Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

•●• BİR Hâfız'ın GÜNLÜĞÜ •●• (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
serie16lignemf4.gif

SALI

Bir güne daha veda ediyoruz hep beraber.. Ben ve yaratılmış herşey, iyi anlaşıyoruz.. Kainatla, bazen aynı lisanı konuşuyoruz, bazen aynı ibadete birlikte niyet ediyoruz. Ne kötü, hafızlığa başlamadan önce bunları hissetmezdim.Yok muydu peki tüm kainat? Elbette vardı, ama nasıl görememişim ben bunları? Neyse... Şu an önemli, benim için...
Bugün 1. cüzü okudum, hocam dedi ki:
"Hafız
iccon04.gif
'ın sırdaşıdır." Öyle ürperdim ki ilk duyduğumda: "Acaba layık mıyız? diye düşündüm.Sonra aldım elime mushafı başladım okumaya.. Edeple, hayayla, sırdaş olduğumun bilincine vararak.Okudukça daldım, daldıkça kendimden geçtim.Kısacası günlük; başıma, hangi hal geldi, ben bile anlamadım.Bildiğim bir şey vardı ki, sonsuz mutluluğu yaşadım Rahman'ın sırdaşı olarak...
Günlerim neye gebedir bilinmez ama; benim her gün sabırsızlıkla bir sonraki ders günümü beklediğim kesin...

mejazzl319ms3.gif

ÇARŞAMBA

Mucizelerle uyandım bugün yine.. Mesela Güneş Doğu'dan gülümsedi bize, ya Batı'dan yükseldiği gün olsaydı, ya rüzgar nazlı nazlı esmeseydi bir daha? Akan dere, secdesine son verseydi? Şükürler olsun ki bir gün daha mucizelerle uyandım.Ya hiç uyanmamış olsaydım?...
iccon04.gif
muhafaza!
Rabbim! Daha hafızlığımı bitirmedim, müsade et bana hıfzımı tamamlayayım.Bu çok kutlu bir vazife farkındayım ama; birileri hep moralimi bozuyor.Bugün yine hafızlığını bırakmak isteyen biriyle karşılaştım, zormuş, kolay ezberleyemiyormuş, yaptığı sayfaları da unutuyormuş...O kadar olumsuz şeyler sıraladı ki o an kulaklarımın hiç duymamış olmasını dilerdim.
"Kardeşim, "dedim ona;" kolay olsa herkes yapardı, belki de kıymeti zorluğunda saklıdır. Kolay mı
iccon04.gif
'a sırdaş olmak?.."

"
iccon04.gif
'ım!! Kelamını ezberleyen dillere, zihinlere kuvvet ihsan et." Amin..

Sevgili Günlük; Bugün çok etkilendiğim bir ayeti paylaşmak istiyorum seninle. Sure-i Bakara'nın 8.ve 9.ayetleri:

"İnsanlar içinden;'
iccon04.gif
'a ve ahiret gününe iman ettik' diyenler vadır.Oysa onlar mü'min değillerdir.
iccon04.gif
'ı ve müminleri aldatmaya çalışırlar, halbuki sadece kendilerini aldatırlar da farkına varmazlar."

Müthiş bir ayet değil mi? Bunu duyduktan sonra her müslümanın imanını yoklaması gerektiğini düşünüyorum.Ne kadar doğru yolda olduğumuzu zannetsek de bir gün ayaklarımızın kayabilme ihtimalini de hesaba katmalıyız.Hz.Ömer bile Peygamberimiz (sav)'in sırdaşı olarak bildiğimiz Huzeyfe ibn Yeman'a "Ya Huzeyfe! o listede ben de varmıyım ?" diye soruyorsa biz kim oluyoruz da cenneti garantilemiş gibi davranıyoruz? Nitekim Peygamberimiz (sav) Huzeyfe'ye, münafıkların listesini açıklamıştı...
Ne demiş Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri:

Hak şerleri hayr eyler
Zannetme ki gayr eyler
Arif anı seyr eyler

Mevla görelim neyler
Neylerse güzel eyler...

mejazzl319ms3.gif

PERŞEMBE

Hava soğuk, dışarda yağmur yağıyor.. Ruhum sanki sıtmaya tutulmuş titriyor.Ruh kabım daraldıkça daraldı, sanki yokluğa gidiyor gibiyim, karanlıklar içindeyim, belki de yolumu kaybettim ama dışarıda yağmur yağıyor..Bu havada dışarı çıkılmaz, zemin kaygan, ya birden ayaklarım kayarsa hak yoldan.. İşte bu duygular esir almışken beni, bir gökgürültüsüyle kurtuldum esaretimden...
Bir anda karanlık da bitti, yağmur da kesildi.Huzur sardı tüm benliğimi ve Rahmani bir sesle irkildim birden.Hitap, sanki sadece banaydı...

"O, size korku ve ümit içinde şimşek gönderendir.O, yağmur yüklü bulutları yaratır.Gök gürültüsü, O'nu hamd ile anarak tesbih eder.Melekler de korkularından tesbih eder.Yıldırımlar gönderir, onunla dilediğine çarpar.Onlarsa O'nun hakkında tartışıp duruyorlar.O, azabı çok şiddetli olandır."(Ra'd suresi:12-13)

Amennâ billah...Semiğnâ ve edağnâ...

mejazzl319ms3.gif

CUMA

Şafak söktü, gün ağardı...Lâkin içimde bir sıkıntı tüm bedenimi sardı.Sonbahar, hüznü de beraberinde getirdi anlaşılan.O severek seyre daldığım, ruhumu okşayan yemyeşil ağaçlar, yapraklarını birer birer toprağa veriyor.Toprak cömerttir ya, onları da incitmeden bağrına basıyor.
Bir an kurumuş bir yaprak olduğumu düşündüm...Ağaçta asılıyım ama zayıflamış, yorgun ve çaresiz...Arkadaşlarımın, gözümün önünden teker teker gidişine şahitlik ediyorum.Engel olamıyorum... Nihayetinde ben de kurumuş bir yaprağım, kaçınılmaz son beni de aynı girdabın içine sürüklüyor.Birden sert bir rüzgar esiyor, haykırmak istiyorum...

-Esme rüzgar! Dayanamam ben, eski canlılığım yok artık, senin esişin benim sonum olur.

Neden birden korkuyorum ve dalımdan ayrılıyorum? Sonsuz bir boşlukta savruluyorum ama hiçlik değil...Herşey üstüme üstüme geliyor, en son ben de ölümün kucağına düşüyorum yani toprağa dönüyorum...

Ve dilimde tekrarladığım beni can evimden vuran o ayet, gizliden fısıldıyor:

"KÜLLÜ NEFSİN ZÂ İGATÜL MEVT"
"Her canlı ölümü tadacaktır."

Al-i İmran:185.ayet
Enbiya:35.ayet
Ankebut:57.ayet

mejazzl319ms3.gif

CUMARTESİ

Zamanın gözlerine esirim, teslim oldum bilerek.. Söyleyecek sözüm yok aslında.Kalbimi de kendi ellerimle prangaya vurdum, herşey kontrolüm altında...Artık daha düzenli, daha seviyeli, daha özverili herşey...
Zamana karşı yarışıyorum, ya da zamanın karşısında kendimle yarışıyorum.Hani derler ya: ''Mevsimler, birbirini kovalamakta'' ama ben hep içimde baharı yaşıyorum.Beni üzecek, canımı sıkacak ne varsa;

- ''Sen duur! Burda sana yer yok!'' demeyi de beceriyorum artık.Dalsam da zaman zaman derine, vurgun korkusundan geri çekiliyorum.

Birden yan tarafımdan isyana bürünmüş bir ses yankılanıyor:"Hayat ne kısa!" diyor."Daha bir hafta önce saçlarımı okşamıştı pamuk elleriyle, şefkat dolu gözleriyle daha bir hafta önce 'kızım yoruldun yat artık' demişti buraya kadardı herşey! Bu kadarcıktı!
Belki de hayatın ilk sillesiydi bu onun için, babasını kaybetmek fena yakmıştı içini; ama elden ne gelirdi ki? Hayat işte, kaldığı yerden devam ediyordu.Zaman neler getirir ilerde bilinmez ama; rahlemin üzerindeki şu kutsal mucize olmasa bu acıya yürek dayanmazdı...

"Biz Kur'an'dan öyle bir şey indiriyoruz ki, o mü'minler için bir şifa ve rahmettir. Zalimlerin ise yalnızca hüsranını artırır."(İsra: 82)

Bela ve musibetler, Allah'a birer yaklaşma vesilesi olduğunda değer kazanır.Hani Sahabenin başlarına bir sıkıntı gelmeyince kendilerini kötü hissedermiş ya,
iccon04.gif
kendilerini terk etmiş, unutmuş gibi çünkü sıkıntı beraberinde
iccon04.gif
'ı da hatırlatmalı onlara göre...Sanki Rabb'leri onlara ismini zikretmesin diye dert ve musibet vermemiş gibi...O zaman dertler ve tüm bu darlıklar bir rahatlama müjdeleyicisi gibi gelir insana, bu yürek darlığında da ancak böyle bir düşünce rahata erdirebilir bizi...Nitekim bela ve musibetleri,
iccon04.gif
'a yakınlaşma vesilesi olarak algılıyorsak, kulluğun en önemli sırrını yakalamışız demektir.

Ben de bir hoş oldum bugün ve bir kez daha şükrettim Rabbime... Hala dertler benimle ve hala zikri dilimde... {..}

mejazzl319ms3.gif

PAZAR

Kalem nedir? Kalem, gönle düşman bence...

Ne zaman sıkılsak, bunalsak, dar gelse bulunduğumuz mekan, hele ruh çıkmak için sayısız hamleler yapsa... Kalem yetişir imdada...Yahu yazma, bırak n'olur, kalsın içinde...

Şu an yaptığın nedir peki? Yazıyorsun...

Galiba kaleme düşman olan benim, gerçekleri duymaktan korkan benim, peki yazmazsa kalem n'olur? Bi deneyelim...

- Müslümanlara yapılan zulmün haddi hesabı belli değil...
-?
- Yine karikatür krizi, bu sefer neyi dillerine doladılar?...
-?
- Bu sabah belediyenin parkında bir bank üzerinde, terk edilmiş yenidoğan bir bebek bulundu...
-?
- Filistin'de bir katliam daha...
-?
---

Yok!!! Olmayacak, darlık geldi yine içime, ne kadar sessiz kalabilirim ki,
Yaz Ey Kalem!
Sende hikmet olmasaydı Rahman, üzerine yemin etmezdi. Sen yazdıkça ben "Amin" diyeceğim...Yaz ki, bebeğini terk eden anne utansın..Yaz ki, dinine söven millet utansın... Yaz ki, tetiğe basan eller kırılsın... Yaz ki, sessiz kalan milletin sesi duyulsun..

Vicdanın üzeri neyle örtülür ki, ne zaman devekuşunu oynamaktan vazgeçeceğiz? Bize dokunmasın diye nereye kadar yılanları besleyeceğiz, onlara şirin gözükeceğiz.. Yılan, şirinlikten ne anlar?!...Sabrediyoruz değil mi? Doğru, başka türlü nasıl susacak vicdan, tam haykıracakken doğruları... Ağzını kapattık vicdanların, ''Karışma herkesin işine dedirttik, sen sus başkaları konuşsun dedirttik, suskunluğunun adını da "Sabır" koyduk."

Zalime yardın etmeyin" buyuruyor Efendimiz (s.a.v).. "Zalime yardım mı, nasıl olur Ya Rasulallah?" "Zalime yardım, zulmünü kesmemektir, zulmüne engel olmamaktır." Burada dahi sabır yok, haksızlığın sabrı olmaz vicdan! Kandırma kendini...
Yazmayı öğreneceksin, doğruyu yazan kaleme düşman olunmaz, ses çıkar biraz konuşsun yüreğin, nefsinle yazma, vicdanın karşında olsun, onu hiç susturma, bu kadar da sabırlı olma(!)

Kalem sana niye düşmanım biliyor musun, çünkü doğru yazıyorsun.. Sen bilmez misin, doğru söyleyen dokuz köyden kovulur... Ben sana düşman olsam da sen bakma bana!! Hadi
iccon04.gif
işini rast getire..

-Alıntı-

serie16lignemf4.gif

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
''Sen, Her Şeye Değersin...!''

''Sen, Her Şeye Değersin...!''

Çok küçüktü daha, almıştı omuzuna en ağır, ama en kutsal yükü.. Söz vermişti bir kere, dönmeyecekti geri.Bundan sonra kendisine arkadaşlık edecek olan rahlesine konuşur gibi: ''Bundan sonra belki iki, belki üç sene beraberiz.'' dedi.Sevgisi içini sardı.Sessizce rahlesinin üstünde nurlar saran Kur'an'a baktı.Sevgiyle ve hürmetle baktı.Allah'ım lütfetsin seni Ey Peygamberimizden bize kalan... ''Çocukluğunun zevklerine, eğlencelerine, oyunlarına hatta sarı saçlı bebeğine, uçurtmasına elveda'' dedi..Rabbine yöneldi YA ALLAH, YA SABIR dedi.Kur'an'ı kalbine nakış nakış işlemeye başladı.Pencereden oynayan çocuklara imrenerek baktı.''Keşke'' dedi bir an, sonra Kur'an'a baktı; ''SEN HER ŞEYE DEĞERSİN'' dedi.Kimi zaman hocasından azar işitmişti, arkadaşlarıyla tartışmıştı, sonra bir de dersinden kalmıştı.Gözleri şişmişti ağlamaktan.Minicik omuzlarına ağır gelmişti bir an.Kimi zaman annesini, babasını, kardeşini, evini özledi. ''Keşke evde olsaydım şimdi'' dedi.Onlara kavuşacağı günün hayalini kurdu.Rahlesinin başında damla damla gözyaşı döktü.Gurbet, içini yaktı.Annesinin güzel yemeklerini, şefkatli sesini özledi.Şefkatle başını okşayan ve daha konuşmasını bile beceremeyen kardeşini düşündü.Hasret içini yaktı, yine bir kaç damla gözyaşı süzüldü yanaklarından.Cennet kokan Kur'an'a sarıldı.Dikenli yollardan Cennet bahçesine ulaştıracak olan yine sensin..

Kur'an'a döndü : ''SEN HERŞEYE DEĞERSİN'' dedi.Kimi zaman uykusuz kaldı.Sorumsuzca rahat uyuyanları düşündü.O kadar yorgundu ki, ''Çok değil, 1 saatlik uyuyabilsem'' dedi.Birazcık uyudu rahlesinin başında.Sert ama ne tatlıydı uykusu.''Cennette uyku var mıdır acaba?''dedi kendi kendine.. "Ben Cennete girersem önce uyku isteyeceğim'' dedi.sonra Kur'an'a baktı: ''SEN HERŞEYE DEĞERSİN'' dedi.Kimi zaman sabah horozlar bile ötmemişti belki.Diz çöktü rahlesinin başına iliklerine kadar üşümüştü, burnu bile kızarmıştı soğuktan.. Üşüyen ellerini sıcak nefesiyle nefeslendirmiş ve de oğuşturmuştu.Kur'an'a bakıp ısınmıştı.Sıcak yatağına baktı. ''Gelmek istesem de gelemem, çünkü sen fanisin, ben bakisini kazanacağım.'' dedi.Sonra Kur'an'a baktı: ''SEN HERŞEYE DEĞERSİN'' dedi.Sabahın seherinde doğan güneş, esen rüzgar, ötüşen kuşlar, bütün kainat sustu onu dinledi.''Allah'ın sevgili kuluna Selam'' dediler.Ama belki o duydu, belki duymadı.Düsturun biri SABIR, biri AZİMdir.Yıllar böyle geçti, rahlesinin başında, durmadan dinlenmeden.Melekler ona Cennette sabır ve azimden köşkler ördüler durmadan dinlenmeden.Sonunda acı ve sıkıntılı günler geride kaldı ve HAFIZ oldu.Tatlı bir meyveye dönüştü.Sevinçle akan gözyaşlarıyla yine haykırdı.

''SEN
HERŞEYE
DEĞERSİN!!!''
dedi...

Bir Hafız'dan...

huzurpınarı

Kayıtlı Kullanıcı
RABBİM böyle iradeli olmayı nasip etsin,çok güzeldi ALLAH razı olsun...

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
PERŞEMBE

Hava soğuk, dışarda yağmur yağıyor.. Ruhum sanki sıtmaya tutulmuş titriyor.Ruh kabım daraldıkça daraldı, sanki yokluğa gidiyor gibiyim, karanlıklar içindeyim, belki de yolumu kaybettim ama dışarıda yağmur yağıyor..Bu havada dışarı çıkılmaz, zemin kaygan, ya birden ayaklarım kayarsa hak yoldan.. İşte bu duygular esir almışken beni, bir gökgürültüsüyle kurtuldum esaretimden...
Bir anda karanlık da bitti, yağmur da kesildi.Huzur sardı tüm benliğimi ve Rahmani bir sesle irkildim birden.Hitap, sanki sadece banaydı...

"O, size korku ve ümit içinde şimşek gönderendir.O, yağmur yüklü bulutları yaratır.Gök gürültüsü, O'nu hamd ile anarak tesbih eder.Melekler de korkularından tesbih eder.Yıldırımlar gönderir, onunla dilediğine çarpar.Onlarsa O'nun hakkında tartışıp duruyorlar.O, azabı çok şiddetli olandır."(Ra'd suresi:12-13)

selamün aleyküm aliye kardeşim,imrenerek ve duygulanarak okudum.Allah razı olsun.bizim yavrularımıza da nasip eylesin inşALLAH.

_şimal_

Kayıtlı Kullanıcı
emeğine yüreğine sağlık..
o kadar güzel ki....

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
-?
-?
- Bu sabah belediyenin parkında bir bank üzerinde, terk edilmiş yenidoğan bir bebek bulundu...
-?
-?
---

Yaz Ey Kalem!
Sende hikmet olmasaydı Rahman, üzerine yemin etmezdi. Sen yazdıkça ben "Amin" diyeceğim...Yaz ki, bebeğini terk eden anne utansın..Yaz ki, dinine söven millet utansın... Yaz ki, tetiğe basan eller kırılsın... Yaz ki, sessiz kalan milletin sesi duyulsun..

Vicdanın üzeri neyle örtülür ki, ne zaman devekuşunu oynamaktan vazgeçeceğiz? Bize dokunmasın diye nereye kadar yılanları besleyeceğiz, onlara şirin gözükeceğiz.. Yılan, şirinlikten ne anlar?!...Sabrediyoruz değil mi? Doğru, başka türlü nasıl susacak vicdan, tam haykıracakken doğruları... Ağzını kapattık vicdanların, ''Karışma herkesin işine dedirttik, sen sus başkaları konuşsun dedirttik, suskunluğunun adını da "Sabır" koyduk."

Zalime yardın etmeyin" buyuruyor Efendimiz (s.a.v).. "Zalime yardım mı, nasıl olur Ya Rasulallah?" "Zalime yardım, zulmünü kesmemektir, zulmüne engel olmamaktır." Burada dahi sabır yok, haksızlığın sabrı olmaz vicdan! Kandırma kendini...
Yazmayı öğreneceksin, doğruyu yazan kaleme düşman olunmaz, ses çıkar biraz konuşsun yüreğin, nefsinle yazma, vicdanın karşında olsun, onu hiç susturma, bu kadar da sabırlı olma(!)

Kalem sana niye düşmanım biliyor musun, çünkü doğru yazıyorsun.. Sen bilmez misin, doğru söyleyen dokuz köyden kovulur... Ben sana düşman olsam da sen bakma bana!! Hadi
işini rast getire..

Allahcc yar ve yardımcınız olsun gönüldaş...Allahcce emanet ol kardeşimiz...O EN GÜZEL VEKİLDİR...BESMELE...SELAM...DUA..

cakamo

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleyküm;aliye kardeşim ademoğlu hakkın verdiği kudret sayesinde herşeyi yapabiliyor ,o ruhun derinliklerinde gizli hazineleri bir bir çıkarıyor,ruhen arınabilip kemale erEbiliyor dervişler gibi meşakatler çekiyor kimi kamil-i mü'min oluyor ,kimiyse sonsuz saadeti kaybediyor sonsuz azaba düçar oluyor.ben fakir çok korkuyorum ya bende diyorum bende yitip gidersem ateş acı ama haKkın rızasını kaybetmek dahada acı harika bir paylaşımdı allah (c.c) gönül hazinelerini bulup onları en güzel bir şekilde kullanmanı nasip etsin.

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
Bazen yorum yapamadığım yazıların karşısında acziyetimi düşünüyorum.
Herşey söylenmişse daha ne söyleyebilirim ki...!
Rabbim tesirini nefsimizde halketsin.
Ellerinize sağlık Aliye kardeş...
Rabbimize emanet olunuz...

Kur'ana sevdalı

Kayıtlı Kullanıcı
S.a.Aliye kardeşim.Rabbım sani 30.cüzüde okuyarak,Rabbıma tam sırdaş olanlardan eylesin inşaallah.

[/CBugün 1. cüzü okudum, hocam dedi ki:"Hafız 'ın sırdaşıdır." Öyle ürperdim ki ilk duyduğumda: "Acaba layık mıyız? diye düşündüm.Sonra aldım elime mushafı başladım okumaya.. Edeple, hayayla, sırdaş olduğumun bilincine vararak.Okudukça daldım, daldıkça kendimden geçtim.Kısacası günlük; başıma, hangi hal geldi, ben bile anlamadım.Bildiğim bir şey vardı ki, sonsuz mutluluğu yaşadım Rahman'ın sırdaşı olarak...
Günlerim neye gebedir bilinmez ama; benim her gün sabırsızlıkla bir sonraki ders günümü beklediğim kesin...

OLOR]

burak_55

Kayıtlı Kullanıcı
emeğine sağlık.Allâh razı olsun.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
PERŞEMBE

selamün aleyküm aliye kardeşim,imrenerek ve duygulanarak okudum.Allah razı olsun.bizim yavrularımıza da nasip eylesin inşALLAH.

Ve Aleyküm Selam Ayşe Rana Ablam.
Rahman sizden de ebeden razı olsun, inşallah.. Amin, güzel duanıza. Rabbimiz evlatlarınıza ve size de nasip eylesin.. İstiyorsanız, hiçbir şey için geç değildir.. Hafıza ve beyin üzerine her gün yeni bulguların ortaya çıktığı bir dönemde, hafıza teknikleri adı altında çok pratik ve kolaylaştırıcı metotlar üretildi. Bunların ışığında, hafızlık da bir o kadar kolaylaştı.. Bu mutluluğu, Rabbimiz nasip etsin inşallah..
Rabbimize emanetsiniz ablam.. Teşekkür ederim, yorumunuz için.B)
Selam ve Dua ile..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
HAFIZIN TACI

Yüce
allah.gif
(celle celalüh) beşeriyyetle konuşmak diledi,

Ne kitaplar bize lutfetti katından, kendi.
Yüz suhuf göndererek çekti ilâhî tuğrâ,
Ve nihâyet bize üç tâne kitaptan sonra;
Etti Kur’ân’ı müyesser, yüce bir rehberle,
Dinle Peygamber’i, Kur’ân’ı güzel ezberle!
Yüce Hakk’ın dili Kur’an, yücedir her şeyden,
Kulu bir başka yüceltir, okumak, ezberden…
Oku;
allah.gif
(celle celalüh) sözü, cânın özüdür; ey hâfız!

Oku; Mevlâ donatır kalbini yıldız yıldız…
Oku; Peygamberimin şan ve şeref övgüsü var,
Buyurur: «Ümmetimin eşrefidir hâfızlar!..»

Ama Kur’an geçivermezse boğazdan kalbe,
Bin tilâvetle de bir harfi ulaşmaz Rabbe…

Nûr-i Kur’ân ile doldukça doğar gönle sabah,
Ona âmâ olanın hâline bak; «âh ile vâh!..»
Kula izzet, yüce Kur’ân ile îman dokumak,
Dile hikmet de bu îmân ile Kur’ân okumak…
Oku hâfız, iki âlemde Muhammed gülü ol,
Oku hâfız, yine cennette Hüdâ bülbülü ol!
Ne büyük mûcizedir hıfzı, Hüdâ’dan mülhem,
Onda arz, onda semâ, onda hudutsuz âlem…
Nice hikmet, nice sır var, okunan her hecede,
Bâzen el-hak, yine ezberleniyor bir gecede…
Böyle
allah.gif
(celle celalüh) sözünün hâfızı olmak ne güzel,

Feyz-i Kur’ân ile deryâ gibi dolmak ne güzel!
Özleyen kimse bugün Rabbini, Kur’ân okusun,
Âyet âyet süzülüp nûra bürünsün bu derûn!
Biz tilâvet ederiz sâdece Rahman konuşur,
Yüce Allâh ile kul, böylece her an konuşur…
Cümle varlık buna hayran, nice bin gıpta ile,
Hıfz-ı Kur’an nice kıymet katıyor can ve dile…
Oku hâfız! Seni en namlı melekler dinler,
Yüce Rabbim de: «Kulum, söyle, ne istersin?» der…
Lutfeder, öyle yüceltir ki semâdan ileri,
İki dünyâya bedeldir bu nasîbin değeri…

Öyle bir inci ki Kur’ân ebedî cevherdir,
İlk hâfızları Cibrîl ile Peygamber’dir…
Anla artık onu ezberlemenin şânını tam,
Şân-ı Mahmûd’a yakın, zirve makamdır o makam!
Oku Kur’ân’ı; şifâ, müjde, hidâyettir o,
Bize candan daha kıymetli emânettir o…
Yüce Mevlâ buyurur Sûre-i Fâtır’da veciz:
«Onu mîras veririz seçtiğimiz kullara biz!
İçlerinden kimi bir zâlim olur kendisine,
Muktesiddir kimi tam ortada bir hâlde yine,
Bir de izniyle Hüdâ’nın kimi her mânâda,
Hep hayırdan yana en önde koşar dünyâda…
En büyük lutf-i Hüdâ işte budur, işte budur…»
Mustafâ vasfı da elbette bu nûr üstüne nûr.

Çekerek besmele Kur’ân’a, eğer bir kimse,
Genç iken aşk ile her sûreyi ezberlerse,
Eti Kur’an, kanı Kur’an, canı Kur’an kesilir,
Ona mahşerde düşen hisse, sekiz cennettir!
Böyle hâfız, nice mânâyı da âmilse hele,
Bir de Kur’an’daki hikmet ile kâmilse hele,
Rûhu, hattâ teni kabrinde de aslâ çürümez,
Sönse gökler, onu âlemde karanlık bürümez.
Böyle bir hâfız-ı Kur’ân’a cehennem yoktur,
Ona bilhassa kıyâmet günü nîmet çoktur!
Taç giyer annesi, derler ki: «Bu bir server mi?»
Dedirir hem babanın tâcı: «Bu, peygamber mi?»
Ne büyük rütbe bu, destârına gözler kamaşır,
İşte «rahmet bu» denen lutf ile izzet vardır!..
Nice ihsân ile Mevlâ sunacak tâc ile taht,
Âkıbet herkesi hayrân edecek böylesi baht!
Hak berâat verecek hâfıza yetmiş kişilik,
Ve şefâat edecektir o da, kim varsa refik…

Hâfızın çardak olur tâcına tûbâ ağacı,
Hâfızın tâcı, hayâl üstü şeref, şan tâcı…
Hâfızın tâcı, ezelden beri sonsuz bereket,
Hâfızın tâcı; misilsiz, çok özel bir servet!
Hâfızın tâcı, yüreklerdeki îman zaferi,
Hâfızın tâcı, güneşten yüce Kur’an hüneri.
Hâfızın tâcı, bu mâtemde huzûrun sanatı,
Hâfızın tâcı, zeminden göğe ruh saltanatı…
Hâfızın tâcı, Hüdâ tâcı, hidâyet tâcı,
Hâfızın tâcı, bu dünyâda gönül mîrâcı…
Hâfızın tâcı ki Hak’tan verilen bir taçtır,
Bu büyük tâca beşer, sonsuza dek muhtaçtır…
Oku hâfız, oku gündüz gece hiç durma aman,
Bu büyük tâcı unutmak, ebedî bir hüsran!
Onu zîrâ unutup ardına atmışsa kişi,
Tutsak eyler nice feryâda cehennem gidişi…
Kim de Kur’ân’ı eder kendine ulvî rehber,
Yüce Kur’ân onu cennet ile tebrîk eyler…
Oku hâfız; bu kelâm çünkü Hüdâ güftesidir,

Ne kadar tatlı, güzel, çünkü Nebî bestesidir.
Oku; sesler sesi, Kur’an’daki âyet sesidir,
Tatlı meltem de o sesten bize rahmet sesidir…
Şu latif kuş sesi, Kur’ân’a muhabbet sesidir,
Suların nağmesi, Kur’ân ile sohbet sesidir…
Oku hâfız, bu şeref tâcı konulsun başına,
Oku hâfız, oku, ihlâs akıtıp göz yaşına…
Cümle devrânı satın almaya bir harfi yeter,
Oku, kaybetme bu zenginliği, cennetlere er!

Onu kim çokça okur, çokça sever Hak Mevlâ,
«Nâs»a geldin mi hemencek başa dön, tekrarla!
Ama her hatmini olsun diye tek tek makbul,
«Doğru ol!» emrine pervâne kesil, çünkü Rasûl,
Dinle duy, bak ne diyor hâl ile irşâda seni:
«İhtiyâr eyledi Hud Sûresi dünyâda beni…»
Bu hakîkat ile Kur’ân’a yönel, ey hâfız,
Hak kelâmın ki asıl şârihi Hak’tır yalınız…
Tüm ağaçlar yüce Kur’ân’a kalem olsa bile,
Ve dahî hokkaya binlerce deniz dolsa bile,
Yine bir lafz-ı ilâhîdeki mânâ bitmez,
Onu anlatmak için bizdeki diller yetmez!
Lâkin Allâh, açıyor sırrını hâfız olana,
Müjde olsun, içi Kur’ân ile her gün dolana!..

Oku, hâfızsın a Seyrî, oku
allah.gif
(celle celalüh) sözünü,

Geceden gündüze Kur’ân ile doldur özünü!...

SEYRÎ (M. Ali EŞMELİ

YÜZAKI DERGİSİ

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
bir yazı bu kadar güzel olabilirr Rabbim bizlerede nasip etsin KURAN "SEN HERŞEYE DEĞERSİN"

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun
emeğine sağlık
Rabbim cümlemize
böyle olabilmeyi nasip
eylesin selametle

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
içimde huzurla okudum, ve huzurum katlandı..Allah razı olsun abla..

ya mucib

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun kardeşimm ALLAH a hayırlı kul olabilmek duasıylaaa

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
-?
-?
-?
-?
---

Yaz Ey Kalem!

işini rast getire..

Allahcc yar ve yardımcınız olsun gönüldaş...Allahcce emanet ol kardeşimiz...O EN GÜZEL VEKİLDİR...BESMELE...SELAM...DUA..

Amin inşallah. Rabbimiz, cümlemizin yardımcısı olsun değerli abimiz..
Vekil'e emanet olunuz.. Selam ve Dua ile.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Ey Nur-ul Kur'an...

Ey Nur-ul Kur'an...

Aylardır seninle beraberim,
Her bir ayetine, ifade ettiğin bütün kelamına aşinadır gözlerim.
Gecelerim, gündüzlerim, herşeyimsin sen benim.
Hatırlıyorum da seni hıfzetmek için elime aldığımda,
Sana ebedi bir yar olmayı aklıma koyduğumda,
Ne kadar büyük bir sevgi doldurmuştun gönlüme.
Yalnız seninle anlaşmak, yanlız seninle paylaşmak ve yanlız sana yaklaşmaktı emelim...
Bilsen; bu dua için toplandığımız şu anda neler hissediyor yüreğim.
İnanır mısın derin bir hüzne karışmış büyük bir mutluluktur hissettiğim.
Neden diye sorma bana söyleyemem,
İçimdeki bu hüznü asla tarif edemem.
Fakat yalnız şunu bilmeni isterim:
KUR'AN'ım canım benim..
Herşeye rağmen sen kendine beni kabul ettin.
Layık değilim belki ama bu şerefi bana bahşettin.
''Hafızsın, hafız oldun'' dedirttin.
Hafız olmak önder ve rehber olmaktır.
Benim için hayatı, yalnız senin ifade ettiğin şekilde yaşamaktır.
Aksi takdirde büyük bir iştiyakla bekler miydi cennetin...
Şu anda bu eşsiz mutluluğu yüreğime sığdıramazken,
Yine yalnız sana arz etmek istedim halimi...
Tutan ellerin, bakan gözlerin, duyan kulakların, yürüyen ayakların olmazsam,
Senin "Gel!" emrine gelmez, "Git!" demene gitmezsem,
Seninle yükselmez sevginle yüreğimi parça parça etmezsem...
Bekleme, beni bekleme gelemem...
Cennetine giremem, hafız oldum diyemem..
Ne olur tut ellerimden yemin ettim dönemem!...
EY NURU KURAN!...
Ezeli ve ebedi seninle her an,
Seninle var olup, sana varan hayatımı yoluna kurban bileceğime söz veriyorum.
Ve şu anda beni duyan herkesi bu sözüme şahit ediyorum.
Ve sen de ne olursun:

ŞAHİT OL YARAB!
ŞAHİT OL YARAB!
ŞAHİT OL YARAB!........

ALINTI

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt