Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

!! o KIZI sakin ÜNİVERSİTEYE sokmayın!!!! (3 Kullanıcı)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Yazdıklarının kelımesı kelımesıne katılıyorumm bencede taviz verilmemelı tavizden taviz doguyor

zaten insanın ayagı her an kayabiliyor bi taviz verdigin zaman devamı geliyor dünyanın 3 gunLük keyfi için ne olur ahiertimizi satmayalım
Kuranı kerimde hersey vardır aradıgın eqer zarurıytte açılabılseydı yazardı tıpkı haram olan hınzır ettının zarurıyete göre yenmesı gibi

aminenur [/color]kardesımm cok iyi yapmısınn inan degmez 3 gunluk hayat içinn
Allah ikinizdende razı olsunn

teşekkür ederim mevla razı olsun sizdende inşaALLAH ..
BAKİ SELAMLAR

yurtlu

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm hayırlı günler amine kardeşim güzel bir konuya değinmişsin ama ne çare ki biz bu memlekette yaşıyoruz ALLAH herkese hidayet nasip etsin öncelikle insanı insandan ayırmamak gerekir ama malesef ki bizim memleketimizde buna önem veren insanlar çok fazla yok ki bizi böyle yönlendiriyorlar açık kapalı sağ sol alevi sünni derken insanlığımızı unutturmaya çalışanlar yine elinden geleni ardına kadar yapmaya devam ediyor kadınımın başörtüsüne uzanan elide insanlığını unutmuş bu insanlarıda RABBİM elbet görüyor ve ben inanıyorum ki bir gün bu yapılanların karşılığı onlara RABBİM den gazap olarak dönecektir.
selam ve dua ile kardeşim emeğine sağlık
ALLAH a emanet ol...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
ailemi karsima alarak kapanmadim sonra onalrida yanimda gördüm sabrin sonu selamettir
baöşörtüm dunyalara bedel bi dunya insan gelse cikart diye yinede cikartmam cennet vaad eden rabbimin rizasini alanlardan olmak diasyla inşallah hakkiuni verebilenlerden oluruz.gelecekte cocugum olsa onu da bu sekilde buyurtur hak yolunda olmasi için elimden geleni yaparim

Hamdolsun güzel kardeşim maşaALLAH ne güzel rabbim bu yolda ayaklarımızı sabit kılsın inşaALLAH ..
başını açan ve açmadan sabır ve sebat gösteren kardeşlerimin yardımcısı olsun inşaALLAH......
hayırla kalınız güzel kardeşim
baki selamlar

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Selamun aleyküm kardeşim...açtığınız konu çok önem teşkil ediyor...ne yazık ki yabancı ülkelerde bile başörtüsü sorunu olmazken bizim ülkemizde sürekli gündemde olan bir problem...birçok bayan arkadaşımızın çektiği sıkıntıları , yaşadığı rezaletleri ben de yaşadım...fakat okumaktan daha önemli şeylerin yani Rabbimizin emrinin daha baskın olduğunun farkına vardım...ve bir daha o başörtüyü hiç çıkarmamacasına başıma bağladım...okulunu okursun ve hatta bir iş sahibi de olursun...diyelim ki bir öğretmen oldun...iş esnasında mutlaka başın açık olmak zorunda ...ama gel gelelim dinimizin emirleri bunu gerektirmiyor...mü'min kadınlara da söyle ; başlarını yakalarının üzerine vursunlar...buyurmuş Rabbimiz...yani bu inat neden? bir okul uğruna örtüden , inançlardan ödün vermek...
Ben katılmıyorum asla...başörtülü üniversiteye girmek yasaksa siz de girmeyiveriniz ...bu onlara verilecek en güzel cevap olacaktır...
Kapanalı 5-6 ay olmuştu...o dönemde başörtüsüyle girmek yasak değildi...sınava tabii tutulacaktık...benim gibi kapalı olan bayanlar endişeli , üzgün , telaş içindelerdi...nihayet okulun kapısından içeriye giriyorduk ki ...ardımızdan seslendi güvenlik görevlisi..."siz bayan başınızdakini derhal çıkarın!" neye uğradığımı şaşırmıştım...meğer kapıdan içeriye girene kadar izin veriyorlarmış! olayın şokuyla çıkardım ve içeriye girdim...sınavımızı olduk...böyle bir sınava daha girdikten sonra bir daha başörtümü çıkarmamacasına ardıma bile bakmadan yürüdüm...sonra düşündüm kendi kendime ...Rabbim bizim gibi mazlumlara bir kapı aralar ...vardır bunda da bir hayır...ben de okumam dedim çok mu önemli sanki!
Nefsime yenik düşmedim ve şimdi Allah'ıma binlerce şükürler olsun ki çok güzel bir işim var...
Başımın tacını şimdi gururla taşıyorum...
Selametle kalınız...

Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla.

1. Biz senin göğsünü açıp genişletmedik mi?

2. Yükünü senden alıp atmadık mı?

3. O senin belini büken yükü .

4. Senin şânını ve ününü yüceltmedik mi?

5. Elbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır.

6. Gerçekten, zorlukla beraber bir kolaylık daha vardır.

7. Boş kaldın mı hemen (başka) işe koyul,

8. Yalnız Rabbine yönel.

aleykum selam güzel kardeşim
rabbim yar ve yardımcınız olsun inşaALLAH
hamdolsun hamdolsun .. ne güzel maşaLALAH

MUHABBETLE
baki selamlar

Bahtiyârım

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm hayırlı günler,

çok güzel ve bir o kadarda insanı üzen bir yazı

başörtülü kızlarımızı istemeyişlerinin tek sebebi;

başörtülü kızlarımızın onlarla kaynaşıp, onlarında artık başörtülü olmalarını önlemek ve engel olmak.

bir bilseler.. aslında izin verseler ne güzel olurdu.

dışladıkları, başörtülü kızlarımızın onlara nasıl incelikle davrandıklarını nasıl özenle yaklaştıklarını görmezden gelip, birde bu açılarına bir bahane uydururlar, ''onlarda bizler gibi olmak istiyorlar fakat aile baskıları var, özgür değiller, gelenekleri görenekleri acayip sıkı'' şeklinde seviyesizce değerlendirirler.

öyle değil tabii ki!!

başörtülü kızlarımız; onlar saygı duymasalarda, ilkel görselerde, eğitimi yakıştırmasalarda bu insanlara hep aynı güler yüzle bakar ve incelikle yaklaşır başörtülü kızlarımız. çünkü onlar birer melektir. :)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamün aleyküm hayırlı günler,

çok güzel ve bir o kadarda insanı üzen bir yazı

başörtülü kızlarımızı istemeyişlerinin tek sebebi;

başörtülü kızlarımızın onlarla kaynaşıp, onlarında artık başörtülü olmalarını önlemek ve engel olmak.

bir bilseler.. aslında izin verseler ne güzel olurdu.

dışladıkları, başörtülü kızlarımızın onlara nasıl incelikle davrandıklarını nasıl özenle yaklaştıklarını görmezden gelip, birde bu açılarına bir bahane uydururlar, ''onlarda bizler gibi olmak istiyorlar fakat aile baskıları var, özgür değiller, gelenekleri görenekleri acayip sıkı'' şeklinde seviyesizce değerlendirirler.

öyle değil tabii ki!!

başörtülü kızlarımız; onlar saygı duymasalarda, ilkel görselerde, eğitimi yakıştırmasalarda bu insanlara hep aynı güler yüzle bakar ve incelikle yaklaşır başörtülü kızlarımız. çünkü onlar birer melektir. :)

aleykum selam kardeşim sizede hayırlı günler...
başörtüsü zülümüne maruz kalan kızlarımız onca zülüme ragmen dua ve göz yaşından başka birşey yapmamışlar .. çünkü .. vakarlılar çünkü... rabbelerine sıgınıyorlar..hakları ellerine verilincemi taşkınlık yapacaklar.. neden korkuyorsunuz bu kadar
başörtüsüne simge diyen bulanık beyinler!!! ... evet benim başörtüm bir simge...!!!
evet simge...!!!
hakka teslimiyetin_ edepin vakarın_arın _namusun_insanları sevmenin _hoşgörünün _merhametin..................... ............ ... ............... .............. simgesi korkunuz bu vasıfla mı bunlara sahip hanım efendilermi... ..
rabbim sonumuzu hayırlara çıkarsın inşaALLAH
rabbim razı olsun
baki selamlar

K

kırıkkalp

hijab6.jpg

O kızı sakın üniversiteye sokmayın!!!

İnanmayın ona. Söylediklerine, yaptıklarına, bakışlarına, gülümsemelerine, dalıp gitmelerine inanmayın.

Görmezden gelin o kızı. Sözlerini cevapsız bırakın. Sorularını, meraklarını cevapsız bırakın. Çaresizliğini yüzüne çarpıp, uluorta yalnız bırakın gerekirse.

Bağırıp çağırsın bazen ve siz yine de duymazdan gelin. O kızı sakın üniversiteye sokmayın. Çok istiyorsa gelsin kapının dibine. Yüzünü bir duvara dönsün. Etrafına şöyle bir baksın. Tanıdık yüzler yaklaştığında görmezden gelsin.

Bir an beklesin. Sonra yüzünü tekrar duvara dönsün. Şöyle bir durup düşünsün. Duvara dönsün yeniden.

Duvara elini uzatsın ve fakat duvar elini boş bıraksın. Duvar da başka tarafa çevirsin bakışlarını. Bir ayna açılsın duvarda. "Dünyanın en güzel kızı kim?" diye sorsun üniversite duvarına. Ayna cevap vermesin. Sırası mı şimdi masalın, geçelim bunları. Elini başına götürsün.

Duvar bir an elini uzatsın. Sonra vazgeçsin. Yine başka tarafa çevirsin bakışlarını. "Bir şey mi var?" diye sorsun duvara kızcağız. Duvar cevap vermesin.

Elini başına götürsün. "Keşke götürmese" diye içinden geçsin duvarın. Kız duvarın içinden ne geçtiğini asla bilmesin. Bu duvar ve bu kız her sabah karşılaştığı halde tek bir kelime konuşmasın. Duvarın içinden merhamet geçsin, yük trenleri geçsin, altıkırkbeş vapuru geçsin, şehrin telaşlı yüzleri geçsin, kızın kendi başınayken katıla katıla ağlamaları geçsin.

Çok istiyorsa o kapıdan geçmeyi. O üniversiteye adımını atmayı istiyorsa elini güçlü ve kararlı bir şekilde başına uzatsın. İlk zamanlarda zalim bir titreme gelir yapışır kollarına ama aldırmasın. Gözlerini kapatsın. Duvar da tam bu esnada gözlerini kapatır ya!

Eliyle başörtüsünü çekip alıversin başından. Alelacele çantasına tıkıştırsın başörtüsünü. Kafasını hiç yerden kaldırmadan. Duvara bile bakmadan, hızlı adımlarla içeriye girsin. Saçlarını düzeltmeden, uçurum gibi genişleyen kapı aralığından kocaman adımlar atarak yuvarlanmamak için, içeri atıversin kendini.

Kendisi içeri girerken, kırık kalbi, İnşirah suresi, ninesinin maşallahları, annesinin nazar duaları, babasının maaştan arttırıp aldığı hediyeleri, ilk elifbası, başörtü iğnesi dışarıda kalsın.

Böyle yaparak ve gerekirse kuş tedirginliğiyle atan kalbini çıkartıp duvarın üstünde bırakarak içeriye girsin. Avcının çıkardığı geyik kalbine hiçbir rektör inanmaz, kendi kalbini bıraksın.

Aksi halde o kızı sakın üniversiteye sokmayın. Huzurumuzu bozmasın, canımızı sıkmasın, havamızı dağıtmasın durduk yerde. Anlamaya çalışmayın boş yere. Oldu bittiye getirin bütün duygularını.

Kendinize benzemeyenleri, sizin sitede oturmayanları, sizin mağazadan alışveriş yapmayanları, Mançuryalıları, Vizigotları, Papalagileri, Tom Amca'nın kulübesindekileri de almayın inadına. Almayın hiçbirini.

Almayın ve anlasınlar böylece sizin cennetinize girebilmek için, sizinle aynı kanı taşımaları gerektiğini.

niye böyle yapıyorlar anlamıyorum yazık değilmi bizlere belki aramızdan doktorlar çıkacak ALLAH rızası için çalışan başkalarının yanına gitmeye iğrendiği dedelerimiz ninelerimizin yanına giderek onlara evlat sevgisi göstererek en yisini yapmaya çalışcak küçük çocukların altını kirletmesine yediği yemeği üstüne dökmesine aldırmadan bağrına basacak belki öğretmen çıkacak aramızdan böyle doktorlar mühendisler yetiştirmek için

sizi sesleniyorum ilerici çağdaş diye geçinen vatan hainleri geleceğimizi karartıyorsunuz bu düzen böyle gitmez gün olur devran döner o zaman başınızı çok duvarlara vurursunuz ama nafile iş işten geçmiştir yazıklar olsun sizlere:A:A:gulegule

EBRARNISA

Kayıtlı Kullanıcı
;

imam hatipi çok istiyor inşallah ordan sonra isterse ilahiyat fakültesine gitmesini isterim.sanırım orda böyle bir sorun yok.[/COLOR]

Selamün Aleyküm
Ebru ablacığım malesef imam hatiplerde de böyle bir sorun var.
ben ortaokul 2. sınıfta kapandım. liseye devam ederken de ben ve ailem başımı açmamı istemediğimiz için imam hatip lisesine gitmeme karar verdik. gel gör ki kayıt evrakları içerisinde BAŞI AÇIK FOTOĞRAF vardı.
imam hatibi tercih ettemizin sebebi başımı açmadan da eğitimime devam edebilmemdi. ailemin de gönlerdirmesi doğrultusunda açıköğretim lisesine kayıt yaptım ve bu şekilde okudum.
ayrıca yanlış bilmiyosan artık okulda da açılıyor ablacağım.
selam ve dua ile Yaradan'a emanet olun.....

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamün aleyküm hayırlı günler amine kardeşim güzel bir konuya değinmişsin ama ne çare ki biz bu memlekette yaşıyoruz ALLAH herkese hidayet nasip etsin öncelikle insanı insandan ayırmamak gerekir ama malesef ki bizim memleketimizde buna önem veren insanlar çok fazla yok ki bizi böyle yönlendiriyorlar açık kapalı sağ sol alevi sünni derken insanlığımızı unutturmaya çalışanlar yine elinden geleni ardına kadar yapmaya devam ediyor kadınımın başörtüsüne uzanan elide insanlığını unutmuş bu insanlarıda RABBİM elbet görüyor ve ben inanıyorum ki bir gün bu yapılanların karşılığı onlara RABBİM den gazap olarak dönecektir.
selam ve dua ile kardeşim emeğine sağlık
ALLAH a emanet ol...

aleykum selam kardeşim sizede hayırlı günler inşaALLAH
BİZ BİRLİK OLMADIGIMIZ SÜRECE ÜMMeT BİLİNCİ İÇERİSİNDE YAŞAMADIGIMIZ SÜRECE BUNLAR HEP OLACAK ... HALİ PÜRMELALİMİZ BU
rabbim birligimizi dirligimizi korusun inşaALLAH
teşekkür ederim kardeşim
baki selamlar

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm
Ebru ablacığım malesef imam hatiplerde de böyle bir sorun var.
ben ortaokul 2. sınıfta kapandım. liseye devam ederken de ben ve ailem başımı açmamı istemediğimiz için imam hatip lisesine gitmeme karar verdik. gel gör ki kayıt evrakları içerisinde BAŞI AÇIK FOTOĞRAF vardı.
imam hatibi tercih ettemizin sebebi başımı açmadan da eğitimime devam edebilmemdi. ailemin de gönlerdirmesi doğrultusunda açıköğretim lisesine kayıt yaptım ve bu şekilde okudum.
ayrıca yanlış bilmiyosan artık okulda da açılıyor ablacağım.
selam ve dua ile Yaradan'a emanet olun.....

aleyküme selam canım.okulda açtıklarını bilmiyordum.o zaman oraya gitmeye ne gerek var.Allah razı olsun ablam.sende Allaha emanet ol .

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Eğer bir gün yolunuz bir üniversiteye düşerse...

Saçlarını taramayı becerememiş bir kızla karşılaşırsanız. Konuşurken saçlarını savurmuyorsa. Sıkı sıkıya tokalarla yapıştırmışsa saçlarını. Uyumsuz kıyafetler varsa üzerinde. Yakıştırmasızca giydiklerini. Güzelliğinden utanıyorsa mesela. Yaz sıcağında boğazlı bir kazak giymişse. Bir pardesü giyip yün bir başlık takmışsa kafasına. Ya da modası geçmiş bir şapka takıyorsa. Ellerini sürekli başına götürüyorsa, saçlarını tıkıştırıyorsa şapkasından içeri. Ürkekse,
bir başınaysa...

Bilin ki o kız, başörtülü bir kızdır

.: Taner Yüncüoğlu - Aldırma :.

muhammed25

Kayıtlı Kullanıcı
SENinNN O BaŞöRTüNE SEs çkRnN kPklERr oNAa ve saNa KrBnn OlSnlRrr

muhammed25

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH CC razı olsun ...........

Bir Bağ bozumu mevsimimde….

Heveslerime birkaç avuntu,…..

Bahtıma utanç,…..

Toplu iğnem kalbime….

Başörtüm yakama düştü……

Affeyle……………..

SZdEnDee ALLAH CC. razı olsun=)ve sonra tüm cümlemzden inş=)

mir_erhan

Moderator
ALLAH CC razı olsun ...........

Bir Bağ bozumu mevsimimde….

Heveslerime birkaç avuntu,…..

Bahtıma utanç,…..

Toplu iğnem kalbime….

Başörtüm yakama düştü……

Affeyle……………..

ne güzel bir paylaşım..
içerimden lanet okuyasım var ama yetmez diyorum
orada olup parçalamak istiyorum adeta
sonra Ellerimi Açıp Yüceler Yücesine
her kapıyı açmaya MÜKTEDİR olan Rabbime
sonra şikayet etmek isiyorum...
ya Resullalah
elim yetişmiyor ama bacılarımın ablalarımın annelerimin baş örtülerine el uzattılar
suladılar toprakları gözlerinden dökülen inci taneleriyle
oysa senin özlemin zirveye ulaştığında dökecektik o yaşları
oysa Aşkından ağlayıp ıslatacaktık yerleri
Ya Resullallah
Ey nebilerin Efendisi
Salat ve selamlar olsun sana...

afeddin bizi bacılarım biz de sahip çıkamadık size
seyrettik topraı ıslanırken gözlerinizle......

imported_mine_

Kayıtlı Kullanıcı
s.a çok güzel bi konuya değinilmiş allah razı olsun..bende aynı durumdaydım ve bi zamanlar eylemlere bile katıldım o günler geldi gözümün önüne..iyi ki mücadele etmişim gurur duyuyorum örtümle...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
ne güzel bir paylaşım..
içerimden lanet okuyasım var ama yetmez diyorum
orada olup parçalamak istiyorum adeta
sonra Ellerimi Açıp Yüceler Yücesine
her kapıyı açmaya MÜKTEDİR olan Rabbime
sonra şikayet etmek isiyorum...
ya Resullalah
elim yetişmiyor ama bacılarımın ablalarımın annelerimin baş örtülerine el uzattılar
suladılar toprakları gözlerinden dökülen inci taneleriyle
oysa senin özlemin zirveye ulaştığında dökecektik o yaşları
oysa Aşkından ağlayıp ıslatacaktık yerleri
Ya Resullallah
Ey nebilerin Efendisi
Salat ve selamlar olsun sana...

afeddin bizi bacılarım biz de sahip çıkamadık size
seyrettik topraı ıslanırken gözlerinizle......

ne güzel yorumdu degerli kardeşim ALLAH cc razı olsun ..

üzüntü duyup kederlenmeniz bile güzel ya bunu yapmayanlara ne demeli duvarlara .....taşdanda sert kalpleri olanlara ne demeli ......

tevfik

Kayıtlı Kullanıcı
S.A
Peygamber Efendimiz S.A.V. hicretten sonra ensarla muhacirleri birbirine kardeş yaparak bütün müslümanların tek yürek tek bilek olmasını sağlamıştır.
Peygamber Efendimiz S.A.V.bir gün sahabe efendilerimizle sohbet ederken ahir zamanda ümmetimin sayısı çok olacak ama ezik olacak.

sahabe efendilerimiz Ya Rasulullah bizim sayımız bu kadarken galibiz onlar niye ezik olacak

Peygamber Efendimiz S.A.V.
suyun üstüne bir avuç saman atınca nolur samanlar dağılır o zamanki ümmetimde suyun üstündeki samanlar gibi olacak diyor.

Cenab-ı Allah Bedirdeki sahabe efendilerimizin şurunu nasip edip müslümanların tek yürek tek bilek olacağı günler gelip bacılarımızda rahat rahat başörtülerini takacak inşaALLAH.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt