Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ölmek istemiyorum ama nafile... (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ardam_47

Kayıtlı Kullanıcı
Çok zor günlerin ardından ne yapacağımı şaşırmış bir kul gibi dolanıyorum ortalıkta, intiharın haram olduğu biliyorum belki ölmek bile istemiyorum, Arkamdan kalacak 3 yaşındaki oğlum ve dünyalar iyisi karımın ne olacağını düşündükçe kafayı yiyecek gibi oluyorum, Akıl bi yerde tükenip kalıyor... Şuan sadace allaha yalvarıyorum kurtarsın beni diye, hemde o kadar yalvarıyorum ki rabbime, kimisi acele etme diyor duaların gün gelir kabul olur diyor, ben bugüne kadaar rabbimden maddi anlamda bişey istemedim, ama son 3 ayki dularım hep maddi konuda, borçlarımın altında boğulup kaldım sabredecem diyorum borçlularım sabredmiyor ve gerçekten de içimde tek bi damla yaşama isteği kalmadı... Aklımda sadece ölümün getireceği kurtuluş var ama oda kurtuluş değil ne yapacağımı bilmiyorum arkdaşlar... Çaresizlik içinde boğulup kalıyorum, oğlumun gözlerine her bakışında onun babasına ne kadar muhtac ve sevgi ile baktığını görüyorum ama canım oğlum yapacak bişeyim kalmadı, ölüpte seni bırakmayı istemezki baban diyorum. Allah için bi akıl verin inanın dayanacak gücüm kalmadı... 3 aydır her gece 3 saat uykudan başka uyuyamıyorum, sağlığımda bozuldu. Hayy ve kayyum olan rabbim kurtar beni bu sıkıntılarımdan, içime huzur ver, saadet ver, ne olursun rabbim beni böyle çaresiz bırakma...

Tarih 28 eylül 2008 ve şuan perişan bi haldeyim, borç gırtlağımı geçti ve beni her geçen gün biraz daha içine almaya devam ediyor, her geçen gün ümitsizlik kuyusunda biraz daha derinlere iniyorum..Ümidimi kaybetmek istemiyorum, Allahım dualarıma ve benim yanımda olan siz değerli kardeşlerim benim için yaptığı dualara mutlaka cevap verecektir. Geçen yıl bu günü düşünüyorum da telefonlarım susmazdı, ne kadar da çok arkadaşım(!) varmış. Şuan ise tek biri bile aramıyor, heyy dünya neden insanların bu kadar acımasız ve kötü. Neden Varlıkta herkes dost görünürde neden yokluk vurunca kapıya tek bi dost bile bulamazsın.. İnsanın öz babası da sırt çevirir mi kendi öz oğluna, neden nefis bu kadar tatlı gelir insana, yarabbim bana dayanacak güc ver, Bu insanların arasında kafayı yememk için, daha düne kadar arkadaşım dediğim, dostum dediğim insanların şimdi bana sırt çevirmelerine dayanacak takadim kalmadı rabbim. İnsanların nankörlüğüne gördükçe içim daralıyor, oysa ben herkese iyi niyetle yanaşan, kimsenin kötülüğünü istemeyen biriydim. Fakat neden şimdi bu haldeyim demiyorum ama neden bu haldeyken etrafımda dostum yok yarabbim. Bu dünyada herşey para mı ya... Ne olur yarabbim kurtar beni içinde bullunduğum borçtan, yalvarıyorum sana allahım...

''levent''

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardesim yapma,lütfen.bak ailende var biliyorum sorumlulugun daha fazla bir çıkış kapısı bulunur.seytana uyma,darlanma.zor biliyoruz.ama katlan.mevlam sana açar bir kapı.lütfen yapma.allah rızası için aklından bile geçirme intiharı.bazen böyle tıkanıp kaldıgımız anlar oluyor.su mübarrek ayda yapma.bak kadir geceside geliyor.önce kendin için sona çocugun ve eşin için.yapma.la havle zikrini çek.her gece vakia suresini okuyabiliyorsan oku.maddi anlamda genişlik veriyor.fakirlik göstermez deniyor.hadi kardeşim.allaha emanet.

Bilnur

Kayıtlı Kullanıcı
selamaleyküm abicim..abi çok zor durum çok ii anlıyorum..çeken blir.ama abi herkezin bir imtihan noktası var,bizide rabbim bununla sınıyor.sabretmeliyiz,dua ve tevekkül etmeli,mutlaka rabbim bir çıkış yolu gösterecektir..rabbim kaldıramayacağımız yükü vermez..abi sakın ola o düşüncelerinizi çıkarın aklınızdan ailenizle beraber destek olun,çok üzüldüm abi elimden gelen tek şey dua etmek,duam sizinle abim,size YASİNİ ŞERİF OKUYCAM ALLAH KABUL ETSİN..BİDE ABİ SIK SIK İNŞİRAH SÜRESİNİ OKUYUN...SIKINTINIZ İÇİN...SELAM VE DUA İLE..LÜTFEN BU KADAR ÜÜZÜLMEYİN..HERŞEYİN ÇARESİ VAR...ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN..

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim inanın çok üzüldük.eşimde yanımda onunda gözleri doldu.aynı olay inanın bizimde başımıza geldi.hemde geçen yıl.eşimde sizin gibi bunalıma girmişti.eğer böyle birşey yaparsan arkanda ömür boyu ,yıkık,dökük bir evlat bırakıcaksın.seni büyüyünce anlıcağını sakın düşünme .anlamaz.sadece babasını zayıf biri olarak hatırlar.çekeceği acıları düşünsene ,ne hakkın var buna diye eşime söylemiştim.
borçlular en kötüsü napabilir ki?cezaevinemi girceksiniz inanın intihardan daha iyidir bu.ama ben Rabbimin sizin dualarınızı kabul edeceğine bütün kalbimle inanıyorum.mübarek ramazan ayının yüzü suyu hürmetine edilen dualar geri çevrilmez kardeşim.yeter ki siz Allahtan ümidinizi lütfen kesmeyin.biz kesmedik.bir dostumuza kefil olmanın bedelini ağır ödedik.ama Rabbim hamd olsun hiç ummadığımız yerden kapı açtı.lütfen bir daha düşünün o sabi yavrunuzu ve eşinizi.arkanızda bırakacağınız hayatları ve Allaha vereceğiniz hesabınızı......

tuğba_61

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum yazdıklarınız ınanın hem cok uzucu hemde sewındırıcı! Uzucu cunku maddı sıkıntlarınız sızı baya etkısı altına almıs ama sevınmek gerek bır bakımada aslında cunku rabbım sıze bır ımtığanla sınıyor bu çok guzel bısey rabbım sızınle muhattap olmak ıstıyor dmektır bu ya sıznle dualarda dahı bulusmak ıstemeseydı ya sızn ona ellernızı acıp yalwarmayn dıye basınıza hıc bır sıkıntı wermeseydı dusunsenıze sızn duanıza dahı tahammulu olmuycak derecede sızı sewmeseydı ne kadar uzucu olurdu deglmı! Oyuzden bugunumuze ELHAMDULILLAH kardesım hem artık yanlız degılsın senın ıcın dua edıcek kardeslern war derdı weren rabbım dermanınıda tez zamanda werır hnsallah a.e.o

Dinçerçetin

Kayıtlı Kullanıcı
Mü’minin başka hiç kimsede bulunmayan ilginç bir hali vardır; O’nun her işi hayırdır. Eğer bir genişliğe (nimete) kavuşursa şükreder ve bu onun için bir hayır olur. Eğer bir darlığa (musibete) uğrarsa sabreder ve bu da onun için bir hayır olur.

Müslim, Zühd, 64; Dârim”, Rikâk, 61.

esselamü aleyküm kardeşim
siteye üye olalı daha yarım saat oldu fakat bu üzücü yazını okudum ilk olarak Yüce Yaradanın verdiği emanati almak yine onun işidir, şeytanın verdiği vesveseye kapılma, içini bir sıkıntı kapladığı zaman hemen abdest al, sıkıntı kızgınlığa, kızgınlık öfke isyana sebeptir, öfke ve isyan ise şeytandandır ve şeytan ateşten yaradılmıştır, su ise ateşi söndürür daha sakin düşünmeni sağlar. yukarıdaki hadisi şerifte de buyurulduğu gibi nimette, musibette Yüce Yaradan' dır sabretmek lazımdır ve sabrın sonunda selamet vardır. Yüce Allah inşallah tez vakitte sıkıntılarını giderir kardeşim
esselamu aleyküm ve rahmetullah ve berekatüh

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
allah yardımcınız olsun biraz daha mantıklı düşünün benim kardeşimde iflas etti baya bir borcu var ama biz ona hep teselli veriyoruz rabbim sağlığını alsaydı napardın diye tabi onunda psikolojisi bozuldu insanlara mahçup oldu ama buda allahın bir lutfu rabbim seninde yardımcın olsun

ardam_47

Kayıtlı Kullanıcı
Allah hepinizden razı olsun kardeşlerim, umarım allahım dualarıma biran önce cevap verir, ve beni Allah varken kötü kullarına muhtac eylemez inşallah... Ey Yüce rabbim Bu ramazan gecesinin hürmetine beni ve ddarda kalan bütün kardeşlerimi içinde bulunduğu sıkıntıdan kurtar ya rabbim. Le ilahe illa ente süphaneke inni kunti minezzalimin, Ya rabbim senin rızan dışında olan şeyleri yapmamıza engel ol rabbim..

ardam_47

Kayıtlı Kullanıcı
Hiç aklımda yokken veda,
Hatırlatma görüyormusun
Çaresizlik eritiyor karşında
Vay benim halime
Nasılda yalan gelirdi bana
Şimdi bak yanı başımda

Hadi dolsun yaşam saatlerim
Vursun hüzün
En onulmadık bir anda
İzin ver son birkez
Doyasıya sarılayım
Gitmişken ruhumun bekcisi
Kalan bu olsun aklımda
Bitmeli bu ızdırap ziyaretim
Bitmeli be Zalım
Gün biterken bitmeli
Dünya nöbetim...

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim yazilani ve yorumlari okudum ve çokkk üzüldüm allah yardim etsin .ama bir çok kardeşim denilecek olani demiş zaten.bu cani biiz vermedik kendimize nasil kendimiz alalim.bir arkadaşimizinda dediği gibi size en fazla ne yapabilirler alacaklilar....bu kadar fazla mi borucunuz var.miktari yazin bişeyler yapmaya çalişalim...elimizden gelen neyse yapmaya çalişalim....bir hayatsa kurtarilacak hemde imanli bir hayatsa bir çok kardeşimiz inşallah elini uzatir....

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim ölüm çaremi ölsen borçtan kurtulacanmı borç öbür dünyadada borç ki intahar eden insanlar asla cenet yüzü göremezler bunu biliyorsun buna göre hareket et ALLAH CC büyüktür sizi mallarınızla ve evlatlarınızla sınayıcam bu senin için bir sınavdır bunu unutmakardeşim RABBİM CC yar ve yardımcın olsun

neslihantozan

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
pastalar2008.blogcu.com
rabbim yar ve yardımcınız olsun diğer kardeşlerim çok güzel yorumlar yapmşlar bana pek söz kalmamş
sabredin ve ALLAHA sığının size bi kapı açılıcaktr inşallah
bizlerde size dua ederiz
ALLAHA emanet olun
selametle.....

imidik

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
blog.mynet.com
Sevgli Kardeşim Ardam_47,

Durumunuz zor sizi anlıyorum ama sizden daha kötü durumda olupta nice dertlerine çare arayanlar var.Yüce Allah sonsuz ilim sahibidir yani Alim dir ve onun her işinde bir hikmet bir sır yada bir hayır vardır.Şunu aslında idrak edemiyoruz biz bu dünyaya ibadet etmek için gönderildik hani şunu bir diyebilsek Ya Rabbi sen bizi ibadet etmek için yarattın bizim rızkımız sana aittir duasını ulvi duygularla kalbimize bir nakş edebilsek..

Bizlerde nice zorlu dönemleri atlattık hani bittimi hayır,yaşam devam ettiği sürece bu devam edip gidecek peki Rabbinden sana bir genişlik geldiğinde ne olacak ? Rabbini yine o genişliktede anmaya o ulvi duygularla devam edebilecekmisin ? Unutmaki Rabbin seni senden daha iyi bilir unutmaki Peygamberin s.a.v senden daha çok sıkıntı çekti o mübarek insanında kapısına geldiler borçlarını almaya hemde gününden önce kapısını çalarlardı alacaklılar.O yüce insanı 3 yıl mekkede açlığa sefilliğe sürüklemek istediler mekkeli müşrikler ama o sabır etti çünkü onun derdi ne para ne pul idi ümmetiydit ek derdi.Ümmeti onun için çok kıymetliydi açlığından borcundan her şeyden daha ıymetliydi.Sonuç Rabbi ona Kevser ve Nas surelerinde olduğu gibi pekçok hayırları ve zaferleri ihsan eyledi süphesiz o herşeyi bilen ve galip gelendir.Unutma kul ne kadar acele etsede o acele etmez çünkü o neyin ne olacağını nereye varacağını çok iyi bilir.

O güzel peygamberimiz ümmetim derken sen bunu yapma.Ona çokca dualarının arkasından ulvi duygularla salavat getir.Hiç ummadığın yerden yardım geldiğindede onu unutma.

Ayrıca intihar ettiğinde kabrinden sana oğlunun göz yaşı gösterilse eşinin göz yaşı gösterilse ve yıkldıkları anda ayağa kalkamadıklarında sen kabrinde onların göz yaşlarını silmek isteyeceksin onları ayağa kaldırmak isteyeceksin ama nafile..yapamayacaksın ve sana bu azaptan daha ağır gelecek..Çünkü sen babasın onları kollayansın..Rabbin onları sana emanet etmişti ama şimdi o emanete bakamıyacaksın..

Bunları bir düşün kardeşim emin ol bizlerde senden o kadar farklı değiliz ne yapalım Allah'ın verdiği canı Allah alır.

Snin için şu mübarek ayda duamızı esirgemeyelim ve sende bizleri dualarında unutma kardeşim.

Ya Rabbi bu kulun ne kadar günahkar olsada sen onu bağışla ve ona amelleriyle değil Rahmetinle sonsuz sevginle muamelede bulun Ya Rabbi.

Ey Rahman ve Rahim olan Allah'ım ,Bu kulun derdini bizlere açmış onun derdine bizlerden önce sen yetiş Ya Rabbi ve onu utanmıyacağı bir şekilde genişliğe ve ferahlığa kavuştur.

Ey en güzel isimlerin sahibi olan Allahım.Bizler aciziz bizim bu acizliğimizden şeytana fırsat verme ve bu kulunu diğer kardeşlerimize bu amansız hataları yapmamıza izin verme.

Ya Rabbi hani sen bizlere dua edin duanıza icab edeyim demiştin.Sen muhakkak ki her şeyi en iyi bilensin.Yerde ve gökte ne varsa onların tesbihinin hakkı için bu kulunun ve bizlerin duasına icab buyur Ya Rabbi.

Amin.diyelim ve salavat getirelim.

Slm ve Dua ile kardeşim..Allah'a emanet olun.

emelözlem

Kayıtlı Kullanıcı
Allah yardımcın olsun oğlunun ve eşinin sana ihityacı var haklısın iflas etmişsin kendinden çok oğlunun hayatını düşünüyorsun ama sakın intiharı düşünme sakın asıl oğluna kötülüğü kendini ondan mahrum ederk yaparsın hiç bir şey sevdiğini kaybetmek kadar acı değildir benim kardesim trafik kazasında vefat etti babam annem ve benim hep düşündüğümüz zaman zaman dile getirdiğimiz her şeyimiz gitseydi sokaklarda kalsaydık bir tas yemeğe muhtac olsaydıkta onu kaybetmeseydik ama Allahın taktiri veren Allah malı canı sağlığı verdiği zaman hesap sormadığımız gibi aldığı zamanda sormaya hakkımız yok sorsak ne yazar bu bizim sınavımız Allah herkese bir acı verir her kula herkesin sınavı farklıdır ama Allah kimseye taşıyamayacağı yükü vermez inancını kaybetme ve seytanın vesvesesini dinleme hayattan vazgecme sonuna kadar mücadele et dualarım seninle Allah hep yanında olsun

_YUSUF_

Yönetici
İntihar Eden Kimsenin Hükmü

Ebu Hureyre (r.a)'tan rivayet edilmiştir: Resulullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur:

"Kendisini dağdan aşağıya atıp da canına kıyan kimse, cehennem ateşi içinde ebedi ve daimi olarak yuvarlanıp duracaktır. Zehir yutup da canına kıyan kimse, o zehiri cehennem ateşi içinde ebedi ve daimi olarak yutmaya çalışacaktır. Kendisini bir demir parçasıyla öldüren kimse ise, elinde o demir parçası olduğu halde, onu karnına saplar bir vaziyette cehennem ateşinde ebedi olarak kalacaktır.

Sabır müminin ilacıdır.Sabredelim inşaAllah

ardam_47

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlarhepiniz ne güzel yazmışsınız, siz ve dualarınız olmazsa inanın bırakıp gidecem bu hayatı... Allah benim gibi darda olan arkadaşlarımızın bütün sıkıntılarını giderir inşallah...

ardam_47

Kayıtlı Kullanıcı
Böyledirde ölüm hala kimse inanmaz
ne tabutu taşiyan nede mezari kazan

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
rabbim yar ve yardımcınız olsun inşaALLAH bu imtihan dünyasında sıkıntılarınızdan tez vakitte feraha çıkarsınız ...

YEGANENUR

Kayıtlı Kullanıcı
çok zor günlerin ardından ne yapacağımı şaşırmış bir kul gibi dolanıyorum ortalıkta, intiharın haram olduğu biliyorum belki ölmek bile istemiyorum, arkamdan kalacak 3 yaşındaki oğlum ve dünyalar iyisi karımın ne olacağını düşündükçe kafayı yiyecek gibi oluyorum, akıl bi yerde tükenip kalıyor... şuan sadace allaha yalvarıyorum kurtarsın beni diye, hemde o kadar yalvarıyorum ki rabbime, kimisi acele etme diyor duaların gün gelir kabul olur diyor, ben bugüne kadaar rabbimden maddi anlamda bişey istemedim, ama son 3 ayki dularım hep maddi konuda, borçlarımın altında boğulup kaldım sabredecem diyorum borçlularım sabredmiyor ve gerçekten de içimde tek bi damla yaşama isteği kalmadı... Aklımda sadece ölümün getireceği kurtuluş var ama oda kurtuluş değil ne yapacağımı bilmiyorum arkdaşlar... çaresizlik içinde boğulup kalıyorum, oğlumun gözlerine her bakışında onun babasına ne kadar muhtac ve sevgi ile baktığını görüyorum ama canım oğlum yapacak bişeyim kalmadı, ölüpte seni bırakmayı istemezki baban diyorum. Allah için bi akıl verin inanın dayanacak gücüm kalmadı... 3 aydır her gece 3 saat uykudan başka uyuyamıyorum, sağlığımda bozuldu. Hayy ve kayyum olan rabbim kurtar beni bu sıkıntılarımdan, içime huzur ver, saadet ver, ne olursun rabbim beni böyle çaresiz bırakma...

ekonomik konularda tecrübeli sayilirim.istersen sana bazi tavsiyelerim olacak
1.eğer varsa kredi kartlarini iptal ettir ve sakin kredi kartindan nakit para çekme.
2.aylik 50 lira bile olsa yetmiyor desen bile evin bir kenarinda kumbara gibi sakli dursun bu senin ve çocuğunun allah göstermesin ama kötü günü için olsun hastalik var sağlik var
3.kiraci isen yaşadiğin şehrin en kötü semtinden bir yerde ev bulup oraya taşin kiralari çok uygun oluyor eşyalarim siğmaz diye dert etme gerekirse eşyalarin kolilerde dursun mühim olan toparlanman sonrasi gelir.
4.iş iş iş abim iş olmadan aş olmuyor eğer çalişiyorsan boş vakitlerinde de çalişabileceğin bir iş bul belki emeğinin tam karşiliğini almazsin ama en azindan borcundan kutrtulman için damlaya damlaya göl olur.
5.giyiminden kisacaksin.yok efendim 5 taksit yok efendim 10 taksit diye taksite sakin yönelme unutma kredi kartin cüzdanin gibidir aslinda aldiğin herseyin parasi cüzdanindan çikiyor ama sen cüzdanin boşaldiğini hissetmiyorsun bile...
6.ilk önce ailene sonra arkadaşlarina daniş ve borç al banka borçlarini kapat sakin bankadan çekip de ötekibne yatirma
7.borçtan kutrtulma dualari var ben birini cüzdanimda taşirim sdana da tavsiyem bol bol oku ve sebn de tasi tabi biz bayanlar cüzdani arka cebimizde taşimiyoruz...
8.kendin bir yokla bakalim harama bulaştin mi ekomnomik yönden sikinti yaşadiğim aylar bir şekilde emeğime haram kariştiğini düşünürüm haram sadece çalmak değil faiz haram maaşini haketmeyen devlet memurunun bile maaşi haramdir bence
9.insanlar varsin hor görsün ama sen herşeyinden kisacaksin lüzüm olursa yemeğinden bile..şu borçlardan kurtulmak için 1 lira da 1 lira olsun senin iin.

Ayrica ben senin bu orçlardan kurtulup elinde avucunda birşeyler biriktirebileceğine de inaniyorum.sen de öyle inan.

Son olarak da sakin ama sakin halledemeyeceğin yükün altinda ezilme yoluna gitme para gelir gisder ama can gelmez.

Mutlaka ama mutlaka aile büyüklerinin haberi olsun allah yardimcin olsun senin için de dua edeceğim inşallah.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt