Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

neden ayrımcılık (3 Kullanıcı)

ifteron

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar ben açıklık kapalılık terimi ni anlayamıyorum.bir tesettürlü insan:birde tesettürsüz insan vardır.ve aynı devlet üzerinde yaşıyorsak,aynı millettensek herkesin birbirinin yaşam hakkına ve diline ,dinine ve yaşam tarzına saygı göstermesi gerekmektedir.ahirette kimse kimsenin günahını çekmeyecek.herkes kendinden sorumlu olacak.kime ne o kapalı,bu açık.şuna dikkatinizi çekerim;türkiye erbakan döneminden sonra bir kaosa girmiştir.o zamana kadar üniversitelerde türban problem değildi ancak erbakan dönemindeki aşırı dincilik,ayrımcılıktır bu günkü sorunların temeli.din istismar edilmiş devlet işine karıştırılmıştır.syn erbakan gösteriş yapmak için25 defa hacca bütün sülalesiyle gitmiş ve bunun faturasını da halk ödemiştir.ve açık kapalı ayrımları başlamıştır.üniversitelerde sen oruç tutmuyorsun diye adam öldürülmüştür.siz hiç oruç tutuyorsun diye öldürüleni duydunuzmu.yani herşeyin bir sebebi vardır.açıkları üniversiteye sokuyorlar denildi,kapalılarda girdi ama kendinden olmayanları dövdüler.peki soruyorum size bumudur islamiyet.kendinden olmayanı dışlamak mı.bu gibi kişiler bence müslüman olamaz.geçen bir arkadaşımız yazmışki,çıplaklık medeniyetse maymunlar ezelden beri medeni diye.allahın en üstün yarattığı varlık olan insanı nasıl olurda bir mahlukat la kıyaslaya bilirsiniz.bumudur müslümanlık.?sorarım size.artık çoğu insan müslümanlığı kendi yorumuna göre yaşıyor .açık olupta namuslu,namazında ,dininde insanlarda var.her kapalı dindar değildir.en son örneğide 4 yaşında kaçırılan şerefcan ın annesi de kapalıydı ama çocuk nikahlı kocasından değil,dostundandı, yani arkadaşlar herkesin yaşamına ,yaşayış tarzına saygılı olalım.islamiyeti kendi anladığımız şekilde değil,bize emrettiği şekilde yaşayalım,birbirimizin yaşam hakkına saygı gösterelim.imanın ve paranın kimde olduğunu kimse bilemez.hayırlı akşamlar

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
RE: neden ayrımcılık

ifteron kardeşim sen neden bahs ediyorsun yaa burda kim açık kim açık değil tartışması yaptı madem konuyu açtıın ortada allahın emri vardır bir uyan vardır birde uymayan vardır o halde uyan sevab işlemiş uymayan ise günah işlemiştir peki sen nasıl müslümansın gözgöregöre bir kardeşinin günah işlediğine şahit olduğun halde bir şey demeyeceksinonu uyarmayacaksın o günahkara değill günaha karşı idi asıl erdem günahkar olmak değil günahını bilip tövbe etmektiir buraya gelen tüm kardeşlerimiz gerek açık olsun gerekse kapalı olsun erkek olsun dindar olsuun yada olmasın birşeyler öğrenmek okumak fikir sahibi olmak için gelir belliki siz ortam karıştırmak için geliyorsunuz sahi kardeşim siz nerde yaşıyorsunuz cennettesiniz galiba bazı konulara yorumlarınızdan bakılırsa çok ferah bir dünyada yaşıyorsunuz ne diyelim allah bozmasın şunu bilinki bir kulu ancak rabbim yargılar günahı var isede açık isede o ancak rabbimle onun arasında olan bir durumdur bize düşen uyarımızı yapmaktır sonra beklemektir ama siz böyle yazınca açık olan kardeşlerimizde kendilerine karşı bir tepki var yada ayrımcılık varr zanedecekler lütfen dikkat edelim..peki kardeşim necmeddin erbakanın konuyla ne ilgisi var anlayamadım madem parayla imanın kimde olduğu bilinmezde siz nerden kanaat eindiniz erbakanın hacca gösteriş için gittiğini ilhammı aldınız yazık yaa gereçkten çok yazık fikilreriniz çok katı ve anlamsız neleri nelerle kıyaslıyorsunuz bir kere bir insan görmediği veya duymadığı bir olayı sanki ordaymış gibi hüküm vererek anlatırsa bu günahtır kardeşim dikkat

carmelo89

Kayıtlı Kullanıcı

kardeşimm tüm müslümanların görevi iyiligi emredip kötülükten sakındırmaktır madem ortada kötü bi durum var onun uyarmakta müslümanların görevidir yasanan şeylere kayıtsız kalmak dinmize aykırıdır seni tavrın ve uslubun acısından eleştiriyorum...
hakksızsam Allah beni bagışlasın...

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

NEDEMEK YA BİRİ AÇIK GEZİCEK YADA KAPALI AMA ÖRTÜNÜN HAKKINI VERMİCEK BEN DE SUSUCAM OLDU BAŞKA.KAPALIYSA HERŞEYİYLE DİKKAT EDİCEK AÇIKSADA KAPALI OLNA ABLALRINDAN ÖGRENİCEK VE ALLHIN İZNİYLE ÖRTÜNÜCEK.CİNSİYETİNİZ NEDİR BİLMİYORUM AMA SİZ BÖYLE YAPARSANIZ OLMAZ.GÜZEL KARDEŞİM BEN NE CEHENNEMDE YANMAK İSTİYORUM NEDE BAŞKA KARDEŞLERİMİN YANMASINI İSTEMİYORUM.EGER BEN DİN HAKKINDA BİR ŞEY ÖGRENMİŞSEM ONU BAŞKALARINA ANLATMAKTAN SORUMLUYUM.AKSİ TAKTİRDE AHİRETTE O KARDEŞİM BANA HESAP SORAR MADEM BİLİYORDUN NEDEN BANA ÖGRETMEDİN DİYE.AYRIMCILIK YOKTUR.BİRİNE GÜZELİ ANLATIRSIN BELKİ BİNLERCE KEZ DENERSİN BAKARSIN Kİ DÜZELMİYOR VE SENİDE BOZUYOR OZAMAN ONU AYIRMAZSIN SADECE BEN ONDAN UZAKLAŞIRIM.SİZİ KINIYORUM BU YAZDIGINIZ KONUYU SİTE ÜYELERİ HARİÇ SİTEYE MİSAF OLARAK GİREN BİNLERCE KARDEŞİMİZ OKUYOR DİKKAT EDELİM.SİZE SON SOZÜM, RABBİM BİZ BAYANLARI HZ FATIMANIN, ERKEKLERİ İSE HZ ALİNİN AHLAKIYLA AHLAKLANMAYI NASİP ETSİN İNŞALLAH.......

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt