Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Neden? (1 Kullanıcı)

jackofan

Kayıtlı Kullanıcı
Yeri burasımı bilmiyorum ama başka bir bölüm bulamadım. Eğer yanlış yerdeyse lütfen taşıyın ve kusura bakmayın.

Benim tuhafıma giden ve yanlış olduğunu düşündüğüm bazı durumlar var. Şimdi lafı çorba etmeden ben hemen konuya girmek istiyorum. Belki yazdıklarım, bildiklerinize çok ters gelecek. Siz doğruyu bildiğinizden eminseniz bunları dikkate almazsınız olur, biter. Ama ya siz yanlış biliyorsanız?

Neden Müslümanlar'ın çoğu(herkes üstüne alınmasın diye bu ifadeyi kullanıyorum) şu ayetleri bile bile peygamberler arasında ayırım yaparlar? "Deyiniz ki: "Biz Allah'a, bize indirilen Kur'ân'a, Keza İbrâhim'e, İsmâil'e, İshak'a, Yâkub'a ve onun torunlarına indirilene Ve yine Mûsâ'ya, Îsâ'ya, Hülasa bütün peygamberlere Rab'leri tarafından verilen kitaplara iman ettik. Onlar arasında asla bir ayırım yapmayız. Biz yalnız O'na teslim olan Müslümanlarız." (Bakara-136)

Mesela, İsa(a.s) veya Musa(a.s) veya da İbrahim(a.s)'ı konu alan bir filmde, Peygamberlerimiz'i canlandıran insanlar var. Yani yüzü apaçık bir şekilde görünüyor ve sesi de duyulabiliyor. Peki neden Muhammed (a.s) bir filmde canlandırıldığı zaman yer yerinden oynuyor? Neden bu tutumu diğer Peygamberlerimiz için de göstermiyoruz?

Mesela, neden sadece Muhammed (a.s) için çeşit çeşit dualar ederiz? Neden diğer peygamberleri anmayız? Yoksa Müslümanlar'ın çoğu Kuran-ı Kerim'in bir bölümüne değer verip, bir bölümüne değer vermiyor mu?

Güç ve basiret sahibi olan kullarımız İbrahim’i,
İshak’ı ve Yakub’u da hatırla. (Sad Suresi, 45)

İsmail’i, Elyesa’ı ve Zülkifl’i de hatırla.
Hepsi de hayırlı olanlardandır. (Sad Suresi, 48)

Neden Müslümanlar'ın çoğu Peygamberimiz Muhammed(a.s)'ın veda hutbesini okuyup bilmesine rağmen millet ayırımına yönelir, veya Müslüman ülkeler neden yardımlaşmaz?

Konuyla ilgili Muhammed(a.s)'ın veda hutbesinden bir bölüm :

Ey insanlar! Rabbiniz birdir, babanız birdir. İslam´da insanlar eşittir. Hepiniz Âdem´in çocuklarısınız, Âdem de topraktan yaratıldı. Allah katında en değerliniz, en çok Allah´a sığınanız, emirlerine yapışanınız, günahlardan arınanınız, azabından korunanızdır. Bir Arab´ın, Arap olmayana, bir başkasının Arab´a, bir siyahın bir kızıl deriliye, bir kızıl derilinin bir siyaha, takvanın dışında bir üstünlük sebebi yoktur.

Bu sözlerden anlaşıldığı gibi, bütün insanlar Allah katında birdir. Bir müslüman ülke,millet,ırk vb. gibi ayırımcılıklara yönelmez. Mesela burası Türkiye değil, sadece dünyanın bir parçasıdır ve geçici bir yer olduğu herkesçe bilinir. Ama nedense "Her Türk asker doğar, Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur." gibi ifadeler duyarız. Sadece bir Müslüman (gerçek anlamda Müslüman), Müslüman olmayan herhangi birinden üstündür. Bunu biraz daha basitleştireyim ; Sokakta yatıp kalkan, çaresiz ve gidecek hiç bir yeri olmayan bir Müslüman, bolluk içinde yaşayan, rahat bir hayat süren ve Hak dinin dışında olan bir Cumhurbaşkanı'ndan bile üstündür.

Kuran-ı Kerim'i neden anlamadığımız halde(!) okuruz?

Kuran-ı Kerim'e sahip kişilerin çoğu, Kitabımız'ı ya hiç okumayıp sanki bir süs eşyasıymış gibi evinin bir köşesine koyar ya da duvara asar veya sadece okur ama hiç bir şey anlamaz. Allah O Kitab'ı bizlere öğüt olsun diye gönderdi. Yani onu şiir okuyormuşuz gibi okumak hiç doğru olmaz. Kuran-ı Kerim'in bir öğüt kitabı olduğunu unutmamalıyız.

“Biz O'na(Peygamber'e) şiir öğretmedik, zaten O'na yaraşmazda. O yalnızca bir öğüt ve apaçık bir Kur’an’ dır” (Yasin 69)

Vaktim kısıtlı olduğu için ancak bu kadar yazabiliyorum. Vakit buldukça yazmaya devam edeceğim.

Allah sizinle olsun

davaislam

Kayıtlı Kullanıcı
ilk neden --- Diğer Peygamberlerin de uygun olmasa da Hz.Peygamber(Sav) çok ayrıdır biz Peygamberler arasında ayrım yapmayız bunda şüphe olmadığı gibi yanlış anlamamak lazım tüm Peygamber derecelerini bir tutmayız ayrım yapmamaktan kasıt şu "görevlerini yerine getirdiler ve tüm Peygamberlere inanırız"
ikinci neden --- bunu kamale sormak gerek bilirsiniz ki Osmanlılar'da böyle bir şey yokken "Ne mutlu Türküm diyene" sözü ile ittihat ve terakki'nin düşünce yansıması hayatımıza girmiş oldu.Bizler Üstünlüğün takvada olduğunu biliriz kanda değil.Muhtaç olduğumuz kuvvet kanımızda değil Yüce Dinimizdedir.
üçüncü neden --- her müslüman hayatında en az bir kere meal okumalı ancak Güvenilir İnsanların önerdiği meali... Bizler boşluktayız Kur'an okumayı geçelim dinlemeyi unuttuk önce dinlemeye başlarsak devamı gelir...

jackofan

Kayıtlı Kullanıcı
"her müslüman hayatında en az bir kere meal okumalı"

Kuran-ı Kerim öğüt kitabı olduğu için, tamamını anlayarak okumak durumundayız. Ki öğüt alabilelim.

Suat Yıldırım, Y.Nuri Öztürk vd. gibi güvenilebilir pek çok tercümanımız var. Bunu her Müslüman'ın değerlendirmesi gerekir.

Allah sizinle olsun.

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Yeri burasımı bilmiyorum ama başka bir bölüm bulamadım. Eğer yanlış yerdeyse lütfen taşıyın ve kusura bakmayın.

Hoş geldiniz ;

Benim tuhafıma giden ve yanlış olduğunu düşündüğüm bazı durumlar var. Şimdi lafı çorba etmeden ben hemen konuya girmek istiyorum. Belki yazdıklarım, bildiklerinize çok ters gelecek. Siz doğruyu bildiğinizden eminseniz bunları dikkate almazsınız olur, biter. Ama ya siz yanlış biliyorsanız?

Neden Müslümanlar'ın çoğu(herkes üstüne alınmasın diye bu ifadeyi kullanıyorum) şu ayetleri bile bile peygamberler arasında ayırım yaparlar? "Deyiniz ki: "Biz Allah'a, bize indirilen Kur'ân'a, Keza İbrâhim'e, İsmâil'e, İshak'a, Yâkub'a ve onun torunlarına indirilene Ve yine Mûsâ'ya, Îsâ'ya, Hülasa bütün peygamberlere Rab'leri tarafından verilen kitaplara iman ettik. Onlar arasında asla bir ayırım yapmayız. Biz yalnız O'na teslim olan Müslümanlarız." (Bakara-136)

Evet ALLAH TEALA Kur'an-ı kerimde böyle buyurmuştur,bütün peygamberler eşittir...
Ancak ALLAH TEALA El-Enbiya suresinde 107. (Resûlüm!) Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik. diye buyurur,
Bunun yanı sıra ALLAH RASULU s.a.v bakın ne buyuruyor;

“Ben Rasûllerin efendisiyim, lâkin övünmek yok! Ben peygamberlerin sonuncusuyum, ancak övünmek yok! İlk şefaat edecek ve şefaati ilk olarak kabûl edilecek olan da benim, ancak (bunları aslâ) övünmek için söylemiyorum.” (Dârimî, Mukaddime, 8)

“Kıyâmet günü, yer yarılıp açıldığında ilk defa (diriltilecek olan) benim, ancak övünmek için söylemiyorum. Hamd sancağı bana verilecek, ancak bununla da övünmüyorum! Ben kıyâmet gününde insanların efendisiyim, ancak övünmek yok! Kıyâmet günü cennete ilk girecek benim, ancak bunu da övünç vesîlesi yapmıyorum.” (Dârimî, Mukaddime, 8. Ayrıca bkz. Tirmizî, Menâkıb, 1/3616)

Daha fazla yer kaplayıpta okumaktan bıktırmasın diye ayet ve hadisleri daha fazla yazıp misallendirmeye gerek duymuyorum,bu ayeti kerime ve hadisi şerifler de zaten açıkça belli oluyor ki Peygamberler,peygamberlikleri ve görevleri bakımından birdir,ancak ALLAH TEALA ya olan sevgileri bakımından Hz.Muhammed s.a.v bütün insanlığa göre daha sevgilidir...
Hatta bir hadisi kudsi de ''Alemleri senin hürmetine yarattım...'' diyerek ALLAH TEALA Peygamber Efendimizi s.a.v övmüştür...
Yine bir hadisi kudside Hz.Musa (a.s),ALLAH c.c. tarafaından Hz.Muhammed'in ümmetinin övüldüğünü duyunca ''Benide Ahmede ümmet et...'' diye dua eder,ve ALLAH TEALA dan '' Ya Musa ;Seni kendime ulul azm peygamber yaptım bu sana yetmezmi....'' diye buyurduğu söylenir (ALLAH-U ALEM)

Mesela, İsa(a.s) veya Musa(a.s) veya da İbrahim(a.s)'ı konu alan bir filmde, Peygamberlerimiz'i canlandıran insanlar var. Yani yüzü apaçık bir şekilde görünüyor ve sesi de duyulabiliyor. Peki neden Muhammed (a.s) bir filmde canlandırıldığı zaman yer yerinden oynuyor? Neden bu tutumu diğer Peygamberlerimiz için de göstermiyoruz?

Dikkat ederseniz bahsini yaptığınız filimlerin hiç birisi İslami bir yapım değildir,O filimleri çekenler isevi yada yahudiler dir,islam ülkeleri bütün peygamberlere eşit saygı duyarlar ve hiçbirisinin yüzünü birine benzetmek sureti ile şekillendirmezler...
Bunun isbatı ise çok basittir,çünkü filimlerin içeriğinde filme konu peygamberlerin hayatları bazı bazı Kur'an da anlatıldığına ters durumlar bizlere gösterir...

Mesela, neden sadece Muhammed (a.s) için çeşit çeşit dualar ederiz? Neden diğer peygamberleri anmayız? Yoksa Müslümanlar'ın çoğu Kuran-ı Kerim'in bir bölümüne değer verip, bir bölümüne değer vermiyor mu?[/I]

Kur'anı kerim de her peygamberin kendi ümmeti olduğu yazar,bizlerde Hz.Muhammed s.a.v 'in ümmeti olarak O'na olan sevgimizi ve saygımızı dualarımıza dökeriz,ama selam hususunda bütün peygamberlere de selam ederiz,lakin tek tek isim saymak haksızlık olur,çünkü ALLAH TEALA bazı rivayetlere göre 124 bin bazısında 224 bin peygamber göndermiştir,ancak bunlardan 25 tanesinin ismi Kur'an da geçmektedir,25 kişiye selam ve dua etmek diğerlerine etmemek acaba ne kadar doğrudur...
Duamızı ederken Hz.Muhammede s.a.v ve bütün peygamberlerin hepisine selam göndeririz...

Neden Müslümanlar'ın çoğu Peygamberimiz Muhammed(a.s)'ın veda hutbesini okuyup bilmesine rağmen millet ayırımına yönelir, veya Müslüman ülkeler neden yardımlaşmaz?

Ey insanlar! Rabbiniz birdir, babanız birdir. İslam´da insanlar eşittir. Hepiniz Âdem´in çocuklarısınız, Âdem de topraktan yaratıldı. Allah katında en değerliniz, en çok Allah´a sığınanız, emirlerine yapışanınız, günahlardan arınanınız, azabından korunanızdır. Bir Arab´ın, Arap olmayana, bir başkasının Arab´a, bir siyahın bir kızıl deriliye, bir kızıl derilinin bir siyaha, takvanın dışında bir üstünlük sebebi yoktur.

Bu sözlerden anlaşıldığı gibi, bütün insanlar Allah katında birdir. Bir müslüman ülke,millet,ırk vb. gibi ayırımcılıklara yönelmez. Mesela burası Türkiye değil, sadece dünyanın bir parçasıdır ve geçici bir yer olduğu herkesçe bilinir. Ama nedense "Her Türk asker doğar, Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur." gibi ifadeler duyarız. Sadece bir Müslüman (gerçek anlamda Müslüman), Müslüman olmayan herhangi birinden üstündür. Bunu biraz daha basitleştireyim ; Sokakta yatıp kalkan, çaresiz ve gidecek hiç bir yeri olmayan bir Müslüman, bolluk içinde yaşayan, rahat bir hayat süren ve Hak dinin dışında olan bir Cumhurbaşkanı'ndan bile üstündür.

Bak bu konu çok önemli ve son derece haklısın,eğer islam ülkelerinin hepsi bu konuya yeteri kadar duyarlı olsa idi,bugün bütün müslümanlar sözde değil! özde bir kardeşlik gösterecek ve gerçek islam sevgisini elde edecekti,ALLAH TEALA dan duamız bütün islam alemi ALLAH RASULU s.a.v şimdi aramızda imiş gibi birlik olsun ve islam gerçek hali ile yaşansın...

Kuran-ı Kerim'e sahip kişilerin çoğu, Kitabımız'ı ya hiç okumayıp sanki bir süs eşyasıymış gibi evinin bir köşesine koyar ya da duvara asar veya sadece okur ama hiç bir şey anlamaz. Allah O Kitab'ı bizlere öğüt olsun diye gönderdi. Yani onu şiir okuyormuşuz gibi okumak hiç doğru olmaz. Kuran-ı Kerim'in bir öğüt kitabı olduğunu unutmamalıyız.

Bu soru için geçenlerde bir yerde de yazmıştım,yine az birşeyler yazmaya gayret edeyim...
Kur'an-ı kerim ihtivası gereği,ALLAH TEALA nın birliğini ondan başka ilah olmadığını,eski uygarlıkların kendilerine resuller,nebiler gelmesine rağmen bir dönemlerinde tevhidi koruyup sonraki dönemlerde ise tekrar şirk hayatlarına döndüklerini,artık son din olarak ve hatem ül-enbiya (son peygamber) olarak Hz.Muhammed s.a.v'in ve son şeriat olarak da islam dininin bütün insanlığa geldiğini anlatır,kıyametin çok yakın olduğunu,işlediğimizin bizi ahirette beklediğini,bu sebeple içinde yazan doğru ve eğrilere dikkat etmemizi açıkca beyan eder yüce ALLAH'ımız.
Eğer sen günlük hayatında sabah ilk uyandığından gece tekrar uyuduğun vakte kadar,tam manası ile islam sınırları içinde yaşıyor isen,her gün namazlarını kılıp,ramazanda oruçlarını tutup,zekatını,haccını (gücü yeter isen) yerine getirebiliyorsan,haramlardan (zina-içki-kumar...) uzak duruyorsan,zaten bu yaşamın ile ALLAH TEALA nın kur'anı azimüşşanında buyurduğu gibi bir hayat sürüp HERGÜN KUR'AN-I HATİM ETMEKTESİN...
Bununla beraber Kur'anı kerimden manevi olarak faydalanmak için hem Türkçe meailini okuman hemde Arapçasını okuman senin faydana olacaktır,arapçasını fuzuli görüp bir kenara itmen yanlış olur,çünkü ALLAH TEALA Yusuf Suresi 2. ''Anlayasınız diye biz onu Arapça bir Kur'an olarak indirdik.'' buyurmaktadır...

Arapça yapısı itibari ile dünyada ki en güzel ve en kolay anlaşılan dildir,arapça öğrenmek bir insan 1 sene de çok güzel derecede arapça öğrenebilir...
Sizinde imkanınız varsa,arapça öğrenmeye çalışın,yoksa da lüzumu yok...
Ancak ben Kur'an-ı arapça okumayacağım demeyelim,çünkü zaten türkçesini günlük hayatımızda en güzel şekli ile uygulamaya çalışıyoruz...
Ve ayrıca arapça yada türkçe okumak evlerimize hayır ve bereket getirir...

“Biz O'na(Peygamber'e) şiir öğretmedik, zaten O'na yaraşmazda. O yalnızca bir öğüt ve apaçık bir Kur’an’ dır” (Yasin 69)

Vaktim kısıtlı olduğu için ancak bu kadar yazabiliyorum. Vakit buldukça yazmaya devam edeceğim.

Allah sizinle olsun

Hz.Peygamber s.a.v;''Her insanın bir şeytanı vardır,benim şeytanım, ALLAH TEALA yardım etti,müslüman oldu...'' diye buyurmuştur .
Her birimizin aklına dine veya ahlaka tersmiş gibi birçok soru gelir,hatta şeytanın vesveseleri okadar sıkar ki insanı,sana bana dinimizi akla mantığa tersmiş gibi gösterir...

Öyle vesveseler verirki,''Kur'anı okusan anlamıyorsun ne diye okuyacaksın bırak...'' gibi vesveselerle bizlere saldırır...
Bu gibi durumlarda araştırmak doğruluğunu bulmak,ama körü körünede vesveselere yapışmamak lazımdır...
Umarım faydamız dokunmuştur...
Selam ve baki dualarımla...

CAFERİ_TAYYAR

Kayıtlı Kullanıcı

Mesela, neden sadece Muhammed (a.s) için çeşit çeşit dualar ederiz? Neden diğer peygamberleri anmayız? Yoksa Müslümanlar'ın çoğu Kuran-ı Kerim'in bir bölümüne değer verip, bir bölümüne değer vermiyor mu?

Allah sizinle olsun

s.a.
öncelikle şunu belirteyimki, bazılarınız diye bahsediyorsun sorularında,
ben o bazıları adına cevap vereyim istedim.

birinci sorunuz peygamberler arasında ayrım yapıldığına dairdi.
Bizim diğer peygamberle haşa bi probelmmiz yok, çünkü imanın esaslarında bu belirtlimiştir.
biz inanırız ki tüm peygamberler tek bir şey için gönderilmiştir. TEVHİD.
bizim problemimiz o büyük peygamberleri getirdiği TEVHİD dinin sonraki takpçileri yani din adamları güç sahipleri kendi çıkarları için değiştirdi.
Kaldıki her peygamber kendinden önceki Peygamberin getirdiklerini kapsar ve onun yolunu takip ettirir. Son Peygamber Hz. MUHAMMED s.a.v. de kendinden önce gelen tüm peygamberlerin getirdiği dini kuşatmıştır.
Dolayısıyla çok açık olan bu konu bi müslümanın kafasını karıştırmamalı
Yaşar Nuri ÖZTÜRK zihniyeti hariç

ikinci sorunuz: Müslümanlar arasında ayrım yapmak
Bu sorunuz çok gülünç gedi bana,:)
Çünü hiç bir müslüman senin dediğin gibi din dil ırk ayrımı yapmaz. Yaşar Nuri ÖZTÜRK yandaşları hariç

üçüncü sorunuz: Kurani Kerim'e gerekli değerin gösterilmemsi,
Hah bu konuda haklısın işte
O yüce kitaba maalesef gerekli ihtiamamı göstermiyoruz,
Sanıyoruz ki özel günlerde güzel sesli hocaefendilerin okudukları onu yüceltecek, ona hak ettiği değeri verecek.
Halbuki esas onu yüceltmek onu anlamak ve yaşamaktır. Bunu yapamayanlar olduğu gibi anlayamadığından yapamayanlarda var elbet

Sonuç olarak bizim almamız gereken en önemli ders;
Yaşarın , Zekeriyanın gösterdiği gibi bi din yaşamak değil,
Esas olan bu dini kaynağından öğrenip yaşamaktır.

Unutmadan Yaşar, zekeriya ve benzerlerini takip etmeye devam ederseniz, kafanızdaki bu sorular dahada artacaktır.
Şeytanın en büyük silahlarında biri kişinin kafasında soru işaretleri oluşturmaktır
selametle

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt