Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ÖRTÜNMEME BAHANELERİ (2 Kullanıcı)

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ÖRTÜNMEME BAHANELERİ

zynp_rukiye yazdı:
Esselamun aleyküm;
Rahman razı olsun paylaşımınız güzeldi günümüzde zikredilen bahanelere cevaptı.Rabbim örtünmemiz husunda emrederken bizler bahaneler buluyoruz.Bir sebebden veya sebeblerden dolayı açılmamalıyız.Rabbim bizleri ıslah etsin inşaallah selam ve dua ile...

ve aleykum selam ecmain haklısınız amin inş..selametle...

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm kardeşim bu örtünme konusanuda uydulan bahanelerin en sinir olduğum, evlenince kapanırım, denmesidir.:mad::mad:ya neden evlenince kapanıyosun.şimdi kapanmıyosun.seni açık görüp de seven insan seni öyle kabullenen insan zaten açık halini sevmiştir.kapanmanı istemeyecektir.rabbim bütün bacılarımıza allah rızası için kapanmalarını nasip etsin.

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

" YAŞAYACAĞIN GARANTİ Mİ YA YARIN ÖLÜRSEN "
selamun aleyküm abi Allah(c.c.)razı olsun gerçekten çok güzel bir paylaşımdı..nefsin hileleri tek tek anlatılmış adeta..hayırlı işlerde muhakkak engellerle karşılaşılabiliyor..nefis türlü türlü hileleri ile kandırmaya çalışıyor..ama bu engeller bizleri yıldırmamalı,aksine daha da bi güç vermeli..Allaha(c.c.)emanet olun..

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
selamun aleyküm kardeşim bu örtünme konusanuda uydulan bahanelerin en sinir olduğum, evlenince kapanırım, denmesidir.:mad::mad:ya neden evlenince kapanıyosun.şimdi kapanmıyosun.seni açık görüp de seven insan seni öyle kabullenen insan zaten açık halini sevmiştir.kapanmanı istemeyecektir.rabbim bütün bacılarımıza allah rızası için kapanmalarını nasip etsin.

ve a.selam kardeşim..haklısın kardeşim...buda farklı bir bakış açısı olmuş..selamtle kal inş..

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

RECEB-I KAMER yazdı:
" YAŞAYACAĞIN GARANTİ Mİ YA YARIN ÖLÜRSEN "
selamun aleyküm abi Allah(c.c.)razı olsun gerçekten çok güzel bir paylaşımdı..nefsin hileleri tek tek anlatılmış adeta..hayırlı işlerde muhakkak engellerle karşılaşılabiliyor..nefis türlü türlü hileleri ile kandırmaya çalışıyor..ama bu engeller bizleri yıldırmamalı,aksine daha da bi güç vermeli..Allaha(c.c.)emanet olun..

ve a.selam kardeşim...ecmain..evte kardeşim nefs her daim takipte dedğin gibi ona uymamak duası ile selametle kal kardeşim...

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

S.A.ALLAH razı olsun.Bu bahaneleri geçmeyi nefsini yenmeyi başarabilenleri ayrıca hakkını vererek tesettürü uygulamak ve yaşamak gibi bir mücadele bekliyor.Ben kapandığımda örütümü niye yakalarımın üstüne attığımı,sıkma baş denen modelin daha güzel durduğunu,pantolonu neden bıraktığımı vb... tepkilerle karşılaştım.İnşaALLAH her işimizde ALLAH ın rızasını arayarak yapanlardan olalım.A.E.O.

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

ADALETIMAHZA yazdı:
S.A.ALLAH razı olsun.Bu bahaneleri geçmeyi nefsini yenmeyi başarabilenleri ayrıca hakkını vererek tesettürü uygulamak ve yaşamak gibi bir mücadele bekliyor.Ben kapandığımda örütümü niye yakalarımın üstüne attığımı,sıkma baş denen modelin daha güzel durduğunu,pantolonu neden bıraktığımı vb... tepkilerle karşılaştım.İnşaALLAH her işimizde ALLAH ın rızasını arayarak yapanlardan olalım.A.E.O.

ve a.selam evet hocam haklısnız hakkıyla kapananlardan olur tüm bayan kardeşlerimiz inş..selametle kalın...

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı

S.A
MEVLA TEALA KADINI ALTIN DEĞERİNDE YARATMIŞ HİÇ ALTIN AÇIK BİR ŞEKİLDE DIŞARIYA BIRAKILIR MI NE KADAR ÖZENLE SARIP SARMALANIR AÇIK KADINLARI HİÇ ANLAMIYORUM ZATEN YAAAAA Bİ DIŞARIYA ÇIKIYOSUNUZ BÜTÜN GÖZLER SİZİN ÜZERİNİZDE NASIL RAHATSIZ OLMUYORSUNUZ ALLAH HİDAYET VERSİN (AMİN) S.A

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

hafizkiz yazdı:
S.A
MEVLA TEALA KADINI ALTIN DEĞERİNDE YARATMIŞ HİÇ ALTIN AÇIK BİR ŞEKİLDE DIŞARIYA BIRAKILIR MI NE KADAR ÖZENLE SARIP SARMALANIR AÇIK KADINLARI HİÇ ANLAMIYORUM ZATEN YAAAAA Bİ DIŞARIYA ÇIKIYOSUNUZ BÜTÜN GÖZLER SİZİN ÜZERİNİZDE NASIL RAHATSIZ OLMUYORSUNUZ ALLAH HİDAYET VERSİN (AMİN) S.A

ve a.selam haklısınız yaklamşım cok güzel olmuş selametle kalın Allah c.c. razı olsun selametle...

Resul Aydın

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜN ALEYKÜM.

HANIM KARDEŞLERİM, AZİZ GENÇLER.

BAKINIZ, "EMR-İ BİLMARUF VENEHYİ ANİLMÜNKER" AYETİNİ, KANAATİMCE YETERİ KADAR ANLAYAMIYORUZ.

ZİRA, AYETTE GEÇEN "EMR-İ BİLMARUF" KELİMESİ İSMİ FAİLDİR.
YANİ EMR-İ KELİMESİNİN FAİLİ "AMİR"DİR
YANİ, YAPTIRIM GÜCÜ BAB"INDA AMİR OLANLAR İYİLİĞİ EMREDER KÖTÜLÜKTEN MEN EDERLER.

BURADA SORGULANMASI GEREKEN, ZARURİYETTEN DOLAYI MAĞDUR OLMUŞ, VEYA OLAN İNSANLAR DEĞİL; SİSTEMİN KENDİSİDİR.

ANCAK, HİÇ BİR BASKI VE DAYATMAYA MARUZ BIRAKILMAMIŞ OLUP, HENÜZ "TESETTÜRÜN"
MANA VE ÖNEMİNİ ALGILAYAMAMIŞ OLAN HANIM KARDEŞLERİME, "ALLAH"(cc) HİDAYET NASİP ETSİN (AMİN).

SELAM VE DUA İLE...
ALLAH"A EMANET, EMANETE SAHİP OLUNUZ.

efuli

Kayıtlı Kullanıcı

slm. inanin yazdiklarinizi utanarak okudum.rabbim biliyor nasil kapanmak istedigimi ama kapali degilm.sebebi derseniz onlari soylemeye bile utaniyorum cunku cok sacma sebebler ve bu sebebler benim degil ailemin buldugu sebeblersmileybu sene ogretmen oldum ve calisicam kapalilara da izin vermiyorlar ama butun zorluklara ragman kapanicam Allahimin yardimiyla insallah.NE OLUR BU SACMALIKLARDAN KURTULMAM VE KAPANA BILMEM ICIN BENIM VE BENIM GIBILER ICIN DUA EDIN,ALLAH RIZASI ICIN
gerçekten bende senin gibi bu yazıyı okurken utandım ebnde bunu canı gönülden istiorum ama bu saçma bahanelrin ardına sığınıorum rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun en kısa zamanda örtünmek üzere inşallah

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

Rahman razı olsun kardeşlerim yaklaşan şu RAMAZAN ayı hümetine dualarımız kabul olur inşaALLAH selametle..B)B)B)

uamurat

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun kardeş bu yazfıkların o kadar makbule geçti ki anlatamam.benim kardeşimin başını kapatma çabalarıma faydası olucak allah razı olsınB)

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

uamurat yazdı:
allah razı olsun kardeş bu yazfıkların o kadar makbule geçti ki anlatamam.benim kardeşimin başını kapatma çabalarıma faydası olucak allah razı olsınB)

B)B)B)

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı

muaz kardeş çok önemli bir konuya değindn ALLAH razı olsun.nefise ağır geliyor tabi ama bahanelerle bunun üstünü örtmek çok yanlış.nasıl anne babanın dediği ikiletmiyoruz RABBİM emrini nasıl bahanelerle geçiştirebişiyoruz.anne babamız daha da mı değerli.onları haşa ALLAHtan daha mı değerli kılıyoruz ki onlar isterken hemende RAB isterken sonra.
rabbim hepimize hidayet versin

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

mabet_bekcisi yazdı:
muaz kardeş çok önemli bir konuya değindn ALLAH razı olsun.nefise ağır geliyor tabi ama bahanelerle bunun üstünü örtmek çok yanlış.nasıl anne babanın dediği ikiletmiyoruz RABBİM emrini nasıl bahanelerle geçiştirebişiyoruz.anne babamız daha da mı değerli.onları haşa ALLAHtan daha mı değerli kılıyoruz ki onlar isterken hemende RAB isterken sonra.
rabbim hepimize hidayet versin

Rahman cümlemizden razı olur inşaALLAH kardeşim selametle kalın ...

selamun aleykum

ebrar_21

Kayıtlı Kullanıcı
S.a öncelikler şunu Söylim Bendede Bu Bahanelerden Birkaçi Vardi özellikle Yeni Mezun Oldum Ve Iş Bulamama Korkusu Vardi,ramazan Ayi Vesilesiyle Kapandim çok şükür.namazlarimda Ve Sürekli Dua Ediyorum Rabbim Inşaallah Namazimin Ve Başörtümün Sorun Olmadiği Hayirli Kapilar Açsin Diye,ve Artik Ben Kulluk Vazifelerimi Yapma Endişesindeyim Dua Ediyorum Ve Rabbimden Bekliyorum.aeo,dua Ile...

rakabe_

Kayıtlı Kullanıcı
s.a muaz kardesim uzun bir aradan sonra nihayet girebildim siteye yine ne güzel konulara deginmşsin eline emegine yüregine saglık... bir cok kişiyede faydası olacakatır inşallah.. RABBİM bu bahanelerden,seytanın vesveselerinden kurtarır inşallah cümlemizi..selam ve dua ile...

sena30

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.gerçekten çok güzel yazmışsınız.bende kapalı değilim.ama elimden geldiği kadar ibadetlerimi yapıyorum.inşallah banada dua edin.tabi önce bizlerin elinde ama belkide yazdığınız gibi bahanelerin ardına sığınıyoruz.rabbim bana ve tüm açık kardeşlerime nasip etsin inşallah

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt