Kardeşim Allahla alakalı tüm İlimler Nur dur.Nur un muhafazası izzeti iktiza eder.Bir kere kasten veya değil, harama nazardan şiddetle yılandan, akrepten kaçınıldığı gibi kaçınılmalı, zaten bu meselenin en önemli 1. anahtarı budur.Sadece buna muvaffak olsanız ,mana aleminizde kısa sürede tezahür edecek, değişikliklere siz bile inanmakta zorluk çekeceksinizdir.Bunun yanısıra aynı göz gibi, 5 dış alemle irtibatımızı sağlayan, tüm duyu ve organlarımızı muhafaza etmek, ayrıca önemli bir esas ve kaidedir.Niyet ve talep etmiş olduğunuz ilim, fakihlerin, hakimlerin, adillerin İlmidir.Çok temiz bir dimağ ister,enenin varlığı, ezberde ilime sahip olsanızda, muhakeme ve muavezenize tesir etki ve tahrıbatı olur, buda eneyi terk etmenizi, benlikden tamamen arınmanızı iktiza ederki; İhsanı İlahi ruhunuzda ve vicdanınızda perdelerden, eneden arınmış, tam bir aynaya İlham edebilsin.Buda gerçek ve samimi yalnız hasbiyallah, takva sahibi olan müttakilerden, olmakla mümkündür.Yine buda, haram daireden uzaklaşmanın ötesinde, helal daire içerisindede, bir takım rejim paket programlara ihtiyaç duyurur,malayaniden, dünyaya dair bütün boş işlerden uzaklaşmak gerekir.Bu terkler yapılırken, başka önemli dikkat edilmesi gereken çok önemli meseleler vardır.Örneğin helal olsun bana, ben ne mübarek insanım bu kadar hatasız, günahsız dediğin noktada ayağınız kayar, ene hortlar, dikkat edin nefis demiyorum, benlik olarak belirtiyorum ve ucb ve fahra girilir.Bu yüzden bu terklerde, Allah ondan ebediyen razı olsun Yunus emre misal, terki terk o terk edenide terkle mümkün olur.Bunları farzlara ve sünneti seniyeye riat ederek yapan, her şahıs Allahın izniyle istidatı ve kabiliyetince Allahın kendisine taleb etiği, o ilmi verdiği Alimlerden olur,İnşaallah.Umarım ammada zormuş diye düşündürecek, bir izah yapmamışımdır.Aslında zor olan bir şey yoktur.Bu tarif gerçek mümininde tarifidir.Bakınız Ashabı Kirama hepsi ayrı bir Alim, ayrı bir deryadır.İnşaallah hayra ve faydaya vesile olur, bu izahlar kardeşim.
Allahın selamı rahmeti ve bereketi müminlerin üzerine olsun.