Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

neo türbanlı ağır makyajlı first layd (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
1, said nursi hiçbir din eğitimi almamıştır bunu araştırabilirsiniz gülen cemiasıda çok karışıktır onlar kendi aralarında farklı kollara ayrılmışlardır o yüzden herşeyiii ince eleyip sık dokumak lazım eğer yanlışım varsa söyleyebilirsiniz
s.a...
gülen cemmati değil ayrılan ...
has nur şakirtleri ayrılır genelde...
yazıcılar, okuyucular vs..vs....

susuzyaz

Kayıtlı Kullanıcı
s.a....
bakın bazı kesimler herkes değil nurcu denildi mi said nursi=f.gülen biliyor....
buna meydan vermemek için nur cemaati dediniz mi said nursi ve has şakirtlerinin bu konudan beri olduğunu belirtmeniz gerektiğini dile getirdim....
sizin kast etmek istediğinizi ben anladım hadi beş on kişi anladı ama her okuyan anlayamaz....
bu yüzden belirtme yapalım oldu mu?
şimdi anlama kabiliyeti konusunda biraz tefekküre dalın derim....
selamtle...

eğer siz bu ayırdığınız
okuyucular, yazıcılar vb.... olanları has şakirtler olarak tanımlıyorsunuz.
Anladığım kadarı ile diyorsunuz ki asıl bunlar nurculardır. F.Gülen nurcu değildir diyorsunuz.
Acaba doğru mu anlamışım

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
eğer siz bu ayırdığınız
Anladığım kadarı ile diyorsunuz ki asıl bunlar nurculardır. F.Gülen nurcu değildir diyorsunuz.
Acaba doğru mu anlamışım

s.a...
okuyucular,yazıcılar has şakirttir demedim....
kollara ayrılırlar ve bunlar f.gülen cemaatine özel değildir...dedim....
f.gülen nurcumudur değil midir bilemem ama benim okuduğum hayran olduğum,nur hizmetinde bulunan said nursi başka politikası başka
f.gülen başka....
samimiyetsiz buluyorum sedece....
güvenmiyorum buda benim şahsi görüşümdür....
karalama diyorlar sorduğum soruya cevap vermeyen arkadaşlar hatalar çıkınca hemen fevri olup beni karalamaya çalışıyorlar....
yahu bırakın beni sorunu tartışalım....
anladığınız yalnıştır azizim....
selametle....

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
img141.imageshack.us
s.a...
anti diyaolg ve f.gülenciyim....
takıntı değil....
neden hatalar ortaya çıkınca bu kadar kızıyorsunuz....
bu yaklaşımınız neden....
sizin hatalara aklı selim şekilde izah etmeniz yerinde bana laf yetiştiriyorsunuz...
karalama değil doğrular azizim....
selametle....

a.s.
laf yetiştirmeye çalışmıyorum bu konunuza ilk defa yorum yaptım sanırım. daha önceleride sanırım bir konunuza yorum yaptım.
İçine düştüğünüz yanlışı anımsatmam laf yetiştirmekse ... üzerinize bir şey almayınız efendim.

Ancak foruma katılan kardeşlerden özür dileyerek bir kaç cümle ilave etmek isterim.
Azerilerin bir sözü vardır derler ki " mene ne heyri var" yani bana ne hayrı var anlamına gelir.
Açtığınız konulara ve yaptığınız yorumlara kısaca şöyle bir göz attım genelde hep aynı. Kendinize bir hedef şeçmişsiniz ve hep o hedefi önyargılarınızla delilli delilsiz vurmaya çalışıyorsunuz.
Bundan elinize geçecek bir şey yoktur bunu anlamanızı dilerim. Yaptıklarınızla ve izlediğiniz yolla hedef seçtiğiniz kişi veya kişileri yererek gözden düşürmeye çalışıyorsunuz belki ama bu etkiye-tepki misali geri tepiyor. Aksine o kişi veya kişileri sevenlerin sayısı günbe gün ve dünyanın dört bir yanında sular seller gibi çoğalıp çağlıyorlar.
Bu hal ve hareketinizle olacak bir şey varsa , oda kendinize zarar veriyor yazık ediyorsunuz. Bunun size bir hayrı yoktur.
Bu aklı selim insanlar sizin dediklerinizi kaale bile almıyorlar ve her şeye rağmen aşkla şevkle ve büyük başarılarla kervanları yola devam ediyor. Bu insanların ellerinde bir sürü meyva ve fidanlar var.

Ama sizin elinizde ise boşu boşuna harcadığınız bir sürü zaman israfı , konularınızı ve yorumlarınız okuyan bir sürü üye kardeşin göz ve gönüllerinin kirliliği , nefreti, hatta çamur attığınız veya yerdiğiniz bir sürü insanın hakkı. Bir sürü derken bazı söylemleriniz cemaatleri ilgilendirdiği için binlerce kez düşünüp bir kez söylemeniz gerek. çünkü cemaat deyince içinde yüz binlercesi hatta milyonları içeren insalnlar var. Bunların hepsinin hakkı size geçiyor. Bu yükün altında kalkmak kolay değildir. Yaptıklarınızla ya yanılıyorsanız , Bunların hepsini bir bir bulup helalik dilemeniz gerekebilir. kolaymı sizce...

Kısaca sizin tutumunuz havanda su döğmeye benziyor. Elinize bir şey geçmeyeceği gibi, kendinize yazık ediyorsunuz . Size acıyorum.
Gelin kimseyle uğraşmayın . Kendiniz bir şeyler yapın insanlar sizi örnek alsın. Az veya çok yanan mumları söndürmeye çalışmayın. Bakınız sonra karanlıkta kalırsınız da kimseyi artık görmez hale gelirsiniz.
Hülasa eleştiriden vazgeçin. Herkesten kendinizi akıllı görmeyin. Çağımız bilim ve teknik çağıdır. İnsanlar attıkları adımları artık rastgele atmıyorlar. Bu insanlar akıl ve mantık ölçüleri içerisinde hareket ediyorlar. Kimsenin iradesine müdahale edilmiyor. İnsanlar kendiliğinde geliyorlar.

Gelin bu insanların gönüllerine naz tellerine dokunmayın. Mazallah gayretullaha dokunurda perişan olursunuz.
Rabbimin naz teline dokunmaya çalışın her şey güllük gülistanlık olur.
Bunu bir deneyin isterseniz.
Selametle

meves19

Kayıtlı Kullanıcı
eğer siz bu ayırdığınız
Acaba doğru mu anlamışım

bak fatma kardeşim eğer bi cemaata mensup olmak istiyorsan ii araştır sana tavsiyem şu cemaatın sayısı çık falan diye düşünme hangisi maneviyat yönünden daha fazla hangisi allah yolunda daha çok çalışıyor bunları baz al araştır iii araştır doğru yolu bulursan tabii nasipseee

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
s.a...
benim o cemaat evlerinden geçtim azizim....
ön yargılı konuşmuyorum....
yaşadım gördüm yalnışları dile gtiriyorum....
rahatsız oluyorsanız konularıma bakmayı verin....
gerçekler neden insanları bu kadar rahatsız eder....
ben herkesi eleştiren bir yapıya sahip değilim aksine çok zor eleştiririm..
ama bu kadar uyutulmayı bu insanlar hak etmiyor...
sizinle yazışmaya burda son veriyorum....
allah yolunuzda muvaffak etisn....
selametle...

gulehasret

Kayıtlı Kullanıcı
Bende Acizane Fikrim Kapanmak çok Hoş Ve Gerekli Ama Kapanmanin Amaci Nedir Arkadaşlar Kendini Korumak Ve Kadinin Daha Az Dikkat çekmesi Değilmidir Sokaklarda Binlerce Kapali Kardeşlerimiz çok Hoş Kapanip Bi Okadar Makyajla Bence Açik Hallerinden Daha çok Dikkat çekmiyomu ? örtünün Asil Amacini çarpittiklarini Düşünüyorum Allah Hepimizi Hakkiyla Kapananlardan Eylesin

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
bak fatma kardeşim eğer bi cemaata mensup olmak istiyorsan ii araştır sana tavsiyem şu cemaatın sayısı çık falan diye düşünme hangisi maneviyat yönünden daha fazla hangisi allah yolunda daha çok çalışıyor bunları baz al araştır iii araştır doğru yolu bulursan tabii nasipseee
s.a...
azizim o dönemleri geçtim ben....
hak yolunu buldm...
tavsiye için teşklr...
selamtle...

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
img141.imageshack.us
Yeni yapılan yorumlardan aklıma bir şey geldi sahi fatam-zehra kardeş siz bütün bunları cemaatlerin içini dışını insanların kalbindekilerini vs. hatta F.Guleni nereden biliyorsunuz. Siz hiç hayatınızda F. Guleni gördünüzmü söylediklerini hiç dinlediniz mi. Yapmış olduğu bir şeyi bizzat gözlemledinizmi.
Yoksa sizde bir zamanlar şimdi eleştiri yağmuruna tuttuğunuzi nsanlardan mıydınız. Yok eğer bu dediklerimden değilseniz ne.........

Kısaca kendinzi şöyle bize birazcık olsun tanıtırmısınız. Eğitiminiz yaşınız ve işiniz nedir.....

susuzyaz

Kayıtlı Kullanıcı
a.s.
laf yetiştirmeye çalışmıyorum bu konunuza ilk defa yorum yaptım sanırım. daha önceleride sanırım bir konunuza yorum yaptım.
İçine düştüğünüz yanlışı anımsatmam laf yetiştirmekse ... üzerinize bir şey almayınız efendim.

Ancak foruma katılan kardeşlerden özür dileyerek bir kaç cümle ilave etmek isterim.
Azerilerin bir sözü vardır derler ki " mene ne heyri var" yani bana ne hayrı var anlamına gelir.
Açtığınız konulara ve yaptığınız yorumlara kısaca şöyle bir göz attım genelde hep aynı. Kendinize bir hedef şeçmişsiniz ve hep o hedefi önyargılarınızla delilli delilsiz vurmaya çalışıyorsunuz.
Bundan elinize geçecek bir şey yoktur bunu anlamanızı dilerim. Yaptıklarınızla ve izlediğiniz yolla hedef seçtiğiniz kişi veya kişileri yererek gözden düşürmeye çalışıyorsunuz belki ama bu etkiye-tepki misali geri tepiyor. Aksine o kişi veya kişileri sevenlerin sayısı günbe gün ve dünyanın dört bir yanında sular seller gibi çoğalıp çağlıyorlar.
Bu hal ve hareketinizle olacak bir şey varsa , oda kendinize zarar veriyor yazık ediyorsunuz. Bunun size bir hayrı yoktur.
Bu aklı selim insanlar sizin dediklerinizi kaale bile almıyorlar ve her şeye rağmen aşkla şevkle ve büyük başarılarla kervanları yola devam ediyor. Bu insanların ellerinde bir sürü meyva ve fidanlar var.

Ama sizin elinizde ise boşu boşuna harcadığınız bir sürü zaman israfı , konularınızı ve yorumlarınız okuyan bir sürü üye kardeşin göz ve gönüllerinin kirliliği , nefreti, hatta çamur attığınız veya yerdiğiniz bir sürü insanın hakkı. Bir sürü derken bazı söylemleriniz cemaatleri ilgilendirdiği için binlerce kez düşünüp bir kez söylemeniz gerek. çünkü cemaat deyince içinde yüz binlercesi hatta milyonları içeren insalnlar var. Bunların hepsinin hakkı size geçiyor. Bu yükün altında kalkmak kolay değildir. Yaptıklarınızla ya yanılıyorsanız , Bunların hepsini bir bir bulup helalik dilemeniz gerekebilir. kolaymı sizce...

Kısaca sizin tutumunuz havanda su döğmeye benziyor. Elinize bir şey geçmeyeceği gibi, kendinize yazık ediyorsunuz . Size acıyorum.
Gelin kimseyle uğraşmayın . Kendiniz bir şeyler yapın insanlar sizi örnek alsın. Az veya çok yanan mumları söndürmeye çalışmayın. Bakınız sonra karanlıkta kalırsınız da kimseyi artık görmez hale gelirsiniz.
Hülasa eleştiriden vazgeçin. Herkesten kendinizi akıllı görmeyin. Çağımız bilim ve teknik çağıdır. İnsanlar attıkları adımları artık rastgele atmıyorlar. Bu insanlar akıl ve mantık ölçüleri içerisinde hareket ediyorlar. Kimsenin iradesine müdahale edilmiyor. İnsanlar kendiliğinde geliyorlar.

Gelin bu insanların gönüllerine naz tellerine dokunmayın. Mazallah gayretullaha dokunurda perişan olursunuz.
Rabbimin naz teline dokunmaya çalışın her şey güllük gülistanlık olur.
Bunu bir deneyin isterseniz.
Selametle

SİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

farkında olmuşsunuzdur ki ben ne nurcuları ne de said nursi yi kötüleyici bir laf etmediğim halde bana direkt olarak said nursiyi savunmaya başladı.

ben dinin yozlaşmasından bahsederken fatma-zehra konuyu saptırdı.

susuzyaz

Kayıtlı Kullanıcı
Yeni yapılan yorumlardan aklıma bir şey geldi sahi fatam-zehra kardeş siz bütün bunları cemaatlerin içini dışını insanların kalbindekilerini vs. hatta F.Guleni nereden biliyorsunuz. Siz hiç hayatınızda F. Guleni gördünüzmü söylediklerini hiç dinlediniz mi. Yapmış olduğu bir şeyi bizzat gözlemledinizmi.
Yoksa sizde bir zamanlar şimdi eleştiri yağmuruna tuttuğunuzi nsanlardan mıydınız. Yok eğer bu dediklerimden değilseniz ne.........

Kısaca kendinzi şöyle bize birazcık olsun tanıtırmısınız. Eğitiminiz yaşınız ve işiniz nedir.....

Fatma- zehra hanım efendi kardeşim
bende merak ettim, eğitiminiz, yaşınız, cemaatlarla olan munasebetiniz nedir?

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
SİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

farkında olmuşsunuzdur ki ben ne nurcuları ne de said nursi yi kötüleyici bir laf etmediğim halde bana direkt olarak said nursiyi savunmaya başladı.

ben dinin yozlaşmasından bahsederken fatma-zehra konuyu saptırdı.
s.a...
kardeş....kızmıyorum ama garipsiyorum
sana konunun açıklamasını yapıyorum ve hala
aynı şeyleri sayıklıyorsun....
ben sana said nusinin savunmasını yapmıyorum...
nur cemaati dedin mi f.gülen ve said nursi olarak anlaşılıyor..
nur cemaati dedin mi said nursiyi bundan beri tutki daha iyi anlaşılsın demek istediğin dedim....ama gel görki hala idrak edememeişsiniz...
neyse onuda sizin anlayışınıza bırakıyorum....
kendim ile ilgili açıklama yapmıyorum buna gerek duymuyorum....
konu ben değil tartıştığımız meseledir....
konu sapması yoktur bazı arkadaşlarda algılama problemi vardır....
neyse konuya sizin son vereceğiniz yok ben kendi adıma
konuya son veriyorum....
yazdıklarınız benim için hiç hiç önem teşkil etmiyor artık...
konu dar olamaya başladı...
selametle...:H:H:H

Resul Aydın

Kayıtlı Kullanıcı
cumhuriyet resepsiyonu varya..
hani şu 29 ekimde toplanması gereken ama paşaların (türban)! protestoları yüzünden
bir gün sonra verielen...

ortada bir fist layd...
hayrunisa gül....

neo bir başörtü modeli....
dahada ilginçi ağır bir makyaj....

bu yaptığınız ehl-i sünnet vel camaat anlayışına aykırı...
lütfen istirham ediyorum;
ya ehl-i sünnete uygun hicaba girin yada hicabtan vazgeçin....

çünkü bu ülkede islamı sulandırmak isteyelerin ekmeğine yağ sürüyorsunuz..
siz amerikancı ılımlı islam derdine düşmüşleri takip etmektan vazgeçin lütfen...

ehl-i sünnet hanımefendisi gibi görünün....

SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM.
PAYLAŞIMLARIN İÇİN SAĞOL, ALLAH RAZI OLSUN.
TÜM YAZDIKLARINA KATILIYORUM.
SENİN SAMİMİYETİNİ, YAZILARINDA "HATIR-GÖNÜL" ŞİNAZLIĞI OLMADIĞINDA GÖRÜYORUM.

ALLAH"A EMANET OLUNUZ
SELAM VE DUA İLE.

"HAKK'A DÖNÜNÜZ HAKK'A..;
HAKK'IN YARATIKLARI"
N.F.KISAKÜREK.

susuzyaz

Kayıtlı Kullanıcı
s.a...
nur cemaati dedin mi said nursiyi bundan beri tutki daha iyi anlaşılsın demek istediğin dedim....ama gel görki hala idrak edememeişsiniz...
konuya son veriyorum....

Sizede Çok teşekkür ederim.
Ama bu dar görünüşüzden kurtulup doğruları aramaya davet ediyorum.
Olabilir benim algılama problemim olabilir.
Ancak haklı olduğum konularda olaya el koymak benim hakkım.

Malumunuzdur ki ben ne zaman nur cemmati dediysem o zaman olay koptu
siz Said nursi yi karıştırma diye lafa girdiniz.
Bende Said nursiye lafımız yok dedim. Ondan sonrada aşağılaştıkça aşağılaştınız.
Siz olaya tek taraflı yaklaşıyorsunuz. O cemaatin evinde kalmışsınız. En doğru yolun o olduğunu zannediyorsunuz. Küstahlaşmayın.

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
img141.imageshack.us
s.a...
konuya son veriyorum....

fatma-zehra güldürdünüz beni.

Neden kendinizle ilgili bir şey söyleyemiyorsunuz yoka korkuyor musunuz veya söyleyecek bir şey bulamıyor musunuz.

Vah vah çok üzüldüm oysaki çok merak ediyorudum.

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı
burdaki bütün insanı önce aratırmaya sonra o araştırdığı şeyi okumaya sonrada onu iyice anlamaya davet ediyorum.
herkes geçtiği yolu bilir kimi doğru bilir kimi eğri bilir insanlar üzerinde bu böyledir diye baskı yapmaa gerek yok senin yanlışın benim doğrumdur.
sizin yazdıklarınız benim için hiç önem teşkil etmiyor arkadaşlarda algılama prıgblemi var gibi sözler mümine yakışmaz.bu sitede kimse kimseye böyle hitap edemez.burdaki herkes çok kıymetlidir ve değere layıktır.
madem yapılan yorumlar hazmedilemiyor o zaman cevap vermeyiniz lütfen sürekli bir laf yetiştirme çabası zira seviyeyi düşürebiliyor

sevgi dinc

Kayıtlı Kullanıcı
burdaki bütün insanı önce aratırmaya sonra o araştırdığı şeyi okumaya sonrada onu iyice anlamaya davet ediyorum.
herkes geçtiği yolu bilir kimi doğru bilir kimi eğri bilir insanlar üzerinde bu böyledir diye baskı yapmaa gerek yok senin yanlışın benim doğrumdur.
sizin yazdıklarınız benim için hiç önem teşkil etmiyor arkadaşlarda algılama prıgblemi var gibi sözler mümine yakışmaz.bu sitede kimse kimseye böyle hitap edemez.burdaki herkes çok kıymetlidir ve değere layıktır.
madem yapılan yorumlar hazmedilemiyor o zaman cevap vermeyiniz lütfen sürekli bir laf yetiştirme çabası zira seviyeyi düşürebiliyor

size katılıyorum
arkadaşlar tartışarak bu konuyu bilmeyenlere anlatamayız o yüzden sakın olalım onutmayın kul hakkı var helalleşin ve konu başka yerlere gitmeden kalpleriniz kırılmadan bitirin unutmayın boynumuza kul hakkını takmayalım allah razı olsun selametle inşallah

desttan

Kayıtlı Kullanıcı
bence o resepsiyonda bulunmasına gerek yok kimse niye resepsiona katılmadı diyemez erkeklerle el sıkışması çok yanlış umarım bu hatasını anlar madem islamiyeti yaşayacaksın uymak zorundasın inşallah temenimiz bir daha bu tatsız olayları medyada görmeyiz ALLAHA emanet kalın

su misali

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar ben dinimi tam anlamıyla bilmiyorum ve araştırma çabası içindeyim.Ama sizin bu ağır eleştirileriniz beni korkutuyor.İslamda zorlama yoktur diye biliyorum .ben kapalı değilim dediğim gibi şu anda dinimi öğrenmeye çalışıyorum .arkadaşlar demişlerki bile bile günah nasıl işleyebiliyorsun ağır eleştiriler yerine islamı bizlere sindire sindire yavaş yavaş anlatmanız gerekmez mi ? siz böyle kapalıları çok ağır eleştirince bence bizim gibi yeni yeni bişeylere adım atmış insanları korkutuyosunuz.ayrıca insanlar hakkında konuşmak onları arkasından eleştirmek yüzüne söylememek dinimizde varmı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt