Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Namaz Kilmaya Gidiyoruz.Gaflette Olan,Nefsine Yenik Düşen Kalmasın. (1 Kullanıcı)

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
"Beni terk etme namazım"

Ne olur sen bırakma beni, terk etme, İbrahim a.s, Musa a.s terk etmediğin gibi…

Ne Olur Terk Etme Beni

Ben unutkanım, cahilim, yanılanım…..

Nefsim ve şeytan uzaklaştırmaya çalıştıkça seni benden, sen daha da çok yaklaş bana, izin verme seni bırakmama…

Arkadaşım ol, canım ol, dostum ol…

Eyy dosta ulaştıran,

Sevgiliye götüren aracısız, araçsız Yaradan’a götüren…

Sessiz feryatlarımın içinde boğulmama izin verme, ben acizim unutuyorum, sen hatırlat bana Yaratıcının varlığını, sıkılmışlığımın, horlanmışlığımın, çaresizliğimin, bataklığa düşüşümün tam ortasında yakala kollarımdan izin verme düşmeme…

Ne olur terk etme beni…

Mahcupluğum, günahkar oluşumdan faydalanıp iş başında olan şeytana, esir olmama izin verme…Senden başkasına Yârim dedirtme…

Mahrum bırakma, beni senden, ben gidecekken sen tut beni…

Gözümün nuru, gönlümün ışığı, sevdalım, beş vakitte Cebrail a.s, Peygamberim ve Rabbimin konuşmasını hatırlatanım.

Örtüme bürünüp uyumama izin verme gündüze en yakın olan o anda… Beş dakika daha uyumama izin verme, gecenin en bereketli o anında şeytana yoldaş olmama izin verme, çünkü ben bir daha hiç o günde olmayacağım, gitmiş olacak giden…

Zayıfım, acizim, unutkanım, yanılırım, biçareyim, NE OLUR TERK ETME BENİ!!!

Gözyaşları mı barındır sularında, vuslatım ol her seferinde…sular gibi çağlasın yüreceğim beni her çağırışında…Alemlerin Rabbine kavuşturacağın her anda, koşar adımlarla geleyim sana…

Elimin tersiyle itekleyeyim tüm dünya telaşını, arkamda bırakayım... ‘ALLAHU EKBER’ derken… Rabbim bu bel bir tek senin huzurunda bükülür diyeyim seninle birlikte, bu alnım bir tek Sen’in huzurunda yere değer diyeyim…

Sen çağırdın… Ben geldim…. Huzura diyeyim. “Seninle birlikte gözümün nuru’

Arkadaş sohbetleri için seni kaçırmama izin verme…Alışveriş telaşı yüzünden senden uzaklaşmama izin verme…

Dünya’nın en tatlı geldiği anlarda, UNUTTURMA BANA KENDİNİ… Peygamberim ve dostları dizleri şişene kadar kılardı Seni… Bizler seni dizi keyfi için unutuyoruz… eriniyoruz….

Eyy hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyan, unutmaya ve gaflete düşmeye müsait bir yaratığım ben…hayatımın gerçek amacını unutturma bana… Rabbimle aramdaki o güçlü maneviyatın köprüsü, nefsime uyduğum anlarda, seni unutup dünyamın zindan olmasına izin verme….Koylarına her gelişimde Rabbimin heybetini, azametini hissettir bana…

Hani hz İsa diyor ya! : “Şüphesiz ben Allah'ın kuluyum. Bana Kitabı verdi ve beni peygamber kıldı.” Nerede olursam olayım, beni kutlu kıldı ve hayat sürdüğüm müddetçe, bana namazı ve zekatı emretti. (Meryem Suresi, 30-31)

Ve İbrahim a.s: “Rabbim, beni namazımda sürekli kıl” (İbrahim Suresi, 40)

(Rabbim bizi de sende sürekli kılsın inşallah…AMİN )

Ben çabuk bıkarım, ağır gelebilirsin bazen bana…İstemesem de seni, sen iste beni, arkanı dönüp gitme sakın… Sıkıya gelemem bilirsin… uykumun en tatlı anında, sohbetin en koyu anında geldiğinde olur bana, İşte o anlarda, yaa kazaya bırakırsın ne olacak diyen şeytana inat… TUT VE SALLA BENİ… ne olur bırakma lanetlenmiş olana… Al götür beni Yaratana…

BAZEN AŞK İLE

BAZEN ERİNEREK

BAZEN SÜRÜKLEYEREK

BAZEN KOŞARAK

AMA GÖTÜR NASIL OLURSA OLSUN GÖTÜR BENİ

BENİ BIRAKMA, NE OLUR TERKETME BENİ

Ey iman edenler! Sabır ve namaz ile Allah'tan yardım isteyin. Çünkü Allah muhakkak sabredenlerle beraberdir (Bakara-153)

Rabbim hepimizi bir seccade boyu namazlardan korusun inşallah. Dosdoğru namazını kılanlardan olmak duası ile…
alıntı

Selamünaleyküm...Talip abim, Berat 05 ablam, -KAAN- ve diğer kardeşlerim...hayırlı sabahlar...selamatle...

vakit SABAH NAMAZI vakti.mevlam kabul buyursun.

müslim88

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm selam Allah binlerce kez razı olsun ablacığım çok güzel duygulanmamak elde değil bu arada hayırlı sabahlar keşke bunu yeni konu olarak açsaydın tekrar okumak isteyince bulmak daha kolay olurdu

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Aleyküm selam Allah binlerce kez razı olsun ablacığım çok güzel duygulanmamak elde değil bu arada hayırlı sabahlar keşke bunu yeni konu olarak açsaydın tekrar okumak isteyince bulmak daha kolay olurdu

Selamünaleyküm...hayırlı sabahlar kardeşim isterseniz açabilirim...:evet
evet çok güzel ...NAMAZLARIMIZI hakkı ile eda eden kullardan oluruz İNŞALLAH...selam ve dua ile...

müslim88

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm...hayırlı sabahlar kardeşim isterseniz açabilirim...:evet
evet çok güzel ...NAMAZLARIMIZI hakkı ile eda eden kullardan oluruz İNŞALLAH...selam ve dua ile...

Aleyküm selam AMİN bence kopyala yapıştır yapıp yeni konu olarak açsanız daha iyi olur yinede siz bilirsiniz

berat05

Yönetici
"Beni terk etme namazım"

Ne Olur Terk Etme Beni

Ben unutkanım, cahilim, yanılanım…..

Nefsim ve şeytan uzaklaştırmaya çalıştıkça seni benden, sen daha da çok yaklaş bana, izin verme seni bırakmama…

Arkadaşım ol, canım ol, dostum ol…

Eyy dosta ulaştıran,

Sevgiliye götüren aracısız, araçsız Yaradan’a götüren…

Sessiz feryatlarımın içinde boğulmama izin verme, ben acizim unutuyorum, sen hatırlat bana Yaratıcının varlığını, sıkılmışlığımın, horlanmışlığımın, çaresizliğimin, bataklığa düşüşümün tam ortasında yakala kollarımdan izin verme düşmeme…

Ne olur terk etme beni…

Mahcupluğum, günahkar oluşumdan faydalanıp iş başında olan şeytana, esir olmama izin verme…Senden başkasına Yârim dedirtme…

Mahrum bırakma, beni senden, ben gidecekken sen tut beni…

Gözümün nuru, gönlümün ışığı, sevdalım, beş vakitte Cebrail a.s, Peygamberim ve Rabbimin konuşmasını hatırlatanım.

Örtüme bürünüp uyumama izin verme gündüze en yakın olan o anda… Beş dakika daha uyumama izin verme, gecenin en bereketli o anında şeytana yoldaş olmama izin verme, çünkü ben bir daha hiç o günde olmayacağım, gitmiş olacak giden…

Zayıfım, acizim, unutkanım, yanılırım, biçareyim, NE OLUR TERK ETME BENİ!!!

Gözyaşları mı barındır sularında, vuslatım ol her seferinde…sular gibi çağlasın yüreceğim beni her çağırışında…Alemlerin Rabbine kavuşturacağın her anda, koşar adımlarla geleyim sana…

Elimin tersiyle itekleyeyim tüm dünya telaşını, arkamda bırakayım... ‘ALLAHU EKBER’ derken… Rabbim bu bel bir tek senin huzurunda bükülür diyeyim seninle birlikte, bu alnım bir tek Sen’in huzurunda yere değer diyeyim…

Sen çağırdın… Ben geldim…. Huzura diyeyim. “Seninle birlikte gözümün nuru’

Arkadaş sohbetleri için seni kaçırmama izin verme…Alışveriş telaşı yüzünden senden uzaklaşmama izin verme…

Dünya’nın en tatlı geldiği anlarda, UNUTTURMA BANA KENDİNİ… Peygamberim ve dostları dizleri şişene kadar kılardı Seni… Bizler seni dizi keyfi için unutuyoruz… eriniyoruz….

Eyy hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyan, unutmaya ve gaflete düşmeye müsait bir yaratığım ben…hayatımın gerçek amacını unutturma bana… Rabbimle aramdaki o güçlü maneviyatın köprüsü, nefsime uyduğum anlarda, seni unutup dünyamın zindan olmasına izin verme….Koylarına her gelişimde Rabbimin heybetini, azametini hissettir bana…

Hani hz İsa diyor ya! : “Şüphesiz ben Allah'ın kuluyum. Bana Kitabı verdi ve beni peygamber kıldı.” Nerede olursam olayım, beni kutlu kıldı ve hayat sürdüğüm müddetçe, bana namazı ve zekatı emretti. (Meryem Suresi, 30-31)

Ve İbrahim a.s: “Rabbim, beni namazımda sürekli kıl” (İbrahim Suresi, 40)

(Rabbim bizi de sende sürekli kılsın inşallah…AMİN )

Ben çabuk bıkarım, ağır gelebilirsin bazen bana…İstemesem de seni, sen iste beni, arkanı dönüp gitme sakın… Sıkıya gelemem bilirsin… uykumun en tatlı anında, sohbetin en koyu anında geldiğinde olur bana, İşte o anlarda, yaa kazaya bırakırsın ne olacak diyen şeytana inat… TUT VE SALLA BENİ… ne olur bırakma lanetlenmiş olana… Al götür beni Yaratana…

BAZEN AŞK İLE

BAZEN ERİNEREK

BAZEN SÜRÜKLEYEREK

BAZEN KOŞARAK

AMA GÖTÜR NASIL OLURSA OLSUN GÖTÜR BENİ

BENİ BIRAKMA, NE OLUR TERKETME BENİ

Ey iman edenler! Sabır ve namaz ile Allah'tan yardım isteyin. Çünkü Allah muhakkak sabredenlerle beraberdir (Bakara-153)

Rabbim hepimizi bir seccade boyu namazlardan korusun inşallah. Dosdoğru namazını kılanlardan olmak duası ile…
alıntı

Selamünaleyküm...Talip abim, Berat 05 ablam, -KAAN- ve diğer kardeşlerim...hayırlı sabahlar...selamatle...

VE ALEYKÜM SELAM ÇOK DEĞERLİ KARDEŞİM NİHALİM

İnanırmısın...gözlerimin dolmasını engelleyemiyorum
bu kadar güzel ve içten bir anlatış
bu kadar güzel bir haykırış

YAZAN KARDEŞİMDEN ve BURAYA ALINTI YAPARAK BİZİM DE GÖNLÜMÜZÜ ERİTTİĞİNDEN ALLAH(c.c.) RAZI OLSUN..

Kelimenin bittiği kalbimin " ALLAH " diye çarptığı andır.

ALLAHÜ EKBER

vakit ÖĞLE NAMAZI VAKTİ ..HAYDİ NAMAZA

berat05

Yönetici
Ahmet Mekkî Efendi “Rahmetullahi Aleyh”
ELLİ VAKİT NAMÂZ

Resûlullah, mîrâc’ta, Cehennemi görünce,
(Burası kimler için?) diye sordu hemence.

Cibrîl, (Ümmetin için) dedi Resûlullaha.
Bunu ondan duyunca, başladı ağlamaya.

Gökteki melekler de, ağladılar hep o an.
Ve bir hitâb erişti, Hak teâlâ katından:

(Ey sevgili habîbim, indimde, bil ki senin,
Pek büyük ve âlîdir izzetin ve şerefin.

Hâtırını hoş tut ki, duân kabûl olunur.
Her ne ki niyâz etsen, katımda makbûl olur.

“Şefâat makâmı”nı veririm ki ben sana,
Senden başka kavuşan olmadı bu ihsâna.

Ey habîbim, her kim ki emrine mutî olur,
Azâbtan emîn olup, rahmetime kavuşur.

Sana ve ümmetine, gece gündüz, her dâim,
“Elli vakit namâz”ı farz kıldım ey Habîbim!)

Resûlullah buyurdu: Bu makâmdan sonra ben,
Ayrılarak, “hazreti Mûsâ”ya vardım hemen.

Sordu ki: (Hak teâlâ, sana ve ümmetine,
Ne gibi bir tâati farz kıldı her bir güne?)

Dedim ki: (Her gün için, bir ibâdet olarak,
Elli vakit namâzı farz kıldı cenâbı Hak.)

Dedi ki: (Yâ Muhammed, geriye dön de yine,
Hafifletmesi için, niyâz eyle Rabbine.

Çünkü çok fazla gelir elli vakit ibâdet.
Onlar bunu yapmakta, zorlanırlar begâyet.)

Avdet edip, Rabbime ettim ki şöyle niyâz:
(Yâ Rabbî, ümmetime hafiflet bunu biraz.)

Beş vakit tenzîl etti Rabbim bu ibâdetten.
Dönüp, “Mûsâ Nebî”ye söyledim bunu hemen.

Dedi ki: (Yâ Muhammed, tekrar dön de Allaha,
Niyâz et, bunu dahî hafifletsin az daha.

Zîrâ senin ümmetin yapamaz bunca amel.
Ben, benî İsrâili denedim daha evvel.)

O böyle söyleyince, döndüm yine geriye.
Arz eyledim: “Bunu da, biraz hafiflet” diye.

Hafifletti Rabbimiz beş vakit daha namâz.
Gelip “Mûsâ Nebî”ye eyledim bunu da arz.

Rabbimle Mûsâ Nebî arasında, böylece,
Bu tahfif husûsunda gidip geldim bir nice.

Nihâyet Hak teâlâ buyurdu: (Ey habîbim!
Elli vakit namâzı, “Beş vakit”e indirdim.

Lâkin her namâz için, “On namâz” ecri vardır.
Kılanlar, “Elli vakit” namâz ecri kazanır.)

Dönüp, “Mûsâ Nebî”ye söyledim bunu böyle.
Dedi: (Dön, biraz daha kolaylık talep eyle.)

Dedim ki: (Bu hususta, çok talepte bulundum.
Bunun için, Rabbimden artık utanıyorum.)

HAYDİ NAMAZA

HUŞU İÇİNDE KALP
ALLAH ALLAH DİYE ATARKEN
NAMAZ SECDEDE BEKLERKEN
EZAN SENİ ÇAĞIRIRKEN
SEN NEYİ BEKLER DURURSUN ?

KURANDA YERİ VARDIR
HER DERDE DEVADIR
NAMAZIN ŞANI VARDIR

GÖNÜLLERDE MUHAMMED(s.a.v.)
MUHAMMEDDE(s.a.v.) ÜMMET
ÜMMET OLABİLMEK İÇİN
SEN NEYİ BEKLER DURURSUN

HAYDİ NAMAZA
UYMA ŞEYTANA
HAYDİ NAMAZA
DERDİNE DEVA
GÖNLÜNE ŞİFA
HAYDİ NAMAZA

İKİNDİ NAMAZI VAKTİDİR.....NAMAZLARIMIZI RABBİM KABUL EYLESİN

Kaan Erdem

Yönetici
kime neyi söylüyoruz...
kime neyi duyuruyoruz.
ezana kulak vermeyenin farzını bilmeyenin.....
kalbini,kulağını,gözünü,gönlünü kendi kilitleyenin
neyin farkında olabilir ki.
gözüne gözüne bu yazılanları soktukça
karşına çıkardıkça
acaba oturduğu yerden gaflet haliyle neler söylüyor üstümüze.
nefret mi duyuyor,sui zan mı ediyor.
ALLAH cc islah etsin.
cümlemizi hidayete erdirsin.
haydin namaza.
haydin namaza.
haydin namaza.
ALLAH cc aşkına peygamber s.a.v. aşkına
haydin farzı edanızın seccadenizin başına.
ALLAH c c huzuruna...

haydin namaza..haydin felaha.... haydin..ALLAH cc huzuruna....

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Kimseye Söyleyemem (Namaz)...

Öyle çok pazarlık ettim ki Seninle ey Rabb’im. Sen çağırınca, kendime
ayırdığım vakitlerden çalındığını düşündüm.

Ezan okununca, sevdiklerimle geçirdiğim zamanların azalmasından korktum. Vakit girince, içim “cız” etti
hep. Odamdan uzaklaştım, bıraktım işimi, bozdum keyfimi; öylece namaza
durdum.

Ayak diredim, “az sonra kılsam da olur!” dedim. “Az sonra”larım
“çok sonralar”a döndü, geç kaldım, geç kalmaktan utanmadım. Sonunda
ayaklarımı sürüye sürüye vardım huzuruna. Pazarlığımı vaktin daralmışlığını
bahane ederek yeniden ileri sürdüm. Kaçıyordu namaz ya; o yüzden çabucak
kıldım, selam verdim, hemen kalktım, rahatladım.

Oysa rahatlığı Sana borçluyum. Ağrımayan her bir dişim kadar huzur borçluyum Sana. Damarlarımın
her bir noktasında pıhtılaşmayan kanım kadar sükûnet borçluyum Sana.
Tenimin kaşınmayan her bir noktası kadar rahatlık borçluyum Sana.
Dişlerim ağrıyacak olsa her biri için harcayacağım zaman Senin. Kanım pıhtılaşıp damarlarım tıkanacak olsa,
her defasında ızdırap ve korkuyla geçireceğim saatlerin hepsi Senin. Tenim
her noktasında yırtılacakmış gibi acıyacak olsa, kendi kendime dar
geleceğim huzursuz günler Senin.

Gün oldu; usandım. Sabrımı tükettim; tükendim. Kendimi yontmaya
heveslendim. Benden istediğin zamanı çok gördüm. Benden istediğini, benim
için istediğini bile bile, huzurunda huzursuz durdum. Fazla buldum namazın
rekatlarını; kısaltmak için bahaneler aradım. Günümü delik deşik etmeni,
işimin arasına kesintiler sokmanı, hayatımın ortasına duraklar koymanı,
uykumu bölmeni lüzumsuz gördüm. “Beni bana bırak!”larla durdum huzuruna;
içim başka bir yerlerin türküsünü söylerken, ben seccadende, belki sadece
bedenimle, mıhlı kaldım. Oysa Sen, dileseydin dar edebilirdin zamanı
bana! Bir uçurumun dibine savrulmuş bir arabada çaresizce Sana yalvartıyor
olabilirdin beni. Korkulu bir savaşın orta yerinde ateş ve kan kusan
bombaların altında günümü de, işimi de, uykumu da, hatta rüyalarımı da
delik deşik etmelerini takdir edebilirdin. Düşmeyen bombalar kadar, uçuruma
savrulmayan arabalar kadar genişlik borçluyum Sana.

İçten pazarlıktı benimkisi. Öyle içten ki kendime bile söyleyemedim.
Gözlerimle birlikte gönlümü de secdene kilitlemeyi çok gördüm. Kendimi
sıfırlamayı, benliğimi hiçe indirgemeyi beceremedim.

Ensemde kaderin sıcacık nefesini hissedecek o teslimiyetin vadisine inemedim. Acelem vardı;

Sırdaşım Sensin, bir Sana açabilirim içimi, bir Senin beni ayıplamandan
korkmam.

Ben işte böyleyim; yine “bana ait”lerin hesabındayım. Başka kime
söyleyeyim Başka kimin anlayışından medet umayım

Kimseye Söyleyemem (namazı erteleyenler İçin)...
ALINTI

vakit YATSI NAMAZI VAKTİ ..MEVLAM KABUL ETSİN...

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Namazsız İnsan Kaybolmuş İnsandır

"Bir vakit namaz mı, hayat mı?” diye bir soruyla ve tercihle karşı karşıya gelsek ve gözümüzü hiç kırpmadan ve bir saniye bile düşünmeden “namaz” diyemeyeceksek, yaşadığımız hayatı “Hayy” olanın bir armağanı olarak göremiyoruz demektir.

Namaz, kulluk bilincinin zirve yaptığı duraktır. Bir insanın yükselebilecek olduğu en büyük makam, kulluk makamıdır. Namaz işte bizi buraya taşır. Bir insan kendini “kul” olarak kabul etmiyorsa, ne olarak kabul ederse etsin, fark etmez. O artık nefsinde ilahların çarpıştığı bir savaş meydanındadır ve “barış” denen nimetten de çok çok uzaklardadır.

Namaz, mü’minlere, Allah’u Teala tarafından Mirac’da armağan edilen en güzel hediyedir. O Mirac ki, Cebrail’in huduttan öteye bir adım atamadığı, bir yerden sonra, Rabbin huzuruna yalnızca AŞK’la girildiği bir ilahi tören! Zaman ve mekanın ötesinde, fakat aşkın en gizemli nağmelerini ruh ikliminde duya duya, insan olmanın şerefiyle ve seni yaratana “Rabbim” diyebilmenin mutluluğuyla “kul” olma onurunun insana hediye edildiği mutluluk diyarı. Bu diyarın mutluluğunu yalnızca kendisinin tatmasına gönlü razı olmayan Sevgililer Sevgilisi’nin
“Namaz mü’minin miracıdır.” diyerek Rabbi katında bize namazla şefaat etmesi, eğer uyuyan gözlerimizi hala uyandırmıyorsa, yazık!

Namaz, böyle bir iklimin diriltici soluğudur. Dünyanın dönüşü nedeniyle yeryüzünde ezan okunmayan bir an yoktur. Ve beş vakitin her anı dünyada mevcuttur. Dünya anbe an secde ederken, gökyüzünde melekler namaz şöleninde Allah’ı tesbih ederken, her varlık kendi diliyle “Allah” derken, insan, namaza durarak “Allahu Ekber” demiyorsa, kendi kıyametini koparmış demektir.

Namaz Mirac’dır ve Allah ile buluşmadır. Gözyaşlarıyla abdest almayan insan Rabbi ile nasıl buluşabilir?

Namaz, aşkta yok olmanın adresidir. Kendi varlığından başka varlık bilmeyenlerin o adrese gitmeleri nasıl mümkün olabilir? Namazsız insan, kaybolmuş insandır.

Namazla arınan gönül, duygularını aydınlatmıyorsa, sen kimin münevverliğinden (aydın) söz edersin?

Her sabah göklerden gelen diriltici sesi duyup, yeryüzüne merhametle dolmuyorsan, senin varlığından daha büyük eziyet mi vardır?

Secdede, aşkın doruklarında kainatın ruhunu sağamıyorsan, medeniyet meydanına “bozguncu” olarak indiğinin de farkında değilsin.

Namaz arındırıcı ve aydınlatıcıdır. Arınmamış ve aydınlanmamış insan bir şeyin başına geçer ve iktidar olursa, o yer fesada uğramış demektir.

Gece. Yıldızlar ayet ayet gökyüzünden asılıyor. Gökyüzünde şölen var: vaktin melekleri, insanoğluna ikinci kez eline geçiremeyecek olduğu “zaman dilimi”ni sunuyorlar.
“Kalkın ey insanlar, Rabbimiz, sabahı size hediye ediyor!”
diye nida ediyorlar.

İnsan uykuda. İnsan nefsinin kuyusunda. Kuyularda Yusuf yok. Rüyaları yılanlar basmış. Minareden bir ses: “Allahu Ekber!” Yusuf suretinde bir genç ayakta ve namazda: “Allahu Ekber!”

Kıyamet bugün de ertelendi, çok şükür.

Ve ruhumuzun kıyametinin ebediyyen ertelenmesi için hep birlikte haykıralım:

“Haydi namaza!”

Ali Taşcı

Selamünaleyküm...Talip abi, Berat 05 ablam, -KAAN-ve diğer kardeşlerim...hayırlı günler...selametle...

Kaan Erdem

Yönetici
ALLAH cc farzı edanızı ve duanızı kabul eylesin.

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Namaz anne kucağıdır.

Namaz anne kucağıdır. Anne nasıl çocuklarının hepsini karşılıksız sever, onları kucağına alır, bağrına basarsa, namaz da bütün ibadetleri kucağına alır, şefkatle sinesine basar. Namaz kocaman bir kalptir. Bütün ibadetleri içine alır.

Namaz, Allah’ın varlığı ve birliğine inancın duygusal, zihinsel ve ruhsal tasdikidir. Allah’tan başka ibadet edilecek bir varlığın olmadığının itirafıdır. Böylece namaz, tevhidin hakikatini ifade eder.

Namazda yemeden-içmeden ve cinsel isteklerden vb. uzak kalarak, bütün olumsuz duygu, düşünce ve davranışların kaynağı olan nefis kontrol altına alınır. Böylece namaz, insanın zihnini kötü düşüncelerden, gönlünü kötü duygulardan, dilini kötü sözlerden, kulağını kötü seslerden koruması yönüyle oruç ibadetini içine alır.

Namaz zamanı, canı, malı Allah’ın sevgi ve yakınlığını kazanma yolunda feda ederek ömrün hesabına hazırlanma olması sebebiyle zekât ibadetini içinde barındırır.

Eksi yirmi derecede Çeçen mücahidin arkasında bombalar düşerken namazına devam etmesi, namazın insanı, Allah yolunda canını bile feda edebilecek bir ruh zenginliğine ulaştırabileceğini gösterir.

Namaz insanlar arasındaki kardeşlik, birlik ve bütünleşme duygularını kuvvetlendirmesi, sevgi ve güven duygularını yaygınlaştırması sebebiyle hac ibadetini de içine alır. Hacda kurban kesilir; namaz ibadetinde de nefsin olumsuz duygu, düşünce ve istekleri Allah yolunda kurban edilir. Yine hacda, vakfe esnasında insan dua edip hatalarını sorgular, Allah’tan bağışlanma diler; namazda da kul, “O hesap gününün sahibidir” diyerek aynı ruh halini yaşar. Safa ile Merve arasında Rabbine ve Allah yolunda mücadeleye koşan kul, namazda, “Bizi kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet” diyerek Rabbini tercih ettiğini ve O’na sonsuz muhabbet duyduğunu belirtir.

Namaz tesbih ve tenzihi de engin gönlünün içine alır. Namaz kılan kul, “Rabbimi övgüyle ve sonsuz bir şükürle anıyor, secdede yüceler yücesi Rabbimi tesbih ediyor, O’nu kullara ait bütün eksik sıfatlardan tenzih ediyorum.” diyerek bütün kâinatla beraber Allah’ı anmanın ayrıcalığına kavuşur.

Namaz müminin kalbinin ilâcı olan dua ibadetini de içine alır. Namaz kılan kul, “Beni doğru yola hidayet et” diyerek istikametini diler. Namaz kılan mümin, “Allah’ım, Hz. İbrahim’in ailesine, dostlarına rahmet edip onları yücelttiğin gibi, Hz. Peygamber’in ailesine, dostlarına da rahmet edip onları yücelt” diyerek geçmiş ve gelecek bütün insanlık ailesi için duada bulunur. Namaz âşığı, “Rabbim, bana dünyada da ahirette de iyilik ver, beni ateş azabından koru; beni, annemi, babamı ve bütün inananları hesap gününde bağışla” duasıyla namazını tamamlar.

Esma Sayın Ekerim
Araştırmacı - Yazar
vakit ÖĞLE NAMAZI vakti.mevlam kabul buyursun.

berat05

Yönetici
Eşimizi,dostumuzu akrabalarımızı namaz konusun da uyaralım yarın ahirette

''Sen kılıyordun ama beni hiç uyarmıyordun''
sözünü duymamak için elimizden geldiğince, tatlı dille namazın önemini anlatalım inşaALLAH.

Kulaklarin Ezani Duymuyorsa
Nefsine Yeniliyorsan
Vazifeni Erteleyip
Nasipsizlik Ve Gaflete Koşarak
El Açip Kucaklayip Variyorsan.
bak Bu Yazi Gözüne Ilişti Ise
Ve Hala Sağsan Soluk Alip Veriyorsan
Yüce Mevlam Sana Merhamet Ediyor.
hadi Kalk Aksatma,erteleme Vesveseye Kapilma.
çık Rabbinin Huzuruna Vazifeni Eda Et
İste Rabbinden Dua'nla.

HAYDİ NAMAZA

SARILIN NAMAZA

VAKİT ÖĞLE VAKTİDİR.ÖĞLE NAMAZI VAKTİDİR. SADECE 10 DK...

berat05

Yönetici
kendini kandırma...!

SARILIN NAMAZA
UYMAYIN ŞEYTANA
BU YOL HAK YOLUDUR
DURMAYA GELMEZ
ŞEYTANLA İŞİN VARSA
BU YOL SANA GELMEZ
HAYDİ KARDEŞİM BIRAK DÜNYAYI
GEL SİLKİNDE GÖR BU DERYAYI
NİCELERİ GELİP GİTTİ
GERİYE KALDI BEŞ VAKİT NAMAZ
SORGUYA ÇEKİLİRKEN İBADETİN OLACAK SENİN ÜMİDİN
İBADETİN YOK İSE CEHENNEMDİR YERİN.

haydi namaza....vakit öğle namazı vakti....sadece 10 dk...

berat05

Yönetici
Eşimizi,dostumuzu akrabalarımızı namaz konusun da uyaralım yarın ahirette

''Sen kılıyordun ama beni hiç uyarmıyordun''
sözünü duymamak için elimizden geldiğince, tatlı dille namazın önemini anlatalım inşaALLAH.

HAYDİ NAMAZA

HUŞU İÇİNDE KALP
ALLAH ALLAH DİYE ATARKEN
NAMAZ SECDEDE BEKLERKEN
EZAN SENİ ÇAĞIRIRKEN

KURANDA YERİ VARDIR
HER DERDE DEVADIR
NAMAZIN ŞANI VARDIR

GÖNÜLLERDE MUHAMMED(s.a.v.)
MUHAMMEDDE(s.a.v.) ÜMMET
ÜMMET OLABİLMEK İÇİN
SEN NEYİ BEKLER DURURSUN

HAYDİ NAMAZA
UYMA ŞEYTANA
HAYDİ NAMAZA
DERDİNE DEVA
GÖNLÜNE ŞİFA
HAYDİ NAMAZA

vakit ikindi....en güzel saat..kaçırmayalım bu nimeti...ahirete bir 8 dk:H

Kaan Erdem

Yönetici
Hamd, ancak Allah (c.c.) içindir. O'na hamdeder, O'ndan yardım ve mağfiret dileriz. Nefislerimizin şerrinden, amellerimizin kötülüğünden O'na sığınırız. Allah (c.c.) kimi hidayete erdirirse onu saptıracak hiç kimse yoktur, kimi de saptırırsa onu hidayete erdirecek yoktur.
Allah'tan (c.c.) başka ibadete layık ilah olmadığına şehadet ederim. O, tektir ve ortağı yoktur. Yine şehadet ederim ki, Muhammed (s.a.v.) O'nun kulu ve Rasulü'dür.

ALLAH cc kabul eylesin.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt