Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

NİÇİN NAMAZ KILARIZ? (3 Kullanıcı)

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Ammar b. Yâsir sözlerine şöyle devam etti: "Kişi namazından neyi, ne kadarını anlarsa, kendisi için o kadarı yazılır, buyurulmuştur".

Selamun aleykum.Heyşeyde olduğu gibi namazlarımızdan da gafiliz.Ama hûşû alamıyoruz diye namaz kılmamak olmaz elbette.Rabbim mahşerde namazları yüzüne çarpılan kullardan eylemesinB)Dua ile kalın

elo.06

Kayıtlı Kullanıcı
Seleften birine 'Namazda iken, dünya hâdiselerinden birşey düşünür müsün?' diye sorulduğunda şöyle cevap: vermiştir: 'Ne namazda, ne de dışında böyle birşey düşünmem'.

hoşgeldin nakşibendi kardeşim Allah sizden razı olsun yeniden aramıza katılmanıza sevindim
Rabbim bizlere namazlarımızı kendisinin razı olacağı şekilde kılmamızı nasip etsin amin

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
Ammar b. Yâsir sözlerine şöyle devam etti: "Kişi namazından neyi, ne kadarını anlarsa, kendisi için o kadarı yazılır, buyurulmuştur".

Selamun aleykum.Heyşeyde olduğu gibi namazlarımızdan da gafiliz.Ama hûşû alamıyoruz diye namaz kılmamak olmaz elbette.Rabbim mahşerde namazları yüzüne çarpılan kullardan eylemesinB)Dua ile kalın

ALLAH Razı olsun kardeşim Rabbim cümlemizi huşu içinde namazını eda edenlerden eylesin
Slm ve Dua ile

Seleften birine 'Namazda iken, dünya hâdiselerinden birşey düşünür müsün?' diye sorulduğunda şöyle cevap: vermiştir: 'Ne namazda, ne de dışında böyle birşey düşünmem'.

hoşgeldin nakşibendi kardeşim Allah sizden razı olsun yeniden aramıza katılmanıza sevindim
Rabbim bizlere namazlarımızı kendisinin razı olacağı şekilde kılmamızı nasip etsin amin
Duamız ;Yüce Allah'tan çalışmalarımızın ilim erbabına yararlı kılmasıdır..
Açıklamamız:
"Hamd, seçilmiş kullarının kalplerini velayet nuruyla süsleyen, onların nefislerini en güzel ilâhî yardımlarıyla terbiye eden, irfan sahibi âlimlere dirayet anahtarlarıyla tevhid kapısını açan Allah'a mahsustur."
Burada, "seçilmiş kullarının kalplerini velayet nuruyla süsleyen" demekle; hem kalplerin ancak iman, takva ve amel-i salih esasına dayanan "velayet nuruyla" süsleneceğini, hem kalbin velayet nuruyla süslenmesinin ancak Allah Teâlâ'yı tanımaya bağlı olduğunu söylemektedir.
Ayrıca "dostlarının kalplerini süsleyen" ibaresinde kalbin süslenmesi, manevî güzellik, ilim ve hikmet ile donatılmasının ancak yüce Allah'a ait bir iş olduğu, bunun kulun çabasıyla değil, Allah'ın özel lütuf ve ihsanı ile olduğu ortaya konmaktadır.
Bu işte insana düşen vazife, bu ilâhî ikramı almaya kalbini hazırlaması, bunun için gerekli çalışmaları yapmasıdır. Bunun en güzel yolu; kulun sürekli bir acz, fakr, şefkat ve tefekkür şuuruyla nefsinin terbiyesine çalışmasıdır. Kula düşen, irade gösterip, sebeplere sarılıp dergâh-ı ilâhiyyeye yönelip dili, gönlü ve hali ile yüce rabbine yalvarmasıdır.
Devamında, "...özel ilâhî yardımı ile onların nefislerini terbiye eden" ifadesiyle, nefislerin terbiyesinin ancak yüce Allah'ın yardımı ile mümkün olduğunu, hidayet, manevî temizlik, terbiye ve terakkinin temelini bu ilâhî desteğin oluşturduğuna dikkat çekmektedir.
"...İrfan sahibi âlimlere dirayet anahtarlarıyla tevhid kapısının açılması" iki temel şarta bağlanmaktadır. Birincisi, "irfan sahibi âlim olmak" (sadece âlim olmak değil); ikincisi ise "dirayet anahtarlarını" kullanmaktır.
"İrfan sahibi âlim" olmak, akıl ile kalbi birleştirmekle mümkündür. İlim akılla, irfan kalple öğrenilir. İlim bilmek, irfan tanımaktır. İlim tarif etmek, irfan bizzat tatmaktır. İlim anlayış, irfan aşk ister. Aslında ikisi de birbirini destekler; çünkü ikisinin de kaynağı birdir; hedefleri de aynıdır. Bu kâinatta her şey, Allah'tan gelmiştir; Allah'a götürür. Tabii onun dilini anlayıp peşine düşene!
Gayret bizden, muvaffakiyet Allah'tandır.
“... Ey Rabbimiz! Bizi doğru yola ilettikten sonra kalblerimizi bu gerçekten bir daha saptırma...” (Al-i İmran: 3/8)
En iyisini yüce ALLAH bilir.

Esselâmü aleyküm ve rahmetullàhi ve berekâtühû!..​

cihat52.5

Kayıtlı Kullanıcı
sa kardesım ALLAH cc ömrümüz yettiği kaar namazımızı eda etmeyi nasip etsin...selametle ALLAH RAZI OLSUN

Ayşegül00

Kayıtlı Kullanıcı
emeğinize sağlık allah razı olsun (ben namazımızın önemini kendimce de olsa biraz bildiğim için bazı arkadaşlarımı uyardım namaz kılın falan dedim, önemini anlattım ama herzaman konuştuğum güldüğüm arkadaşlarım bi anda beni terslediler..çok üzüldüm ve pişman oldum ve onlardan soğuduğum için artık uzaklaştım.)(.başınızı şişirdim özür dilerim paylaışmak istedim)herkesin namazın önemini ve büyüklüğünü anlaması ümidiyle ...hayırlı akş..

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
emeğinize sağlık allah razı olsun (ben namazımızın önemini kendimce de olsa biraz bildiğim için bazı arkadaşlarımı uyardım namaz kılın falan dedim, önemini anlattım ama herzaman konuştuğum güldüğüm arkadaşlarım bi anda beni terslediler..çok üzüldüm ve pişman oldum ve onlardan soğuduğum için artık uzaklaştım.)(.başınızı şişirdim özür dilerim paylaışmak istedim)herkesin namazın önemini ve büyüklüğünü anlaması ümidiyle ...hayırlı akş..

aleykum selam ayşegül kardeşim rabbim namazlarını kabul etsin inşallah ayşegül kardeşim sanırım 17 yaşındasınız arkadaşlarımızı dikkatli şeçelim inşallah... siz tebliğinizi yapmışsınız onları uyarmışsınız bundanda pişman olmayın inşallah üzülmüş olabilirsiniz böyle terslendiğiniz için ama pişman oldum demek dogru degil kardeşim bizler nelerle karşılaşıyoruz böyle hemen pişman oldum demek olur mu:) siz en güzel şekilde tebliğinizi yapın kardeşim karşılıgı ne şekilde olursa biz bunla vazifeliyiz...
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>

Ayşegül00

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun çoookk doğru söylediniz..allaha emanet olun..

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Uyanır uyanmaz kalkın, bazen, sabah namazı vaktinde uyandığınız halde "birkaç dakika daha yatakta kalayım, nasıl olsa vakit var" derken uyuyakalır ve gözünüzü açtığınızda vaktin çoktan geçtiğini fark edersiniz. Bu durumu bir kez yaşadıktan sonra çok büyük ızdırap duymalı ve ders alıp, bir daha nefsinize kesinlikle açık kapı bırakmadan yatağınızdan ok gibi fırlamanız gerekiyor. Yoksa bu durumlar tekrarlandıkça sabah namazı konusunda duyarlılığınızı kaybedebilirsiniz. Sakın nefsinizi namazı kaçırmaya alıştırmayın.

armour

Kayıtlı Kullanıcı
ellerine sağlık kardeşim uykuya yenik düşmemek duası ilee sağolasın...

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
HEM KONUNUZ GÜNCELLESSİN dedim hem de siz çok uzun zamandır görünmüyorsunuz inşallah iyisinizdir değerli kardeşim

Allah'a c.c emanet olunuz

aleykümselam ablacım RABBİM razı olsun...hamdolsun iyiyim siz nasılsınız?
İNŞALLAH iyisinizdir...HAYIRLI CUMALAR...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...

gnnr

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm. gerçekten çok güzel bi yazı olmuş emeğine sağlık. Rabbim cümle kullarının namaz kılanlrdan eylesin inşallah.....

selametle

kalemgenç

Kayıtlı Kullanıcı
S.A emeğine sağlık kardeşim namazın önemini anlatan güzel bir paylaşımdı..
selam ve dua ile......

>>pektas<<

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun kardesim,namaz gozumumuzun nuru olsun insAllah... Rabbim vesveselere kapilipta terketmekten bizi korusun.amin...

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
bizler namkör insanlarız Rabbimrazı olsun kardeşim çok güzel bi konuya değinmişssin hergün ölüme yaklaştıkça daha çok korkmaya başladım selametle..

~Leyfunnur~

Kayıtlı Kullanıcı
Peygamber Efendimiz şöyle bildirir:

“Namaz için ezan okunduğu zaman, şeytan ezanı duymamak için arkasını dönüp yellenerek kaçar. Ezan bitince tekrar geri gelir. Namaz için kamet edilince yine arkasını dönüp kaçar. Kamet bittiğinde yine gelir ve kişi ile nefsi arasına sokulur ve ona: ‘Filân şeyi hatırla, filân şeyi hatırla’ diyerek namaz*dan önce aklında olmayan şeyleri hatırlatır da, neticede insan kaç rekât namaz kıldığını bilemez olur.” (Buhari, Bed’ü’l-Halk, 11)

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
bizler namkör insanlarız Rabbimrazı olsun kardeşim çok güzel bi konuya değinmişssin hergün ölüme yaklaştıkça daha çok korkmaya başladım selametle..

kardeşim RABBİM sizden de razı olsun...emğinize sağlık...
RABBİM namazlarımızı hakkı ile eda etmeyi nasip etsin İNŞALLAH...
RABBİM gaflete düşürmesin cümlemizi....
AMİN...selametle

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt