Selamün Aleyküm
Öncelikle Üyeliğiniz hayılı olsun inşaAllah
Bu soru, bilinçli bir müslümanın kendisine yönelteceği veya yöneltmesi gereken bir soru değildir. Bu soruyu kendimize neden soralım ve bu soru ile kendimizi neden hesaba çekelim ki?
Kendisini dehşetli hesap gününe hazırlayan müslüman, ALLAH için yaptığı şeyin hesabını vermeyecek, ALLAH için yaptıklarından hesaba çekilmeyecek ki!.
Ya neyin hesabını verecek?
İşte o sorular bellidir.
Bugün şeytan için ne yaptın?
Bugün ALLAH'tan gayrisi için ne yaptın?
Ve, bugün ALLAH için ne yapmadın?
Yapman gerekirken neleri yapmadın? Neleri terkettin?
Bu sorulardan hesaba çekileceğimize göre kendimize yöneltmemiz gereken sorular bunlardır.Herhangi bir müslümanın “Bugün şeytan için ne yaptın?” sorusunu kendisine yöneltmesi ve bilerek veya bilmeyerek şeytan için yaptığı bir şeyler varsa bu yaptıklanndan titremesi, dehşete düşmesi ve tevbe ederek vazgeçmesi gerekir.
O nedenle sorunuzu aşağıdaki soru ile değiştirmeliyiz, o zaman kendimize faydalı olacak bir soru sormuş oluruz.
Hayırlı, Bereketli Ramazanlar
..............................
.......Ebû Hureyre(R)'den (şöyle demiştir): Rasûlullah (S) şöyle buyurdu: "Ouıç bir kalkandır. Oruçlu kimse kötü söz söylemesin ve cahillik yapmasın (yânî Câhiliyet fiillerinden birşey yapmasın). Eğer herhangibir kimse kendisiyle döğüşmeye yâhud söğüşmeye girişirse, ona iki defa 'Ben oruçluyum' desin. Nefsim elinde olan Allah'a yemin ederim ki, oruçlu ağızın kokusu, Yüce Allah katında misk kokusundan daha temizdir. Yüce Allah: Oruçlu kimse benim için yemesini, içmesini, cinsî arzusunu terk eder. Oruç, doğrudan doğruya bana edilen (riya karışmayan) bir ibâdettir. Onun ecrini de doğrucan doğruya ben veririm. Hâlbuki diğer güzel amellerin hepsi on misli ile ödenir"
Buhari