Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

¤• FELEĞİN ÇARKLARI, KEYFİMİZ İÇİN Değişmez (3 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
barra33jpzw5.gif

Bu da nerden çıktı? Neden oldu bu hadise şimdi? Keşke böyle bir şey olmasaydı? Falan şahıs hayatımı zindan etmek için mi var? Başıma gelen bu musîbet olmasaydı şimdi kim bilir ne kadar mutlu olacaktım? Ve şu hastalık olmasa hayatta ne kadar başarılar elde ederdim!

Hiç beklemediğimiz anda kapımızı çalan musîbetler, hiç ummadığımız anda ziyaretimize gelen hastalıklar ve canımızı sıkan birtakım hadiseler... İşte bu cümleleri bize söylettiren sebeplerdir.
Beynimizi kemiren fısıltılar gibi olur bu cümleler.
Oysa kaderin önümüze koyduğu her bir cilve kâinattaki muazzam ahengi tanzim eden ilahî kader programının zincirinden bir halkadır. Kâinatta hiç bir şey yok ki; birbiriyle bağlantılı olmasın.

Peki insanoğlunun haddine mi ki “Hatırım için koskoca kâinat programı değişsin!” diyebilsin. Lâkin insan âdeta bunu istiyor, bunu diliyor.

Basit arzularının hatırı için cüz’î hevesini kâinata mühendis ve mimar yapmak istiyor insan. Başına gelene razı olmamakla farkında olmadan Allah’ına karşı;

“Sen bunu bana uygun görmüşsün ama ben bu programı beğenmedim. Bana kalsa daha iyi yapardım (!)”

dercesine şirk içeren bir memnuniyetsizlik ile haddini aşıyor.
Haddi aşmakla da cehâletini ilan ediyor.
Hem hayır mı şer mi olduklarını ne kadar biliyoruz ki istek ve arzularımızda bu kadar ısrar ediyoruz?
Hayatımızda hoşumuza gitmeyen şeyler kaldırılıp yerine bizim istediklerimiz konulduğunda mutlu olacağımıza nasıl emin olabiliyoruz?
Ya da bize gayb âleminden bir perde açıldı da
isteyip durduğumuz şeylerin bizim için hayır olduğu mu gösterildi ki bu kadar ısrarımızda ısrar etmekteyiz?

Evet belki de cehâlet içinde bize bela ve musîbet olacak şeyi dileyip duruyoruz da elimize geçmedikçe ömrümüzü ağlayıp sızlanmakla ve şikâyetlerle heba ediyoruz.

“Sizin hayır zannettiklerinizde şer, şer zannettiklerinizde ise hayır vardır” (Bakara, 216)
meâlindeki âyeti nefislerimize ne kadar da sık hatırlatmak gerekiyor.

Aslında hayatımıza kısa bir bakış attığımızda görürüz ki; irademizin karışmadığı birçok şey bizi memnun ederken irademizin müdahil olduğu pek çok şey de bizi mağdur edegelmiştir.
Yaşamımızda karar verip yaptıktan sonra eseflerle pişmanlık duyduğumuz şeylerin listesini bir çıkarsak. Bu ‘keşke’ler listesi kadere rızasızlık gösteren ve kendini hür ve serbest isteyen nefislerimize iradelerimizin zavallılığını oldukça iyi anlatacaktır.
Evet bize sıkıntı veren hadiseler günahlara kefâret,
ilahî birer ikaz ve gafleti izâle için gelirler.
Ve bazı zaman olur ki insan, kuvvetli bir şekilde imtihan olunur.
Tâ ki mihenge vurulsun, altın mı bakır mı olduğu ortaya çıksın.
Hâsıl-ı kelâm:
Güneş, bir mekik gibi gece ve gündüz ipleriyle ilâhî nakışları dokuyor.
Dağlar, zemin sefinesinde hazineli direkler olarak vazife yapıyor.
Gece, ışıldayan yıldızlarla
toprak, ise ise tebessüm eden çiçeklerle doluyor.
Küçük bir pirenin midesi ile güneşlerin sistemi aynı nizam ile işliyor.
Karıncayı emîrsiz, bal arısını yâsupsuz bırakmayan
şu İlim, İrade ve Kudret harikası kâinat tablosuna bir bakın!
Ve sonra şu cümleleri söyleyin!

“Benim basit arzularımın tatmini için feleğin yüksek gaye ve hikmetlerle işleyen çarkları bozulamaz! Semâ sayfasında seyyaratı, bal arısı ve karınca sayfasında hüceyratı yazan ve bunları birbirinden alakasız bırakmayan kader-i ilâhî ve Kudret-i ezeliye benim hayat sayfamı da hikmetle yazacaktır. Kâinat programında dengesiz ve abes bulunan bir şey var mıdır ki benim başıma gelen sıkıntılarda hikmetsizlik ve abesiyet bulunsun!”

barra33jpzw5.gif

tufan_78

Kayıtlı Kullanıcı
^^Kâinat programında dengesiz ve abes bulunan bir şey var mıdır ki benim başıma gelen sıkıntılarda hikmetsizlik ve abesiyet bulunsun!” ^^

...herseyı dört dörtlük yaratan yuce yaradan senın benım gibi aciz bir kulundamı dengesiz işler yapacak....Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun

tufan_78

Kayıtlı Kullanıcı
emeğine sağlık arkadaşım bu arada.unuttum söylemeyi.Allah razı olsun.

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum güzel yürekli kardeşim
evet oyle bır konuya değınmişsin gecmışler geldı aklıma
niye ben değişimiz
o an kı acılar
ama vardır bır hıkmet dıyorum şimdi
ben acıkca o acıları yaşarken tanıdım burayı
burda öğrendım daha cok sabretmeyı
doğru düşünmeyi
bu yazdıklarınızdan öğrendım
allah hepınızden razı olsun
eğer kı benım de küçücük bır payım olduysa fayda adına ne mutlu bana

her musıbetın bır sonu vardır
ınanıyorum
bencıl olmamak gerek
allah en güzel bir şekılde her şeyı ayarlamıştır
allah agüvenıyor ve sığınıyorum
her şerde bır hayır vardır
allah hayırların en güzelını versın sana kardeşım
allaha emanet ol
allah razı olsun
selam ve dua ıleB)

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
RABBİM razı olsun gerçekten çok güzel bi paylaşımdı..
YARADANA emanetsin.........

müslim88

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim emeğine sağlık Rabbim bizi isyancılardan eylemez inş. AMİN

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
^^Kâinat programında dengesiz ve abes bulunan bir şey var mıdır ki benim başıma gelen sıkıntılarda hikmetsizlik ve abesiyet bulunsun!” ^^

...herseyı dört dörtlük yaratan yuce yaradan senın benım gibi aciz bir kulundamı dengesiz işler yapacak....Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun

Amin inşallah kardeşim..Şüphesiz ki öyledir, haklısınız kardeşim.Her yarattığında hikmet vardır..Ve yarattıkları sebepsiz değildir.. Rabbimize emanet olunuz inşallah..Selam ve dua ile.

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Kardeşim Güzel Bir Konuya Değinmişsin
Rabbim Gel Görelim Neyler
Neylerse Güzel Eyler
Ne Gelirse Rabbimden Gelir Bana
Rabbimden Ne Gelirse Hoş Gelir Bana..................

DuaLar

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum Kardeşim
Çok güzel bir paylaşım sunmuşsun
Mevlam senden Razı Olsun
İnşAllah Haddimizi aşan kullardan olmayız
"RABBİM ESASEN ZEHİR OLUP, FITRATA YERLEŞİNCE BAL HÜKMÜNE GEÇEN SABRI DİLİYORUZ SENDEN"[/

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
barra33jpzw5.gif

Bu da nerden çıktı? Neden oldu bu hadise şimdi? Keşke böyle bir şey olmasaydı? Falan şahıs hayatımı zindan etmek için mi var? Başıma gelen bu musîbet olmasaydı şimdi kim bilir ne kadar mutlu olacaktım? Ve şu hastalık olmasa hayatta ne kadar başarılar elde ederdim!

Hiç beklemediğimiz anda kapımızı çalan musîbetler, hiç ummadığımız anda ziyaretimize gelen hastalıklar ve canımızı sıkan birtakım hadiseler... İşte bu cümleleri bize söylettiren sebeplerdir.
Beynimizi kemiren fısıltılar gibi olur bu cümleler.
Oysa kaderin önümüze koyduğu her bir cilve kâinattaki muazzam ahengi tanzim eden ilahî kader programının zincirinden bir halkadır. Kâinatta hiç bir şey yok ki; birbiriyle bağlantılı olmasın.

Peki insanoğlunun haddine mi ki “Hatırım için koskoca kâinat programı değişsin!” diyebilsin. Lâkin insan âdeta bunu istiyor, bunu diliyor.

Basit arzularının hatırı için cüz’î hevesini kâinata mühendis ve mimar yapmak istiyor insan. Başına gelene razı olmamakla farkında olmadan Allah’ına karşı;

“Sen bunu bana uygun görmüşsün ama ben bu programı beğenmedim. Bana kalsa daha iyi yapardım (!)”

Hem hayır mı şer mi olduklarını ne kadar biliyoruz ki istek ve arzularımızda bu kadar ısrar ediyoruz?
Hayatımızda hoşumuza gitmeyen şeyler kaldırılıp yerine bizim istediklerimiz konulduğunda mutlu olacağımıza nasıl emin olabiliyoruz?
isteyip durduğumuz şeylerin bizim için hayır olduğu mu gösterildi ki bu kadar ısrarımızda ısrar etmekteyiz?

Evet belki de cehâlet içinde bize bela ve musîbet olacak şeyi dileyip duruyoruz da elimize geçmedikçe ömrümüzü ağlayıp sızlanmakla ve şikâyetlerle heba ediyoruz.

“Sizin hayır zannettiklerinizde şer, şer zannettiklerinizde ise hayır vardır” (Bakara, 216)
meâlindeki âyeti nefislerimize ne kadar da sık hatırlatmak gerekiyor.

Aslında hayatımıza kısa bir bakış attığımızda görürüz ki; irademizin karışmadığı birçok şey bizi memnun ederken irademizin müdahil olduğu pek çok şey de bizi mağdur edegelmiştir.
Yaşamımızda karar verip yaptıktan sonra eseflerle pişmanlık duyduğumuz şeylerin listesini bir çıkarsak. Bu ‘keşke’ler listesi kadere rızasızlık gösteren ve kendini hür ve serbest isteyen nefislerimize iradelerimizin zavallılığını oldukça iyi anlatacaktır.
Evet bize sıkıntı veren hadiseler günahlara kefâret,
ilahî birer ikaz ve gafleti izâle için gelirler.
Ve bazı zaman olur ki insan, kuvvetli bir şekilde imtihan olunur.
Tâ ki mihenge vurulsun, altın mı bakır mı olduğu ortaya çıksın.
Hâsıl-ı kelâm:
Güneş, bir mekik gibi gece ve gündüz ipleriyle ilâhî nakışları dokuyor.
Dağlar, zemin sefinesinde hazineli direkler olarak vazife yapıyor.
Gece, ışıldayan yıldızlarla
toprak, ise ise tebessüm eden çiçeklerle doluyor.
Küçük bir pirenin midesi ile güneşlerin sistemi aynı nizam ile işliyor.
Karıncayı emîrsiz, bal arısını yâsupsuz bırakmayan
şu İlim, İrade ve Kudret harikası kâinat tablosuna bir bakın!
Ve sonra şu cümleleri söyleyin!

“Benim basit arzularımın tatmini için feleğin yüksek gaye ve hikmetlerle işleyen çarkları bozulamaz! Semâ sayfasında seyyaratı, bal arısı ve karınca sayfasında hüceyratı yazan ve bunları birbirinden alakasız bırakmayan kader-i ilâhî ve Kudret-i ezeliye benim hayat sayfamı da hikmetle yazacaktır. Kâinat programında dengesiz ve abes bulunan bir şey var mıdır ki benim başıma gelen sıkıntılarda hikmetsizlik ve abesiyet bulunsun!”

barra33jpzw5.gif

SELAMIN ALEYKÜM ALİYE KARDEŞ...

Güzel yüreğinize , yazıları bizlere kazandıran ellerinize sağlık...

Rabbimiz sizlerden razı ve hoşnut olsun...

Sıkıntı ve belayı vermek te , gidermekte ALLAH ' u Teala 'nın elindedir.

Derdi ve devayı bizlere indiren ,

Derdi ve devayı yaratan da ALLAH 'ın (c.c.) kendisidir.

Kendisini öğrenmemiz için bizleri bu musibetlere maruz bırakıyor.

Böylece sıkıntı ve belayı indirme ve gidermede delillerini ve kudretini bizlere göstermek için bela veriyor.

Bununla bizlere hem bela ve sıkıntı verebileceğini hemde bunları üstümüzden kaldırabileceğini gösteriyor...

Hayatta karşılaştığımız sıkıntılar veya hoşlanmadığımız olaylar bizlere Cenab-ı Hakk'ın kapısını çalmayı hatırlatır.

Sıkıntılarımız bizler için bir hayır kapısıdır.Sabredersek mükafatını alırız.

Hz. Peygamber'den (a.s.v.) şöyle rivayet olunmuştur.

'' Günahlarından eser olmaksızın yeryüzünde yürüyünceye kadar , mü'minden bela ve sıkıntı eksik olmaz .Onun günahları amel defterinden kaldırılır , o günahları yazmış olan melekler onları unutur.''

Yine salihlerden Addulkadir Geylani hazretlerinin sözünü başımıza sertaç yapalım.

'' Yarabbi ...insanlar seni nimetlerin için sevdi , ben ise belaların için sevdim.''

Rabbimizden katlanabileceğimiz sıkıntılarla imtihan olunmayı ,isyana götürecek davranışlardan sakınabilmeyi , hakettiğimizle değil keremiyle lütfetmesini diliyorum...

Baki Dualar ...

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Sen bunu bana uygun görmüşsün ama ben bu programı beğenmedim. Bana kalsa daha iyi yapardım (!)”

selamun aleyküm canım kader konusu; kimilerinin inanıp kimilerinin pekte aldırış etmediği bir konu. Tabii bunu "müslüman "kavramına inanmış onu yaşamaya çalışan insanlar için söylüyorum.Yoksa iman etmemiş birinin kaderi benimsemesi abest değil.!!!!

Şöyle bir örnek vermek istiyorum : irisini sevdiğimizi farzedelim ama o bizi beğenmiyor yada sevmiyor ALLAH bizi dinleyip dileğimizi kabul etse karşı tarafa haksızlık olmazmı?

ağzımızdan çıkan her kelime lehimize yada aleyhimize dönebilir.Bu yüzden dualara dikkat etmek gerek.!!EMEĞİNE SAĞLIK.Selametle kal kardeşimB)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
________selamün aleyküm kardelenim benim
güzel bir paylaşım rabbim razı osun
rabbim bizlere iki yol sunmuştur birincisi onun razı oldugu ahlakı yaşayıp sonsuz bir muttluluga yada sonsuz bir azaba ...bunun içinde herşeyin rabbimden geldigini bilip her durumda _kosulda_ şarta ... neyle karşılaşırsak karşılaşalım her şeyin rabbimiz tarafındanbir imtihan ve bizim için bir hayır oldugu idrakiyle yaşamak gerekir...** felegin çarkları keyfimiz için degişmez***çünkü rabbim herşeyi bir plan ve program içerisinde yaratmıştır.. bu sonsuz güç ve kudretin karşısında bizler ne kadar aciciz...ne kadar sınırlı hal böyle iken insanoglundaki bu cüret nerden kaynaklanıyor..bize düşen kul olmanın aczini mümin olmanın mükafatını hissetmek ... böyle yaşamak.. mümin olmanın mükafatı hem bu dünyada vardır hem ahirettte..bir müsibet karşısında sabır edersin şükür edersin herşeyin ALLAHtan geldigine inanırsın o zaman bu dünyandada huzurlu olursun sabırına ve şükrüne karşılık ahiretinde de huzurlu olursun inşallah ..aksi taktirde hergün isyan ve şükürsüzlük bu dünyayıda zindan edecektir ukbayıda...rabbim bu gafflete düşmekten bizleri korusun inşallah
emeginize saglık güzel kardeşim
selam ve dua ileB)_________

Senibir

Kayıtlı Kullanıcı
KUL TERCİHİ RABBİNDEN YAPSIN HER ZAMAN.

İMTİHAN SORULARI Bİ TANE DEĞİLKİ...

ALLAH (C.C.) ÜZERİMİZE SABIR YAĞDIRSIN İNŞALLAH... TERCİHLERİMİZİ RAB 'dan yana yapan kullarından eğlesin.

Güzel paylaşım..ALLAH razı olsun..

zemzemm

Kayıtlı Kullanıcı
s.a değerli Aliye kardeşim yine çok güzel ve anlamlı bir konu olmuş....
Rabbime layık kullardan olmamız dileğimle

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt