ayetlerin başına sonuna da bakıp yorum yapmalıyız kardeşim...
86 - İnandıktan, Peygamber'in hak olduğuna şehadet ettikten ve kendilerine açık deliller geldikten sonra, inkâra sapan bir milleti Allah nasıl doğru yola eriştirir? Allah zalimler güruhunu doğru yola iletmez.
87 - İşte onların cezaları, Allah'ın, meleklerin, insanların hepsinin laneti onların üzerlerindedir.
88 - Onlar bu (lanetin) içinde ebedî kalacaklardır. Kendilerinden ne bu azab hafifletilir, ne de yüzlerine bakılır.
89 - Ancak bundan sonra tevbe edip kendini düzeltenler başka. Şüphesiz ki Allah, çok bağışlayan ve çok esirgeyendir.
90 - Şüphesiz imanlarının arkasından küfreden, sonra da küfrünü artırmış olanların tevbeleri asla kabul olunmaz. İşte onlar sapıkların ta kendileridir.
kendilerine açık deliller getirilmesine rağmen yani peygamberimiz sallalahu teala aleyhi vessellemin mucizelerine şahit olup iman ettikten sonra yine eski cahiliye alışkanlıklarına dönen kimselerden bahsediliyor burada...
aslında herşey bir mucizzedir herşey Allahın varlığına delildir ama,bu ümmet peygamber mucicesini yaşamadı hiç
o yüzden direkt bize hitap etmiyor orada
ve sen şahadeti yeni yeni tatmaya başlıyorsun anlaşılan,inşallah hep beraber bu şehadeti tadabiliriz de ondan sonra eski cahilliklerimizi yapmayız
ve sana tavsiyem ne olursa olsun,niye kıldığını bilmesen içinde bi boşluk dahi olsa namazı bırakma
Allah namazda sabredeni bir müddet sonra kendisine yakınlaştırıyor yeter ki onun kapısından ayrılmayalım
önemli olan kul olarak yaratanının kapısında olmak ve ondan medet ummaktır
namaz ve sabırla Allahtan yardım dilersek boş dönmeyiz
Allahtan başka yardımcı olmadığına ,O'ndan başkasının kalbimize iman yerleştiremeyeceğine inanıp bu yolda devamlı olmalıyız
ki Allah bu çabamızı görüp bize lütfuyla muamele etsin..
Evet bende öyle düşündüm, eğer bir iman eksikliğim varsa ibadet ve dua olmadan bunu düzeltemem ki, amaan ben yeterince iman sahibi değilim desem ne olacak, hiç değilse bu türlü rabbime daha yakın olacağım ve dualarımı kabul edecek biliyorum, her namazda dua ediyorum kalbimin temizlenmesi günahlarım için ve daha güçlü bir imana sahip olmak için..