılsa o zaman sırf ALLAH için tesettürünüde takar, şeri ne hüküm varsa yerine getirir ..

Eğer DUYGU ve DÜŞÜNCE nasıl eğitilecek, insanlar bu dünyada maddi ve manevi huzuru nasıl bulacak diyorsanız o zaman hemen elimden geleni yapayım.

Allah yardımcımız olsun.

Hayat O'nun, Ölüm Onun, Sen Kimsin ? neyin var bu Dünyadan ???

berat05

Yönetici

Şunada inanın, tüm DUYGU ve DÜŞÜNCELERİ ALLAH olan bir kul, dünya başına yıkılsa o zaman sırf ALLAH için tesettürünüde takar, şeri ne hüküm varsa yerine getirir ..

Allah cc razi olsun kardesimiz
Demek istediginizi anladim kendi adima
sizde duygu ve dusuncelerimizi egitip dogru insan olabilms yolunu gosterecek konular acarak bilgi sahibi olmamizi saglayabilirsiniz

selam ve dua ile

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
katkılarınız ve yorumlarınız için hak razı olsun salih amellerde bulunan hakkın rızasını yaşantımıza uyarlayan kullardan olmamız duasıyla

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
11718468in5tu3.jpg

BiR DâVâSı Ve De SeVDâSı oLMaLı Bu YüReKLeRiN

CAFERİ_TAYYAR

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.
Güzel bi paylaşım olmuş,konuyu açan kardeşden ALLAH c.c. razı olsun
selametle

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
"Helâl olanlar açıklanmıştır, haram olanlar da açıklanmıştır"Bu ikisi arasında (durumu açık olmayan) şüpheli şeyler vardır. Bunların (haram mı helal mı olduğunu ) çokları bilemez. Kim şüpheli şeylerden kaçınırsa, dinini ve ırzını korumuş olur. Kim şüpheli şeyi işlerse harama düşer. Tıpkı, sürüsünü, yasak koruluğun etrafında güden çoban gibi.) Koyunları her an koruluğa kayabilir. Bilesiniz! Her melikin bir koruluğu olduğu gibi, (Allah'ın da bir koruluğu vardır.) Allah'ın koruluğu haramlardır. Bilesiniz! Vücudda bir et parçası vardır, bu sıhhatli oldu mu vücudun tamamı sıhhatlidir, bozuldu mu, vücudun tamamı sıhhatini kaybeder. İşte bu parça kalptir"(hadisi serif)

CAFERİ_TAYYAR

Kayıtlı Kullanıcı
"Helâl olanlar açıklanmıştır, haram olanlar da açıklanmıştır"Bu ikisi arasında (durumu açık olmayan) şüpheli şeyler vardır. Bunların (haram mı helal mı olduğunu ) çokları bilemez. Kim şüpheli şeylerden kaçınırsa, dinini ve ırzını korumuş olur. Kim şüpheli şeyi işlerse harama düşer. Tıpkı, sürüsünü, yasak koruluğun etrafında güden çoban gibi.) Koyunları her an koruluğa kayabilir. Bilesiniz! Her melikin bir koruluğu olduğu gibi, (Allah'ın da bir koruluğu vardır.) Allah'ın koruluğu haramlardır. Bilesiniz! Vücudda bir et parçası vardır, bu sıhhatli oldu mu vücudun tamamı sıhhatlidir, bozuldu mu, vücudun tamamı sıhhatini kaybeder. İşte bu parça kalptir"(hadisi serif)

selamun aleykum,
ALLAH c.c. bizleri o et parçasının bozulmaması için mücadele eden ve kazananlardan eylesin inş.
selametle kalın inş

kalemgenç

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. vaktileyl kardeşim paylaşımın için ALLAHrazı olsun.neyazıkki bu yanlışa düşen kardeşlerimiz çok.Rabbim ıslah etsin.(amin)

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
SOKAKTA GİYİLEN ELBİSEDE YAPILAN YANLIŞLIKLAR:

1- İçi gösteren astarsız ve ince gömlek, elbise, özellikle etek (şifon ve organze türü):

Bazı kardeşlerimiz sokakta dış elbise olarak, güneş ışığı veya dükkanların ışıkları vurduğu zaman ve hatta ışık vurmadan bile içini gösteren ince elbise veya ceket altı etek giyiyorlar. Bu da çok vahim sonuçlara neden oluyor ve maalesef bazen içiniz görünüyor. Bu tür giyinme hatası geçen yaz mevsiminde had safhada idi bu yaz da öyle olacağa benziyor. Kardeşlerimiz bu tavırlarıyla yukarıda saydığımız 2, 3, 4 ve 5. hadislere aykırı davranıyorlar. Lütfen bu yanlışa düşmeyin.

2- Dar ve vücuda yapışan elbise, tişört ve gömlek:

Sokakta dış elbise olarak bu tür şeyler giyilince vücut hatları belli oluyor ve erkeklerin dikkatini çeker bir hale geliyor. Bu tür giyinişler de örtünme emrinin genel amaçları ile yukarıdaki 3. ve 4. hadislerin emirlerine aykırı. Lütfen sokakta dış elbise olarak bu tür şeyleri giymeyin.

3- İçi göstermese ve dar olmasa bile kumaşının türü sebebiyle vücuda yapışan ve vücut hatlarını belli eden elbise ve etek. (Buzy, ipekli türü vb.):

bir üst maddedeki mahzurlar bu tür giyinişte de mevcut. Lütfen sokakta dış elbise olarak bu tür şeyleri giymeyin.

4- Pantolon:

Bazı başörtülü hanım kardeşlerimiz dış giysi olarak beline kadar bir üst elbise veya ceket giydiği halde belden aşağısı açıkta kalacak şekilde altına pantolon, hatta bazen dar pantolon ve hatta ne kadar acıdır ki bazen de bulucin giyiyorlar. Bu da vücut hatlarını belli ediyor ve dikkat çekiyor. Üstelik başörtülü bir hanımın böyle giyinmesi daha çok dikkat çekiyor ve İslam`la alakası olmayan insanların bile "Şuna bak bir de başörtüsü takıyor!" demesine neden oluyor. Onların öyle demesi bir yana bu tür giyinişler örtünme emrinin genel amaçları ile çelişki halinde. Bir de bu tür bir giyiniş yukarıdaki 7. hadiste geçen Peygamber Efendimizin şiddetli yasağının sınırlarını zorluyor. Lütfen bu tür olumsuzluklara sebep ve bir erkek giysisi olan pantolonu sokakta giymeyiniz.

5- Kısa kollu elbise:

Hayret edilecek bir şekilde son zamanlarda bu tür giyinişlere de rastlıyoruz. Özellikle bazı genç hanım kardeşlerimiz de üstlerine delikli, dantelli veya saydam bir üst giyisisi alıyor ve kısa kollu giyisisi bunun altından görülüyor. Oysa örtünme emrinin gerçekleşmesi için kolların kapalı olması gerekiyor. Yukarıdaki 2. hadiste Peygamberimiz, hanımların yabancı erkeklere karşı yalnızca yüz ve ellerinin açık kalacabileceğini söylüyor. Lütfen bu noktaya dikkat edin ve bu tür yanlışlara düşmekten kaçının.

6- Yırtmaçlı etek:

Anlaşılması çok güç ama bazı kardeşlerimiz de dış elbise olarak altlarına yırtmaçlı etek giyiyorlar. Gene anlaşılması çok güçtür ki bu yırtmaç bazen diz kapaklarına kadar bile çıkabiliyor. Kardeşlerim! Böyle örtünme olur mu? Yanlış yapıyorsunuz! Yoksa son zamanlardaki tesettür tartışmaları, televizyon ve tesettür defileleri vs. bizlere temel bazı şeyleri, bazı değerleri unutturdu mu? Kardeşlerim bu tarzda bir giyinmeyle ayete de hadise de, örtünme emrinin amaçlarına da muhalefet ediyorsunuz. Tesettürlü bir hanımınefendinin böyle bir giyiniş tarzı olamaz. Lütfen bu hataya düşmeyiniz.

7- Manto ve pardesü türlerinden:
1-İçini gösteren, 2-Çok aşırı süslü, 3-Çok dikkat çekici renkli (mesela kırmızı), 4-Dar, 5-Uzun yırtmaçlı, 6-Parlak deri, 7-Bele doğru daralan (Rus modeli):

Bu tür pardesü ve mantolar da dikkatleri üzerinize çekmenize veya bazen vücut hatlarınızın belli olmasına sebep oluyor. Oysa örtünme emrinin amaçları arasında bunları önlemek var. Lütfen pardesü ve mantonuzun böyle olmamasına özen gösterin ..

selam ve dua ile..
iktibas

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt