Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Namazında Reklamı Olurmu Demeyin (1 Kullanıcı)

ravzanuru

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Namazında Reklamı Olurmu Demeyin

S.A
Namaz, Namaz ve Namaz Namaz, öyle dünyevî işlerimiz arasinda geçiştiriliverecek kadar önemsiz bir iş degildir. O bizim için en mühim bir meşgaledir. Bu itibarla da o, her zaman ciddiyetle ele alinmali ve öyle eda edilmelidir. Degil başka bir iş yüzünden onun ihmale veya aceleye getirilmesi, gerektiginde her türlü işimiz ona feda edilmelidir. Namazda Üç Mertebe Vardir 1. Mükellefiyet olarak eda edilen namaz: Ülfet alaşimli ve sadece Cenâb-i Hakk’ın emrini yerine getirmiş olmakla sınırlı kılınan namazlar bu mertebeye dahildir. Hiç namaz kılmamaya göre elbette ki bu da bir mertebedir. Ancak, böyle namaz sahipleri, namazı terketme mes’uliyetinden kurtulsa da namazdan elde edilebilecek feyizlere tam mazhar olamazlar.2. Kötülüklerden koruyan namaz: Namaz insanları fuhşiyattan ve dinin çirkin gördüğü bütün kötülüklerden korur. Evet, Cenâb-ı Hakk, namaza böyle bir husûsiyet vermiştir. Ne var ki, namazdan bu ölçüde istifade edebilmek, gerçek namaz ruhunu yakalamakla mümkün olur. Şuurlu eda edilmiş her namaz, sahibini, koruyucu bir atmosfer gibi kuşatır ve münkeratın yol bulup ona ulaşmasına mani olur. Efendimiz (sav) namazdaki bu hususiyeti, kapısının önünden geçen nehirde, her gün beş defa yıkanan insanın kirlerden temizlenmesi teşbihiyle de anlatır. Zaten namazdaki bu husûsiyettir ki, sel sel olup üzerimize gelen münkerattan bizleri koruyup muhafaza etmektedir. Aksi halde bu kadar çirkinliğe ruhumuzun direnç göstermesi nasıl mümkün olurdu ki!.. 3. Mi’rac buudlu namaz: Her dakikası seneler kazandırabilecek çapta kılınan namaz Mi’rac televvünlü namazdır. Böyle bir namazı yakalamak çok zordur ve ancak seçkin ruhlara mahsustur; ama yine de mümkündür. Madem mümkündür, herkes gayret etmeli ve hiç olmazsa hayatının belli dönemlerinde böyle bir namazı yakalamaya çalışmalıdır.

RABBİM KILDIĞIMIZ NAMAZLARI.YAPTIĞIMIZ TÜM İBADETLERİ KABUL EYLESİN İNŞALLAH
SELAM VE DUA İLEB)B)B)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

ravzanuru yazdı:
Selamun aleyküm
Ben henüz izlemedim bahsettiğiniz olay reklamı
reklam olarak değilde msj olarak algılamak gerek diye düşünüyorum.
aslında namazın reklamı olmaz tabi.
mustafa aynen katılıyorum son yazdıklarına
nöbetten çıkayım inşallah izleyeceğim merak ettim.

Bu arada HAFİZE ANNEM işaret parmağının neden kaldırıldığını merak etmşsin
Namazın İlk ve son oturuşlarında Tehıyyât okunurken “lâ ilâhe” denince sağ elin şahâdet parmağını kaldırıp, “illâllah” derken de indirilmesi sünnettir.

Bunu yaparken baş parmak ile orta parmak halka edilmeli; diğer iki parmak da içe bükülmelidir. Bir çok kimseler bu sünneti yapamazlar. Bu yüzden terki daha uygun bulunmuştur. Yapmasını bilmeyenlerin yapmaması daha iyidir.

Bunu yapmanın hikmetlerinden biri: tam bunu yaparken dediğimiz kelime "hiç bir ilah yoktur" anlamına gelmektedir. Ondan sonra da "sadece Allah vardır", diyoruz. İşte hiç bir ilah yoktur derken Bir olan Allah'ın varlığını parmak kaldırarak halimizle göstermiş oluyoruz.

SELAM VE HERZAMAN DUA İLE İNŞALLAHB)B)B)

ve aleykümselam kardeşim Allah razı olsun çok güzel yazmışsın B)B)B)B)

serap bozkurt

Kayıtlı Kullanıcı

S.A.
İZLEDİM HER İKİSİNİDE VE BENCE ÇOK GÜZEL OLMUŞ NAMAZA ÇAĞRI YAPTIĞI GİBİ NAMAZ KILANLARA DA UNUTMAMALARI GEREKEN ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEYİ HATIRLATIYOR NAMAZ VAKTİNİN GEÇİRİLMEMESİ GEREKTİĞİNİ VE HER HARUKALDA NAMAZI EDA ETMEMİZİ YAPAN LARDA DA BİLDİRENLERDEN DE İZLETENLERDEN DE ALLAH RAZI OLSUN SELAMETLE A.E.O.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

333333 yazdı:
ravzanuru yazdı:
Selamun aleyküm
Ben henüz izlemedim bahsettiğiniz olay reklamı
reklam olarak değilde msj olarak algılamak gerek diye düşünüyorum.
aslında namazın reklamı olmaz tabi.
mustafa aynen katılıyorum son yazdıklarına
nöbetten çıkayım inşallah izleyeceğim merak ettim.

Bu arada HAFİZE ANNEM işaret parmağının neden kaldırıldığını merak etmşsin
Namazın İlk ve son oturuşlarında Tehıyyât okunurken r0;lâ ilâher1; denince sağ elin şahâdet parmağını kaldırıp, r0;illâllahr1; derken de indirilmesi sünnettir.

Bunu yaparken baş parmak ile orta parmak halka edilmeli; diğer iki parmak da içe bükülmelidir. Bir çok kimseler bu sünneti yapamazlar. Bu yüzden terki daha uygun bulunmuştur. Yapmasını bilmeyenlerin yapmaması daha iyidir.

Bunu yapmanın hikmetlerinden biri: tam bunu yaparken dediğimiz kelime "hiç bir ilah yoktur" anlamına gelmektedir. Ondan sonra da "sadece Allah vardır", diyoruz. İşte hiç bir ilah yoktur derken Bir olan Allah'ın varlığını parmak kaldırarak halimizle göstermiş oluyoruz.

SELAM VE HERZAMAN DUA İLE İNŞALLAH
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM ALLAH YOLUNUZU AÇIK EYLESİN..SELAM.VE.DUA.İLE

Allah razı olsun hocam
Allaha emanet olun

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

serap bozkurt yazdı:
S.A.
İZLEDİM HER İKİSİNİDE VE BENCE ÇOK GÜZEL OLMUŞ NAMAZA ÇAĞRI YAPTIĞI GİBİ NAMAZ KILANLARA DA UNUTMAMALARI GEREKEN ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEYİ HATIRLATIYOR NAMAZ VAKTİNİN GEÇİRİLMEMESİ GEREKTİĞİNİ VE HER HARUKALDA NAMAZI EDA ETMEMİZİ YAPAN LARDA DA BİLDİRENLERDEN DE İZLETENLERDEN DE ALLAH RAZI OLSUN SELAMETLE A.E.O.

ve aleykümselam kardeşim Allah razı olsun. Rabbu Alemin Namazını dosdoğru kılanlardan eylesin bizleri.
Allaha emanet olun

serife07

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
serife07 yazdı:
allah razı olsun. izledim namazın reklamını cok güzel vermişler. ezan okununca bayan hemen merdivenlerden iniyor namazını kılıyor sonra tekrar merdivenlerden çıkıyor kaldığı yerden o an ki gezisine devam ediyor.bu kadar basit. namaz kılmayı çok güzel teşvik etmişler. rabbim doğru yoldan ayırmasınn.

Amin kardeşim sağolasın burada benim dikkatimi çeken bişey var...
Sizce niye bayan alışveriş yaparken ve erkek oyun oynarken gösterilmiş. Yoksa bize burda bişeymi söylenmeye çalışılıyor
olabilir. Bence bayanlar alışverişi çok severler. alışveriş esnasında dalıp namazlarını geçirebilirler. şuna da bakiim dahasonra kılarım derken namaz geçebilir. erkekler de oyun ve sporsal faaliyetlere düşkündür.onlarda bulundukları zaman dilimi içinde namazlarını geçirebilirler. ne yaparsanız yapın önce namazın kılınmasının gerektiğini çok güzel anlatmışlar. namaz borcumuz vaktinde kılınması daha eftal. ayrıca vaktinde namazımızı kılınca ölmüş olsak bile o vakitten borçlu gitmemiş olacağız. onun için vaktinde kılınan namaz çok çok önemli . rabbim yar ve yardımcımız olsun.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

niye olacak mustafa bayanlar en çok alış veriş yaparken kendini kaybediyor.erkeklerde oyun oynarken.ikiside dünyalık.:D:D

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı

S.A.ÇOK GÜZELDİ.B)B)
HELEDE O TATLI ÇOÇUĞUN SÜRELERİ OKUMASI ÇOK HOŞUMA GİTTİ.PAYLAŞIMIN İÇİN SAĞOL,ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM..B)B)B)

Zinnire

Kayıtlı Kullanıcı

Allah bizleri sahih kullardan eder insallah...cok tesekkur ediyorum kardeslerim,sayenizde bilmedigim cok seyleri ogreniyorum,sagolasiniz..

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

serife07 yazdı:
mustafa_xtar yazdı:
serife07 yazdı:
allah razı olsun. izledim namazın reklamını cok güzel vermişler. ezan okununca bayan hemen merdivenlerden iniyor namazını kılıyor sonra tekrar merdivenlerden çıkıyor kaldığı yerden o an ki gezisine devam ediyor.bu kadar basit. namaz kılmayı çok güzel teşvik etmişler. rabbim doğru yoldan ayırmasınn.

Amin kardeşim sağolasın burada benim dikkatimi çeken bişey var...
Sizce niye bayan alışveriş yaparken ve erkek oyun oynarken gösterilmiş. Yoksa bize burda bişeymi söylenmeye çalışılıyor
olabilir. Bence bayanlar alışverişi çok severler. alışveriş esnasında dalıp namazlarını geçirebilirler. şuna da bakiim dahasonra kılarım derken namaz geçebilir. erkekler de oyun ve sporsal faaliyetlere düşkündür.onlarda bulundukları zaman dilimi içinde namazlarını geçirebilirler. ne yaparsanız yapın önce namazın kılınmasının gerektiğini çok güzel anlatmışlar. namaz borcumuz vaktinde kılınması daha eftal. ayrıca vaktinde namazımızı kılınca ölmüş olsak bile o vakitten borçlu gitmemiş olacağız. onun için vaktinde kılınan namaz çok çok önemli . rabbim yar ve yardımcımız olsun.

Evet olayın yani reklamın ana fikri kadar olayın geçtiği yerler ve hareketlerde önemli. Bi insan iman etmemiş bile olsa inanmıyor olsa veya inanıyorda ibadetlerini yapmıyor olsa bile insanın en çok zamanın geçirdiği vakit bayanların alışveriş erkeklerin de maç atari tetris spor proğramları. Allah yardımcımız olsun.

goNuL_

Kayıtlı Kullanıcı

iyide ben izleyemedim ki:)adres te mi bi sorun var

gurcu_05

Kayıtlı Kullanıcı

herkesin geçmiş kurban bayramı mübarek olsun...bayramda net e giremedik sohbetlerden uzak kaldık şimdide sınavlar başlıyo inşallah şubattan sonra hep burda olacağım şimdilik allah emanet olun

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
niye olacak mustafa bayanlar en çok alış veriş yaparken kendini kaybediyor.erkeklerde oyun oynarken.ikiside dünyalık.:D:D

evet ya Allah razı olsun bide dedikodu ve siyaset var :p:p

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

hardlove yazdı:
S.A.ÇOK GÜZELDİ.B)B)
HELEDE O TATLI ÇOÇUĞUN SÜRELERİ OKUMASI ÇOK HOŞUMA GİTTİ.PAYLAŞIMIN İÇİN SAĞOL,ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM..B)B)B)

ve aleykümselam kardeşim evet çocuk maşallah çok güzel ve tatlı okuyor B)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Shehla yazdı:
Allah bizleri sahih kullardan eder insallah...cok tesekkur ediyorum kardeslerim,sayenizde bilmedigim cok seyleri ogreniyorum,sagolasiniz..

Amin kardeşim amin Allah razı olsun bizde sizlerden çok şeyler öğreniyoruz.
Allaha emanet olun

hatice-e

Kayıtlı Kullanıcı
RE: s.a

RE: s.a

mustafa_xtar yazdı:
Namazında reklamı olurmu demeyin. İnsanları teşvik için nasıl çalışıyolar. Allah razı olsun Bi anlayabilsek. Bi köstek yerine destek olabilsek. Rabbu Alemin Yardımcımız olsun. Adresleri bu şekilde vermek zorunda kaldım öbür türlü hata veriyor. Kusura bakmayın. Allaha emanet olun

Namaz Reklamı Bayanlar İçin:

http://www.youtube.com/watch?v=MpfTNkEBkbA&mode=related&search=

Namaz Reklamı Erkekler İçin:

http://www.youtube.com/watch?v=gDVkvoNVrs8&mode=related&search=

malesef ben izleyemedim:(

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Kuran okuyan papağan !!!
Selamunaleyküm Mustafa kardeşim senin forum başlığına link ekliyorum kusura bakma hakkını helal et.Bunun içi ayrı bir başlık açmaya gerek görmedim.
Aşağıdaki linkin tamamını kopyala yapıştır yöntemiyle boş bir internet explorer sayfasında açıp izleyebilirsiniz.

http://www.siyahnur.com/index.php?option=com_content&task=view&id=326&Itemid=378

hatice-e

Kayıtlı Kullanıcı

izledim co güzel Rabbim bizleri namazimizdan geri koymasin insaAllah:(

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

sert yazdı:
Kuran okuyan papağan !!!
Selamunaleyküm Mustafa kardeşim senin forum başlığına link ekliyorum kusura bakma hakkını helal et.Bunun içi ayrı bir başlık açmaya gerek görmedim.
Aşağıdaki linkin tamamını kopyala yapıştır yöntemiyle boş bir internet explorer sayfasında açıp izleyebilirsiniz.

http://www.siyahnur.com/index.php?option=com_content&task=view&id=326&Itemid=378

ne demek kardeşim Allah razı olsun B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt