Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

O Güneş Hiç Batmadı Ki !!! (1 Kullanıcı)

siyah_beyaz

Kayıtlı Kullanıcı
RE: O Güneş Hiç Batmadı Ki !!!

Allah razı olsun ...
Selam ve dua ile ....

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

dilema yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN EMEGINE SAGLIK.ALLAH´IM BIZLERI O ZAMANIN INSANLARI GIBI AYNI ISTEKLE DINIMIZI YASMAYI NASIB ETSIN.ONUN BAGISLAMACILIGINA SIGINIRIM.AFFET ALLAHIM

Amin kardeşim ecmain.

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
En yalın tarifiyle Asr-ı Saadet, insanların en hayırlısı Fahr-i Kâinat s.a.v. Efendimizin ve yine Onun mübarek ifadeleriyle insanların en hayırlılarının birlikte yaşadığı çağdır.

Alemlere Rahmet ve insanlığa en güzel örnek olmak üzere Son Peygamber s.a.v.in risaletine şahitlik etmiş, yine insanlığın hidayet menbaı Kuran-ı Hakimin indirildiği insanlığın altın çağı...

Yani saadetin, mutluluğun, bahtiyarlığın, bahtiyarların çağı...

Ki o bahtiyarların çoğu, bahtlarının açılacağı gün gelmeden önce karanlık bir dünyaya doğmuş, zulmün, zulmetin, cehaletin ne olduğunu içinde yaşayarak görmüşlerdir.

O kutlu çağın güneşi doğduğunda insanlık tam anlamıyla karanlıktaydı. Hz. İsa Aleyhisselamdan sonra yaklaşık altı yüzyıl geçmiş, Onun tebliğ ettiği tevhid dini tahrif edilmiş, vicdan ehli olan fakat küfür ehlinin nüfuzu karşısında sesleri boğulan az sayıdaki kişiden başka insanlara yol gösterecek kimse de kalmamıştı.

Çirkin menfaatçılığa hizmet eden sahte ilâhlara tapınıldığı, yalnızca güçlü olanların insan muamelesi gördüğü ve onların haksız isteklerinin ilâhî kurallar hükmünde olduğu bir dönem yaşanmaktaydı.

Allaha şeksiz iman edilmiyor, şiddet fazilet sayılıyor, fuhuş meşru görülüyor, ırkçılık, sömürü ve bâtıl inançların şekillendirdiği bir sistem hüküm sürüyordu.

Ama bir taraftan okuma-yazmanın olduğu, ticaretin geliştiği, önemli kültür birikimine sahip toplumların da yaşadığı bir dönemdi. Fakat tıpkı önceki peygamberlerin tebliğinden bir süre sonra insanların sapıtarak içine düştükleri karanlık dönemler gibi, nefsin arzuları, şeytanın hileleri hayatın belirleyici unsuru olmuştu. Ta ki miladî 610 yılına, yani Fahr-i Kâinat s.a.v. Efendimiz’in risaletle görevlendirildiği güne kadar..

Hz. İbrahim Aleyhisselamın, mübarek hanımı Hacer annemizi ve oğlu İsmaili bıraktığı, alemlere bereket ve hidayet kaynağı olan ilk evin, ilk mabedin kurulduğu bu topraklara, Cenab-ı Hak 570 yılında alemlere rahmetini gönderdi.

Alem, yıldızıyla, güneşiyle, taşıyla, toprağıyla, kurduyla, kuşuyla bayram etti. Gelen çok sevgiliydi. Sevgilinin sevgisiydi.

Çok azı hariç, insanlar bunu fark edemediler. Fakat hayatının her döneminde kendinden ortaya çıkan fevkalâdeliklere de hayranlık duydular. Diğerlerinden bir farkı olduğunu hissettiler. Ona saygı duydular, güvendiler, danıştılar, işlerini emanet ettiler

Bir gün Cenab-ı Mevlâ, Habib-i Kibriyasına, haydi çık uyar onları, tuttukları yol, yol değil; tevbe edip sana uysunlar, saadete ersinler buyurdu.

O günden sonra saadetin talipleri, nasiplileri ortaya çıkmaya başladı. Her şeylerini terk etmeyi göze alarak, Fahr-i Cihan Efendimizin eline sarılarak yalnızca saadete talip oldular.

Kendi ellerinde olanı, elleriyle yapıp ettiklerini bıraktılar. Gönüllerini sildiler ve yalnızca Onun vereceklerine açtılar. Sahabe-i Güzin kendini Rasulullah s.a.v.e teslim etti. O da onları kucaklayıp kuşattı. Kuşatan, saran, Allah’ın rahmetinden başka bir şey değildi. Kim Allah’ın rahmetiyle kuşatılırsa, onun için saadetten başka yol yoktur.

İşte rahmetin böylesine kuşatıcı olduğu bu döneme Asr-ı Saadet dendi. Savaşlar, açlık, yokluk, zorluk, nasipsizlerin zulmü bu saadeti engellemedi.

Aksine, Ashab-ı Güzinin karşılaştığı her zorluk imanlarını pekiştirdi.

Hülefa-i Râşidîn dönemi, Tabiûn ve sonra gelenler hep bu saadetten nasiplerini aldılar, almaya da devam ediyorlar.

Kişiler fanidir, fakat Allahın rahmeti fena bulmaz, yok olmaz, o talep edeni bulur. Talip olan, Ashab-ı Güzin gibi Allah Rasulü’nün sevgisiyle kuşatılır. Said olur, bahtiyarlar zümresine katılır

İnsan neye talip olduğuna dikkat etmeli. Bugün müslümanlar, Lât, Uzza gibi taştan, tahtadan putlar yapıp tapacak değiller elbette. Fakat unutmamalı ki, onları ilâhlaştıran, kullanılan malzeme değil, insanların talep ve istekleriydi.

Nefsinin hevâsını ilâh edinenlerden olmak, dini arzularına uydurmak her devrin en büyük tehlikesidir. Fakat tehlikenin olduğu yerde rahmet de eksik olmamıştır.

Cenab-ı Mevlâmız insanı hiçbir zaman başıboş bırakmadı. Peygamberlerin mukaddes mirası asla kaybolmadı.

Bugün hem Mukaddes Kitabımız, hem Habib-i Kibriya’nın sünnet-i seniyyesi, hem de velâyet nuru bütün ihtişamı ile parlamaya devam ediyor, lütf-u ilâhî ile kıyamete kadar da böyle olacak.

Karanlık ne kadar yoğun olursa olsun, cahiliyye ne kadar güçlü olursa olsun, o nur her devirde kainatı ışığı ile yıkayacak güçtedir.

Biz müminler Rasulullah s.a.v.i on dört asır önce yaşamış bir insan olarak görmekten ziyade, Onu kalbimizin baş köşesinde candan öte can olarak yaşamaya devam ederiz. Her gönülden salât u selam okuyuşumuzda Onun mübarek tebessümünden bir ışıltı gözümüzün önünden geçiverir. O’nun ümmeti olmak bizim için en büyük şereftir.

Ve Asr-ı Saadet bizim için asla bir nostalji değildir. Değil 21 nci asırda, 121inci asırda da yaşasak bir yanımız hep oradadır, oralıdır. O devrin hüzünleri, coşkuları kalbimizde dün gibi sıcaktır.

Saadete talip olanlar için Asr-ı Saadet devam ediyor. Saadete talip olan hep saadet bulacak

Mübarek EROL SEMERKAND Dergisi

ALLAH'IM KALBİMİZİN SICAKLIĞINI DAİM ETTİRSİN İNŞAALLAH.EMEĞİNİZE SAĞLIK...ALLAH RAZI OLSUN...B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Ey Sevgili

Gelir misin rüyama bir kez göreyim cemalini
Engelliyor günahlarım gül yüzünü görmeyi
Arzum ahirette cennete seninle girmeyi
Ne olur biraz gül bana Resul-ü Kibriya
Ne olur ümmetinden eyle Muhammed Mustafa

Sensiz dünya zilletle boğuluyor
Asr-ı saadet günleri hasretle çekiliyor
Toplumun ahlakı gitgide çöküyor
Ne olur biraz gül bana Habib-i Kibriya

Geceler karanlık, yokluğunda her saniye
Ay doğmuş, güneş batmış ne çare bu çileme
Tutamazsam elini sırat üzerinde
Ne olur biraz gül bana Nebi-î Kibriya

Bir bilal olamadım ezanın için
Çıkıpta sahraya, kavrulmadı ayağım elim
Sen varken, sensiz olmak bilmem niçin

Seni anar Ya Muhammed Kubbe-i Hadra
Yoktu keder yoktu zulüm asr-ı saadet zamanında
Kapılar aralanıyor karanlıklar ortasında

Sel olur göz yaşlarım, ismini duyunca
Tebessümün de ne hoştur ukbada
Şefaatini eksik eyleme mahşer anında

Alemlere rahmetsin nurun ile
Kalplere düstursun ahlakın ile
Salat-u selamlar sanadır Ya muhammed
Ne olur biraz gül bana resul-ü Kibriya
Ne olur ümmetinden eyle Muhammed Mustafa(S.A.V) S.A B)B)B)

fidan

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. kardeşim yazı çok güzeldi paylaşım için allah razı olsun inan okudukça kendimden utandım o asrı saadet devrinde cennetle müzdelenen sahabeler bile ibadeti itaatı bırakmamışlar bizse kalp temizliği önemli deyip kendimize göre hüküm verip rahat rahat yaşıyoruz rabbim bizleri doğru yoldan ayırmasın amin

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:

Ey Sevgili

Gelir misin rüyama bir kez göreyim cemalini
Engelliyor günahlarım gül yüzünü görmeyi
Arzum ahirette cennete seninle girmeyi

Sensiz dünya zilletle boğuluyor
Asr-ı saadet günleri hasretle çekiliyor
Toplumun ahlakı gitgide çöküyor
Ne olur biraz gül bana Habib-i Kibriya

Geceler karanlık, yokluğunda her saniye
Ay doğmuş, güneş batmış ne çare bu çileme
Tutamazsam elini sırat üzerinde
Ne olur biraz gül bana Nebi-î Kibriya

Bir bilal olamadım ezanın için
Çıkıpta sahraya, kavrulmadı ayağım elim
Sen varken, sensiz olmak bilmem niçin

Seni anar Ya Muhammed Kubbe-i Hadra
Yoktu keder yoktu zulüm asr-ı saadet zamanında
Kapılar aralanıyor karanlıklar ortasında

Sel olur göz yaşlarım, ismini duyunca
Tebessümün de ne hoştur ukbada
Şefaatini eksik eyleme mahşer anında

Alemlere rahmetsin nurun ile
Kalplere düstursun ahlakın ile
Salat-u selamlar sanadır Ya muhammed
Ne olur biraz gül bana resul-ü Kibriya
Ne olur ümmetinden eyle Muhammed Mustafa(S.A.V) S.A B)B)B)

Allah razı olsun ablam

ATA_11

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
cece yazdı:
ne güzeldir o dönemde yasayabilmek, keske bir görebilseydik o dönemi, diyebilseydik anam babam sana feda olsun ya resulallah....

Hocam her zamanın bir gül nesli vardır bizde zamanımızın gül neslinde yaşamaya çalışalım. Allaha emanet olun

*****DOĞRU DİYORSUN KARDEŞİM BU NESİLDE YAŞAMAK GEREK.GÜZEL DEDİN GÜL NESLİ DİYE.****

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

s.a
selam olsun onlara.
dün nihat hatiboğlu hocamızın sohbet cd sinde toprağın yuttuğu sahabe diye anılan Hz.Hubeyb in ibretlik öyküsünü ve şehid edilişini dinledim.gerçekten olgun bir müminin portresi vardı orada.dinlemenizi tavsiye ederim.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

ATA_11 yazdı:
mustafa_xtar yazdı:
cece yazdı:
ne güzeldir o dönemde yasayabilmek, keske bir görebilseydik o dönemi, diyebilseydik anam babam sana feda olsun ya resulallah....

Hocam her zamanın bir gül nesli vardır bizde zamanımızın gül neslinde yaşamaya çalışalım. Allaha emanet olun

*****DOĞRU DİYORSUN KARDEŞİM BU NESİLDE YAŞAMAK GEREK.GÜZEL DEDİN GÜL NESLİ DİYE.****

Allah razı olsun her zamanın gül nesli vardır. ve her zamanda asrı saadet vardır.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

fidan yazdı:
s.a. kardeşim yazı çok güzeldi paylaşım için allah razı olsun inan okudukça kendimden utandım o asrı saadet devrinde cennetle müzdelenen sahabeler bile ibadeti itaatı bırakmamışlar bizse kalp temizliği önemli deyip kendimize göre hüküm verip rahat rahat yaşıyoruz rabbim bizleri doğru yoldan ayırmasın amin
SÜPER YORUM...

takan

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM.A.E.O

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

SELAM OLSUN O ASRI SAADETE Kİ PEYGAMBERİMİZİN ÖVGÜSÜNE MASHAR OLMUŞLAR.PEYGAMBERİMİZ ONLARI HEPSİ BİRER YILDIZ GİBİYDİLER.SÖZÜYLE ONLARI ÖVMÜŞTÜ.ALLAHIN SELAMI ÜZERLERİNE OLSUN.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

fidan yazdı:

ve aleykümselam kardeşim Allah razı olsun. Bizi öyle kamdırıyorlarki kalbimiz temiz lafıyla. Şöyle bi düşünelim kalbi temiz gayri müslimlerde var. Ama inanç olmadıktan iman olmadıktan sonra anlam ifade etmiyor. Bu lafa kanmayalım

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

mk5834 yazdı:
s.a
selam olsun onlara.
dün nihat hatiboğlu hocamızın sohbet cd sinde toprağın yuttuğu sahabe diye anılan Hz.Hubeyb in ibretlik öyküsünü ve şehid edilişini dinledim.gerçekten olgun bir müminin portresi vardı orada.dinlemenizi tavsiye ederim.

ve aleykümselam kardeşim. Allah razı olsun.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
SELAM OLSUN O ASRI SAADETE Kİ PEYGAMBERİMİZİN ÖVGÜSÜNE MASHAR OLMUŞLAR.PEYGAMBERİMİZ ONLARI HEPSİ BİRER YILDIZ GİBİYDİLER.SÖZÜYLE ONLARI ÖVMÜŞTÜ.ALLAHIN SELAMI ÜZERLERİNE OLSUN.
Allah razı olsun kardeşim

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

[big]Bugün hem Mukaddes Kitabımız, hem Habib-i Kibriyar;nın sünnet-i seniyyesi, hem de velâyet nuru bütün ihtişamı ile parlamaya devam ediyor, lütf-u ilâhî ile kıyamete kadar da böyle olacak.[/big]​

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Nefsinin hevâsını ilâh edinenlerden olmak, dini arzularına uydurmak her devrin en büyük tehlikesidir. Fakat tehlikenin olduğu yerde rahmet de eksik olmamıştır.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

HEPİMİZİNDEN RABBİM RAZI OLSUN.BU SİTEYE ÜYE OLDUMĞUMDAN BERİ RABBİME KARŞI KORKUMDA ÇOĞALDI TABİ BUNUN YANINDA ÜMÜDÜM DE.RABBİM BİZİ SEVDİĞİ KULLARINDAN EYLESİN.

BENİM KALBİMİZ TEMİZSE"SÖZÜ BANA NEDENSE HİÇ SEVİMLİ GELMİYO.SENİ YARADANIN SANA EMRETTİĞİ ŞEYLERİ YAPMA SONRA DA KALBİM TEMİZ DİYE ORTALIKTA RAHAT RAHAT DOLAŞ.YA BU NASIL KALP TEMİZLİĞİ.İNSAN RABBİNİ SEVMEZSE O'NUN EMRETTİKLERİNİ YERİNE GETİRMEZSE YADA YERİNE GETİRMEK İÇİN EN UFAK BİR ÇABA BİLE GÖSTERMEZSE O NASIL KALP TEMİZLİĞİ ANLAMIYORUM.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt