Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ölmek istemiyorum ama nafile... (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ardam_47

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Ardam-47,

Tabiki dualarımız ve yüreğimiz hem sizinle hemde diğer kardeşlerimizle.Eğer bir mahsuru yoksa bu duruma nasıl düştünüz analtabilirseniz sevinirim.Ayrıca ne işle meşgulsünüz,kiradamı oturuyorsunuz,hiç mülkiyetiniz var mı ?

İnşallah bir an önce bu durumdan kurtulursunuz.

Slm ve Dua ile..

Kardeşim birine kefil oldum ve adam kaçıp gitti ve o parayı vemek için altın borçlandım sonra altından da zarara girdim ve bu borç biriktikçe birikti. Dayanılmaz bi hal aldı be arkadaşım, bak az önce telefonumu açtım ama hemen kapatmak zorunda kaldım. Adamlara yok diyorsun onuda anlamıyorlar be kardeşim. Kirada oturuyorum, mülkiyetim olsa biran olsun düşünmeden satardım ve bu borçları öderdim kardeşim. Ama yok işte ve dayancak gücümün kalmamasından çok korkuyrum. Allahım bana yardım etsin, hz. yunusu balığın karanlığındaki karanlıktan kurtardığı gibi benide bu borç batagının karanlığından kurtarsın aminn...

ardam_47

Kayıtlı Kullanıcı
Tarih 28 eylül 2008 ve şuan perişan bi haldeyim, borç gırtlağımı geçti ve beni her geçen gün biraz daha içine almaya devam ediyor, her geçen gün ümitsizlik kuyusunda biraz daha derinlere iniyorum..Ümidimi kaybetmek istemiyorum, Allahım dualarıma ve benim yanımda olan siz değerli kardeşlerim benim için yaptığı dualara mutlaka cevap verecektir. Geçen yıl bu günü düşünüyorum da telefonlarım susmazdı, ne kadar da çok arkadaşım(!) varmış. Şuan ise tek biri bile aramıyor, heyy dünya neden insanların bu kadar acımasız ve kötü. Neden Varlıkta herkes dost görünürde neden yokluk vurunca kapıya tek bi dost bile bulamazsın.. İnsanın öz babası da sırt çevirir mi kendi öz oğluna, neden nefis bu kadar tatlı gelir insana, yarabbim bana dayanacak güc ver, Bu insanların arasında kafayı yememk için, daha düne kadar arkadaşım dediğim, dostum dediğim insanların şimdi bana sırt çevirmelerine dayanacak takadim kalmadı rabbim. İnsanların nankörlüğüne gördükçe içim daralıyor, oysa ben herkese iyi niyetle yanaşan, kimsenin kötülüğünü istemeyen biriydim. Fakat neden şimdi bu haldeyim demiyorum ama neden bu haldeyken etrafımda dostum yok yarabbim. Bu dünyada herşey para mı ya... Ne olur yarabbim kurtar beni içinde bullunduğum borçtan, yalvarıyorum sana allahım...

ardam_47

Kayıtlı Kullanıcı
Tarih 28 eylül 2008 ve şuan perişan bi haldeyim, borç gırtlağımı geçti ve beni her geçen gün biraz daha içine almaya devam ediyor, her geçen gün ümitsizlik kuyusunda biraz daha derinlere iniyorum..Ümidimi kaybetmek istemiyorum, Allahım dualarıma ve benim yanımda olan siz değerli kardeşlerim benim için yaptığı dualara mutlaka cevap verecektir. Geçen yıl bu günü düşünüyorum da telefonlarım susmazdı, ne kadar da çok arkadaşım(!) varmış. Şuan ise tek biri bile aramıyor, heyy dünya neden insanların bu kadar acımasız ve kötü. Neden Varlıkta herkes dost görünürde neden yokluk vurunca kapıya tek bi dost bile bulamazsın.. İnsanın öz babası da sırt çevirir mi kendi öz oğluna, neden nefis bu kadar tatlı gelir insana, yarabbim bana dayanacak güc ver, Bu insanların arasında kafayı yememk için, daha düne kadar arkadaşım dediğim, dostum dediğim insanların şimdi bana sırt çevirmelerine dayanacak takadim kalmadı rabbim. İnsanların nankörlüğüne gördükçe içim daralıyor, oysa ben herkese iyi niyetle yanaşan, kimsenin kötülüğünü istemeyen biriydim. Fakat neden şimdi bu haldeyim demiyorum ama neden bu haldeyken etrafımda dostum yok yarabbim. Bu dünyada herşey para mı ya... Ne olur yarabbim kurtar beni içinde bullunduğum borçtan, yalvarıyorum sana allahım...

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Ebu Davud'un rivayetine gore Ashaptan Medine'li ebû ümame (ra) hz.ögretilmiştir. Ebu ümame (ra) namaz vakti dişinda (namaz vaktinden sonra) camide dalgin dalgin oturuyordu.

Resulullah (sav) , ashabindan bu zatin mescidde dalgin oturdugunu görmüş ve halini sormuş. ebû ümâme: _"çok borcum var, dardayim, SIKINTI CEKIYORUM yâ Resulullah! " diye cvp vermisti.
Resulu Ekrem (sas) efendimiz; " sana bir dua ögretecegim onu okudugun zaman, cenab-i hak senin gamini, kederini giderir. Borcunu odetir. Bu duayi sabah akşam oku buyurmuş ve şu duayi ögretmiştir:

"Allahumme innî eûzu bike minehemmi, vel hazenî ve eûzu bike minel'aczi velkeseli, ve eûzu bike minelcubni, velbuhli ve eûzu bike min galebetiddeyni ve kahrir ricali"
MANASI: " Ey Allah'im elem ve kederden , şaşkinliktan sana siginirim.Acizlikten,tembellik ten,bikkinliktan da sana siginirim. Korkaklik ve cimrilikten de sana siginirim. Allah'im borç altinda ezilmekten , adamlarin kahrindan ( insanlarin nefsimi kullanmasindan ve onlara maglup olmaktan da sana siginirim.) Hz. ebu umâme şöyle demiştir:

"Resulullah'in emrettigi gibi duaya sabah-akşam okumaya devam ettim. Bütün dertlerim sıkıntı ve bunalimim gitti. Ve borçlarimida hemen nasip oldu.Cenab-i Allah sebeb halk etti,borçlarimi ödedim."

ardam_47

Kayıtlı Kullanıcı
allah senden razı olsun kardeşim...

ardam_47

Kayıtlı Kullanıcı
İsyan ediyor deli gönlüm,
Yağan hasret yağmurlarıyla.
Artık ümitlerimde ölmekte,

Sanmaki biter bu acılar,
Mutluluk sonu ayrılıklar,
Her sene aynıdırlar,

Kadere isyan ettim olmadı,
Bağrıma vura vura can kalmadı,
Gözümde yaşmı? O hiç eksik olmadı,

Allahım sabır ver bana,
Gücüm kalmadı yaşamaya,
Ağlıyorum belli olmuyor,
Yağan hasret yağmurlarıyla

Deli gibi hasretim yuvama,
yuvamın sıcaklığına,
zeytin gözlü yavruma,
hasretim yarabbim yanında olsamda...

ardam_47

Kayıtlı Kullanıcı
İsyan ediyor deli gönlüm,
Artık ümitlerimde ölmekte,

Sanmaki biter bu acılar,
Mutluluk sonu ayrılıklar,
Her sene aynıdırlar,

Kadere isyan ettim olmadı,
Bağrıma vura vura can kalmadı,
Gözümde yaşmı? O hiç eksik olmadı,

Allahım sabır ver bana,
Gücüm kalmadı yaşamaya,
Ağlıyorum belli olmuyor,
Yağan hasret yağmurlarıyla

Deli gibi hasretim yuvama,
yuvamın sıcaklığına,
zeytin gözlü yavruma,
hasretim yarabbim yanında olsamda...

ardam_47

Kayıtlı Kullanıcı
Allahumme innî eûzu bike minehemmi, vel hazenî ve eûzu bike minel'aczi velkeseli, ve eûzu bike minelcubni, velbuhli ve eûzu bike min galebetiddeyni ve kahrir ricali

nevin2007

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim .durumunuza gerçekten çok üzüldüm.bir çıkmazın içinde oldugunuz belli .ama MEVLAM ihşalah bu sıkıntınızın sonunu sabrınızla verir ihşalah.siz ALLAHA yalvarmaktan diz çökmekten bıkmayın.sabrın sonu selametiniz olur ihşalah.dilerim ALLAHIMDAN enkısa zamanda ummadıgınız yerden MEVLAM Size bol bereket versin ihşaalah.size duacıyım.mevlam hayırlı haberlerinizi nasip etsin.AMİN.A.E.O.

ardam_47

Kayıtlı Kullanıcı
Allahım beni senden başkasına el açtırma, muhtac etme yarabbim, rızkı veren senken nefsime zulm etmelerine müsade etme...

eminkms

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm kardeşim.
Durumuna çok üzüldüm fakat öleyim kurtulayım gibi sözler beni daha çok üzdü bence bir aile babası her ne olursa olsun ailesinin yanında olmasıdır inşaallah sabır edip bu durumunun üstesinden geleceğine yürekten inanıyorum ALLAH(c.c.)yardımcın olsun inşaallah salametle kalınız.

ALLAH SABREDENLERİ SEVER

3/146: ...Şüphesiz ki Allah, sabredenleri sever.
2/153: ... Allah, sabredenlerle beraberdir.

Allah, şüphesiz ki sabredenleri sever. Allahü Teâlâ'nın bir isim sıfatı da Sabur'dur. Sabır sahibi olanlarda Yüce Yaratıcı'dan bir belirti, bir görünüş var demektir. Cenâbı Allah, sabredenlerin dostu ve velisidir, onların bütün yardım dileklerini kabul eder ve onlarla hep beraberdir.

PEYGAMBERLER SABIR EDENLERDİ

21/85-86: İsmâil'i, İdrîs'i, Zülkifl'i de hatırla. Bunların her biri de sabır edenlerdi. Hepsini rahmetimize soktuk...
46/35: O halde azim sahibi peygamberlerin sabrettikleri gibi, sen de sabret...

Sabır, Cenâbı Allah'ın lütfettiği en büyük nimetlerdendir. Kur'ânı Kerîm'de ismi geçen bütün peygamberlerin en belirgin özelliklerinden biri de sabır sahibi oluşlarıdır. Onlar; sıkıntılara, eziyetlere, imansızların düşmanlıklarına azim ile tahammül ederek sabreden Büyük Ruh'lardır.

MUTLAKA İMTİHAN EDİLECEKSİNİZ

2/155: Biz sizi korku, açlık, mallardan, canlardan ve mahsullerden yana eksiltme ile mutlaka imtihan edeceğiz. Sabredenlere müjdele.
3/186: Yemin olsun ki, mallarınız ve canlarınız hususunda mutlaka imtihan edileceksiniz... Sabreder, takvaya sarılırsanız işte bu, iş ve oluşların en zorlularındandır.

İnsanlar, yaşam boyunca birçok zorluklarla karşılaşması bir yaratılış gereğidir. Olgunlaşarak kemale erme bu devreleri geçirmekle mümkündür. Kur'ân; bütün bu acılara sabır sırrı ile karşı koymamızı, ilâhî imtihan'ı ancak böylelikle kazanabileceğimizi vurgulamaktadır.

ardam_47

Kayıtlı Kullanıcı
Çok zor günlerin ardından ne yapacağımı şaşırmış bir kul gibi dolanıyorum ortalıkta, intiharın haram olduğu biliyorum belki ölmek bile istemiyorum, Arkamdan kalacak 3 yaşındaki oğlum ve dünyalar iyisi karımın ne olacağını düşündükçe kafayı yiyecek gibi oluyorum, Akıl bi yerde tükenip kalıyor... Şuan sadace allaha yalvarıyorum kurtarsın beni diye, hemde o kadar yalvarıyorum ki rabbime, kimisi acele etme diyor duaların gün gelir kabul olur diyor, ben bugüne kadaar rabbimden maddi anlamda bişey istemedim, ama son 3 ayki dularım hep maddi konuda, borçlarımın altında boğulup kaldım sabredecem diyorum borçlularım sabredmiyor ve gerçekten de içimde tek bi damla yaşama isteği kalmadı... Aklımda sadece ölümün getireceği kurtuluş var ama oda kurtuluş değil ne yapacağımı bilmiyorum arkdaşlar... Çaresizlik içinde boğulup kalıyorum, oğlumun gözlerine her bakışında onun babasına ne kadar muhtac ve sevgi ile baktığını görüyorum ama canım oğlum yapacak bişeyim kalmadı, ölüpte seni bırakmayı istemezki baban diyorum. Allah için bi akıl verin inanın dayanacak gücüm kalmadı... 3 aydır her gece 3 saat uykudan başka uyuyamıyorum, sağlığımda bozuldu. Hayy ve kayyum olan rabbim kurtar beni bu sıkıntılarımdan, içime huzur ver, saadet ver, ne olursun rabbim beni böyle çaresiz bırakma...

berat05

Yönetici
selamün aleyküm

kardeşim çok üzüldüm..

yazacak en güzel söz sabır

inanın her birimizin içinde ne sıkıntıları vardır.Allah c.c. tek sığınağımız,derdimizin çaresi O' nda c.c.

Sabır kardeşim nolur sabır edin..Oğlunuzu babasız Eşinizi Kocasız evsiz ersiz bırakmayın.ölüm istemeniz Allah c.c.'ın gücüne gitmez mi? Ya sabır etmeniz Sizi mükafatlandırmasına sebeb olmaz mı inşallah?

Kardeşim bizler sizin bu halinize içtenlikle üzülüyor ve gönülden Allah'a c.c.dua ediyoruz.Göreceksiniz en kısa zamanda güzel haberler vereceksiniz bize..Yeter ki umud edin SABIR edin...

Bırakın borçlular arasın...Açmayın telefonunuzu...Kapınızı çalsınlar bırakın..Ama çocuğıunuzu ve eşinizi yarı yolda bırakmayın..Allah c.c. SABREDENLERLEDİR.

GEVHER

Yönetici
“Allahım,

Güçsüz ve çaresiz kaldığımı, halk nazarında hor görüldüğümü ancak sana arz ve şikayet ederim.
Ey merhametlilerin merhametlisi, herkesin zayıf görüp de dalına bindiği biçarelerin Rabbi Sensin. Sensin Rabbim benim.
Beni kime bıraktın! Huysuz ve yüzsüz yabancıya mı, yoksa bu işimde bana hakim olacak düşmana mı?
Allahım!
Eğer bana karşı gazaplı değilsen, çektiğim mihnetlere, belalara hiç aldırmam. Fakat senin esirgeyiciliğin bunları göstermeyecek kadar geniştir.
Allahım, gazabına uğramaktan, rahmetinden uzak kalmaktan, karanlıkları aydınlatan, dünya ve ahireti salâha kavuşturan ilâhi nuruna sığınırım.
Rızanı dilerim. Sana iltica ederim.
Bütün kuvvet, her kudret ancak Sendendir, Ya Rabbi!”

Ya Rabbi!

İmanımı gönülden tazeleyerek, ihlasla derim ki:
Allah'tan başka ilah yoktur,Hz. Muhammed (S.A.V) Allah'ın Resulüdür.
Ey diri olan! Ey ebedi var olan!
Ey izzet ve ikram sahibi olan!
Ey gücün, şerefin ve büyüklüğün sahibi olan Allah'ım!
Halimi düzelt, işlerimi güzelleştir,
beni bela ve fakirliğin acılarından koru,
düşmanların şerrinden,şeytanın aldatmasından ,nefsin arzularından, saptıranların saptırmasından beni ve ailemi koru ey Rabbim!

Ey sıkıntım anında hazırlığım
Ey musibetim anında ümidim
Ey yalnızlığımda arkadaşım
Ey gurbetliğimde dostum
Ey nimetlendiğim anda sahibim,
Ey kederim anında ferahlatıcım
Ey ihtiyacım anında yardımıma koşan,
Ey zor durumumda sığınağım,
Ey korkum anında yardımcım,
Ey şaşkınlığım anında yol göstericim,

Yalnız Senden yardım istiyorum..Yalnız Sana sığınıyorum..Beni ve ailemi bu sıkıntılardan kurtar , feraha çıkar..Senden başka kimseye muhtaç etme..

Rabbim size ve ailenize geçim kolaylığı , rızık bolluğu versin. Borçlarınızı kolaylıkla ödemeyi nasip etsin , Hiçbir kuluna borçlu bırakmasın.
namazlarımda, dualarımda ve tesbihlerimde yerinizi aldınız..

Rabbimizi kendinize VEKİL tutun...O ' na inanın ve güvenin.. Tam teslimiyetle bekleyin , göreceksiniz ki Rabbim kendine güvenen kullarını asla yalnız bırakmaz.. O , yarattığı her canlının rızkını verir .

Rabbim yardımcınız olsun..Ferahladığınızın haberlerini bekliyoruz inşallah..

cimenlikoru

Kayıtlı Kullanıcı
Çok zor günlerin ardından ne yapacağımı şaşırmış bir kul gibi dolanıyorum ortalıkta, intiharın haram olduğu biliyorum belki ölmek bile istemiyorum, Arkamdan kalacak 3 yaşındaki oğlum ve dünyalar iyisi karımın ne olacağını düşündükçe kafayı yiyecek gibi oluyorum, Akıl bi yerde tükenip kalıyor... Şuan sadace allaha yalvarıyorum kurtarsın beni diye, hemde o kadar yalvarıyorum ki rabbime, kimisi acele etme diyor duaların gün gelir kabul olur diyor, ben bugüne kadaar rabbimden maddi anlamda bişey istemedim, ama son 3 ayki dularım hep maddi konuda, borçlarımın altında boğulup kaldım sabredecem diyorum borçlularım sabredmiyor ve gerçekten de içimde tek bi damla yaşama isteği kalmadı... Aklımda sadece ölümün getireceği kurtuluş var ama oda kurtuluş değil ne yapacağımı bilmiyorum arkdaşlar... Çaresizlik içinde boğulup kalıyorum, oğlumun gözlerine her bakışında onun babasına ne kadar muhtac ve sevgi ile baktığını görüyorum ama canım oğlum yapacak bişeyim kalmadı, ölüpte seni bırakmayı istemezki baban diyorum. Allah için bi akıl verin inanın dayanacak gücüm kalmadı... 3 aydır her gece 3 saat uykudan başka uyuyamıyorum, sağlığımda bozuldu. Hayy ve kayyum olan rabbim kurtar beni bu sıkıntılarımdan, içime huzur ver, saadet ver, ne olursun rabbim beni böyle çaresiz bırakma...

kardesım zaten ALLAH sana dayanak olarak aılenı vermıs tabıkı borclu olmak kotu bırsey ALLAH ınsallah borclarını odemenı nasıp eder butun borclularında...aileni bır dize sıkıntı içinde bırakma sakın birbirinize destek olun cocugunun gelecegını dusun...bende iki yıl once borc batagındaydım olmeyı dusunuyordum ama neden oleyım kı dedım!..hayat bızı her sıkıstırdıgında boyle gerı cekılırsek ınsan olmamızın ne anlamı kalır...Tam teslımıyetle ALLAH a sıgındım cunku gucum kuvvetım yerındeydı uc bes demedım yasam kalıtemden kıstım cok calıstım ve borclarımı ALLAH ın ıznı ıle odedım...nasıl odendıgını ben bıle bılmıyorum benımkısı ınanılmaz bır borctu ama ALLAH sabredenlerı ve sukredenlerı sever......eger senın ıcın baska yapa bılecegım bırsey varsa lutfen ozeldende yazabılırsın bana...senın ıcın bu halının gecmesı ıcın ALLAHA her gun dua edecegım soz verıyorum....

ardam_47

Kayıtlı Kullanıcı
çimenli koru özelde nasıl konuşacaz ihtiyacım var dertleşmeye çıldırmak üzereyim

ardam_47

Kayıtlı Kullanıcı
kurtar beni ya rabb! Yalvarıyorum kurtar, mecalim kalmadı..

ardam_47

Kayıtlı Kullanıcı

ardam_47

Kayıtlı Kullanıcı
Yaşamak güzel hayatın tadı olunca, Ne olur bu hayattan daha fazla kopmamam için dua edin.

ardam_47

Kayıtlı Kullanıcı
ne olur dualarınızı esirgemeyin...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt