aliye_aliye
Altın Üye
- Web Sitesi
- www.fizikist.com
RE: NEFİS TERBİYESİ
B)
B)
ferit yazdı:
Esselamü Aleyküm Aliye kardeşim;
Allah c.c. razı olsun...çok güzel bir yazı sağolun...en çok dikkatimi çeken nokta şurası...
Çünkü 'ben bir defa secde etmedim ömür boyu lanetlendim, sen hergün beş defa secde etmiyorsun. Korkarım senin yüzünden bana da bir zarar dokunur.'
Ne kadar da zavallıyız ki lain bizle işte böyle dalga geçer gibi hareket ediyor...
Rabbimiz cihadımızı muzaffer kılsın İnşAAllah...selam ve dua ile...
Ferhan1982 yazdı:
“Nefsi bilmek nasıl olur?
Zahir manaya göre nefsini bilmek,kendisinin aciz ve noksan olduğunu bilmektir.Bu ayet-i kerimenin ve hadis-i şerifin bâtın manası ise;gadap,haset,kibir,kin,riya,kendini beğenmek,gaflet,dünya ve ahiret sevgisi,nefsin zevk ve şehvetleri ve kötü ahlaktan ne var ise,hepsinden geçip temizlenmektir: “Tahallaku bi ahlakîllah vettesifu bi sifatillah” olmak yani Allahu Teala’nın ahlakı ile ahlaklanmak;sıfatı ile sıfatlanmaktır.
Cenab-ı Peygamber (SAS),Hak sıfatının ademiyet(kulluk)elbisesi olduğunu beyan ediyor: ”Halakallahu ademe alâ suretihi ve ala sifatıhil kamile – Cenab-ı Hakk,ademi kendisinin sıfatı olan üstünlük üzere halketti.”
Öyleyse insanda yukarıda zikredilen kötü huylar varsa o âdem değil,aşağı bir varlıktır.
İnsan kılığında insan olmayan
Adem heykelleri ne kadar da çok
Bunların hakkında denilse layık
Dünya bostanında canlı korkuluk
Ferhan1982 yazdı:
ALLAH (c.c.) değerli bilgileriniz için hepinizden razı olsun güzel kardeşlerim.
mev@ yazdı:
selamun aleyküm allahr azı olsun çok güzel bir konuya deyinmişin kardeş Nefis
muhasebesi konusu gerçekten çokca önemsenmesi gereken ve fakat maalesef de en çok
ihmal edilen sorunlarımızdan. Bu konuda ne kadar cok yazılsa çizilse azdır. Özellikle içinde
yasadığımız toplumda kimliğimizden ve takvamızdan taviz vermeden ayakta kalabilmek için
iç olusumumuzu TAMAMLAMAMIZ gerekmektedir bana göre benim düşüncem bu paylaşımına
teşekkürler selam ve dua ile inş
asil20 yazdı:
PAYLAŞIMINDAN DOLAYI ALLAH C.C RAZI OLSUN İNŞALLAH KARDEŞİM.
NEFİS EN BÜYÜK DÜŞMANDIR.İNSANIN BAŞINA NE GELİRSE ONDAN GELİR.RABBİM CÜMLEMİZİ NEFSİMİZE UYMAKTAN KORUSUN İNŞALLAH.