Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

!! o KIZI sakin ÜNİVERSİTEYE sokmayın!!!! (1 Kullanıcı)

ping_pong

Kayıtlı Kullanıcı
###
bence bizler Allahın emirlerini hakkıyla yerine getiremedigimiz için basımıza bunlar geldii
namazları kılmaz olduk ,, tesetürü gerigince yerine getirmedikk ,,Kuranı hakkıyla bilemedik okuyup amel edemedikk
sünnetleri tek tek bıraktık

Zafer ancak İslamiyeti yasamakla Mümkündür
###​

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
###​

bence bizler Allahın emirlerini hakkıyla yerine getiremedigimiz için basımıza bunlar geldii
namazları kılmaz olduk ,, tesetürü gerigince yerine getirmedikk ,,Kuranı hakkıyla bilemedik okuyup amel edemedikk
sünnetleri tek tek bıraktık

Zafer ancak İslamiyeti yasamakla Mümkündür

###

_______haklısınz kardeşim... ** kul ** olarak yerine getiremedigimiz hakkını veremedigimiz görevlerimiz ibadetlerimiz... şuurumuz azaldı...riya ve gösteriş her yanımızı sardı... rabbim bizleri gafflete düşmekten korusun.. gaffletten çıkarsın inşallah...
teşekkür edrim
selam ve dua ile________

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
load103984mz1ot6ya4ns9frv8.gif

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Nasıl böyle düşmanlara böyle güzel dua edebiliyorsunuz ben anlayamıyorum. Ben bir dua edeyim sizler amin deyin de duam kabul olsun (ben çok ettim olmadı siz yürekten amin derseniz inşallah tez vakit olur) :
Başörtüsünü, çarşafı, sarığı, şalvarı, entareyi giymeyi yasak edip Allahın ayetlerini hükümsüz bırakmak isteyenleri 2 cihanda zelil yap Yarabbi (amin). Yarabbi bunları tez vakit helak ederek dinimizi yaşayabilmemizi nasib eyle Yarabbi(amin). Yarabbi eğer günahlarımızı affetmeyip bizi cehennemde yakacaksan bunlarla beraber bizi yakma Yarabbi (amin). Bu insanların azablarını dünyada ya da ahirette görmeden bizi cennete koyma Yarabbi (amin).

_______teşekkür ederim kardeşim
rabbim sonumuzu hayırlara çıkarsın inşallah
selam ve dua ile________

deniz hışır

Kayıtlı Kullanıcı
Kendisi içeri girerken, kırık kalbi, İnşirah suresi, ninesinin maşallahları, annesinin nazar duaları, babasının maaştan arttırıp aldığı hediyeleri, ilk elifbası, başörtü iğnesi dışarıda kalsın.

katılıyorum bize bunları çektirenler için yaşasın cehennem

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Eğer bir gün yolunuz bir üniversiteye düşerse...

Saçlarını taramayı becerememiş bir kızla karşılaşırsanız. Konuşurken saçlarını savurmuyorsa. Sıkı sıkıya tokalarla yapıştırmışsa saçlarını. Uyumsuz kıyafetler varsa üzerinde. Yakıştırmasızca giydiklerini. Güzelliğinden utanıyorsa mesela. Yaz sıcağında boğazlı bir kazak giymişse. Bir pardesü giyip yün bir başlık takmışsa kafasına. Ya da modası geçmiş bir şapka takıyorsa. Ellerini sürekli başına götürüyorsa, saçlarını tıkıştırıyorsa şapkasından içeri. Ürkekse,
bir başınaysa...

Bilin ki o kız, başörtülü bir kızdır

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Eğer bir gün yolunuz bir üniversiteye düşerse...

Genç gürültülerin arasında sessiz bir kıza rastlarsanız, kalabalığın ortasında bir sükut yürüyorsa. Tam konuşacakken dudakları titriyorsa, saklaması gereken bir sırrı taşıyormuş gibi. Bir ortaçağ bilgesinin susuşu gibiyse sessizliği. Henüz evrenin yaratılmadığı zamanlardan kalma bir sükutsa mesela
Bilin ki o kız, başörtülü bir kızdır

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm..

bu çocuklara ne olursa olsun mutlaka okul, eğitim, üniversite, telkini veren adiler utansın bu durumdan...

değermi hiç..
üniversite eğitimi bir müslüman hanımefendinin farz olan tesettürü bir kenara bırakmasına saçını başını açmasına değermi....

bunu bir zaruret gören zihniyet var. allah onların şerrinden korusun.. bumu zaruret..bu zaruret değil dünya hırsıdır, ne olacak okuyunca,? diyelim doktor oldun, avukat oldun, veya bilmem ne? sonuç...hayatın boyunca artık tesettürü unut, hayatından çıkart..tesettürü ile işini yapan kaç tane doktor, öğretmen, avukat var..yok gibi

bir kadının vazifesimidir..?
iş hayatı, para kazanmak, meslek sahibi olmak... bunlar kadının vazifesi değildir

işin özü şudur ki.
tesettürü terk ederek üniversiteyi tercih eden hanımlar, meslek sahibi olmak isteyenler...
meslek sahibi olmak isteyenler, para kazanmak isteyenler..
para kazanmak isteyenler, dünyada daha iyi yaşamak isteyenler...

şimdi düşünün;
dünyada daha iyi yaşamak için bir farz hatta onlarca farz bir kenara bırakılırmı..?

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamün aleyküm..

bu çocuklara ne olursa olsun mutlaka okul, eğitim, üniversite, telkini veren adiler utansın bu durumdan...

değermi hiç..
üniversite eğitimi bir müslüman hanımefendinin farz olan tesettürü bir kenara bırakmasına saçını başını açmasına değermi....

bunu bir zaruret gören zihniyet var. allah onların şerrinden korusun.. bumu zaruret..bu zaruret değil dünya hırsıdır, ne olacak okuyunca,? diyelim doktor oldun, avukat oldun, veya bilmem ne? sonuç...hayatın boyunca artık tesettürü unut, hayatından çıkart..tesettürü ile işini yapan kaç tane doktor, öğretmen, avukat var..yok gibi

iş hayatı, para kazanmak, meslek sahibi olmak... bunlar kadının vazifesi değildir

işin özü şudur ki.
tesettürü terk ederek üniversiteyi tercih eden hanımlar, meslek sahibi olmak isteyenler...

şimdi düşünün;
dünyada daha iyi yaşamak için bir farz hatta onlarca farz bir kenara bırakılırmı..?

aleykum selam kardeşim
evet ben size katılıyorum üni .kazandıgım halde gitmedim .. geçenyıl yine girdim yine kazandım yine gitmedim ..kpss sınavında atamam yapıldı yine gitmedim.. kapının önünde görevli ile bir metre geriden başımı örtmek için pazarlık yaptım.. bu yetti bana..ama o bacılarımında neler çektigini anlaya biliyorum.. başını açıp okula giden ve çalışan yakınlarım arkadaşlarım var inanın hergün ölüyorlar..mutlu degiller ..rabbim o bacılarımı yardımcısı olsun ... inşaALLAH .. açmasalar daha iyi olurdu ..
farz bir kenara bırakılmaz..elbette
teşekkür ederrim kardeşim rabbim razı olsun
selam ve dua ile

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm;

il genelinde ilk 10 giren kızımın okuma pahasına başörtüsünü çıkarmasını istemem.bunu çevremde kimse bilmiyor daha.daha önce çok kafam karışıyordu ama artık bir takım şeylerden o kadar eminim ki.daha küçük ama inşallah beni büyüyünce dinler.imam hatipi çok istiyor inşallah ordan sonra isterse ilahiyat fakültesine gitmesini isterim.sanırım orda böyle bir sorun yok.hoş o çocuk doktoru olmayı çok istiyor gerekirse iranda okumasını isterim.ordaki üniversitelerde çok iyi başarıları devam ederse burs da alır inşallah.kızların aslında okuması taraftarıyım.evet kadının para kazanmak gibi bir derdi olmamalı ama malesef Allah korkusu olan o kadar çok insan var ki.2 günde hanımını kapıya koyabiliyorlar.Allah muhafaz bu yüzden ortada kalmış çok kadınımız var.sonlarıda hiç iyi değil.kadını ortada bırakmanın ne kadar günah olduğunu bilen erkek sayısı o kadar azki.artık insanlar çalışmayan bayan bile almıyorlar.Rabbim evlatlarımızın karşısına salih kullar çıkarmayı nasip etsin inşallah.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamün aleyküm;

il genelinde ilk 10 giren kızımın okuma pahasına başörtüsünü çıkarmasını istemem.bunu çevremde kimse bilmiyor daha.daha önce çok kafam karışıyordu ama artık bir takım şeylerden o kadar eminim ki.daha küçük ama inşallah beni büyüyünce dinler.imam hatipi çok istiyor inşallah ordan sonra isterse ilahiyat fakültesine gitmesini isterim.sanırım orda böyle bir sorun yok.hoş o çocuk doktoru olmayı çok istiyor gerekirse iranda okumasını isterim.ordaki üniversitelerde çok iyi başarıları devam ederse burs da alır inşallah.kızların aslında okuması taraftarıyım.evet kadının para kazanmak gibi bir derdi olmamalı ama malesef Allah korkusu olan o kadar çok insan var ki.2 günde hanımını kapıya koyabiliyorlar.Allah muhafaz bu yüzden ortada kalmış çok kadınımız var.sonlarıda hiç iyi değil.kadını ortada bırakmanın ne kadar günah olduğunu bilen erkek sayısı o kadar azki.artık insanlar çalışmayan bayan bile almıyorlar.Rabbim evlatlarımızın karşısına salih kullar çıkarmayı nasip etsin inşallah.

aleykum selam maaşALLAH inci nuruma arkadaşım oluyorlar kendileri ;)
evet haklısınız ama irana göndermek bir çözümmü okul bitince başı kapalı çalışa bilecegi bir yer bulabilecekmi..
hem iran genel yapı itibariyle .. irdelenmesi gereken bir ülke...inşaALLAH hiç bunlara gerek kalmaz incinurumuz .. ülkesinde annesinin dizinin dipinde okuluna gider... kardeşim sizide teprik ediyorum maşaALLAH subhanALLAH barek ALLAH rabbim nazarlardan esirgeniz ..hayırlı bir ömür nasip etsin güzel kızımıza ..çoktatlı.. :)
diger degindiginiz konudada çok haklısınız ... hayırlı bir eş bulmak bu devirde gerçekten zor .. rabbim salih ve salihalarla karşılaştırsın inşaALLAH

MUHABBETLE KARDEŞİM
BAKİ SELAMLAR

ping_pong

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm..

değermi hiç..

işin özü şudur ki.

şimdi düşünün;

Yazdıklarının kelımesı kelımesıne katılıyorumm bencede taviz verilmemelı tavizden taviz doguyor

zaten insanın ayagı her an kayabiliyor bi taviz verdigin zaman devamı geliyor dünyanın 3 gunLük keyfi için ne olur ahiertimizi satmayalım
Kuranı kerimde hersey vardır aradıgın eqer zarurıytte açılabılseydı yazardı tıpkı haram olan hınzır ettının zarurıyete göre yenmesı gibi

aminenur
kardesımm cok iyi yapmısınn inan degmez 3 gunluk hayat içinn
Allah ikinizdende razı olsunn

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
aleykum selam maaşALLAH inci nuruma arkadaşım oluyorlar kendileri ;)
evet haklısınız ama irana göndermek bir çözümmü okul bitince başı kapalı çalışa bilecegi bir yer bulabilecekmi..
hem iran genel yapı itibariyle .. irdelenmesi gereken bir ülke...inşaALLAH hiç bunlara gerek kalmaz incinurumuz .. ülkesinde annesinin dizinin dipinde okuluna gider... kardeşim sizide teprik ediyorum maşaALLAH subhanALLAH barek ALLAH rabbim nazarlardan esirgeniz ..hayırlı bir ömür nasip etsin güzel kızımıza ..çoktatlı.. :)
diger degindiginiz konudada çok haklısınız ... hayırlı bir eş bulmak bu devirde gerçekten zor .. rabbim salih ve salihalarla karşılaştırsın inşaALLAH

MUHABBETLE KARDEŞİM
BAKİ SELAMLAR
amin cümlemizin evladını.bakalım o günler gelsin de .şimdiden kendi kendimize çözümler bulmaya çalışıyoruz.Rabbim büyüktür.bizi 2.sınıf görenler utansın.SİZDE DUA İLE KALIN.

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
ailemi karsima alarak kapanmadim sonra onalrida yanimda gördüm sabrin sonu selamettir
baöşörtüm dunyalara bedel bi dunya insan gelse cikart diye yinede cikartmam cennet vaad eden rabbimin rizasini alanlardan olmak diasyla inşallah hakkiuni verebilenlerden oluruz.gelecekte cocugum olsa onu da bu sekilde buyurtur hak yolunda olmasi için elimden geleni yaparim

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm kardeşim...açtığınız konu çok önem teşkil ediyor...ne yazık ki yabancı ülkelerde bile başörtüsü sorunu olmazken bizim ülkemizde sürekli gündemde olan bir problem...birçok bayan arkadaşımızın çektiği sıkıntıları , yaşadığı rezaletleri ben de yaşadım...fakat okumaktan daha önemli şeylerin yani Rabbimizin emrinin daha baskın olduğunun farkına vardım...ve bir daha o başörtüyü hiç çıkarmamacasına başıma bağladım...okulunu okursun ve hatta bir iş sahibi de olursun...diyelim ki bir öğretmen oldun...iş esnasında mutlaka başın açık olmak zorunda ...ama gel gelelim dinimizin emirleri bunu gerektirmiyor...mü'min kadınlara da söyle ; başlarını yakalarının üzerine vursunlar...buyurmuş Rabbimiz...yani bu inat neden? bir okul uğruna örtüden , inançlardan ödün vermek...
Ben katılmıyorum asla...başörtülü üniversiteye girmek yasaksa siz de girmeyiveriniz ...bu onlara verilecek en güzel cevap olacaktır...
Kapanalı 5-6 ay olmuştu...o dönemde başörtüsüyle girmek yasak değildi...sınava tabii tutulacaktık...benim gibi kapalı olan bayanlar endişeli , üzgün , telaş içindelerdi...nihayet okulun kapısından içeriye giriyorduk ki ...ardımızdan seslendi güvenlik görevlisi..."siz bayan başınızdakini derhal çıkarın!" neye uğradığımı şaşırmıştım...meğer kapıdan içeriye girene kadar izin veriyorlarmış! olayın şokuyla çıkardım ve içeriye girdim...sınavımızı olduk...böyle bir sınava daha girdikten sonra bir daha başörtümü çıkarmamacasına ardıma bile bakmadan yürüdüm...sonra düşündüm kendi kendime ...Rabbim bizim gibi mazlumlara bir kapı aralar ...vardır bunda da bir hayır...ben de okumam dedim çok mu önemli sanki!
Nefsime yenik düşmedim ve şimdi Allah'ıma binlerce şükürler olsun ki çok güzel bir işim var...
Başımın tacını şimdi gururla taşıyorum...
Selametle kalınız...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt