Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

NİÇİN NAMAZ KILARIZ? (2 Kullanıcı)

ahsengazi

Kayıtlı Kullanıcı
gerçekten bu konudan herkes muzdarıp durumda ama gelin görünki benim en rahat kıldığım namaz sabah namazı en cok feyz aldığımda sabah namazı

Ammar 15

Kayıtlı Kullanıcı
ben bir kitap okudumuştum sabah namasına daha dikkat etmeye başladım sabah namazına nasıl kalkılır diye bir kitaptı yanlış hatırlamıyorsam ALLAH CC herkesi namaz kılan kulları arasına sokar inşallah

Peçeli-Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Es-Selamün Aleyküm ablacığım yüreğinize sağlık bundan sonra daha dikkatli olacağım......:H

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
İlla namaz, illa namaz.

. Zira miraca namazla çıkılır.. Allah’a namazla

ulaşılır, enbiyânın huzuruna namazla varılır.

O halde, illâ namaz,

illâ namaz, namaz, illa namaz...

Kaan Erdem

Yönetici
5 vakit namaz kılmak istermisiniz lütfen kendiniz için okuyun!!

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Aminenur ve Nihalim cok önemli cok ibretlik sözler yazmislar tesekkür ediyorum. Allah C.C. sizden razi olsun. Mekaniniz Cennet olsun. Sizin yazilarinizdan kopya yaptim hakkinizi helal edin. Bizimkilere gösterecegim. Ben öncelerden namazi seyrek kilardim yani mutlaka haftada bir iki kez ama gerektigi gibi günde bes vakit degil. Ne yazik ki bircok arkadaslarla konustugumda yanlis sözler duyuyordum. Yani olsun Allah C.C büyüktür affeder gibi felan. Sonra bir dogum günü partisinde söz gecti abim dünyada bes vakit namazi kilmayanlara ahirette kizgin saciin üstünde kildirlacakmis dedi. Ne kadar dogru bilmiyorum. Ama bu benim simdi günde bes vakit kilmama vesile oldu. Yani tam olarak öyle olmasada neticede günahi var, ve bundan kurtulmak su anda elimzdeyken niye tehlikeye girelim. Hep yatinca aksam korkardim kabirde ne cevap veririm namaz hakkinda diye simdi o korudan kurtuldum. Bir de bizim bir komsu var. Babasi izmirin en zenginlerinden hep hayir isleri yapmis. Vefatindan sonra kizi onu rüyasinda görüyor. Kizim burada yerim cok iyi ama her gün 100 merdiveni cikip namaza gidiyorum bu hasta yasli halimle diyor. Bu da bana cok zor geliyor diyor. Ben de bunlari sizlerle paylasayim istedim. Malesef cocuklarim da esim de namazini sürekli kilmiyorlar. Sizlerden aldigim yazilarla burada diger medyalarla onlara namzi sevdirmeye calisiyorum. Allah C.C bütün bu güzel emeklerinizi bos cikarmasin InsAllah herkez namazini tam olark kilsin sevabi da size gelsin. Amin.

rabbim sizdende razı olsun güzel kardeşim ne hakkı estagfirullah..rabbim dogru yoldan ayırrmasın ne güzel başlangıç yapmışsınız.. maşaALLAH daim olsun inşaALLAH..muhabbetle baki selamlar

nebat

Kayıtlı Kullanıcı
Ablacım yazını okudum gerçekten çok etkilendim.Namaz kılmıyorum aslında başlıyorum ama bir süre sonra bırakıyorum.buda beni çok üzüyor.Gerçekten hiç mutlu değilim kendimle çok uğraşıyorum.kendimle başa çıkamıyorum.kılıcam ama terk ederim diye başlamak istemiyorum.ne yapacağımı bilemiyorum delirecek gibi oluyorum.ya aslında kapalı değilim.hedeflerim var.kapanmak,namaz kılmak,kur'an öğrenmek bunları başarırsam gerisi gelecek diye düşünüyorum.çok şükür kur'an öğrendim artık kendi başıma okuyorum.Namazımı da bi kılsam ALLAH'ın izniyle...bana nolur destek verin ALLAH'a emanet olun

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Ablacım yazını okudum gerçekten çok etkilendim.Namaz kılmıyorum aslında başlıyorum ama bir süre sonra bırakıyorum.buda beni çok üzüyor.Gerçekten hiç mutlu değilim kendimle çok uğraşıyorum.kendimle başa çıkamıyorum.kılıcam ama terk ederim diye başlamak istemiyorum.ne yapacağımı bilemiyorum delirecek gibi oluyorum.ya aslında kapalı değilim.hedeflerim var.kapanmak,namaz kılmak,kur'an öğrenmek bunları başarırsam gerisi gelecek diye düşünüyorum.çok şükür kur'an öğrendim artık kendi başıma okuyorum.Namazımı da bi kılsam ALLAH'ın izniyle...bana nolur destek verin ALLAH'a emanet olun

selamun aleykum güzel kardeşim hoşgelmişsiniz yeni üyesiniz sanıyorum :)kılıcam ama terk ederim diye başlamak istemiyorum bu dogru bir düşünce degil .. kardeşim inşaALLAH başlayın ..rabbim yardımcınız olacaktır.. şeytan ve nefs bizi dogru yolumuzdan çevirmek aldatmak için türlü türlü bahaneler sıralayacaktır .. bunlara kapılmamak lazım dua dua dua ..bu dünya gelip geçici asıl baki yurdumuza .. hazırlık yapmak lazım .. her durumda imtihan ediliyoruz..bakın kendinizde diyorsunuz hiç mutlu degilim olamayızki zaten... ibadetlerimizi hakkıyla yapmazsak ne bu dünyada saadeti buluruz ne ukbada.. oysaki ...kendimizi yoktan var eden .. türlü nimetler veren rızıklandıran.. sonsuz güç ve kudret sahibi rabbimize ne kadar şükür etsek ne kadar ibadet etsek az..kul olmanın acizin mümin olmanın mükafatını hissetmek lazım .. hamdolsun iman ediyoruz.. neden bu imanımızın gereklerini yerine yetirmekte zorlanıyoruz..yaratılmış her mahlukat canlı cansız kendi lisanlarıyla .. rabblerini tesbih ediyor.. güneş hergün hak aşkıyla doguyor dünya hak aşkıyla dönüyor.. kuşlar çicekler böçekler .. her şer kenidini yoktan var edeni zikir ediyor.. cansız dedigimiz .. taşın içerisinde bile elektronu protonu var bunların arasında .. bir uyum var . bir ahenk .. var... hiçbir şey başı boş yaratılmamıştır.. hal böyleyken yaratılmışların en üsütünü olan insan . başıboş yaratıldıgınımı zannediyor... bizim birinci aslı görevimiz .. rabbimize tam kulluk tam teslimiyet olmalı..

ne güzel niyetleriniz var kapanmak istiyorsunu namazı **dosdogru** kılmak isityorsunu kuranı kerim ögrenmek okumak istiyorsun .. ne hayır niyetler ne güzel niyetler maşaALLAH
maşaALLAH kuranı ögrenmişsiniz.. kuran zikirdir fikirdir nurdur .. bizleri karanlıktan aydınlıga çıkacak... tek hakikattir..kuranı okumayı bırakma güzel kardeşim alnamlarıyla beraber okumaya gayret et.. yüce rabbimiz bize kuranda ne diyor .. bizden ne yapmamızı istiyor ne tavsiye ediyor .. bunları Anlamalı hayatımıza geçirmeli yaşamalı çevremizdekilere yaşatmalıyız ..ANLADIGIMZLA AMEL ETMELİYİZ inşaALLAH...

güzel kardeşim dualarınızda bizede yer verirseniz çok memnun olurum .. şu yaklaşan mübarek ramazan ayımız .. sizin için ve bizim için hayırlı hicretlere vesile olsun inşaALLAH ..af ve magfiret ayı .. hiyadet ayı.. sagnak sagnak üzerimize rahmet yagan ay.. mübarek olsun güzel kardeşim
muhabbetle baki selamlar..

nebat

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun ablacım o güzel yaklaşımın için sağol inşALLAH başlayacağım namazıma ama sürekli sizinle birlikte olmak istiyorum ki çünkü uzaklaştıkça soğuyor insan. bırakmama safasına gelene kadar iç içe olmalıyım daha sonrada nasıl olsa hep beraber olacaz ALLAH rızası için beni yalnız bırakmayın...Yaradana emanet olun

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
ALLAH razı olsun ablacım o güzel yaklaşımın için sağol inşALLAH başlayacağım namazıma ama sürekli sizinle birlikte olmak istiyorum ki çünkü uzaklaştıkça soğuyor insan. bırakmama safasına gelene kadar iç içe olmalıyım daha sonrada nasıl olsa hep beraber olacaz ALLAH rızası için beni yalnız bırakmayın...Yaradana emanet olun

tamamdır inşaALLAH nebat..;)
duanda unutma bizleri selamlar.:):)

YEGAN

Kayıtlı Kullanıcı
namaz dinin direğidir...
namaz allahla buluşmak konuşmak ona kullugu ve ibadeti yerine getirmektir
bazı arkadaşlarımız namazı bi takım sebeblerle bırakır başlayamaz sorulması gerken şudur allahı hiç özlemedinizmi o bizlere binlerce lütuf güzellik bahşetmişken 5 vakit namaza ayıracak kadar ardından şükredecek kadar zamanı ona cok mu görüyorsunuz allahtan dahamı önemli işleriniz can kardeşlerim allah yarattığı kulları cok seviyor biz ona bir adım yaklaşalım görelimmm rab ne kadar uludur ....!!

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Namaza yeni başlayacak arkadaşlar...Şeytan çok vesvese verir boşver sonra kılarsın ömrün uzun vs. vs diye vesvese verecektin sakın kanmayın..Nefsinizde şeytana uyacak kılma bovşer gez eğlen diyecek...Allah(c.c.) Yar ve Yardımcınız olsun.

demir227

Kayıtlı Kullanıcı
Allah(c.c.) razı olsun kardeşim. Namaz yolda komaz!

hakaNet

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm...gerçekten çok güzel bir yazı...Allah raazı olsun..arkdaşlarıma okutturmya çalışıcam bakalım..Yüce Rabbim namaz kılmayan bütün müslümanlara namaz kılmayı nasip etsin..gerçekten çok önemli..Allah'a emanet olun

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamun aleyküm...gerçekten çok güzel bir yazı...Allah raazı olsun..arkdaşlarıma okutturmya çalışıcam bakalım..Yüce Rabbim namaz kılmayan bütün müslümanlara namaz kılmayı nasip etsin..gerçekten çok önemli..Allah'a emanet olun

aleykum selam rabbim sizdende razı olsun inşaALLAH
amin inşaALLAH
selam ve dua ile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt