Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

NİÇİN NAMAZ KILARIZ? (1 Kullanıcı)

huzur8

Kayıtlı Kullanıcı
nerde olursanız olun pencereyi görebiliyorsanız güneş doğmuş demektir bakın dışarıyı değil evdeyken pencerenizi görebiliyorsanız güdüz olmuş demektir sabah namazını kılmak için imsak vaktine akşamdan bakın bu vakitten hemen sonra ezan okunmasada namazınızı kılabilirsiniz kılma zamanınız ise güneşin doğma vaktidir bunuda yatmadan önce bakabilirsiniz ayrıca burda kimse kimseyi kınamaz siz sorun arkadaşlar sonuna kadar bildiği kadar size anlatır umarım yardımcı olmuşumdur. selam ve dua ile :9

Çok saolun Allah razı olsun sizden...
İyi anladım..
Allah namaz kılanlardan eylesin beni

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
lütfen arkadaşlar.sabah namazının önemi çok fazla.kalkalım ve kılalım inş.çünkü kulun o günkü ilk imtehanı sabah namazı degil mi?o zaman bu güzel imtehanı neden kaybedelim ve kaybedenlerden olalım ki?

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum
Gecmis namazlarin kazasi
Oncelikle sunu belirmekde fayda var. Namazi bile bile özürsüz olarak vaktinden sonraya birakmak yani vaktinde kilmamak büyük günahtir namaz kaza edilmekle yerine getirilmis olur ancak vaktinde kilinmadigi icin Allahu Tealadan af dilemek tevbe etmek lazim gelir. bes vakit namaz ile vitir namazlari kaza edilir vakit ciktiktan sonra sünnetler kaza edilmez. Yalniz sabah namazini vaktinde kilamayan kimse ayni gün ögle vaktine 40 dakika kalimina kadar farz ile birlikte sünnetide kaza eder.
Kaza namazi kilmak icin belirli bir vakit yoktur gündüz gece her zaman kilinir ancak kerahat vakitlerinde kilinmaz. Kerahat vakitleri ; üc vakitte olur 1-günes dogarken, 2-günes tam tepe noktasinda iken 3- günes batarken.
Unutmak, uyku veya meşru bir mazeretten dolayı vaktinde kılınamayan namazlar da hatırlandığı veya meşru özür geçtikten sonra fazla vakit geçirmeden kaza edilmelidir.

Bazı özürler vardır ki, bu hallerde kılınmayan namazlar daha sonra kaza edilmezler. Kadınların âdet ve lohusalık hali, beş vakit devam eden sar'a veya cinnet hali bu çeşit özürlerdendir. Zaten âdet gören ve lohusa olan kadının namaz kılması caiz olmayıp haramdır.

aşık74

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykümselam .
Aydınlatıcı bilgileriniz için teşekkür ederim :)
svg....

~ESRA~

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm.Kardeşim ben bir Dua kitabında bir Hadis okudum onu buraya yazıyim İNŞAALLAH herkes uygular...:)
"Size bir sure haber vereyim mi ki,azameti sema ile arz arasını doldurmuş,onu yetmişbin melek teşyi' etmiştir.O sure KEHF suresidir.Kim cuma günü bu sureyi okursa ALLAH onu öteki cumaya kadar bu sure ile Mağfiret eder,sonunda üç günde ziyadesi vardır.Ve semaya ulaşan bir nur verilir ve Deccal'in fitnesinden muhafaza edilir.Yatacağı zaman bu surenin sonundan beş ayet okuyan korunur ve gecenin istediği vaktinde kaldırılır."

Selam ve Dua ile...
Allah razi olsun kardes..namazlarim duzene girdi cok sukur.bu hadisi seriflerle de pekisiyor Allah in izniyle...okumaya calisalim sabah namazi ve yatsi namazinin hikmeti cok buyuk gercekten...selametle...

nrydmrl

Kayıtlı Kullanıcı
..................................

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim.güzel bir kıssaydı.doğdumuzda kulağımıza okunan kameti hiç böyle düşünmemiştim.Emeklerinize sağlık.Allaha emanet olunuzB)

gumus_89

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm selam kardeşim, ne güsel bi hikaye, çok anlamlıydı, yüreğine sağlık,,,

sevda_demir

Kayıtlı Kullanıcı
Tam sabah namazımı kıldım aynı korkuyla bi araştırma yapma ihtiyacı hissettim benim gibi olan arkadaşlar varmı diye ve hemen üyelik aldım cevap yazabilmek için. Witch_35 arkadaşım yıllarca yaşadığın hissi ve korkuları bende yaşadım ve hep bişeyler namaz kılmaktan geri itti beni. 3 ay önce niyetlenicem dedim namaz kılmaya ve şu gün başlıcam dedim kendime bi söz verdim ne olursa olsun başlıycam. Ve dediğim gün namazımı kılmaya başladım 2.5 aydır 5 vakit namazımı kılıyorum (Allah kabul eder inşallah). Ve aynı korkuları en çok sabah ve yatsı namazlarında hissediyorum çünkü en sessiz saatler bunlar insanlara vesvese vericek saatler. Allaha şükür hiç bişey görmedim. Ve hep şu korku daha ağır bastı Allah korkusu. Allah korkusunu içimde fazlasıyla hissettiğim an bütün korkular geride kaldı evet hala korkularım oluyo ama hiç bi korku daha ağır gelmiyo. Sana tavsiyem bol bol hadis oku özellikle namazla ilgili hadisleri eminim ki okudukça diğer korkularının üstesinden gelip Allah korkusuyla donatılacaksın ve emin ol ki namazı kılmaya başlayınca için öyle bi huzurla dolacakki diğer korkuların vızıltı kalıcak yanında ve yine emin ol namazla birlikte hayatında çok güzel şeyler olucak. Ben her gün Allahım beni korkularımdan arındır diye dua ediyorum Allaha ve inan gözlerim kapalı kılıyorum namazı. Allah seni de korkularından arındırsın ve sana da namazını kılmayı nasip etsin inşallah...

nurışığı

Kayıtlı Kullanıcı
Selamın aleyküm kardeşim
Senin yaşadığın korkuların aynısını ablamda yaşardı ama birgün gittiği kursta bir teyzeyle bu konuyu konuşmuş ve teyzede daha öncelerde aynı korkuları kendininde yaşadığını ama "lanet olsun sana şeytan senmisin beni ibadetten alı koyan benim Rabbim çok büyük" diyerek korkularının üstüne gittiğini ve kısa bir zaman sonra artık bu korkularının kalmadığını söylemiş.Gerçektende ablamında kısa süre sonra böyle korkuları kayboldu. Anlayacağın şeytan ibadet eden kulları bir şekilde engellemeye çalışır ama korkuyla ama tatlı görünen yalanlarla Allah yardımcın olsun inşAllah selametle

HorrificObsessed

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.horrific-obsesseds.blogspot.com
eskiden ezanı dinlerdim hoşuma giderdi ama başka tık yok bir gün ne oluyorsun dedim daha ne kadar böyle ot gibi yaşayacaksın ilk günlerde zorlandım şeytan omzuma oturyordu sanki namazdaçok kötü oluyordum annem sakın dedi yılma devam et iyiki deyılmamışım gerçekten o günden sonra iç huzuruna vardım ama eksik ama fazla kılıyorum diye dert etme devam et bırakma namaz yarıyolda koymaz

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim allahım tüm müslümanlara namaz kılmalarını nasıp etsın senın bu yasadıkların şeytan ves vesesi abdest almaya kalktıgında senı durduruyo buna sen karsı geleceksın ve hıcbırseye aldırmadan ibadetını devamlı yap sonra bu ves vese gıdecektır senden selametle allah yardımcın olsun

umit_c

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.umitcoskunsu.com
selamın aleyküm kardeşim...maşallah rabbim size bunu nasip etmiş bu hissi size vermiş yani iman sevgisini..fakat gördüğüm kadarı ile şeytan izin vermiyor onun vesvesesi ile içindesiniz..bunu çokça ALLAH(c.c)ı zikirle ve bolca kuran-ı kerim ile felak,nas,ayetel kürsi okuyarak buna mani olabilirsiniz...rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah..yılmayınız sakın devam ediniz korkmayınız sadece ALLAH(c.c)tan korkunuz..ALLAH(c.c)a emanet olunuz inşallah..selametle

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Degerli kardesim namazla ilgili bir kitap var (Müslümanim diyen bir kisi nicin namaz kilmak istemez) onu okurken su ifadelere rastladim aynen yazildigi gibi aktariyorum;
Kendimi Namaza Veremiyorum. Olmadık Şeyler Aklıma Geliyor. Bu Yüzden biraktim...
İyi bir niyetle başlayan ama kötü bir sonla bırakılan bir namaz...
Namaz kılmaya karar veren herkes ömrünün sonuna kadar namaz kılmaya hazırdır... Sadece yapılması gereken şey namaz için güzel ortamlar hazırlamak...

Mesela camide namaz kılmak... Ya da dikkatinizi çeken unsurların olmadığı bir odada namaz kılmak... Ya da namaz esnasında kendimizi kabenin karşısindaymış gibi hissederek namaz kılmak..
Sabah namazına nasıl kalkılır?

Nefse en ağır gelen vakitlerin başında gelen sabah namazı, maalesef en çok kaçırılan namazların da başında gelir... Sabah namazının en büyük iki rakiplerinden biri olan uyku, eğer namazınıza galip geliyorsa güne 1-0 yenik başlarsınız... Sabaha pişman uyanırsınız... Güneşi gördüğünüz an 'tüh yine kaçtı 'dersiniz. Namazı kılmamanın verdiği sıkıntı namaz için ne kadar samimi olduğunuzu test etmenizi kolaylaştırır...

Kalkar kalkmaz büyük bir sıkıntı yaşayarak kılıyorsanız ve tüm gün moraliniz bozuk geçiyorsa, diğer namazları tam vaktinde kılıyorsanız, namaza değer veriyorsunuz demektir... Kurulan saatler başucuna konulduğunda kapatılıp uyumaya devam edilmesi kolay olur... Sabah uyandığınızda ilk Önce saati suçlayarak ; 'Ulan yine çalmadtT dersiniz... Oysaki defalarca sizi uyandırmaya çalışmış ama 'kafasına vurarak' sustur-mussunuzdur... Uyandığınızda hatirlayamıyorsunuzdur bile...

Yapılacak tek şey, saati yattığınız yerden uzağa ya da yüksek bir yere koymanız... Böylelikle kapatmak için kalkıp saatin bulunduğu yere kadar yürümeniz, niçin kalktığınızı hatırlatacaktır...

Namaza nasıl alışabiliriz?

1- Namazın, hayatımızın bir parçası olduğuna şartlanalım.

2- Namazı kaçırdığımız zaman sanki cennet kapılarının yüzümüze çarpıldığını hayal edelim.

3- Hemen şimdi başlamaya karar verip en yakınlarımızdan destek almaya başlayalım.

4- Sadece bulunduğumuz vakit namazını düşünerek önümüzde tek bir namaz var ve bu namaz benim son namazım olabilir diye düşünelim.

5- Namaz öncesi beş dakika niçin namaz kılmamız gerektiğini düşünelim.

6- Namazda okuyacağımız ayetlerin Türkçe anlamlarını okuyalım.

7- Namaz kılmayanların Mahşer gününde gireceği sıkıntılarını düşünelim...

8- Müslüman'ım diyorsam namaz kılmalıyım diye şartlanalım...

9- Her an öleceğimizi düşünelim...

10- Kılmadığımız vakit namazlarını gözümüzde büyütmeyelim...

Maddeleri arttırmak mümkün... Siz yeter ki hemen karar verin, inanın Allah sevdirir size namazı...

Topu size attım yani :)

Allah yar ve yardimciniz olsun...

''levent''

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum,devam et kardesim,iblis vesvese verir,acaip korkular olur normaldir.sen daima üzerine git.allahın izni ile yeneceksin.

angelmad

Kayıtlı Kullanıcı
Namaza başladım fakat...

Namaza başladım fakat...

Bugün böyle içimden de gelerek tekrar namaza başlamak istedim yaşım 17.Namazı kılmasını unutmuştum (5 vakit için)o yüzden bazı duaların sırasını karıştırdım bu namazımı ne kadar etkiler ? Ve özellikle bişey sormak istiyorum yatsı namazı 10 rekat 4 sünnet 4 farz 2 son sünnet... Her arada selam verilirmi? yani 4 rekat sünnet kıldım otururken selam verip farzımamı geçicem nasıl olucak bilgilendirirseniz sevinirim....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt