Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Okuyun, Lakin..?! (2 Kullanıcı)

nurullah_1986

Kayıtlı Kullanıcı
Daha ne olsun daha ne anlatılsın.Halen ALLAH celle celalüh emir ve yasaklarına nasıl olurda nefsinin hoşuna gittiği gibi yorum getirilir yada getirenlerin peşine takılırlar bu da apayrı bir konu.

Mühim olan konular gerçek anlamda ele alınmıştır yazan kardeşimizin yada abimizin ilmine,emeğine yüreğine sağlık olsun.

Lakin anlamak istemeyen bunada bir yorum getirir mevlam anlayan,anladığı ile amel eden çabalayan ve kulluğunun,ümmetlğinin kardeşliğinin hakkını veren şuurlu müslümanlardan eyler inşaALLAH.

Selametle kalınız abimiz.

:T konu için süper bi konu

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm abim Allah razı olsun emeğine ve yüreğine sağlık..

Herşey o kadar güzel anlatılmış ki ,daha bunuda anlamayan olurda yorum yaparlarsa, diyecek bir sözümüz olmaz onlara....

Allaha emanet olun...selam ve dua ile kalın...

yüsra77

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm arkadaşlar bu yazıyı emine şenlk oğlunun gençliğin imanını sorularla çaldılar adlı kitaptan okumuştum.o zmn da kafya çok taktım ben lise 3.sınıfdayım ve meslek lisesinde okuyorm.yani başımı açıyorum. aslında okulu bırakacktm ama nurculardan bir ablayla tanıştım ve kararımı değiştirdi ve halen kafam karışık.aileme okulu bırakacığımı söylediğimde tepkileri çok sert olmuştu. saçma sapan birşey yüzünden okulu bırakma demişlerdi. doğrusu aileme de suçu atmak istemiyorum isteseydm okulu bırakırdım kafam çok karışık ALLAH rızası için lütfen yardımcı olun...okuyup ilim anlatmayı çok istiyorum

Resul Aydın

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm abim Allah razı olsun emeğine ve yüreğine sağlık..

Herşey o kadar güzel anlatılmış ki ,daha bunuda anlamayan olurda yorum yaparlarsa, diyecek bir sözümüz olmaz onlara....

Allaha emanet olun...selam ve dua ile kalın...

Aleyküm Selam Kardeşim

Amin Ecmain Cümlemizden İnşaallah.
Allah'a Emanet Olunuz.
Selam ve dua ile...

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm arkadaşlar bu yazıyı emine şenlk oğlunun gençliğin imanını sorularla çaldılar adlı kitaptan okumuştum.o zmn da kafya çok taktım ben lise 3.sınıfdayım ve meslek lisesinde okuyorm.yani başımı açıyorum. aslında okulu bırakacktm ama nurculardan bir ablayla tanıştım ve kararımı değiştirdi ve halen kafam karışık.aileme okulu bırakacığımı söylediğimde tepkileri çok sert olmuştu. saçma sapan birşey yüzünden okulu bırakma demişlerdi. doğrusu aileme de suçu atmak istemiyorum isteseydm okulu bırakırdım kafam çok karışık ALLAH rızası için lütfen yardımcı olun...okuyup ilim anlatmayı çok istiyorum

İnancımızın yaşanabileceği iklim şartları için MÜCADELE diyorum..NE BAŞI AÇALIM..NE EVE KAÇALIM...KİMMİŞ HAKKIMIZI GASPEDEN...HAKKIMIZI SÖKE SÖKE ALALIM..SÜTÇÜ İMAM BİZİM DEDEMİZDİR...Konuyu açandan ve katılımcılardan Allahcc razı olsun....HANGİ KAHPE DÜŞLERİ SAKLARSA SAKLASIN GECE..NE ÖLÜM DUYGUSU..NE ZINDAN KORKUSU..

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküme selam kardeşim.o ablalar kimlerin kafasını karıştır madı ki?ilim için baş açıp okumak cihadmış.Allahım kurban olduğum yarabbim bu kulların hiç mi senden korkmazlar,başka bir gruplada tanıştım isim vermicem.sohbette kapalı normalde açık görünce şaşırdım.neden diye sorduğumda içimiz HAKKA dışımız halka açık hamd olsun.
gafiller Allah tan korkun Allahtan,Allah ıslah etsin.

yüsra77

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm
yorumumu dikkate alıp cevap verdiğiniz için Allah razı oslun.
peki şunu sormak istiyorum ben eğer okumazsam kime ne gibi yararım olabilir ki.
onların anlattıkları çok güzel şeyler yani diyolarki onler ebedi yancak en azından sen yanıp çıkacaksın sen onlar için kendini feda etmez misin demişlerdi.

bir de hani Peygamber Efendimizin bir hadisi şerifi vardı:"Muhakkak ki Allah ilmi insanların içinden çekip çıkarmak suretiyle almaz. Fakat alimleri vefat ettirmek suretiyle ilmi onlardan kabz eder, alır. İnsanlar alimler kalmayınca bir takım cahilleri baş edinirler, onlara sorular sorarlar; onlarda cahilce fetva verirler. Kendileri sapıttıkları gibi insanlarıda sapıtırlar. . "

hadisinde bahsedilen bir olay mı zuhur ediyor şu an sizce...

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm
yorumumu dikkate alıp cevap verdiğiniz için Allah razı oslun.
peki şunu sormak istiyorum ben eğer okumazsam kime ne gibi yararım olabilir ki.
onların anlattıkları çok güzel şeyler yani diyolarki onler ebedi yancak en azından sen yanıp çıkacaksın sen onlar için kendini feda etmez misin demişlerdi.

bir de hani Peygamber Efendimizin bir hadisi şerifi vardı:"Muhakkak ki Allah ilmi insanların içinden çekip çıkarmak suretiyle almaz. Fakat alimleri vefat ettirmek suretiyle ilmi onlardan kabz eder, alır. İnsanlar alimler kalmayınca bir takım cahilleri baş edinirler, onlara sorular sorarlar; onlarda cahilce fetva verirler. Kendileri sapıttıkları gibi insanlarıda sapıtırlar. . "

hadisinde bahsedilen bir olay mı zuhur ediyor şu an sizce...

Bence aynen öyle...ALLAHCC E GÖTÜREN BİR YOL VE BİR CEMAAT TE MUTLAKA HER ZAMAN BULUNACAKTIR..ALLAHCC BÖYLE BUYURUYOR..

ya mucib

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun abicim ALLAH a layık kuıl olabilmek duasıylaa

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
Kız çocukları okumalı ve okutulmalıdır.
Başörtüsü yasağı kalkar umarım.
Kalktığında zaten herşey ortaya çıkar isteyen başını açar isteyen açmaz. Ben bu yazının bazı maddelerine karşıyım. Hiç kusura bakmayın. Bu yazıyı başka sitedede okumuştum karşı çıkanları başörtüsünün daha ne olduğunu bilmemekle suçlamışladı. Bir erkeğin bazı doktorlara gitmesi gerekiyor bayan kusura bakmayında o bölümde asla yok buna dikkatinizi verin. kadında seçmeli doktorunu bayan doktora gitmeli.
Bazı erkek doktorlar bayan hastalarını taciz ediyor hiç kusura bakmayın. Bu yüzden bayanlar okumalı ve okutulmalı............
Şimdi bir çok şey yazmak isterdim inanın ki ama yazamıyorum. Çünkü yazdığımda kul hakkına girmem asla bunu biliyorum sadece insanlar acabalara kapılcak bu yüzden yazmıyorum. Hani derler ne insanlar gördüm üzerinde elbisesi yok, ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Konu çok güzel ama bu konuya devlet el atsın başörtüsü yasağı kalksın. Konuyu yazan şahısın evinde başörtüsünü çıkarıp okuyan varmı onuda araştırın lütfen.....

Resul Aydın

Kayıtlı Kullanıcı
Kız çocukları okumalı ve okutulmalıdır.
Başörtüsü yasağı kalkar umarım.
Kalktığında zaten herşey ortaya çıkar isteyen başını açar isteyen açmaz. Ben bu yazının bazı maddelerine karşıyım. Hiç kusura bakmayın. Bu yazıyı başka sitedede okumuştum karşı çıkanları başörtüsünün daha ne olduğunu bilmemekle suçlamışladı. Bir erkeğin bazı doktorlara gitmesi gerekiyor bayan kusura bakmayında o bölümde asla yok buna dikkatinizi verin. kadında seçmeli doktorunu bayan doktora gitmeli.
Bazı erkek doktorlar bayan hastalarını taciz ediyor hiç kusura bakmayın. Bu yüzden bayanlar okumalı ve okutulmalı............
Şimdi bir çok şey yazmak isterdim inanın ki ama yazamıyorum. Çünkü yazdığımda kul hakkına girmem asla bunu biliyorum sadece insanlar acabalara kapılcak bu yüzden yazmıyorum. Hani derler ne insanlar gördüm üzerinde elbisesi yok, ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Konu çok güzel ama bu konuya devlet el atsın başörtüsü yasağı kalksın. Konuyu yazan şahısın evinde başörtüsünü çıkarıp okuyan varmı onuda araştırın lütfen.....

"Tesettür Takvadır"
Selam ve dua ile.....

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH''IN KOYDUĞU KANUNLARI, KULLAR KALDIRAMAZ

SORU: Bir kız başını açıp okuyabilir mi?

CEVAP: Peygamberimiz ((S.A.V)), "Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz. İlim Çin'de de olsa arayınız". (Yani çok uzaklarda da olsa ilmi arayınız. Çin o zaman çok uzak olduğu için böyle buyurmuştur.) "İlim her kadın ve erkeğe farzdır" buyurmuştur.
Bizim şimdiki şuursuz müslümanlar işin detayına inmeden, İslâm'ın diğer emirlerine bakmadan hemen fetvayı veriyorlar.

"Kardeşim ilim sadece erkeğe mi farz, kadına da farzdır diye buyrulmuştur.
Öyle ise kadınların da okuması lazımdır" diyorlar.

Heyy... Şuursuz Müslüman, Allah'ın emirlerinden bihaber!

Evet, ilim kadın ve erkeğe farzdır ama hangi ilim? Dinî ilim, her kadın ve erkeğe farz-ı ayndır. Yani, dinini her kadın ve erkeğin öğrenmesi şarttır. Diğer astronomi, tıp, fizik, kimya matematik vesaire gibi ilimler ise farz-ı kifayedir.

Yani bazılarının bunları okumasıyla, diğer Müslümanların üzerinden sakıt olur (düşer). Eğer hiç bir Müslüman bu ilimleri okuyup öğrenmezse, bütün müslümanlar günaha girer.

Şimdi şöyle bir düşünecek olursak, Türkiye'deki okullar İslama uygun bile olsa, yani kız-erkek okulları ayrı olsa, kızlara kadın hocalar gelse bile, bir kız kendine farz olan dinî ilimleri öğrenmeden diğer ilimleri öğrenmek için bu okullara gidemez!...

Önce, bir kız kendisine farz olan ilimleri öğrendikten sonra bu okullara gidebilir, tabi ki okullar İslâm'a uygunsa. Yoksa, daha

dininin "d" harfini bilmeyen bir genç kızın bu okullara gitmesi caiz değildir. " Dinî ilimleri
öğrendikten sonra İslâm'a uygun okullarda okuyabilir mi?" diye bir soru gelirse, cevap şu
olabilir: Okuması da lazımdır. İster üniversiteyi bitirsin, isterse profesör olsun. Zaten
kadın elemanlara da ihtiyaç vardır. Bilhassa kadın doktora çok ihtiyaç vardır. Fakat
şimdiki İslâm'a aykırı olan okullarda, ilim kadına farzdır zannı ile, "Kadın doktora da
ihtiyaç var.

İslâm'a hizmet etmek için okuyorum" gibi vicdanî telkinler katiyyen doğru
değildir. Çünkü İslâm'a hizmet, Allah'ın emirlerini çiğneyerek olmaz. Nasıl olur da Allah'ın
(c.c) kesin emri olan kapanmayı bırakıp, başını, bacaklarını açıp erkeklerin içinde
okuyarak", İslâm'a hizmet edeceğim" denilir? Böyle konuşan insanlardan İslâm'a ziyan
olmasın da, İslâm başka bir şey istemez ondan.

Bir defa şunu iyi bilmek lâzım. Allahu Teala,"İstersem dinimi kafirede yaydırırım"
buyurmaktadır. Öyle ise Allah bizden ne istemektedir. Bizden İslâm'a uygun şekilde
hareket etmemizi, ibadet etmemizi istemektedir? Allah'ın dininin yayılması için insanlara
ihtiyacı yoktur. İsterse bir anda herkesin kalbine bir ilham verip, herkesi Müslüman yapar.

Fakat İslâm'ın yayılmasını insanlara vermiştir. Bu da büyük bir imtihandır. Bu imtihan da
İslâm'dan taviz vererek olmaz. Hele hele farzlardan fire vererek hiç olmaz. Hizmet, ilim,
amel, ihlasla olur. İlim deyince, elbette düzenin okullarında okunan safsatalar değildir.
(Tabi ki bazıları müstesna.)

Kadınların erkeklere muayene olması uygun değildir. Onun için Müslüman kadın
doktorlara ihtiyaç vardır. Bunun için de kadınların okuması lazımdır, diyenlerin
söyledikleri doğru değildir.

Çünkü İslâm âlimleri her kadının mazeret halinde erkek
doktora muayene olabileceği hakkında fetva vermişlerdir. Fakat bir kız başını açıp
okuyabilir veya bir iş yerinde çalışabilir fetvasını vermemişlerdir. Öğrencileri sırf kız olan
okulda okuyamaz mı denilirse, okuyamaz. Çünkü, erkek öğretmenler vardır.

Erkek
öğretmenlerin okutması caiz değildir. Ben bu fetvayı kendi aklımdan vermiyorum.
Sonuç olarak şunu diyebiliriz ki, Allah'ın emri çiğnenerek, Allah'ın dinine hizmet edilmez.
Başını açarak bir kız okuyamaz.

Burada bizim gibi uyuşuk müslümanlara çok işler düşüyor.Niçin kadınlara ve erkeklere özel okullar açmıyoruz? Para mı yok, hayır. Peki niçin
açılmıyor? Niçin olacak, müslümanlar arasında birlik, beraberlik yok, cihad aşkı yok da
onun için.

Evet, tez elden müslümanlar bir araya gelip, özel ilkokullar, ortaokullar, liseler açmaları lâzım. Hatta dini devlete karışmaz, devleti dine karışır olan laik devlet izin verirse üniversite de açılmalıdır. Şunu da söyleyeyim: "Nasıl olur da bir Müslüman, kızını,erkeklerin içine kıskanmadan gönderebilir? Zerre kadar kıskançlık duygusu yok mudur?
Kızların erkeklerin içinde okuması caiz değil de, acaba erkeklerin kızlar içerisinde okuması
caiz midir? Hiç düşündünüz mü? Kız-erkek karışık olan okullarda yapılan ahlâksızlıkları
bizden daha iyi biliyorsunuzdur.

Ben şu nakıs aklımla, kızını erkeklerin içinde okutan
Müslümana hayret ediyorum. Çünkü biliyorum ki, o baba sınıfta kızına hoş
bakılmayacağını bilmektedir. Gel gör ki bilmek başka, idrak daha başkadır. Allah

yardımcımız olsun (amin).

Allah celle celaluhu razı olsun abimiz.. Ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi..
NasiplenebilmeK duasıyla inşaallah.

acizanegünahkar

Kayıtlı Kullanıcı
]Hidayet sahibi sadece RABBİMDİR bizlerse ona layık olmaya çalışmamız gerekir, bu işin şakası yoktur, her şeyin telafisi var ama imanın eksikliğinin telafisi yok ama gelinde bunu bizim nefsimize anlatalım, RABBİM cümlemize hidayet nasip eyle

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt