nick olarak arapça yazı koyunca sevaba girdiğini bile düşünüyor olabilirsin. karşındaki kimdir nedir bilmeden 'rastgele' konuşuyor, hem karşındakine hem de bahsettiğin hocaefendiye laf atmış oluyorsun. çok sığ düşünüyorsun. bi defa fethullah gülen benim liderim,hocam,önderim vs değildir. böyle kabul eden biri değilim çünkü. bu ülkeye,islama kimin -bilerek/bilmeyerek- zarar verdiğini de az çok biliyorum. aslında senin ve senin gibilerin zihin dünyasına nüfuz etmenin ne meşakkatli olacağını da tahmin edebiliyorum. yine de denemek istiyorum: Nisa/11'de belirtilen erkeklere kızların iki katı miras verilmesi konusunda Prof. Hayrettin Karaman şöyle diyor: http://www.hayrettinkaraman.net/sc/00090.htm bir zahmet oku. şimdi sana oturup Kuran ve hadiste net şekilde bulunup, şu an uygulanmayan, uygulanmasının doğru bulunmadığı şeylerin listesini araştırıp yazmaya uğraşamayacağım. Yine de bildiğim/aklıma gelenleri yazayım. Hz. Ömer halife iken, hırsızların elinin kesilmesi gerektiğini belirten ayet (Mâide/38) bir süre uygulanmamıştır. Çünkü kıtlık vardır ve hırsızlığın cezası hafifletilmiştir. Kalkıp birisi Hz. Ömer'i sapkınlıkla suçlamış mıdır sence? ( Biliyor muydunuz ? İslamı Peygamberimizden geldiği gibi değil de -haşa- "evrensel" ölcüde algılamak lazımmış ! :yani Amerikanın istediği gibi ) Bu lafını tekrar düşün bakalım. Hz. Ebubekir de zekat vermeyenlere karşı Peygamberimizin cebir kullandığı görülmemişken, onlara savaş açmıştır. Çünkü ufuk sahibidir, çünkü dinin özüyle ilgilenmektedir,şekliyle değil. Hz. Ömer gayrimüslimlere verilen,Kuran'da geçen; zekat uygulamasını engellemiştir. Çünkü ayetteki amaç onların kalbini ısındırmakken, onlar ucuz yolla para kazanma yolu sanmışlardır bunu. Hz. Ömer de bunun önünü kesmiştir,ayeti uygulamamıştır. Hz. Ali'nin karşısına, mızraklarının ucunda Kuran sayfaları varken çıkanlar, Hz. Ali taraftarları arasında teklemeye neden olmuştur. Nasıl olur Kuran sayfaları üzerine yürürüz diye düşünmüşlerdir. Hz. Ali ise buna aldanmamalarını istemiş, aslolanın Kuran'ın cismi sayfaları olmadığını belirtmiştir. (tutup burda kitap halinde elimize alabildiğimiz Kuran'a saygısızlık ettiğimi düşünürsen fazla şaşırmam !!)
Bu örnekler çoğaltılabilir. Şeriat sandığın gibi donuk bir şey değildir. Zamana ve şartlara göre uygulama alimlerce değiştirilebilir. Allah yaşamış ve yaşayacak tüm müçtehidlerden razı olsun. Ama içtihat kapısı kapandı,dersek, o zaman çağın gerisine düşeriz. Kendi ihlaslı hayatımızda yaşayıp gidebiliriz, ama hangi dünyada yaşadığımızı unutup İslam'ı bu çağın insanlarına, yeni sinelere götüremeyiz, çok zor olur.
Biri kalkıp "yaşar nuri öztürk abdest azaları (saç,kollar...) açık gezilebilir diyor" diyerek alimlerin çok büyük çoğunluğunun tesettür anlayışıyla örtüşmeyen bu fetvayı uygulamaya kalkabilir. O kişi dahi müsamahayı hak ediyor,saf ve bilgisiz olup bu fetvanın doğru/hak olduğuna inanmışsa??
Din sabit, şeriat dinamiktir. Bunu anlamayanlar maalesef bu dinin zarar görmesine bilmeyerek de olsa neden olmaktalar. Ha unutmadan, senin gibi fikirlerini kozaya hapsetmiş sabit fikirli kişiler her şeyi anlamak istediği gibi anlar,normaldir. Sanki ben "müslümanlar dışında islama zarar veren yoktur" demişim gibi, tutup batılılar,papazlar vs. zavallı laflar etmişsin. Papazlarla ya da islama düşmanlık duyan herhangi biriyle can canan olup "ok yaydan fırlar gibi onlara tabi olmaktan" bahsetmişsin. bu önyargıdır, bu sui zandır; bu, müslüman ahlakı olmasa gerek..
Allah'a emanet olun.