Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ne yapmalıyım? (1 Kullanıcı)

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum kardeşlerim sizlere bir sorum olacak daha doğrusu fikir almak istiyorum.ben 16 yaşında hafız oldum elhamdulillah.gittigim kuran kursunda sadece kuran ve temel dinibilgiler dersi aldım.daha sonra arapca kursuna gıderek hem arapcayı hemde fıkıhı en güzel biçimde öğrenmek istedim ama nasıb olmadı,gidemedim.evde kendi kendime ilmihaller okudum her çeşit kitaplar okudum.benim problemım şu okudugum fıkıh bılgilerini diger blgileri çok çabuk unutuyorum:a17:.istiyorumki dini bilgilerimi en iyi sekılde ögrenip insanlara anlatmak tabi en basta yaşamak.(elhamdulıllah elimden geldigi kadarıyla yaşamaya calısıyorum)arkadaşlar yardım istiyorum nasıl kendımı geliştirebilirim neler yapmalıyım kendime nasıl bir program yapmalıyım yardımcı olursanız cooook sevinirim.yazdıklarım biraz karısık oldu ama içimden geldigi gibi yazdım.ALLAH EMANET OLUN.

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
kimse birşey yazmıyacakmı arkadaşlar:(

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam sayın kardeşim ALLAH celle celalühu niyetinizde halis iseniz kabul eylesin yar ve yardımcınız olsun.Gittiğiniz kurslarda elbetteki arkadaşlarınız olmuştur.hocahanımlarda size ablalık yapmıştır siz en iyisi (kardeş tavsiyesi olarak) onlar ile istişare ediniz daha hayırlı olmaz mı?

S

sevinç 54

inş rabbim gönlünün istedigini verir çok güzel yazmışsın karışık degil rabbim o kadar büyükki kim ne dilerse kim ne dua ederse kabul eder inş sende çevrene ögrendigin bilgileri saçarsın ne kadar meşgul olursa sık sık okursa kafanı başka yere vermezsen olur ama fani dünyada hiç derdimiz bitmiyoki allah magfiret etsin allah yolunu açık etsin inş

MyKaBuS

Kayıtlı Kullanıcı
Öncelikle Aleyküm Selam Abla

Okuduğun Şeyleri Öncelikle Seri Bi Şekilde Güzelce Oku Daha Sonra Aklına Girecek Şekilde Oku. Yani Bir Metin İçerisindeki Makalenin Tümünü Anlama Yalnızca Olaylarını Anlamaya Çalış. Unutkanlık Gibi Konulara Gelince Abla Beynini Formatla Çok Fazla Herşeyi Kafana Takma Beyin Egzersizleri Yap. Düşünce Gücünü Geliştir. Stres ve Sıkıntı Yapma Bildiklerinide Unutursun.

Mesela Ben Yasin Suresini Ezberlerken Günde En Az 5 Yasin Suresi Okurdum İlk Sayfayı Ezberlemeye Çalışırdım Diğer Sayfalarına Ezber Konusunda Okurken Üstünde Durmazdım. İlk Sayfayı Ezberleyince Bu Sefer İkinci Sayfanın Üzerinde Ezberlemeye Çalışırdım Böyle Böyle Ezberledim Abla Ben Hani Sende Bu Teknikle Yol Kateedebilirsin. :)

Allah Beynini Kuvvetlendirsin Selametle Kal

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam sayın kardeşim ALLAH celle celalühu niyetinizde halis iseniz kabul eylesin yar ve yardımcınız olsun.Gittiğiniz kurslarda elbetteki arkadaşlarınız olmuştur.hocahanımlarda size ablalık yapmıştır siz en iyisi (kardeş tavsiyesi olarak) onlar ile istişare ediniz daha hayırlı olmaz mı?

ALLAH razı olsun haklıssınız aslında kaan kardeşim ama maşallah sitede o kadar bilgili arkadaşlar gördümki kendi halimden utandım:a17:belki banada tavsiyede bulunurlar diye düşündüm.bunu çok içten söylüyorumki RABBİM bana ve hepimize islamı yaşamayı ve anlatmayı nasıb eylesin:a17:

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
inş rabbim gönlünün istedigini verir çok güzel yazmışsın karışık degil rabbim o kadar büyükki kim ne dilerse kim ne dua ederse kabul eder inş sende çevrene ögrendigin bilgileri saçarsın ne kadar meşgul olursa sık sık okursa kafanı başka yere vermezsen olur ama fani dünyada hiç derdimiz bitmiyoki allah magfiret etsin allah yolunu açık etsin inş

ALLAH razı olsun sevinçcim hepinizin duaları kabul olur inşallah

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
Öncelikle Aleyküm Selam Abla

Okuduğun Şeyleri Öncelikle Seri Bi Şekilde Güzelce Oku Daha Sonra Aklına Girecek Şekilde Oku. Yani Bir Metin İçerisindeki Makalenin Tümünü Anlama Yalnızca Olaylarını Anlamaya Çalış. Unutkanlık Gibi Konulara Gelince Abla Beynini Formatla Çok Fazla Herşeyi Kafana Takma Beyin Egzersizleri Yap. Düşünce Gücünü Geliştir. Stres ve Sıkıntı Yapma Bildiklerinide Unutursun.

Mesela Ben Yasin Suresini Ezberlerken Günde En Az 5 Yasin Suresi Okurdum İlk Sayfayı Ezberlemeye Çalışırdım Diğer Sayfalarına Ezber Konusunda Okurken Üstünde Durmazdım. İlk Sayfayı Ezberleyince Bu Sefer İkinci Sayfanın Üzerinde Ezberlemeye Çalışırdım Böyle Böyle Ezberledim Abla Ben Hani Sende Bu Teknikle Yol Kateedebilirsin. :)

Allah Beynini Kuvvetlendirsin Selametle Kal

kürşat kardeşim ALLAH razı olsun dogru diyorsun beynimi formatlamam lazım.ama benim kuran ezberleme konusunda problemim yok arapcayı rahatlıkla ezberlıyorum ama diger türlü ezberledıgım hadis ayet mealı veya fıkhı bir konu aklımda kalmıyor.tavsiyelerin için teşekkür ederim:)

_YUSUF_

Yönetici
Kardeşim Allah yardımcın olsun
yapman gereken kendini boş işlerden çekmek (özellikle tv izliyorsan izleme)
bu sayede kafan rahatlayacaktır.
İnsanın kafasını boş şeyler karmakarışık yapar ne dediğini nede okuduğunu anlayabilirsin madem bu yolda ilerlemek istiyorsun boş şeylerden kaçıp vahiyle meşgul olmalısın.
Özellikle geceleri ibadet ve vahiyle meşgul ol.
Gecenin tadı gündüzünkine benzemez.
Allah kalbine nur versin inşaAllah
Allah yardımcın olsun
Selametle

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim Allah yardımcın olsun
yapman gereken kendini boş işlerden çekmek (özellikle tv izliyorsan izleme)
bu sayede kafan rahatlayacaktır.
İnsanın kafasını boş şeyler karmakarışık yapar ne dediğini nede okuduğunu anlayabilirsin madem bu yolda ilerlemek istiyorsun boş şeylerden kaçıp vahiyle meşgul olmalısın.
Özellikle geceleri ibadet ve vahiyle meşgul ol.
Gecenin tadı gündüzünkine benzemez.
Allah kalbine nur versin inşaAllah
Allah yardımcın olsun
Selametle

ALLAH razı olsun sesene haklısın boş işlerden elimi ayağımı cekmem lazım özelliklede televizyondan uzak durmam lazım cok sagol RABBİM sizlerinde yolunu nur etsin.inşallah şu dakikadan itibaren televizyonu bırakıyorum :(RABBİM nefsime uydurmasın

_YUSUF_

Yönetici
ALLAH razı olsun sesene haklısın boş işlerden elimi ayağımı cekmem lazım özelliklede televizyondan uzak durmam lazım cok sagol RABBİM sizlerinde yolunu nur etsin.inşallah şu dakikadan itibaren televizyonu bırakıyorum :(RABBİM nefsime uydurmasın

amin inşaAllah

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar tavsıyelerinizi bekliyorum:(:(

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum kardeşlerim sizlere bir sorum olacak daha doğrusu fikir almak istiyorum.ben 16 yaşında hafız oldum elhamdulillah.gittigim kuran kursunda sadece kuran ve temel dinibilgiler dersi aldım.daha sonra arapca kursuna gıderek hem arapcayı hemde fıkıhı en güzel biçimde öğrenmek istedim ama nasıb olmadı,gidemedim.evde kendi kendime ilmihaller okudum her çeşit kitaplar okudum.benim problemım şu okudugum fıkıh bılgilerini diger blgileri çok çabuk unutuyorum:a17:.istiyorumki dini bilgilerimi en iyi sekılde ögrenip insanlara anlatmak tabi en basta yaşamak.(elhamdulıllah elimden geldigi kadarıyla yaşamaya calısıyorum)arkadaşlar yardım istiyorum nasıl kendımı geliştirebilirim neler yapmalıyım kendime nasıl bir program yapmalıyım yardımcı olursanız cooook sevinirim.yazdıklarım biraz karısık oldu ama içimden geldigi gibi yazdım.ALLAH EMANET OLUN.

Estağfirullah...
Öncelikle mübarek olsun. Bu zamanda bu nimet ... Gerçekten kıymetini bilmek gerekir. Allahü tealanın büyük bir ihsanı hafız olmak. Bir o kadarda korkmak lazım tabiki. Birde içinize hizmet etme istediği verilmiş. Mübarek olsun. Nimet üstüne nimet. Büyüklerimiz 'rahmetullahi teala aleyhim ecmain' Allahü teala en sevdiği işi en sevdiği kuluna verir buyuruyor. Yani islamiyeti yaymak, insanlara ehli sünnet itikadını ve fıkh bilgilerini öğretmek. Peygamberlik vazifesi. Yani iki ucu keskin bir bıçak. Ya sonsuz seadet yada sonsuz bir felaket. Bu zamanda bu gerçekten çok zor. Herkes yoğurdum tatlı diyor, ki bu iş rehbersiz olmaz. Rehberi olmayıpta başkalarına rehber olmaya çalışanlara dikkat edin hep sapıtmışlardır. Kendilerinden ehli sünnete aykırı olan işler ve sözler sadır olmaya başlamıştır. Bir arkadaşımız ilim öğrenirken dikkat edilecek hususları yazmıştı. Bu linkten okumanızı tavsiye ederim.

http://forum.islamiyet.gen.tr/fikih-ve-akaid/29118-ilim-ogrenirken-nelere-dikkat-etmeli.html

Evet Fıkh okudum dediniz. doğrudur. Fıkh okumadan olmaz zaten. Ama Tam ilmihal seadeti ebediye kitabını mutlaka ama mutlaka okumanızı tavsiye ederim. Binden fazla ehli sünnet aliminin kitablarından toplanarak bir ömür verilerek hazırlanmıştır. Birde imam-ı Rabbani hazretlerinin mektubat kitabını. Bu kitablar hergün en az bir iki sahife okunursa kalbe feyz gelir. Feyz nur demektir. Nur geldikçe okuduklarınızı anlamaya başlarsınız. Tabi insanın istidadı kabiliyetide artar. Kabiliyet arttıkça hafızada bununla birlikte kuvvetlenir. Aşağıdaki linklerden bu iki kitabı okuyabilirsiniz. İnternetten okumak zor olabilir. İlgili siteden taleb ettiğiniz takdirde ücretsiz bile gönderiyorlar isterseniz.

http://kitap.hakikatkitabevi.com/cgi-bin/cgi.exe/ilmihal/query=*/doc/{@1}?firsthit

08-Mjdeci Mektblar

Birde son olarak ikitane mail grubu tavsiye etmek istiyorum. Ehli sünnet müslümanlar tarafından hazırlanıyor. Özellikle ilkinden çok istifade edeceğinizi umuyorum.

Mail Grubu .:.: www.dinimizislam.com :.:.

HUZUR PINARI - İslamiyet, İslam Dini, Ehl-i Sünnet İtikadı, İlmihal, Kitaplar...

Allahü teala yardımcınız olsun. Her an kendisiyle bulundursun.

Hususi dualarınızı istirham ederim.

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum huyela kardeşim cevabınızı görünce ne kadar sevindim tahmin edemezsiniz:)ALLAH sizden ebeden razı olsun.okadar gzel şeyler yazmışsınızki.inşallah dediginiz gibı ALLAHın sevdigi işi yapıp sevdigi kullarından oluruz inşallah.Rabbim sizi islama hızmette önde gidenlerde olmayı nasıb eder inşallah.

bende tam ilmihal saadeti ebedıyye kıtabı varhakıkat yayım evının sanırım aynı dedıgınız kıtap.mektubatıda inşallah alacam.dediginiz gibi hergün okumaya calışacam inşallah.lütfen dua edın sevda kulunun ve neslını islama hizmetle şereflendır diye dua edersenız cok sevinirim,birde hafızamın kuvvetlenmesı için:)benı kırmadıgınız için tekrar cok teşekkur ederim.ALLAHA emanet olunuz

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum huyela kardeşim cevabınızı görünce ne kadar sevindim tahmin edemezsiniz:)ALLAH sizden ebeden razı olsun.okadar gzel şeyler yazmışsınızki.inşallah dediginiz gibı ALLAHın sevdigi işi yapıp sevdigi kullarından oluruz inşallah.Rabbim sizi islama hızmette önde gidenlerde olmayı nasıb eder inşallah.

bende tam ilmihal saadeti ebedıyye kıtabı varhakıkat yayım evının sanırım aynı dedıgınız kıtap.mektubatıda inşallah alacam.dediginiz gibi hergün okumaya calışacam inşallah.lütfen dua edın sevda kulunun ve neslını islama hizmetle şereflendır diye dua edersenız cok sevinirim,birde hafızamın kuvvetlenmesı için:)benı kırmadıgınız için tekrar cok teşekkur ederim.ALLAHA emanet olunuz

Ne güzel... Tam ilmihal seadeti ebediyye elinizde mevcutmuş. Onun içindede İmam-ı Rabbani hazretlerinin 'kuddise sirruh' mektubları mevcut zaten. Mektubatı okumak dünyaya karşı soğukluk verir buyuruluyor. Zamanla haramlardan tiksinmeye başlar. Ama doğru terceme olmak kaydı şartıyla. Bu sebebden size o linki verdim. O tercemesini temin ederseniz çok istifade edersiniz inşaallahü teala.

Cenabı Hak cümlemizden razı olsun. Bir mümine kardeşimi sevindirebildiysem ne mutlu bana. bir ömür boyu dua edersiniz işte :) Son nefesimiz için.

Rabbimiz rızasına uygun hizmetlerde bulundursun cümlemizi. Müctecab dualarınızı istirham ederim.

Fi emanillah.

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
Huyela kardeşim bundan sonra hususi dualarimdasiniz emin olabilirsiniz.allah razi olsun.

MyKaBuS

Kayıtlı Kullanıcı
S.Aleyküm

Sevda Abla Nasılsın

Şiirler Bölümüne Konu Açmışsın "Siz Nedir Bilirmisiniz" Diye Ne Kadar Güzeldi Abla Ellerine Sağlık Çok Teşekkür Ederim :)

..............

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
tesekkur ederim kürsat kardeş elhamdulıllah iyiyim iftarı beklıyorum:)az kaldı sen nasılsın

MyKaBuS

Kayıtlı Kullanıcı
Bende İyiyim Abla Saol Şükür. Bende İftarı Bekliyorum :)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt