RABBİM razı olsun gerçekten çok güzel bi paylaşımdı..
YARADANA emanetsin.........
Allah razı olsun kardeşim emeğine sağlık Rabbim bizi isyancılardan eylemez inş. AMİN
Selamün Aleyküm Kardeşim Güzel Bir Konuya Değinmişsin
Rabbim Gel Görelim Neyler
Neylerse Güzel Eyler
Ne Gelirse Rabbimden Gelir Bana
Rabbimden Ne Gelirse Hoş Gelir Bana..................
Selamun Aleykum Kardeşim
Çok güzel bir paylaşım sunmuşsun
Mevlam senden Razı Olsun
İnşAllah Haddimizi aşan kullardan olmayız
"RABBİM ESASEN ZEHİR OLUP, FITRATA YERLEŞİNCE BAL HÜKMÜNE GEÇEN SABRI DİLİYORUZ SENDEN"[/
SELAMIN ALEYKÜM ALİYE KARDEŞ...
Güzel yüreğinize , yazıları bizlere kazandıran ellerinize sağlık...
Rabbimiz sizlerden razı ve hoşnut olsun...
Sıkıntı ve belayı vermek te , gidermekte ALLAH ' u Teala 'nın elindedir.
Derdi ve devayı bizlere indiren ,
Derdi ve devayı yaratan da ALLAH 'ın (c.c.) kendisidir.
Kendisini öğrenmemiz için bizleri bu musibetlere maruz bırakıyor.
Böylece sıkıntı ve belayı indirme ve gidermede delillerini ve kudretini bizlere göstermek için bela veriyor.
Bununla bizlere hem bela ve sıkıntı verebileceğini hemde bunları üstümüzden kaldırabileceğini gösteriyor...
Hayatta karşılaştığımız sıkıntılar veya hoşlanmadığımız olaylar bizlere Cenab-ı Hakk'ın kapısını çalmayı hatırlatır.
Sıkıntılarımız bizler için bir hayır kapısıdır.Sabredersek mükafatını alırız.
Hz. Peygamber'den (a.s.v.) şöyle rivayet olunmuştur.
'' Günahlarından eser olmaksızın yeryüzünde yürüyünceye kadar , mü'minden bela ve sıkıntı eksik olmaz .Onun günahları amel defterinden kaldırılır , o günahları yazmış olan melekler onları unutur.''
Yine salihlerden Addulkadir Geylani hazretlerinin sözünü başımıza sertaç yapalım.
'' Yarabbi ...insanlar seni nimetlerin için sevdi , ben ise belaların için sevdim.''
Rabbimizden katlanabileceğimiz sıkıntılarla imtihan olunmayı ,isyana götürecek davranışlardan sakınabilmeyi , hakettiğimizle değil keremiyle lütfetmesini diliyorum...
Baki Dualar ...
Sen bunu bana uygun görmüşsün ama ben bu programı beğenmedim. Bana kalsa daha iyi yapardım (!)”
dercesine şirk içeren bir memnuniyetsizlik ile haddini aşıyor.
Haddi aşmakla da cehâletini ilan ediyor.
Hem hayır mı şer mi olduklarını ne kadar biliyoruz ki istek ve arzularımızda bu kadar ısrar ediyoruz?
Hayatımızda hoşumuza gitmeyen şeyler kaldırılıp yerine bizim istediklerimiz konulduğunda mutlu olacağımıza nasıl emin olabiliyoruz?
Ya da bize gayb âleminden bir perde açıldı da
isteyip durduğumuz şeylerin bizim için hayır olduğu mu gösterildi ki bu kadar ısrarımızda ısrar etmekteyiz?
Evet belki de cehâlet içinde bize bela ve musîbet olacak şeyi dileyip duruyoruz da elimize geçmedikçe ömrümüzü ağlayıp sızlanmakla ve şikâyetlerle heba ediyoruz.
selamun aleyküm canım kader konusu; kimilerinin inanıp kimilerinin pekte aldırış etmediği bir konu. Tabii bunu "müslüman "kavramına inanmış onu yaşamaya çalışan insanlar için söylüyorum.Yoksa iman etmemiş birinin kaderi benimsemesi abest değil.!!!!
Şöyle bir örnek vermek istiyorum : irisini sevdiğimizi farzedelim ama o bizi beğenmiyor yada sevmiyor ALLAH bizi dinleyip dileğimizi kabul etse karşı tarafa haksızlık olmazmı?
ağzımızdan çıkan her kelime lehimize yada aleyhimize dönebilir.Bu yüzden dualara dikkat etmek gerek.!!EMEĞİNE SAĞLIK.Selametle kal kardeşimB)