Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

¤• FELEĞİN ÇARKLARI, KEYFİMİZ İÇİN Değişmez (2 Kullanıcı)

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm Kardeşim Allah c.c. razı olsun emeğine sağlık Bu günlerde çok sıkıntılı olduğum zamanda ihtiyacım olan bir konu sanırım :( Rabbim yardımcım(ız) olsun Hakkıyla kendisine kul olanlardan eylesin inşallah ..
Selam ve dua ile ..

Yarab az eyleme inâyetini ehli derdden
yani ki çok belâlara kıl mübtelâ beni

Kim Bela İle Nişanlanabilirki ?
Onu Göndereni Bilenden Başka....

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm canım kardeşim
Paylaşımınız için Rahman razı olsun.
Günümüzde bilinçsizce bir takım kişilerin bu sözleri kullandığıı görüyoruz.
Kendimizi bizi Yaratana bırakmalıyız çünkü Yaratan bizleri daha iyi bilir.
Sürekli nimetler içerisinde olsak şükrün nimetin sağlığın farkında olamayız.
Yaradan bizlere, birisine muhtaç olduğumuzu hatırlatıyor.
Tefekkür edeceğimiz yerde neden başıma bunlar geldi diyerek, sorgulayarak imanımızı zedelememeliyiz.
Bizler, bu hususlara dikkat etmeliyiz ki felaha erenlerden olabilelim.
Rabbim bizleri küfre ve şüpheye düşmekten korusun inşaallah.
Nefislerimizin sahibi olan Allah a emanet ediyorum güzel kardeşim.
Baki selam ve dua ile...B)B)

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
ES SELAMU ALEYKÜM GÖNLÜ GÜZEL KARDEŞİM.BAZEN FARKINDA OLMADAN AĞIZDAN ÇIKIVEREN SÖZLER ASLINDA KENDİMİZİ 'BEN'LİĞİMİZİ NE KADAR DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ ANLAMINA GELİYOR.HER ŞEYİ YARADAN'A C.C. BIRAKIP BENLİĞİMİZİ Bİ KENARA KOYMAK YAPACAĞIMIZ EN MÜHİM İŞTİR ASLINDA."O" HER ŞEYİ BİLİR,YARATTIĞI HER ŞEYİ KORUYAN VE GÖZETENDİR,BÜTÜN ZORLUKLARI VE GÜÇLÜKLERİ KOLAYLAŞTIRANDIR."O"HER DAİM BİZİMLE BERABERDİR..FAYDALI PAYLAŞIMIN İÇİN ALLAH C.C. SENDEN DAİME HOŞNUT OLSUN GÜZEL KARDEŞİM.DUALARIMLA BİRLİKTESİN HER DAİM ACİZANE.RAB'BİM E C.C. EMANETSİN.SELAM SEVGİ ;) İLE BAKİ MUHABBETLERE...B)

eminkms

Kayıtlı Kullanıcı
“Benim basit arzularımın tatmini için feleğin yüksek gaye ve hikmetlerle işleyen çarkları bozulamaz! Semâ sayfasında seyyaratı, bal arısı ve karınca sayfasında hüceyratı yazan ve bunları birbirinden alakasız bırakmayan kader-i ilâhî ve Kudret-i ezeliye benim hayat sayfamı da hikmetle yazacaktır. Kâinat programında dengesiz ve abes bulunan bir şey var mıdır ki benim başıma gelen sıkıntılarda hikmetsizlik ve abesiyet bulunsun!”

Selamün Aleyküm Kardeşim.
çok güzel bir çalışma olmuş çok sağ olasın RABBİM cümlemizin yaptığımız yanlışlarımızı affeder ve herşeyin yüce RABBİMİZİN izni ile oldugunu unutmamamızı sağlar.
sağ olasın ALLAH 'a emanet olunuz.

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Selamünaleyküm...kalbi güzel kardeşim B) ALLAH c.c. razı olsun...
emeğinize sağlık güzel bir paylaşım her zamanki gibi...RABBİM sabreden ve şükreden kullarından eylesin cümlemizi ...ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...B)B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Kadere taş atan, kendi başını yarar

"Nice sevmediğiniz şeyler vardır ki, o sizin için hayırlı olabilir. Ve nice sevdiğiniz şeyler de vardır ki, sizin için şerli olabilir" (Bakara, 2/216) ayeti, kişinin, kendisine isabet eden şeylerin zahiri yönüne bakıp aldanmaması konusunda çok önemli bir ölçüdür.
Haddizatında insan, ma'ruz kaldığı şeyin şok etkisinde kalıp, yanlış yorumlamalara girebilir. Mü'min bu ölçüyü daima hatırda tutup, aceleden yapılmış bir anlık hislerin sebep olduğu hareketlerle kadere taş atmamalıdır. Evet, kadere taş atan, sadece kendi başını yarar. Efendimiz (sas): "Sabır, belanın ilk tosladığı andadır" buyurur. Demek ki, önemli olan musibetin isabet ettiği anda sabırlı olabilmektir. Mesela; annemizin vefat haberini duymak, ilk anda bizde şok etkisi yapacaktır. İşte böyle bir anda hiç birşey düşünmeden: "İnnâ lillahi ve innâ ileyhi râciûn=Biz O'ndanız ve yine O'na döneceğiz" deyip ızdırabını bağrına gömmek gerçek sabırdır. Değilse meseleyi aklî, mantıkî planda çözüp; "ölüm herkes için geçerli, bu yaşta ölmeseydi ileride yine ölecekti. Öbür tarafta nasıl olsa beraber olacağız.." deyip, kalbde bir rahatlama ve inşirah hasıl olduktan sonra sabretmenin kıymeti ona göredir... Bu durum, sabrın diğer çeşitleri için de geçerlidir. Allah Rasulü (sas): "Mü'min'in her durumu süpriz ve şaşırtıcıdır! Zira her işi onun için bir hayırdır. Bu durum sadece mü'mine hastır, başkasına değil: Ona memnun olacağı bir şey gelse şükreder, bu onun için hayırlıdır. Bir zarar gelse sabreder, bu onun için hayırlıdır" buyurur ki, burada insana sevap kazandıracak şeyin teslimiyet olduğunu vurgulamak istemiştir. Biz, inancımız gereği her şeye sabrederiz. Ve arkasından bir hayır zuhur ettiğinde de: " İhtimal Cenab-ı Hakk, bu hayrın doğmasına bizim sabrımızı vesile yapmıştır.." deriz. Bu, aynı zamanda bir sabır kahramanı olmanın da emaresidir.

Ali Budak

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm Kardeşim Güzel Bir Konuya Değinmişsin
Rabbim Gel Görelim Neyler
Neylerse Güzel Eyler
Ne Gelirse Rabbimden Gelir Bana
Rabbimden Ne Gelirse Hoş Gelir Bana..................

Ve aleyküm Selam değerli kardeşim.
Allah c.c razı olsun bu güzel ve tevekkül dolu mısraları hatırlattığınız için.
Teşekkür ederim kardeşim.Rabbimize emanet olunuz inşallah.
Selam ve dua ile.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Müminler kadere iman ederler ve Allah'ın yarattığı kaderin en hayırlısı ve en güzeli olduğunu bilirler. Bundan dolayı da hayatlarının her anında tevekküllüdürler. Yani olayları Allah'ın belli bir hikmetle yarattığını ve şahit oldukları olay ne olursa olsun, Allah'ın bunda bir hayır dilediğini bilirler. Örneğin,ölümcül bir hastalığa yakalanmak, çok çetin ve acımasız bir düşman ordusu ile karşılaşmak, masum olmasına rağmen iftiralara uğramak veya insanın aklına gelebilecek en ürkütücü olaylar dahi, müminleri telaşa veya korkuya kaptırmaz. Onlar Allah'ın kendileri için yarattığını sabır ve metanetle beklerler. İman etmeyen bir insanın dehşete ve ümitsizliğe kapılacağı olaylar karşısında onlar büyük bir zevk alırlar. Çünkü en ürkütücü görüntü ve konuşma dahi, Allah katında önceden planlanmış ve insanın imtihanı için yaratılmıştır. Bunlara sabır ve tevekkülle karşılık verenler, Allah'a ve O'nun yarattığı kadere teslim olup güvenenler Allah'ın hoşnutluğunu ve sevgisini kazanacaklar, karşılığında sonsuza dek cennette yaşayacaklardır. Dolayısıyla, müminler hayatları boyunca tevekkülün konforunu ve imani neşesini yaşarlar. Bu, Allah'ın müminlere verdiği bir sır ve güzelliktir ve Allah Kuran'da tevekkül edenleri sevdiğini bildirir. (Al-i İmran Suresi, 159)

Tevekkül hakkında Kuran'da bildirilen bir başka konu ise, tedbirdir. Kuran'ın birçok ayetinde, müminlerin çeşitli konumlarda alabilecekleri tedbirler bildirilmektedir. Bununla birlikte Allah, tedbirlerin kendi takdirini değiştirmeyeceğini ancak bunların bir ibadet olarak kabul edileceğini de farklı ayetlerinde insanlara bir sır olarak verir. Hz. Yakup'un oğullarına şehre girerken tavsiye ettiği tedbirler ve bunun ardından tevekkülü hatırlatıcı olması bunun bir örneğidir. Konuyla ilgili ayet şöyledir:

Ve dedi ki: "Ey çocuklarım, tek bir kapıdan girmeyin, ayrı ayrı kapılardan girin. Ben size Allah'tan hiçbir şeyi sağlayamam (gideremem). Hüküm yalnızca Allah'ındır. Ben O'na tevekkül ettim. Tevekkül edenler de yalnızca O'na tevekkül etmelidirler." (Yusuf Suresi, 67)

Hz. Yakup'un sözlerinde de görüldüğü gibi, müminler mutlaka her konuda önlem alırlar. Ancak, Allah'ın kaderlerinde kendileri için dilediklerini değiştiremeyeceklerini bilirler. Örneğin, bir insan trafik kurallarına çok dikkat etmeli, arabasını tehlikeli bir şekilde sürmemelidir. Bu, kendisinin ve diğer insanların hayatı için önemli bir tedbir ve ibadettir. Ancak, eğer Allah bu insan için bir trafik kazasında ölmeyi yazmışsa, alacağı hiçbir tedbir onun ölümünü engelleyemez. Bazen bir insanın aldığı önlem veya yaptığı bir hareket onu ölümden döndürmüş gibi görünebilir. Veya bir insan, hayatında ani bir karar alarak, hayatının akışını tamamen değiştirebilir, bir başkası ölümcül bir hastalığa yakalanmışken, güç ve irade göstererek hastalığını yenmiş olabilir. Ancak bütün bunlar o kişilerin kaderlerinde olduğu için böyledir. Bazı insanlar bu tür olayları "kaderini yendi", "kaderini değiştirdi" gibi son derece mantıksız ve yanlış bir şekilde yorumlarlar. Oysa hiçbir insan, en güçlü ve azimli görüneni bile, Allah'ın kendisi ve başkaları için yazdığı kaderi değiştiremez. Hiçbir insan böyle bir güce sahip değildir. Aksine her varlık, Allah'ın yarattığı kader karşısında acizdir ve aslında doğal olarak kaderine teslimdir. Sadece birçoğu bunu kabul etmek istemez. Kaderin varlığını inkar etmek de onun kaderindedir aslında. Dolayısıyla, hastalıktan veya ölümden kurtulan, ya da hayatının akışı tamamen değişen insanlar, hepsi kaderlerinde olduğu için bunları yaşarlar. Allah, bu durumu ayetlerinde şöyle bildirir:

Yeryüzünde olan ve sizin nefislerinizde meydana gelen herhangi bir musibet yoktur ki, Biz onu yaratmadan önce, bir kitapta (yazılı) olmasın. Şüphesiz bu, Allah'a göre pek kolaydır.

Öyle ki, elinizden çıkana karşı üzüntü duymayasınız ve size (Allah'ın) verdikleri dolayısıyla sevinip-şımarmayasınız. Allah, büyüklük taslayıp böbürleneni sevmez. (Hadid Suresi, 22-23)

Allah'ın ayetinde de bildirdiği gibi, insanın karşılaştığı her olay Allah katındaki bir kitapta önceden tespit edilerek yazılmıştır. Ve Allah, bu nedenle insanın elinden çıkana üzülmemesi gerektiğini söyler. Örneğin büyük bir yangında veya girdiği ticaret hayatında tüm malını mülkünü kaybeden bir insan, bunu kaderinde olduğu için yaşar. Bunu engellemesi veya önüne geçmesi mümkün değildir. O zaman bunun için üzülmesi de anlamsız olacaktır. Allah, insanları kaderlerinde belirlediği birçok olayla dener. Bu olaylara tevekkül edenler, Allah'ın hoşnutluğunu ve sevgisini kazanırlar. Tevekkülsüz davrananlar ise, hem dünyada sıkıntı, huzursuzluk ve mutsuzluk yaşarlar, hem de ahirette sonsuz bir azapla karşılık görürler. Tevekkülün insan için hem dünyada hem de ahirette büyük bir kazanç ve kolaylık olduğu çok açık bir gerçektir. Allah, tevekkülle ilgili sırları müminlere vererek onların üzerinden zorlukları almış ve onlar için dünya hayatındaki imtihanı kolay hale getirmiştir.

Kurandaki Matematiksel Mucizelerin Tesbiti
Muammer ÇİÇEK ve Cemil MENETLİOĞLU

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamun Aleykum Kardeşim
Çok güzel bir paylaşım sunmuşsun
Mevlam senden Razı Olsun
İnşAllah Haddimizi aşan kullardan olmayız
"RABBİM ESASEN ZEHİR OLUP, FITRATA YERLEŞİNCE BAL HÜKMÜNE GEÇEN SABRI DİLİYORUZ SENDEN"[/

Ve aleyküm Selam Değerli Ablam..
Rahman c.c razı olsun inşallah sizden de daimen.. Güzel dualarınıza can-ı gönülden amin diyorum ablam..Rahman c.c, cümle kulları adına makbul eylesin inşallah..Teşekkür ederim yorumuz için.. Baki DuaLar ile En Emin'e emanetimsiniz inşallah..B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Her musibetin altında Erhamürrahimin olan Allah’ın inayetinin çok tatlı meyveleri bulunmaktadır. Bu sebeple bizler musibetlere karşı sabır ve şükürle mukabele etmek, acizliğimizi ve zayıflığımızı düşünerek dergah-ı ilahiyyeye iltica etmek ile mükellefiz.

Musibetleri rıza ile karşılamak, Allah-u Tealanın rızasını kazanmanın en önemli bir vesilesidir. Bir kul o rızaya nail olma şerefine ererse, çektiği bütün meşakkatler ve uğradığı bütün musibetler hiç hükmünde kalır.

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
esselamü aleyküm ve rahmetullahi ve bereketuh
ne güzel bir konu, ellerinize sağlık
imanımız en büyük kuvvetimizdir Rabbimiz karşısıda bir hiçliğiz, ama iman sayesinde dünyanın en güçlü insanlarıdır Müslümanlar yardımıcımız Allah (c.c) "hasibunallahü ve ni'mel vekil..ni'mel mevla ve ni'mennasır "
Allaha emanet olun

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı
es selamu aleyküm çok güzel bi konu ,yapmamız gereken tek şey TEVVEKKÜL etmek .

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
SELAMIN ALEYKÜM ALİYE KARDEŞ...

Güzel yüreğinize , yazıları bizlere kazandıran ellerinize sağlık...

Rabbimiz sizlerden razı ve hoşnut olsun...

Sıkıntı ve belayı vermek te , gidermekte ALLAH ' u Teala 'nın elindedir.

Derdi ve devayı bizlere indiren ,

Derdi ve devayı yaratan da ALLAH 'ın (c.c.) kendisidir.

Kendisini öğrenmemiz için bizleri bu musibetlere maruz bırakıyor.

Böylece sıkıntı ve belayı indirme ve gidermede delillerini ve kudretini bizlere göstermek için bela veriyor.

Bununla bizlere hem bela ve sıkıntı verebileceğini hemde bunları üstümüzden kaldırabileceğini gösteriyor...

Hayatta karşılaştığımız sıkıntılar veya hoşlanmadığımız olaylar bizlere Cenab-ı Hakk'ın kapısını çalmayı hatırlatır.

Sıkıntılarımız bizler için bir hayır kapısıdır.Sabredersek mükafatını alırız.

Hz. Peygamber'den (a.s.v.) şöyle rivayet olunmuştur.

'' Günahlarından eser olmaksızın yeryüzünde yürüyünceye kadar , mü'minden bela ve sıkıntı eksik olmaz .Onun günahları amel defterinden kaldırılır , o günahları yazmış olan melekler onları unutur.''

Yine salihlerden Addulkadir Geylani hazretlerinin sözünü başımıza sertaç yapalım.

'' Yarabbi ...insanlar seni nimetlerin için sevdi , ben ise belaların için sevdim.''

Rabbimizden katlanabileceğimiz sıkıntılarla imtihan olunmayı ,isyana götürecek davranışlardan sakınabilmeyi , hakettiğimizle değil keremiyle lütfetmesini diliyorum...

Baki Dualar ...

~*~*~*~*~*~*~

Ve aleyküm Selam ve rahmetullahi ve berekatühü Kıymetli Erdal Abimiz.
Sizin de yüreğinize, ellerinize sağlık olsun inşallah.. Yorumunuz çok güzeldi abim.. Allah c.c razı olsun, sizin de her iki cihanda ecrinizi en yücesiyle bahşeylesin Adl c.c olan Rabbimiz c.c inşallah..Değerli katkılarınızla da konu anlam kazandı, ayrıca teşekkür ederim katkılarınız için..Allah c.c tesirli kılsın inşallah..Güzel dualarınıza da bu mübarek gün hürmeti için can-ı gönülden aminler diyorum..Ahsen suretiyle icabet bulması duası ile inşallah.. Makbul olmasını dilediğim dualar ve saygılarım ile En Emin'e emanet olunuz..Cumanız mübarek olsun inşallah..

~*~*~*~*~*~*~

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Sen bunu bana uygun görmüşsün ama ben bu programı beğenmedim. Bana kalsa daha iyi yapardım (!)”

dercesine şirk içeren bir memnuniyetsizlik ile haddini aşıyor.
Haddi aşmakla da cehâletini ilan ediyor.
Hem hayır mı şer mi olduklarını ne kadar biliyoruz ki istek ve arzularımızda bu kadar ısrar ediyoruz?
Hayatımızda hoşumuza gitmeyen şeyler kaldırılıp yerine bizim istediklerimiz konulduğunda mutlu olacağımıza nasıl emin olabiliyoruz?
Ya da bize gayb âleminden bir perde açıldı da
isteyip durduğumuz şeylerin bizim için hayır olduğu mu gösterildi ki bu kadar ısrarımızda ısrar etmekteyiz?

Evet belki de cehâlet içinde bize bela ve musîbet olacak şeyi dileyip duruyoruz da elimize geçmedikçe ömrümüzü ağlayıp sızlanmakla ve şikâyetlerle heba ediyoruz.

selamun aleyküm canım kader konusu; kimilerinin inanıp kimilerinin pekte aldırış etmediği bir konu. Tabii bunu "müslüman "kavramına inanmış onu yaşamaya çalışan insanlar için söylüyorum.Yoksa iman etmemiş birinin kaderi benimsemesi abest değil.!!!!

Şöyle bir örnek vermek istiyorum : irisini sevdiğimizi farzedelim ama o bizi beğenmiyor yada sevmiyor ALLAH bizi dinleyip dileğimizi kabul etse karşı tarafa haksızlık olmazmı?

ağzımızdan çıkan her kelime lehimize yada aleyhimize dönebilir.Bu yüzden dualara dikkat etmek gerek.!!EMEĞİNE SAĞLIK.Selametle kal kardeşimB)

~*~*~*~*~*~

Ve aleyküm Selam Değerli Nevin ablacım. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Yüreğinize sağlık..Allah c.c razı olsun inşallah.. Yazık ki, ateist çevreler kader konusunu çok çarpıtıyorlar.. Gerçi inananların içinde dahi bugün kader konusunu gereği gibi bilmeyenler var ablacım.. Kader, imanın şartlarından bir şarttır.. Ameli kusurlarımız affolunur, lakin itikatteki bir yanlış düşünce kesinlikle affolunmaz ve dinden çıkmaya kadar götürür insanı.. Dolayısıyla bu konuda enine boyuna bilgi sahibi olmamız gerektiğini düşünüyorum ben de..İnşallah acizane paylaşımımız buna bir katkı sağlar.. Dualara da dikkati unutmamalıyız ablam.. Hayırlısını istemek çok önemli..Rabbimize emanetimsiniz inşallah..Selam ve baki dua ile..B)B)

~*~*~*~*~*~

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt