Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

NİÇİN NAMAZ KILARIZ? (1 Kullanıcı)

olunlu71

Kayıtlı Kullanıcı
namaz ve arapça

namaz ve arapça

selamün aleyküm,arkadaşlar benim 2 sorum olacak,degerli bilgi ve fikirlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.1-namazda iken göz kapalı namaz kılmak dogrumudur.2-ben arapça ögrenmek istiyorum,bu konuda yardımlarınızı,fikirleri nizi,yardımcı kaynakları söylerseniz beni mutlu edersiniz.Ayrıca benim hocaya dersaneye gitme gibi bir olanagım yok,kendi kendime ögreneceğim,maddiyat önemli değil.şimdiden teşekkür ederim.ALLAH cümlenizden razı olsun.

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
olunlu ablacım veyahut olunlu abi namazda gözleri kapatmamak gerekiyor arapca konusuna gelince bu konuda bilgili kardeşlerim size cevap vereceklerdir.ben acıktan imamhatıp okuyorum ve hafta sonları derslerimiz var arapcada bana acıkcası zor geldı hoca anlatmadan tek başına ögrenmek zor.ama belki daha bir kolay yolu vardır.selametle kalın

olunlu71

Kayıtlı Kullanıcı
sevda hafız

sevda hafız

olunlu ablacım veyahut olunlu abi namazda gözleri kapatmamak gerekiyor arapca konusuna gelince bu konuda bilgili kardeşlerim size cevap vereceklerdir.ben acıktan imamhatıp okuyorum ve hafta sonları derslerimiz var arapcada bana acıkcası zor geldı hoca anlatmadan tek başına ögrenmek zor.ama belki daha bir kolay yolu vardır.selametle kalın

bacım verdigin bilgi için ALLAH razı olsun.ben olunlu abinim.

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
abi ben imam hatip mezunuyum.4 yıl okudumhocalarımız he yaslı idiler pek bişey öğrenemedik kendierinden yinede allah razı olsun.demek istediğim şu arapça biraz zor tek başına öğrenilecek birşey değil yinede ben öğrenmek istiyorum diyorsan imam hatip lisesi kitapları olabilir veya da arapça öğreniyorum diye kitaplar var onlardan alabılırsın

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Özürsüz Gözü kapalı nemaz kılmak mekruhdur.
onlinearabic.com diye bir site var ben bir ara abone oldum.Anlatımı güzel isterseniz bi göz atın vesselam.

Mısra;
Aldatmasın seni diktatörün sarayları kumaşı,
Saray bahçesini sular daim mazlumların gözyaşı..

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Allahu teala kendisine tazarruya (yakarma/yalvarma) layık görmedigini sabah namazına kaldırmaz..prof.dr.mahmut esat çosan (rh.a)

namazı sevmeyen İslamdan birşey almamıştır halini düzeltsin

kırmızı ışıklar yanıyor demektir..prof.dr.mahmut esat çosan (rh.a

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
bu saate buraya gelip yazıyorsak bu yorumlarıı sonra yatıp sabah namazına kalkmıyorsak vay halimize....

olunlu71

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun

ALLAH razı olsun

abi ben imam hatip mezunuyum.4 yıl okudumhocalarımız he yaslı idiler pek bişey öğrenemedik kendierinden yinede allah razı olsun.demek istediğim şu arapça biraz zor tek başına öğrenilecek birşey değil yinede ben öğrenmek istiyorum diyorsan imam hatip lisesi kitapları olabilir veya da arapça öğreniyorum diye kitaplar var onlardan alabılırsın

bacım Rabbim razı olsun verdigin bilgiler için,acaba tavsiye edebileceğin bir arapça set varmıdır.

sindy

Kayıtlı Kullanıcı
hmm ben arapca biliyorum ama konusamıyorum ki sadece herseyi anlıyorum:):)

berat05

Yönetici
kime neyi söylüyoruz...
kime neyi duyuruyoruz.
ezana kulak vermeyenin farzını bilmeyenin.....
kalbini,kulağını,gözünü,gönlünü kendi kilitleyenin
neyin farkında olabilir ki.
gözüne gözüne bu yazılanları soktukça
karşına çıkardıkça
acaba oturduğu yerden gaflet haliyle neler söylüyor üstümüze.
nefret mi duyuyor,sui zan mı ediyor.
ALLAH cc islah etsin.
cümlemizi hidayete erdirsin.
haydin namaza.
haydin namaza.
haydin namaza.
ALLAH cc aşkına peygamber s.a.v. aşkına
haydin farzı edanızın seccadenizin başına.
ALLAH c c huzuruna...

haydin namaza..haydin felaha.... haydin..ALLAH cc huzuruna....

seda_seda_

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun kardeşim emeginize saglık

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com

medine21

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun kardesim
hz.muhammed s.a.v efendimiz gül peygamberimiz bir gün ashabina sormuş
-sizden birinizin evinin önünde bir nehir olsa ve günde 5 kere bu nehirde yikansa hiç vücudunda pislik kalir mi?
Sahabi cevap vermiş;
-kalmaz ya resulallah
peygamberimiz s.a.v efendimiz şöyle buyurmuş işte namaz böyledir.allah c.c onun yoluyla bütün günahlari yok eder..

namaz mü'minin miracidir.

tövbekar_kız

Kayıtlı Kullanıcı
s.aleykum kardeşim [/SIZE]öncelıkle emegıne saglık cok güzel bir konuya degılmıssın ALLAH razı olsun
bende işe başladım bir hafta olucak inşallah namaz kılamıyorum ama yemek satlerınde kılmaya calışıyorum ne olur banada dua edın kılmam için cok istıyorum kılmak rabbım kılmayanlarada namaz sevgısı versın dualarınızı beklıyorum arkadaşlar allah razı olsun hepınızden selamatle kalın

ebrar_reyyan

Kayıtlı Kullanıcı
"vakit namazını kıldın mı "kampanyası

"vakit namazını kıldın mı "kampanyası

günümüzde namaz ihmali, bir çok müslümanda kanayan bir yara olduğu gerçeğini kimse reddedemez..o yüzden bizde de naçizane" bir çalışma başlatalım" düşüncesi oluştu..amaç burada birbirimize destek olmak, dürtüklemek ve de hatırlatmak..çalışmamız hayırlara vesile olur inşAllah..

kampanya şartları..

1-msn sohbetlerini kampanyamıza vesile yapabiliriz..nasıl mı...namaza kalkacaz mesela,diyelimki "ben namaza kalkıyorum,sen vakit namazını kıldın mı "diye soralım..eğer kılmadıysa "hadi geçirme sende kalk kıl diyebilelim"(hatta iletilerimize bile ekleyebiliriz)..burada emri bil maruf emrini eda ettiğimizi ve sevap kazandığımızı unutmayalım..bunu evlerimiz ve diğer çevremizde de yapalım inşAllah..

2-bu konuyu sürekli portaldan geçirelim..nasıl mı??güncelleme kelimemiz sabit olacak.."vakit namazını kıldın mı "şeklinde..ve bunu sadece namaz kılanların sorma yetkisi olacak..işte size çok önemli ve çok sevaplı basit bir çalışma..

3-bu soruyu sormadan önce namazla ilgili ayet ,hadis,özlü söz,resim,kısa bilgilerle destekliyebiliriz..hatta namazla ilgili çarpıcı anılarımızı bile ekleyebiliriz inşAllah..tabii sadece namaz kılanlar..lütfen diğerleri yazı yazmasın..sadece suçlu suçlu okusun..

4-bu kampanyayı elimizden geldiğince tüm nete yayalım inşAllah..bunun için de, herkes üye olduğu foruma bu konuyu alıntılayıp eklerse büyük bir çalışma başlatacağımızı düşünüyorum inşAllah..

5- namazla ilgili uzun yazılara rastladığımızda bu konuya ekleyebiliriz ...ama tüm yazıyı değilde içinden önemli yerleri 1 ya da 2 paragraf kadar alıntılayabiliriz ya da linkini verebiliriz..

inaşllah bu kampanya hayırlara vesile olur..sizlerde kampanyamızı fikirlerinizle destekleyebilirsiniz..namazla alakalı resimler ekleyebiliriz

VAKİT NAMAZINI KILDIN MI???

ebrar_reyyan

Kayıtlı Kullanıcı
Kil_beni_ey_namaz.gif

ebrar_reyyan

Kayıtlı Kullanıcı
cok uzun yazılar değilde kısa ve öz olarak dinimizin direği namazı anlatalım ,uzun yazılar çoğu zaman okunmuyor yanlış anlamayın inşallah birbirimize faydalı oluruz...

1truepathislam

Kayıtlı Kullanıcı
inşaALLAH birazdan öğle namazını kılıcam..:)
haydi kardeşlerim,namazlarımızı vakti vaktinde kılalım inşAllah!! kazaya bırakmayalım!!! birbirimize destek olalım!!
sen bize yardım et rabbim!!!!!!!!!!!!!!!!

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt