Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

°•°• ANA GİBİ YAR Ola/NAMAZ °•°• (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
linje2021ip1.gif

Hasreti dillendirdiğin duvarlar dinlemedi seni. "Katreye ne anlatır yangının felsefesi." Dünyanın vaadi yok kalbine. Huzur dilendiğin kentler dinlendirmedi seni. "Gözyaşı nerden bilsin Leylâ'ya b/akan gözü terkettiğini." Tenin kıyıları inci mercan sunmadı cânına. İlticâ ettiği meydanlardan kovuldu ruhun. Cebini ısıtanlar yüreğinin üşümesine çare olamadı. Sevdanın aynasında bir türlü bir araya getiremedin yüzünü. Kırıldı aynalar yahut aynalara kırıldın. "Kendine batan gül dalında dikensin." Dar vakitler tuttu ayağını hep. Dünü öldürdün; koparılmış takvim yapraklarına kefenledin. Yarının eşiğinde hep ölü buldun kendini; bir türlü bağdaş kuramadın geniş zamanların sofasına. Dünün katili diye arandın, yarının elinde kaybeden oluverdin. Vaktin daraldı. Masumiyetini onaylatacağın makamlar aradın. Bulamadın. Kirlendin, ak ellerinde çamurlar yoğurdun, pâk gözlerini karalıklara gömdün. Pişman oldun. Seni akl/ayacak, akl/andığını tescil edecek yüzler aradın. Bulamadın. İlticâların reddedildi. Yüzlerin y/amacına tutunamadın. Koşuşturmaların arasından sıyırdı seni namaz. Bir kenara çekti. Dışarının gürültülerini kesti. Parmağını dudağına götürüp "sus!" dedi sorgulayıcı bir bakışla. Kendi içine bıraktığın seslerin elinden tuttu. Yeniden kendin(l)e konuşur eyledi seni.
Gel, gel de şimdi, boşalt cümle çığlıklarını namazın gözbebeklerine.

* * *

A(lı)cılar ayaklarını hüznün boşluğuna çekti. Yetimlikler büyüdü kederlerinin köprü altlarında. Üşüdün öylece. Kalakaldın. Tesellisiz. Sığınaksız. Dayanaksız. Sona beş kala iken elinden tuttu namaz. Seni kendine sırdaş kıldı. Tutup bedeninin her azasından, sonsuz bir kabullenmişlik içinde sarıp sarmaladı seni; ana rahmine düşer gibi düştün namazın semâsına. Abdestin pâk suyuyla çevrildi her yanın; bedenini rahmetin teselli edeceği bir sancı gibi atıverdin namazın teninden içeri... Elin elinin üstünde, el çektin dünyadan. Yüzün Kâbe'ye yapışık, yüz döndün aşağılardan. Ayakların seccadede (kıyamda/huzurda), uzaklara ittin cümle hüsranları. Elinden bir şey gelmeyen, nefesi kendine yetmeyen, kendi bedenine kıvrılmış bir cenin gibi sonsuz bir rahmetin kozasına girip arınıp çıktın secdeden. Erkence doğmuş bir bebektin dünyanın kollarında. Kalbin yaralı. Varlığın titrek. Umutların cılız...

Gel de tutun şimdi namazın sevdalarını emziren göğsüne. Dudaklarından sızan dualar kadar besle kendini, besle...

* * *

Yûsuf'leyin düştüğün dünya kuyusunda aç gözlü bezirgânların elinden aldı seni namaz. Yokluğunu ebedî varlığa aday kıldı. Kara(n)lıklarını sonsuz nurla göz göze gelmene bahane yaptı. Hüsranlarını sonsuz rahmetin b/eşiğine gül yangını diye sundu. Korkularının karasından sızan mürekkeple sonsuz kudret eline reddedilmez dilekçeler yazdı. Nefsini ve malını en güzel "müşteri"ye "en güzel karşılık"la sundu. Hatırla ki; "Allah müşteridir müminlerin nefislerine ve mallarına; cennet karşılığı [satın almak diler]."

Gel, gel de sat şimdi kendini namazın tezgâhında. Dök hüzünlerini, serp korkularını Rahman'ın secdegâhına.

* * *

Sahte kurtuluşlarla kandırılıp ucuza yağmalanmaktan korudu bedenini namaz. Sığ tesellilerin avuntusundan çekip aldı kalbini. Ödünç teveccühlerin, kısır beğenilerin, ikiyüzlü rağbetlerin çekim alanında yağmalanmaktan kurtardı yüzünü. Kimseler yüzünü bilmezken yüzüne bakıp sana etten kemikten yüz giydiren Rabb'inin "vech"inde durulttu şöhret olma heveslerini. Kimseler incecik dertlerini, gizli saklı fısıltılarını işitmezken, işitse de ciddiye almazken, dudaklarında utanarak kıpırdayan, nefeslerine acemice tutunan, tereddütlerinin yumağına sarılıp duran özlemlerini Rabb'inin rıza göğüne uçurdu namaz.

Kırık kalbin ki en iyi parçandır. Seni teninin kıyısından çeker; ruhunun inci mercanını aramaya salar. Kırık kalbin sonsuza uzaklığının belirtilerini açıklar düşlere vurgun hekimlere... Bak ki, kırıklarını sildi; yeni baştan doğurdu umutlarını namaz. Onardı seni; mahzun kalbini göğsüne aldı; bin inşirah içirdi. Nefesini göğünde ağırladı; sana yeni ruhlar bağışladı. Kuluçkaya yatırdı kanadı kırık düşlerini. Sıcağında yatıştırdı kaygılarını.

Ana gibi yâr oldu sana namaz; uzak tuttu seni cümle t/uzaklardan. Kendine a(l)dandığın günahlı kurbanları kesip attı boynundan. Her gün ah'ını rahmet serinliğine yıktı; hüsranlarına sonsuz teselliler sundu. Her günahını rahmet serinliğinde yıkadı; lekelerin ak köpüklerde yundu.

Gel, gör ki, kucağında avutur seni namaz.

SENAİ DEMİRCİ

linje2021ip1.gif

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
okumaya ihtiyacım olan bir konuydu,ALLAH RAZI OLSUN aliye kardeş,imdadıma yazın yetişti,selametle...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
_________selamün aleyküm güzel kardelenim
emeginize saglık olsun ..
senai hocamızın .. harika uslubuyla yazılmış...*ana gibi yar ola namaz*
begeniyle okudum güzel kardeşim....özellikle namazla ilgili çalışmaları çok etkileyici oluyor.. rabbim razı olsun paylastıgınız için
rabbimize emanetisiniz kardeşim benim
selam ve dua ileB)B)B)_________

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
okumaya ihtiyacım olan bir konuydu,ALLAH RAZI OLSUN aliye kardeş,imdadıma yazın yetişti,selametle...

~*~

Allah c.c sizden de iki cihanda razı ve memnun olsun inşallah değerli ablam..B)Teşekkür ederim..Faydalı olduğuna, size hitap ettiğine sevindim ablam..En Emin'e emanet olunuz inşallah..Selam ve dua ile.Hayırlı ve bereketli günler.

~*~

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Selamünaleyküm kalbi güzel kardeşim ALLAH c.c. razı olsun...
emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım canım benim tekrar okudum sayenizde
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...İNŞALLAH...B)B)
(anneannem pc nin başında gördüğünde ilk sorduğu benim kızım ordamı:)
benim kadar annennemide etkilemişsin canım kardeşim selamı var size ve arkadaşlarınıza DUA'larındasınız ...arkadaşlarınıza selam B) )

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamünaleyküm kalbi güzel kardeşim ALLAH c.c. razı olsun...
emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım canım benim tekrar okudum sayenizde
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...İNŞALLAH...
(anneannem pc nin başında gördüğünde ilk sorduğu benim kızım ordamı:)
benim kadar annennemide etkilemişsin canım kardeşim selamı var size ve arkadaşlarınıza DUA'larındasınız ...arkadaşlarınıza selam )

~*~

Ve aleyküm Selam ve rahmetullahi ve berekatühü değerli Nihal ablamB)..Çok duygulandım bu güzel mesajınızı okuyunca canım ablacım..Ne yazacağımı bilemiyorum..Çok mutlu oldum..Muhterem Anneannemin ellerinden öperim ben de değerli ablam, kızı burdadır her daim inşallah:)..Kıyamam ya, ellerinden öpün inşallah benim yerime ablacım, Allah c.c sağlık, sıhhat ve hayırlısıyla uzun ömürler versin anneanneme inşallah...Dualarımda sizler hep varsınız.. Rahman c.c güzel gönüllerinize göre versin, her türlü sıkıntıyı sizlerden uzak tutsun inşallah..Amin amin ablacım..Güzel yüreğinizle ve benim için çok değerli ablalılığınızla kalbimde yeri ayrı olan birisiniz..Rabbimiz c.c sizden ebeden razı olsun, eksikliğinizi göstermesin inşallah..İyi ki varsınız değerli ablam..Baki dualar ve muhabbetle En Emin'e emanet ediyorum sizleri inşallah..

primulavulgarishybride0oe3.jpg

~*~

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
~*~

Ve aleyküm Selam ve rahmetullahi ve berekatühü değerli Nihal ablamB)..Çok duygulandım bu güzel mesajınızı okuyunca canım ablacım..Ne yazacağımı bilemiyorum..Çok mutlu oldum..Muhterem Anneannemin ellerinden öperim ben de değerli ablam, kızı burdadır her daim inşallah:)..Kıyamam ya, ellerinden öpün inşallah benim yerime ablacım, Allah c.c sağlık, sıhhat ve hayırlısıyla uzun ömürler versin anneanneme inşallah...Dualarımda sizler hep varsınız.. Rahman c.c güzel gönüllerinize göre versin, her türlü sıkıntıyı sizlerden uzak tutsun inşallah..Amin amin ablacım..Güzel yüreğinizle ve benim için çok değerli ablalılığınızla kalbimde yeri ayrı olan birisiniz..Rabbimiz c.c sizden ebeden razı olsun, eksikliğinizi göstermesin inşallah..İyi ki varsınız değerli ablam..Baki dualar ve muhabbetle En Emin'e emanet ediyorum sizleri inşallah..

primulavulgarishybride0oe3.jpg

~*~

Selamünaleyküm ALLAH c.c. sizden de razı olsun canım kardeşim
ben normalde içimden geçenleri dökemem bilindiği gibi duygulanıncada hiç :(yapamıyorum
SENİNDE BENİM İÇİMDE YERİN AYRI CANIM KARDEŞİM ...
RABBİME emanet olun...selam ve dua ile...İNŞALLAH...

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum aliyeciğim.Nasılsın?Yazı çok hoş.İstikaklanmış hayatımızın tek bütün olan yanı."NAMAZ".Nasip olduğu kadarıyla anladık,nasiplendik inşaallah. Çok fazla edebi cümleler kuramıyorum ama dilimin döndiğince bir-iki cümle bişeyler söyleyeyim:).

Namaz kılarken ellerimizi arkaya atıp "ALLAHU EKBER"dediğimizde bütün sıkıntalarımı terkettim yanına geldim kapına, sığındım yarabbi diyoruz;demeliyiz.bu halet-i ruhuyede oldumu insan melekler müjdeler sana rabbinden selam ve yüzünde bir tebessüm belirir oan.bununla ilgili sohbet dinledim ama tam anlamıyla aklımda kalmadı.o yüzden yanlış bilgilendirmek istemem.Anlatabildim umarım.yazınızın okuyan kişilerin kalbine ilaç olması ve etkili olması duası ile.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
ALLAH razı olsun aliye kardeşim çok güzel anlamlı bir paylaşım..paylaşımlarınızı bazen arkadaşlara gönderiorum hakkınızı helel ediniz ...selam ve dua ile

~*~

Allah c.c sizden de razı olsun Yunus kardeşim. Teşekkür ederim.. Est. ne hakkı? Memnun olurum kardeşim..Rabbimiz c.c tesirli eylesin, sevabınıza yazsın ve sizi vesile kılsın inşallah..Rabbimize emanet olunuz..Selam ve Dua ile.

~*~

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum canım kardeşim,
yine sizden güzel bir paylaşım; Senai hocamızdan istifadeli yüreğe işleyen bir yazı...
Rabbim razı olsun sunduğun güzellikler için güzel kardeşim.
Allah c.c. dünya hanesinde karşılaştığımız kirlerden, türlü acı verici olaylardan, yüreğin kavruk kaldığı anlardan koşup Rabbisine sığınmamızı istiyor bizden...
Huzuruna alıp, yarattığı mübarek gönül hanesini ve kalbin kapılarını açmamızı emrediyor...
ki rahmet yağmurlarından uzak kalmasın kulu... Huzur'unda huzuru bulsun...
Rabbim namazlarımızı namaz, namazlarımızı "ana gibi yar kılsın" inşaAllah Aliyecim.
selam ve muhabbetlerimle...B)

yalniz_yolcu

Kayıtlı Kullanıcı
emeğine sağlık ablam allah razı olsun gerçekten çok beğendim paylaşımların için teşekkür ederim rabbime emanet ol...selametle kardeşin...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt