arkadaşlar ben açıklık kapalılık terimi ni anlayamıyorum.bir tesettürlü insan:birde tesettürsüz insan vardır.ve aynı devlet üzerinde yaşıyorsak,aynı millettensek herkesin birbirinin yaşam hakkına ve diline ,dinine ve yaşam tarzına saygı göstermesi gerekmektedir.ahirette kimse kimsenin günahını çekmeyecek.herkes kendinden sorumlu olacak.kime ne o kapalı,bu açık.şuna dikkatinizi çekerim;türkiye erbakan döneminden sonra bir kaosa girmiştir.o zamana kadar üniversitelerde türban problem değildi ancak erbakan dönemindeki aşırı dincilik,ayrımcılıktır bu günkü sorunların temeli.din istismar edilmiş devlet işine karıştırılmıştır.syn erbakan gösteriş yapmak için25 defa hacca bütün sülalesiyle gitmiş ve bunun faturasını da halk ödemiştir.ve açık kapalı ayrımları başlamıştır.üniversitelerde sen oruç tutmuyorsun diye adam öldürülmüştür.siz hiç oruç tutuyorsun diye öldürüleni duydunuzmu.yani herşeyin bir sebebi vardır.açıkları üniversiteye sokuyorlar denildi,kapalılarda girdi ama kendinden olmayanları dövdüler.peki soruyorum size bumudur islamiyet.kendinden olmayanı dışlamak mı.bu gibi kişiler bence müslüman olamaz.geçen bir arkadaşımız yazmışki,çıplaklık medeniyetse maymunlar ezelden beri medeni diye.allahın en üstün yarattığı varlık olan insanı nasıl olurda bir mahlukat la kıyaslaya bilirsiniz.bumudur müslümanlık.?sorarım size.artık çoğu insan müslümanlığı kendi yorumuna göre yaşıyor .açık olupta namuslu,namazında ,dininde insanlarda var.her kapalı dindar değildir.en son örneğide 4 yaşında kaçırılan şerefcan ın annesi de kapalıydı ama çocuk nikahlı kocasından değil,dostundandı, yani arkadaşlar herkesin yaşamına ,yaşayış tarzına saygılı olalım.islamiyeti kendi anladığımız şekilde değil,bize emrettiği şekilde yaşayalım,birbirimizin yaşam hakkına saygı gösterelim.imanın ve paranın kimde olduğunu kimse bilemez.hayırlı akşamlar