Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ne yapacağimi bilmiyorum (1 Kullanıcı)

emelfurkan

Kayıtlı Kullanıcı
Selam,araniza yeni katildim.umarim doğru yere konu yaziyorum.arkadaslar sikintim var.ne yapacağimi bilmiyorum.evliyim.1oğlum var.mesleğim öğretmenlik.calişmayi istiyorum.ama basörtü yüzünden ne yapsam bilmiyorum.okadar okudum hep hedefim vardi calisip ekonomik özgürlüğümü elime almak.ailemde istedi onlari daha cok baskisina uğradim.annem hep'babaniz sizin için yabanci ülkeye gitti sizin için calisiyor....vs'anlayin yani.üniv.3 te kandi istegimle kapandi.ailem istemedi.cok aciktim.içimden geldi kapandim.ama simdi calişsam basörtümü acacagim calişmasam ailemin emekleri sosyal baski .okuda ne oldu.bosa oldu.....vs.laflari kaldiramiyorum.maddi durumumuzda iyi.ama ben daha iyi olmak istiyorum.esimden para almak istemiyorum.dokunuyor bana.bu seferde kendini beğenmiş gururlu gibi oluyorum.yani kalbim sikiliyor.arkadaslar kendimi caresiz hissediyorum,içimden hep aglamak geliyor,yalniz hissediyorum.herseyim var.beni üzen bu calişma problemi.cok takinti haline getirdim.
Lütfen bana bir seyler yazin size yüreğimi actim.ne yapayim.şöyle kuşlar gibi hafif olmak istiyorum.

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı
vealeykümselam öncelikle hoşgeldin önemli olan kimin ne dediği değil bence senin ne istediğin ne kadar güzel kendi isteğinle kapanmışsın bilincine vararak ama şuan etrafındakiler seni bunaltdığı üstüne geldiği için açılmak istiyosun RABBİMİN huzuruna çıktığımızda yalnız olucaz unutma.

Kaan Erdem

Yönetici
aşağıdaki açıklamayı geçen bir kardeşimize yazmıştım.konular ve içerik aynı olduğundan sizin sıkıntınız ile de aynı.selametle kalınız kardeşim.

ALLAH celle celalühu'nun rızasına bakınız.imtihanınızın ve dünya da olma amaç ve gayenizin hakkını veriniz ve şuurunda olunuz inşaALLAH.
........................................................

konuyu açan sayın kardeşimiz yazdıklarınız ile tamamen gaflet içersindesiniz sizi ne tebrik edeceğim nede ALLAH celle celalühu razı olsun diyeceğimsizlerden ricamız ALLAH celle celalhü için istediğimiz şudur ki ayetler hakkında kafamıza göre yorum çıkarmayalım,yada ehli olmayan şahısların ağzından dinlediklerimiz ile amel etmeyelim araştıralım bu açıklama ''oku'' için getirdiğiniz yorumla alakalı.

ve yine ALLAH celle celalühu rızasından bahsetmişsiniz dediğimiz gibi bunun idrakinde olmamanız bu durum içersinde olmanızdaki halin acı durumunu göstermektedir.

aileniz ve etrafınız yada hocalarınız sizin günahınızı,farzınızdaki boş vermişliği sırtlanıpta bu vebal benimdir diye önünüze geçmeyecek bununda farkındasınız değil mi?

size,bize,ailemize,etrafımıza,cümlemize ALLAH celle celalühu merhamet eylesin.islah eylesin hakkımızda herşeyin hayırlısı olsun.aşağıda bir kaç haikat ilede konuya iştirakımızı sonlandıralım inşaALLAH.

aşağıdaki yazılmış hakikat ailenize,çevrenize tesir etmez mi?

Hepiniz, bir sürünün çobanı gibisiniz. Çoban sürüsünü koruduğu gibi, siz de evinizde ve emriniz altında olanları Cehennemden korumalısınız! Onlara Müslümanlığı öğretmezseniz, mesul olursunuz.)

[Müslim]

(Bir Müslümanın evladı ibadet edince, kazandığı sevap kadar, babasına da verilir. Bir kimse, çocuğuna dinini öğretmeyip, günah olan şeyler öğretirse, bu çocuk ne kadar günah işlerse, babasına da o kadar günah yazılır)

[S. Ebediyye]

aşağıdaki yazılmış hakikat kalbinize tesir etmez mi?

Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:

(Mümin kadınlara söyle: [Yabancı erkeklere bakmaktan] sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, [el, yüz gibi] görünen kısmı hariç, ziynetlerini [Saç ve gerdan gibi ziynet takılan yerleri] göstermesinler, başörtülerini yakalarına kadar [saç, kulak ve gerdanlarını] örtsünler!)

[Nur 31]

(sayın kardeşimiz bunları sizi kırmak yada üzmek için yazmıyoruz.hakikat nedir bildiğimiz kadar doğru olan ile izah'da mücadele ediyoruz.hakkınızı helal ediniz ve hayırlı haberlerinizide bu arada bu konu için mevlamın izni ile bekliyoruz.selametle kalınız.)

emelfurkan

Kayıtlı Kullanıcı
sayın kaan,
yazdıklarınız benı cok etkıledı.inanın ağlayacaktım.ben kapanırken 'basörtülrini omuzlarına kadar örtsünler'iste bu cümleyı 1 kere okudum ve kapandım.ve cok mutlu oldum.ben 20 yasından sonra namaz dualarını kuranı öğrendım.annem babam hıcbır zaman bılıyor musun bunları demedi.hep kendı ısteğimle yaptım.annem bır kız evladına vermesı gereken bazı seylerı vermedı bır boy abdestı söyle alınır dıye göstermedı,öğretmedı.okuyarak öğrendim,duyarak uyguladım.ve daha coooooook yapmam gereken seyler var.
yazdıklarınız benı coooook rahatlattı.
Allah ıma hep şükredıyorum.çünkü Allah korkusunu bılen insanlarla eş oldum,akraba oldum.eşimin tarafı risalenur külliyatını hatim etmiş insanlar,devamlı namaz kuran ve sohbetlere gıdiyorlar.bır ben rısalenuru okuyamıyorum .cok ağır gelıyor.
aslında cok sanslıyım.ama gene de bır sınavdayım galıba .bos yere mı canımı sıkıyorum neee.
cok sağolun yazınızı cok rahatlattı beni.
bır seye kara verdığım de ılk bu sıteye yazacağım kararımı

Kaan Erdem

Yönetici
ALLAH celle celalühu izni ile hayırlı ve güzel haberlerinizi bekliyoruz kardeşim.selam ve yürekten samimi dualarımla hayırlı bereketli geceler ramazanlar olsun selametle kalınız kardeşim.

sayın kaan,
yazdıklarınız benı cok etkıledı.inanın ağlayacaktım.ben kapanırken 'basörtülrini omuzlarına kadar örtsünler'iste bu cümleyı 1 kere okudum ve kapandım.ve cok mutlu oldum.ben 20 yasından sonra namaz dualarını kuranı öğrendım.annem babam hıcbır zaman bılıyor musun bunları demedi.hep kendı ısteğimle yaptım.annem bır kız evladına vermesı gereken bazı seylerı vermedı bır boy abdestı söyle alınır dıye göstermedı,öğretmedı.okuyarak öğrendim,duyarak uyguladım.ve daha coooooook yapmam gereken seyler var.
yazdıklarınız benı coooook rahatlattı.
Allah ıma hep şükredıyorum.çünkü Allah korkusunu bılen insanlarla eş oldum,akraba oldum.eşimin tarafı risalenur külliyatını hatim etmiş insanlar,devamlı namaz kuran ve sohbetlere gıdiyorlar.bır ben rısalenuru okuyamıyorum .cok ağır gelıyor.
aslında cok sanslıyım.ama gene de bır sınavdayım galıba .bos yere mı canımı sıkıyorum neee.
cok sağolun yazınızı cok rahatlattı beni.
bır seye kara verdığım de ılk bu sıteye yazacağım kararımı

elif5479

Kayıtlı Kullanıcı
mevlam senin için en doğru yolu göstersin inşlh.bu sitede olup bukadar bilinçli kişilere bu konuyu açman seni eminim çok rahatlatacaktır.unutma hesap gününde yalnız kalacağız.etrafımızdakilerden kimse yanımızda olmayacaktır.mevlam sen onun yolunda gidersen emin ol sana bir yol gösterecektir. rabbim sıkıntılarını alsın inşlh.önemli olan teslimiyet allah için teslim olmak ondan gayrisi yalan..o herşeyin en güzelini senin için kararlar. görelim bakalım mevla ne eyler ne eylerse güzel eyler....selametle inşlh.

kamil_can

Kayıtlı Kullanıcı
umur-u hayriyenin(cok buyuk hayırların) çok muzır mânileri olur ve insi şeytanlar ve cinniler onlarla pek uğraşırlar ehli nefsin sadaasına kulak verme boşver ehli nefsin deil ehli gönlün öğüdünü dinle

''Amelinizde rıza-yı İlâhî olmalı. Eğer O razı olsa, bütün dünya küsse ehemmiyeti yok. Eğer O kabul etse, bütün halk reddetse tesiri yok. O razı olduktan ve kabul ettikten sonra, isterse ve hikmeti iktiza ederse, sizler istemek talebinde olmadığınız halde, halklara da kabul ettirir, onları da razı eder. Onun için, bu hizmette, doğrudan doğruya, yalnız Cenâb-ı Hakkın rızasını esas maksat yapmak gerektir.''

geçim sıkıntınız bence yok zira rızkı allah verır kocanız,babanız veya başkası deıl o vesıledır mün'imi hakıkı ancak rezzak olan allah c.c dür..efendımızın encok onemsedıgı 3 şeyden bıtanesı yetecekkadar geçimdir.erkekler kadınların kadınlarda erkeklerın gıysısıdır...sız ona emanetsınız hem o mecbur...allah ın mahserde nazar etmeyeceği 3 kısıden bırıde hanımını sakınmayan kocadır, sız açılıp derdi maişete düşerseniz onu belki mahser gunu ateşe düşürürsenız daha mı iyi olucak...

Benim ayetlerimi az bir dünya menfaatiyle değiştirmeyin. (Bakara Sûresi: 41)

Rezzâk-ı Hakikîyi itham etmek derecesinde derd-i maişete dalıp ferâizi terk ve maişet yolunda rastgelen günahları işleyen fâsık-ı hâsirdir.

yani
rezzak veren allah c.c. suçlamak derecesınde geçim derdıne dalıp farzları terk ve geçim yolunda rast gelen gunahları işleyen bilerek gunah işleyip zarara ugrayandır..
bilerek zarara gidene merhamet edilmez diyor efendımız a.s..

Şüphesiz ki Allah takvâya sarılanlarla, iyilik yapan ve iyi kullukta bulunanlarla beraberdir." Nahl Sûresi, 16:128.

Allah c.c. seni lütfü keremınden hıdayete iterek doğruyu gostermiş eger sende bunu ittiham dercesınde beğenmemiş gibi itip gecmıse donersen Allah muahafaza silleyi yer daha kotu olursun...

Allah mü'minlerden canlarını ve mallarını, karşılığında Cenneti onlara vermek suretiyle satın almıştır." Tevbe Sûresi, 9:111.
nefıs herzaman bu dunyayı ıster sen allah a sat o nefsı ve malını Allah c.c. sana daha guzel olan ebedı saadeti versın

Madem sevdiğin ve alâkadar olduğun ve perişaniyetinden müteessir olduğun ve ıslâh edemediğin şu kâinat bir Kadîr-i Rahîm`in mülküdür. Mülkü sahibine teslim et, O`na bırak, cefâsını değil safâsını çek. O hem Hakîm`dir, hem Rahîm`dir, mülkünde istediği gibi tasarruf eder, çevirir. “ sen tevekkül et,etki tevekkülü tamme eden çöle rızıksız cıkabılır...

Dehşet alıp derde düştüğün zaman, İbrahim Hakkı gibi "Mevlâ görelim neyler / Neylerse güzel eyler" de,

hasbunallahi ve niğmel vekil niğmel mevla ve niğmelnasir

bende bir ara profosyonel futbol oynuyordum ki para piyasasının en gözde olan işlerinden bitanesı dahada cok kazanabılırdım kazandıgımdan cok lakın bende bir secim yaptım tabı rabbımın izni ve ınayetıyle.bende cok emek harcadım tırnaklarımla tırmandım bu dağa bende cok tepkı gordum ve goruyorum ayle ve cevremden ve gecım derdı bendıde rahatsız edıo...tepeden inmek zor tabı ama
cennet kolay deil cehennemde luzumsuz deil...

İ'lem eyyühe'l-aziz! Hiçbir insanın Cenab-ı Hakka karşı hakk-ı itirazı yoktur. Ve şekva ve şikayete de haddi yoktur. Çünkü, şikayet eden ferdin hilaf-ı hevesini iktiza eden, nizam-ı alemde binlerce hikmet vardır. O ferdi irza etmekte, o bin hikmetin iğdabı vardır. Bir ferdi razı etmek için bin hikmet feda edilemez.
Eğer hak onların keyiflerine tabi olsaydı, gökler ve yer hep fesada uğrardı. (Mü'minün Sûresi: 23:71.)

Eğer her ferdin keyfine göre hareket edilirse, dünyanın nizam ve intizamı fesada gider.
Ey müteşekki! Sen nesin? Neye binaen itiraz ediyorsun? Cüz'i hevesini külliyat-ı kainata mühendis mi yapıyorsun? Kokmuş olan zevkini nimetlerin derecelerine mikyas ve mizan mı yapıyorsun? Ne biliyorsun ki, zannettiğin nimet nikmet olmasın? Senin ne kıymetin var ki, sineğin kanadına müvazi olmayan hevesini tatmin ve teskin için felek çarklarıyla hareketten teskin edilsin?"

"insanın hodgam hevesatı ve süfli ve akıbeti görmeyen hissiyatı, kâinatta cereyan eden rahmaniyet ve hakimiyet ve rububiyet kanunlarına mikyas ve mehenk ve mizan olamaz." Şualar

insanın hilkati neticesi Allaha abd ve asker olmaktır...ve ahiri ise hesap sualdir..
bu dert dururken kendınıze evhamlar ve sıkıntılar turetmeyin ki su dağdağalı dunyanın vaveylasına dusmeyın... vesselam

emelfurkan

Kayıtlı Kullanıcı
selamlar,hepinize teşekkür ederim.inanın bu güzel sözlerinizle benı okadar cok mutlu,huzurlu yaptınız kı anlatamam.Allah razı olsun.
bugün eşim iştreyken onu aradım ve dedım kı'ben calışmayacağım,oğluma bakmak istıyorum.
eşim:'ne oldu emel güneş mi doğdu üstüne,dedı.ve esımın de rahatladığını anladım.
sızinle paylaşmak istedım.belkı ilerde calışırsam calısırım ama basörtü şartıyla kolej belkı de.
bugün rısalenur okuyacağım ,acayıp yenı kararlar aldım arkadaslar.
bu sıte sayesınde karar aldım.inanın bana .sadece bırılrın benı ateşlemesı gerekıyormus galıba.
benım için dua edın ,cünkü seytan benle uğrasıyor.

emelfurkan

Kayıtlı Kullanıcı
sayın kamılcan bende yozgatlıyım.yozgat-çandırdan.rısalenurdan kıssalar için de açıklamalar içinde sağolun

kamil_can

Kayıtlı Kullanıcı
eşim:'ne oldu emel güneş mi doğdu üstüne,dedı.ve esımın de rahatladığını anladım.

bugün rısalenur okuyacağım ,acayıp yenı kararlar aldım arkadaslar.

sadece bırılrın benı ateşlemesı gerekıyormus galıba.

benım için dua edın ,cünkü seytan benle uğrasıyor.

risaleyi nurun güneşi doğmuştur belki evet:B

risaleyi nur cok doğru bi tercih emın ol şu zaman hastalığının ilacıdır :G:

istişare yapmak gereklı tabı seytana karsı saf tutmak lazım fikriyetler farklıdır

pek muzır ins ve cin ve seytanlar hep ehli müslim le ugrasır ugrastıgına sevınmelısın kı dogru yoldasın

kan çekmiş olmalı toprak sevındım:evet
allah ıcın Allah yardımcın olsun inş...

elifeslem

Kayıtlı Kullanıcı
Selamın Aleykum ,
Kardeşim benim tanıdıgım bir çok öğretmen var ve hepside kapalı.Bazı ö.okullarda çalışıyorlar ve rahatlar.Böyle bir imkanınız olamazmı?Allah yardımcınız olsun

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili emel furkan kardeşim bak yazdığın ismin içinde furkan geçiyor sen önce bu isme uyan kitabı oku sonra diğerlerine geç zaten düşüne düşüne yavaş yavaş okursan sana bir ömür yetmez.
bir kadın için en iyi iş dünyaya iyi yetişmiş bir fert yetiştirmektir diye düşünüyorum

TrTs

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykum selam.

Ileride pisman olacaginiz bir karar vermeyin sakin.

Hemen yarin bir kütüphaneye gidip Metin Sever'den TÜRBAN VE KARIYER kitapini alip okuyun.

O insanlar neler cekmisler bir ögrenin.

Ileride (ahirette) pisman olursaniz cok gec olur.

Iyi düsünün. Cok cok iyi düsünün.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt