Degerli kardesim namazla ilgili bir kitap var (Müslümanim diyen bir kisi nicin namaz kilmak istemez) onu okurken su ifadelere rastladim aynen yazildigi gibi aktariyorum;
Kendimi Namaza Veremiyorum. Olmadık Şeyler Aklıma Geliyor. Bu Yüzden biraktim...
İyi bir niyetle başlayan ama kötü bir sonla bırakılan bir namaz...
Namaz kılmaya karar veren herkes ömrünün sonuna kadar namaz kılmaya hazırdır... Sadece yapılması gereken şey namaz için güzel ortamlar hazırlamak...
Mesela camide namaz kılmak... Ya da dikkatinizi çeken unsurların olmadığı bir odada namaz kılmak... Ya da namaz esnasında kendimizi kabenin karşısindaymış gibi hissederek namaz kılmak..
Sabah namazına nasıl kalkılır?
Nefse en ağır gelen vakitlerin başında gelen sabah namazı, maalesef en çok kaçırılan namazların da başında gelir... Sabah namazının en büyük iki rakiplerinden biri olan uyku, eğer namazınıza galip geliyorsa güne 1-0 yenik başlarsınız... Sabaha pişman uyanırsınız... Güneşi gördüğünüz an 'tüh yine kaçtı 'dersiniz. Namazı kılmamanın verdiği sıkıntı namaz için ne kadar samimi olduğunuzu test etmenizi kolaylaştırır...
Kalkar kalkmaz büyük bir sıkıntı yaşayarak kılıyorsanız ve tüm gün moraliniz bozuk geçiyorsa, diğer namazları tam vaktinde kılıyorsanız, namaza değer veriyorsunuz demektir... Kurulan saatler başucuna konulduğunda kapatılıp uyumaya devam edilmesi kolay olur... Sabah uyandığınızda ilk Önce saati suçlayarak ; 'Ulan yine çalmadtT dersiniz... Oysaki defalarca sizi uyandırmaya çalışmış ama 'kafasına vurarak' sustur-mussunuzdur... Uyandığınızda hatirlayamıyorsunuzdur bile...
Yapılacak tek şey, saati yattığınız yerden uzağa ya da yüksek bir yere koymanız... Böylelikle kapatmak için kalkıp saatin bulunduğu yere kadar yürümeniz, niçin kalktığınızı hatırlatacaktır...
Namaza nasıl alışabiliriz?
1- Namazın, hayatımızın bir parçası olduğuna şartlanalım.
2- Namazı kaçırdığımız zaman sanki cennet kapılarının yüzümüze çarpıldığını hayal edelim.
3- Hemen şimdi başlamaya karar verip en yakınlarımızdan destek almaya başlayalım.
4- Sadece bulunduğumuz vakit namazını düşünerek önümüzde tek bir namaz var ve bu namaz benim son namazım olabilir diye düşünelim.
5- Namaz öncesi beş dakika niçin namaz kılmamız gerektiğini düşünelim.
6- Namazda okuyacağımız ayetlerin Türkçe anlamlarını okuyalım.
7- Namaz kılmayanların Mahşer gününde gireceği sıkıntılarını düşünelim...
8- Müslüman'ım diyorsam namaz kılmalıyım diye şartlanalım...
9- Her an öleceğimizi düşünelim...
10- Kılmadığımız vakit namazlarını gözümüzde büyütmeyelim...
Maddeleri arttırmak mümkün... Siz yeter ki hemen karar verin, inanın Allah sevdirir size namazı...
Topu size attım yani
Allah yar ve yardimciniz olsun...