Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

önemli (1 Kullanıcı)

_YUSUF_

Yönetici
Selamün Aleyküm
Öncelikle Üyeliğiniz hayılı olsun inşaAllah
Bu soru, bilinçli bir müslümanın kendisine yöneltece­ği veya yöneltmesi gereken bir soru değildir. Bu soruyu kendimize neden soralım ve bu soru ile kendimizi neden hesaba çekelim ki?
Kendisini dehşetli hesap gününe hazırlayan müslüman, ALLAH için yaptığı şeyin hesabını vermeyecek, ALLAH için yaptıklarından hesaba çekilmeyecek ki!.
Ya neyin hesabını verecek?
İşte o sorular bellidir.
Bugün şeytan için ne yaptın?
Bugün ALLAH'tan gayrisi için ne yaptın?
Ve, bugün ALLAH için ne yapmadın?
Yapman gerekirken neleri yapmadın? Neleri terkettin?
Bu sorulardan hesaba çekileceğimize göre kendimize yöneltmemiz gereken sorular bunlardır.Herhangi bir müslümanın “Bugün şeytan için ne yaptın?” sorusunu kendisine yöneltmesi ve bilerek veya bilmeyerek şeytan için yaptığı bir şeyler varsa bu yaptıklanndan titremesi, dehşete düşmesi ve tevbe ederek vazgeçmesi gerekir.
O nedenle sorunuzu aşağıdaki soru ile değiştirmeliyiz, o zaman kendimize faydalı olacak bir soru sormuş oluruz.
Hayırlı, Bereketli Ramazanlar

..............................
.......Ebû Hureyre(R)'den (şöyle demiştir): Rasûlullah (S) şöyle buyurdu: "Ouıç bir kalkandır. Oruçlu kimse kötü söz söylemesin ve cahillik yapmasın (yânî Câhiliyet fiillerinden birşey yapmasın). Eğer herhangibir kimse kendisiyle döğüşmeye yâhud söğüşmeye girişirse, ona iki defa 'Ben oruçluyum' desin. Nefsim elinde olan Allah'a ye­min ederim ki, oruçlu ağızın kokusu, Yüce Allah katında misk ko­kusundan daha temizdir. Yüce Allah: Oruçlu kimse benim için yemesini, içmesini, cinsî arzusunu terk eder. Oruç, doğrudan doğru­ya bana edilen (riya karışmayan) bir ibâdettir. Onun ecrini de doğru­can doğruya ben veririm. Hâlbuki diğer güzel amellerin hepsi on misli ile ödenir"
Buhari

elifimbenim(MERHUME)

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim üyeliğin hayırlı olsun güzel bir paylaşım ama sanırım bu konu birkere daha açılmıştı sanırım konunu o tara eklemek gerekeçek haberin olsun tabi silinmedi ise allaha emanet ol

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt