Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Namaz Sorunum Var? (1 Kullanıcı)

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
mevzu allahın emirleri ve yasakları olunca;

gönül değil adam bile yıkılmalıdır,,,,kalp değil kafa bile kırılmaldır..

allah'ın emirlerini dosdoğru söylemeyelimde ne yapalım...zamanamı uyduralım,,yada kişilere mi uyduralım....?

din ne diyorsa o...

ne bir eksik,, ne bir fazla,,,

orumceq

Kayıtlı Kullanıcı
Siz kalp kafa kırmaya devam edin ve sadece mahreminizden sorumlu olun ve rica ediyorum cevap yazmayın herkes hesabını ALLAH a verecek hayırlı günler

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm
Değerli kardeşim bende namaza yeni başladım geçtiğimiz ramazan ayında başladım ve devam ediyorum Rabbimin izniyle size nasıl başladığımı anlatim:
Öncelikle ben evli ve bir çocuk annesiyim önceleri içimde sizin gibi namazımı kılmak için hep bir heves vardı ama her seferinde dualarını bilmiyorum sürelerini bilmiyorum diye geçiştirdim taki mart 2007 ayında eşimle kavga edip evlerimizi ayırınca o zaman çok kötü günler yaşadım bunalımdaydım sonra işe girdim Ağustos ayında bu site ile tanıştım sonra bilmediğim şeyleri öğrenmeye başladım halada öğrenmeye devam ediyorum en önemlisin namaz kılabiliyorum başıma böyle bir olay geldikten sonra Rabbime sığındım ve kendimde olan eksikleri fark ettim keşke dedim namaza bu şekilde başlamasaydım illa başıma kötü olaylar gelince Rabbime sığınmamalıydım ama bunda da varmış bir Hikmet diyorum
Kardeşim belki anlamışsındır ne demek istediğimi yaşında genç olduğu için fani dünya sana cazibeli gelebilir ama şu bir gerçekki fani dünya yalan dünyadır şeytanın kulu olma her zaman aklına bunu getir başlarda zorlanırsın ama zamanla alışırsın sonra bir namaz vaktini geçirmemek için çaba harcarsın biraz gayret edersen bence başarırsın kardeşim şeytana yılma
Selametle Rabbime emanetsin

GunahkarKuL

Kayıtlı Kullanıcı
Es selamun Aleykum kardeşlerim.Yüce Rabbim hepinizden razı olsun benim için bu forma bakıp düşüncelerinizi yazdığınız için.Bu formu açtıktan 2 gün sonra Allah'ıma şükürler olsun namazıma başladım.Yaklaşık bir haftadır namazımı kılıyorum Elhamdulillah inşallah bir daha namazı terk etmem ki zaten Allah'ın izni ile etmeyeceğim.Elimden geldiği kadar namazımı vaktinde ve camide kılmaya çalışıyorum.Diğer vakte daha çok var diyip nefsime uyup namazı mı kazaya bırakmıyorum Elhamdulillah.
Yüce Rabbim hepinizden razı olsun,mekanınız cennet,cennetteki yeriniz Hz.Muhammed Mustafa (s.a.v.) ın yanı olsun inşallah.Amin Amin Amin...
Es selamun Aleykum.

koskun

Kayıtlı Kullanıcı
Es selamun Aleykum kardeşlerim.Yüce Rabbim hepinizden razı olsun benim için bu forma bakıp düşüncelerinizi yazdığınız için.Bu formu açtıktan 2 gün sonra Allah'ıma şükürler olsun namazıma başladım.Yaklaşık bir haftadır namazımı kılıyorum Elhamdulillah inşallah bir daha namazı terk etmem ki zaten Allah'ın izni ile etmeyeceğim.Elimden geldiği kadar namazımı vaktinde ve camide kılmaya çalışıyorum.Diğer vakte daha çok var diyip nefsime uyup namazı mı kazaya bırakmıyorum Elhamdulillah.
Yüce Rabbim hepinizden razı olsun,mekanınız cennet,cennetteki yeriniz Hz.Muhammed Mustafa (s.a.v.) ın yanı olsun inşallah.Amin Amin Amin...
Es selamun Aleykum.

vealeykümselam ,

arkadaşım sizi tebrik ediyorum ... namazınızı allah celle celaluhu inşallah daim eyler ...

yinede nefsinize yenik düşmemeye çalışın unutmayın nefs herzaman kötülüğü ve haramı sever ... ama nefs söz de dinler ona nasıl söz geçireceğim derseniz nefs terbiyesi üç şekilde olur az yemek , az uyumak ve az konuşmak ile ...

allaha emanet olunuz ...

sokrates_01

Kayıtlı Kullanıcı
şimdi insan bişeler okudukça o duyguyu daha derinden hissediyo size bi kitap tavsiye etmek ist,yorum bu kitabı okuyanlar kitap biter bitmez bi daha bırakmamacasına namazına devam ediyor.Cemil Tokpınar !ın sabah namazına nasıl kalkılır diye bir kitabı.umarım okursun ve namazın baki olur.Allaha emanet olunuz

sokrates_01

Kayıtlı Kullanıcı
son yazdığınızı yeni okudum çok sevindim Allah namazınızı baki eyler inş.selametle

garip bir kul

Kayıtlı Kullanıcı
s.aleyküm ben namazımı kılıyorum ama arkasından duasını yapmıyorum ve bunun yanlış olduğunun farkındayım bunu nasıl aşabilirim

garip bir kul

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili kardeşim allah namaz muhabbeti versin ne kadar güzel birşey ki bunun farkındasın yazdıklarından anlaşılıyor ki istersen başarırsın rabbim kalbi mühürlenenden etmesin

Canan38

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMUN ALEYKÜM
Bence namaza baslamanin eniyi yöntemi nefsi terbiye buda orucla oluyo insan ac kalinca rabbine yakinlastigini daha iyi hissediyo o bas o zaman öyle egiliyoki kendini rabbinle beraber buluyon nefsin o zaman köle sende kral oluyon.SAYGILAR SELAM VE DUA ILE KALIN

deryag

Kayıtlı Kullanıcı
GunahkarKul kardeşimizin bu kadar güzel söylemlerden sonra namaza başlamamış olduğunu görseydim bayılacaktım.Ben şimdi okudum bütün yazıları.Başlarda kardeşimiz güzel tavsiyeler istemiş.Tabi din kardeşiyiz ve bazıları güzel tavsiyelerde bulunmuşlar,sonra GunahkarKul kardeşimiz hala başlamadığını ve tavsiyeler istediğini belirtmiş.Tabi bu kardeşimize çok fazla bişey diyemem gerçekten nefisle başa çıkmak zor.Üma yazılanları başlarda okuduğumda çok fazla şaşırdım.Çünkü kardeşimiz bütün yanlışların farkında,nefsine uyduğunu bunun yanlış olduğunu v.s hepsini biliyor fakat namaza başlayamıyor.Zor bi durum ama içinden geliyorsa nefsini yenerdiniz zaten.Çünkü daima nefis bizimle ve çoğu konudada hep bu nefis yüzünden ikileme düşersiniz.Ve düşününki bu foruma bi gün bi şekilde ulaşamayacaksınız.(Ne bileyim herşey olabilir.)Size tavsiyede bulunanlarda olmayacak o zaman siz hep hayatınızda nefsinizin dediğini mi yapacaksınız?İnsan nefsiyle baş etmesini bilmeli,onu yenmeli,yenilmemeli.Bence gerçek düşüncelerinizi uygulamaya geçirmek için insanlara ihtiyaç duymamalısınız.Allah a dua etmelisiniz.Namaza başlamışsınız buda çok güzel bişey ALLAH KABUL ETSİN İNŞALLAH.Aman dediklerimi değerlendirin.Allah her konuda yar ve yardımcınız olsun ve hayırlısını versin.ALLAH A EMANETSİNİZ.

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
Din ne diyorsa o
ne bir eksik ne bir fazla
Bak sen ishak yakup kardeş neler yazmış
Biz sabahdan beri boşuna mı yazdık yazdıklarımızı yani aynen bunu anlatmaya çalıştık sana dinin kemale erdiği zaman ve ayet belli.

hâlâ anlamıyorsun...

din ne diyorsa o dedik başka bi şey demedik..ama san kur'an ne diyorsa o diyorsun ..

sana şunu anlatmaya çalışıyorum din sadece kur'an değildir....eğer öyle düşünüyorsan...namazları nasıl kılarsın..nasıl oruç tutarsın..nasıl zekat verirsin bunların sadece emirleri kur'an dadır..şekilleri sünnet'te kayıtları ise mezheb imamlarının fıkıh kitaplarında....

daha önce yazmıştım

anlamadın herhalde bi daha oku...

şunu iyi anlayın ki; din yanlızca kur'an değildir...bu son yüzyılda artaya çıkmış olan dindışı bir fikirdir...

islam dini'nin delili (edille-i şer'iyye dörtdür)

*kur'an
*sünnet(hadis'i şerif)
*kıyas-ı fukaha(fıkıh alimlerinin görüşleri ki: onlarda kur'an ve sünnetten çıkan hükümlerdir)
*icma ümmet..(selefi salihin yani geçmiş büyüklerin islamdaki uygulamaları)

bütün ehli sünnet alimlerinin ortak görüşü budur...islam dini bu dört temel esas üzerine bina edilmiştir...yanlız kur'an diyen kafir olur...mezhepleri kabül etmeyen ehli bidat olur..ehli sünnet dışına çıkar...

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
ya sen anlama özürlümüsün...

ben kur'anda böyle yazıyor demedim ki.

bütün ehli sünnet alimlerinin ortak görüşü budur...islam dini bu dört temel esas üzerine bina edilmiştir...yanlız kur'an diyen kafir olur...mezhepleri kabül etmeyen ehli bidat olur..ehli sünnet dışına çıkar...
ehli sünnet alimleriningörüşüdür dedim...

sana daha cevap yazmak istemiyorum...sıkıldım sanden anlamak istemiyorsun,bi ilmin de yok "bana göre şöyle",,,"bana göre böyle" deyip duruyorsun, boşuna beni uğraştırma git dilediğin gibi yaşa...

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
namaza ilk önce insanın kendisinin ihtiyacı vardır. namaz "dinimizin direğidir".
namaz Resulullahın (sav) dediği gibi 5 kere nehirde yıkanmak misali ,insanın günahlarını temizler. kabirde insanın tek nuru ,tek sırdaşı olur. Kıyamet günü kul ilk önce namazdan hesaba çekilir. amellerin en hayırlısı ve Resulullahın "gözümün nuru" dediği, miractan bir hediye olarak getirdiği , "müminin miracı" olan namaz ilk önce günde 5 değil 50 defa emredilmişti. "yapamıcaz" diye Allah Resulun şafaati sonucu 5 kere indirilmişti. bunu da yapamıyorsak yazıklar olsun bize. namaza sadece nefsimiz muhtaçtır. namazı kılmayan nefis kendi kendine zulmetmiştir. Abdülkadir Geylani Hz.leri kendisine : "namaz kılmayanlar kafir olur mu ?" diye sorulduğunda : "hayır. ama yalnız kafirler namaz kılmaz" buyurmuştu.

maalesef "bilmek, bilgiye sahib olmak" meseleyi çözmek değildir .asıl mesele bildiğin ile amel etmektir. yoksa alim için 7, cahil içi 1 kere azab vardır. size eğer okumadıysanız "Allahı bilme akıl işi değildir" başlıklı ,"Allah Celle celaluhu hzleri " bölümünde açtığım konuyu okumanızı öneriyorum. bildiğimiz halde neden aynı yanlışları yaptığımız hakkında bilgi var orda.

MUDİR

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm kardeşim. Yalnış konuşmaktan Allaha sığınırım.İlahi adalet tecelli etmeden secdeye varmak en doğrusu tabi ki inşaalah bu konuda gayret gösterirsiniz. Allah-ü Teala belki size içten kılacağınız bir rekat karşılığı bile diğer nafileleriniz affeder. "O" gücü herşeye yetendir. Birde nickinizle ilgili bir tespitte bulunmak isterim müsadeniz var ise Saygılarımla.

MUDİR

Kayıtlı Kullanıcı
Kusura bakmayın yalnış anlaşılmaya vesile olmuşsam. Sizin nickiniz değil kardeşim günahkar kul kardeşimin nickini kastedmiştim :) sanırım alıntı yapmadım ondan.

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Bunları bana mı yazıyorsunuz eğer bana yazıyorsanız ben zaten bildiği ile amel edenlerdenim ama % yüz edemiyorum ama ben miracda geçtiğine inanılan 50 vakit olayına inanmıyorum

size değil, konuyu açan kardeşe
gerisi beni ilgilendirmiyor.

meliha c.

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm GünahkarKul kardeşim seni gördüğüme çok sevindim .Seni çok iyi anlıyorum aramıza katıldığından beri sendeki bu ibadet aşkı birşeyler öğrenme çaban beni çok mutlu etmişti. Şimdide senin nefsinle mücadelen beni hiç şaşırtmadı çünkü şeytanın seninle uğraşacağı belliydi.Özellikle senin gibi gençlerimizin allaha yönelmeleri onları (şeytanı)kahredeceğinden sizi rahat bırakmayacağı önüne hep bir engel çıkaracağı tam niyetlendiğinde ya bi telefon çalar yada bisafir gelir yada çok yorgun olursun ve nefis sana sonra kılarsın biraz dinlen der ve seni kandırır ben sana namaz kılma demiyorum ki sadece biraz yat öyle kılarsın yada daha vakit var der.Sana nefsin böyle bahaneler çıkardığında bilki rabbinin rızasını kazanmandan korktuğundandır .Böyle bir anda içindeki nefsin senin düşmanın olduğunu sakın unutma ve sen onu kahretmek için nefsine inat abdes alıp namaza durmak kardeşim.Şöyle düşün namaz vaktinde karşında bir tarafta peygamber efendimiz diğer tarafta şeytan ve ikiside sana bakıyor sen hangisini sevindirirdin tabiki güzeller güzeli peygamber efendimizi dediğini duya biliyorum güzel kardeşim ben sana tüm kalbimle inanıyorum en kısa zamanda nefsine hakim olup namazdan çok büyük lezzet alıp koşarak gittiğinin haberini alacağız .Rabbim yar ve yardımcın olsun güzel kardeşim a.e.o

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
******namazlari Kabul Edilen Kullarla Beraber Haşrolunma Dualarimla.........

******namazlari Kabul Edilen Kullarla Beraber Haşrolunma Dualarimla.........

esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu..
forumu açan ve paylaşımlarıyla bilgilendirenlerden RABBİM RAZI OLSUN İNŞALLAH..
**NAMAZ ,NEFSİ TERBİYEDE BİR NUMARALI KAYNAKTIR..
**NAMAZLARI EDA ETTİKÇE,RUH HAFİFLER
**NAMAZ , RUHİ BUNALIMLARI EN AZA İNDİRİR
**NAMAZ ,DÜŞMANA KİNİ AZALTIR
**NAMAZ ,GURUR VE KİBİRİ GERİ PLANA ATAR
**NAMAZ ,BOŞ İŞLERDEN UZAK TUTAR
**NAMAZ ,SECDEDE GÖZYAŞI,TAHİYATTA (OTURDUĞUMUZDA)İSTEKLERİMİZİ KALPTEN SÖYLETEN,
**NAMAZ ,CEHENNEM ATEŞİNE KALKAN
**NAMAZ ,YENİ Bİ HAYATA,YENİ NEFESLERE YENİDEN BAŞLAMAK
**NAMAZ ,YAŞAMANIN ŞÜKRÜ
**NAMAZ ,ANNE VE BABANIN EVLADINA BIRAKTIĞI EN GÜZEL MİRASI
**NAMAZ ,ABDEST ALINAN UZUVLARIN AHİRETTE PARLAMASI(nurlu olması) VE KAFİRLERDEN MÜMİNİ AYIRAN EN AÇIK DELİL
**NAMAZ ,GEÇMİŞE TEVBE *GELECEĞE UMUTLA BAKMA.............................
selam ve dualarımla..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt