Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Namaz Kilmaya Gidiyoruz.Gaflette Olan,Nefsine Yenik Düşen Kalmasın. (1 Kullanıcı)

berat05

Yönetici
KAAN KARDEŞİM SİZE BİR ŞEY SORACAĞIM.MÜMKÜNSE BİLGİNİZ DAHİLİNDEYSE CEVAP VEREBİLİRSENİZ SEVİNİRİM.

TEYZEMİN ÇOCUKLARI -( ABİM TARAFINDAN SÜT KARDEŞİ DE OLUNSA HARAM MIDIR? ) YANİ ASIL SORMAK İSTEDİĞİM SAÇIMIZ AÇIK OLURSA HARAMA GİRMİŞ OLUR MUYUZ

KADINLAR İÇİN ; DAYI-BABA-KAYINPEDER-ÇOCUKLARI VE BÜYÜMEMİŞ ÇOCUK MAHREMDİR.KUR'AN AYETİNDEN BUNU BİLİYORUM.

AMCA NAMAHREM OLDUĞUNA GÖRE ONUN ÇOCUKLARI DA NAMAHREM OLUR
DOLAYISIYLA TEYZE ÇOCUKLARIDA DA DİYE DÜŞÜNDÜM.

PEKİ ABİM TARAFINDA SÜT KARDEŞLİĞİ OLAN TEYZE ÇOCUKLARIDA HARAM MIIDIR?

KUSURA BAKMAYIN.KONU AÇMAMAK ADINA SİZE BURAYA YAZMAK ZORUNDA KALDIM
ALLAH(C.C.) RAZI OLSUN

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı
solumdaki günah yazar
sağımdaki sevap yaza
bu dünyada ettiklerin
inan birgün karşına çıkar

helaldan haramdan yerken
her türlü kötülük derken
tevbeye gel sen kardeşim sen
dema daha vakit daha erken

daha ömrün çokmu ki
genç yaşta ölen yokmuki
bunca insan tevbe eder
yoksa bunlar ahmakmıki

ölürsün mezarın sıkar
ettiğin suçların çıkar
insan oğlu çok acizdir
azla geçmez hemen bıkar:A

dünyada ekip biçtiğin
canındanda çok sevdiğin
malın mülkün nerde senin
gerçek evin kabir senin

sonunda girdin kabire
dönüşü olmayan yere
ne yaptınsa bu dünyada
getirecekler önüne

berat05

Yönetici
solumdaki günah yazar
sağımdaki sevap yaza
bu dünyada ettiklerin
inan birgün karşına çıkar

helaldan haramdan yerken
her türlü kötülük derken
tevbeye gel sen kardeşim sen
dema daha vakit daha erken

daha ömrün çokmu ki
genç yaşta ölen yokmuki
bunca insan tevbe eder
yoksa bunlar ahmakmıki

ölürsün mezarın sıkar
ettiğin suçların çıkar
insan oğlu çok acizdir
azla geçmez hemen bıkar:A

dünyada ekip biçtiğin
canındanda çok sevdiğin
malın mülkün nerde senin
gerçek evin kabir senin

sonunda girdin kabire
dönüşü olmayan yere
ne yaptınsa bu dünyada
getirecekler önüne

HAYDİ NAMAZA

HAYDİ NAMAZA

HAYDİ NAMAZA

SARILIN NAMAZA
BU DÜNYA İMTİHAN DÜNYASI
UYMAYIN ŞEYTANA

VAKİT ÖĞLE NAMAZI VAKTİDİR.RABBİM NAMAZLARIMIZI KABUL EYLER İNŞALLAH

Kaan Erdem

Yönetici
KAAN KARDEŞİM SİZE BİR ŞEY SORACAĞIM.MÜMKÜNSE BİLGİNİZ DAHİLİNDEYSE CEVAP VEREBİLİRSENİZ SEVİNİRİM.

TEYZEMİN ÇOCUKLARI -( ABİM TARAFINDAN SÜT KARDEŞİ DE OLUNSA HARAM MIDIR? ) YANİ ASIL SORMAK İSTEDİĞİM SAÇIMIZ AÇIK OLURSA HARAMA GİRMİŞ OLUR MUYUZ "abim tarafından" demişsiniz ya burada esas olan şudur..eğer teyzenizin çocukları sizin annenizden süt emmişler ise o zaman annenizden süt emen çocuklar ister akrabanız ister yabancı olsun sizin süt kardeşiniz olur ve aynen kardeş gibidir..mahremdir.. fakat abi'niz teyzenizden süt emmiş ise bu durumda teyze çocuklarınız ile sizin aranızda bir süt kardeşliği söz konusu değildir...

KADINLAR İÇİN ; DAYI-BABA-KAYINPEDER-ÇOCUKLARI VE BÜYÜMEMİŞ ÇOCUK MAHREMDİR.KUR'AN AYETİNDEN BUNU BİLİYORUM.

AMCA NAMAHREM OLDUĞUNA GÖRE ONUN ÇOCUKLARI DA NAMAHREM OLUR burada yanılıyorsunuz...amca, yani babanızın öz kardeşi namahrem değildir. aynı babanız gibi mahreminizdir..lakin bayanlar için amca oğulları erkekler için amca kızları namahremdir sakınılması lazımdır..
DOLAYISIYLA TEYZE ÇOCUKLARIDA DA DİYE DÜŞÜNDÜM. ..evet teyze çocuklarınız sizin için namahremdir..süt kardeşliği durumu ayrıca tesbit edilmelidir...

PEKİ ABİM TARAFINDA SÜT KARDEŞLİĞİ OLAN TEYZE ÇOCUKLARIDA HARAM MIIDIR? eğer süt kardeşiniz oluyorsa yani yukarıda belirttiğim gibi ise o zaman kardeşiniz gibi olur..mahreminiz olur...

ALLAH(C.C.) RAZI OLSUN

Şanı yüce olan rabbimiz cümlemizden razı olsun... yukarıda yazmış olduklarım.meselenin fıkhi boyutudur..yani işin fetva kısmıdır.azimet yani takva muhakkak ki daha hayırlıdır..

bu hususta size şunu tavsiye ederim..eşiniz ve kendi çocuklarınız dışında mümkün mertebe diğer mahremleriniz yanında (sütkardeşiniz, kardeşiniz, dayınız, amcanız ve babanız...) saçınızı açmanız caiz olmakla beraber..açmamanız daha hayırlıdır..ve edebe daha uygundur..selam ve dua ile kalın abla.konuyu daha da araştırmanız ümidi ve duası ile.

TEYZEMİN ÇOCUKLARI -( ABİM TARAFINDAN SÜT KARDEŞİ DE OLUNSA HARAM MIDIR? ) YANİ ASIL SORMAK İSTEDİĞİM SAÇIMIZ AÇIK OLURSA HARAMA GİRMİŞ OLUR MUYUZ

AMCA NAMAHREM OLDUĞUNA GÖRE ONUN ÇOCUKLARI DA NAMAHREM OLUR
DOLAYISIYLA TEYZE ÇOCUKLARIDA DA DİYE DÜŞÜNDÜM.

PEKİ ABİM TARAFINDA SÜT KARDEŞLİĞİ OLAN TEYZE ÇOCUKLARIDA HARAM MIIDIR?

ALLAH(C.C.) RAZI OLSUN

berat05

Yönetici

Şanı yüce olan rabbimiz cümlemizden razı olsun... yukarıda yazmış olduklarım.meselenin fıkhi boyutudur..yani işin fetva kısmıdır.azimet yani takva muhakkak ki daha hayırlıdır..

bu hususta size şunu tavsiye ederim..eşiniz ve kendi çocuklarınız dışında mümkün mertebe diğer mahremleriniz yanında (sütkardeşiniz, kardeşiniz, dayınız, amcanız ve babanız...) saçınızı açmanız caiz olmakla beraber..açmamanız daha hayırlıdır..ve edebe daha uygundur..selam ve dua ile kalın abla.konuyu daha da araştırmanız ümidi ve duası ile.

SELAMÜN ALEYKÜM KAAN KARDEŞİM

ALLAH(C.C.) RAZI OLSUN SİZDEN.UZUN ZAMANDIR İÇİMDE OLAN AMA SORAMADIĞIM KAFAMI KARIŞTIRAN BİRKAÇ KONUDAN BİRİYDİ.BU SORUMA CEVABINIZ İÇİMDEKİ DİĞER SORUNUN DA CEVABI OLDU.
ARAŞTIRMA YAPTIKLARIMIN ARASINDA SÜT KARDEŞLİĞİ İLE İLGİLİ BİR BİLGİ BULAMADIM AMA SİZİN YAZDIĞINIZ SON CÜMLE ÇOK HOŞUMA GİTTİ.

AÇMAMAK DAHA HAYIRLI VE EDEBE DAHA UYGUN

YARDIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.ALLAH(C.C.) RAZI OLSUN.SIKILDIĞINIZ VE SORULARINIZA CEVAP BULAMADIĞINIZ HER ZOR ZAMANINIZDA SİZİN DE RABBİM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN.EN GÜZEL'E EMANET OLUNUZ.

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam abla.ALLAH cc hakkımızda herşeyin hayırlısını versin.sorulan soruya verilen cevaba kadar üstümüzde hakkı olan cümlemizden ALLAH cc razı olsun.

selametle kalın hayırlı ve bereketli günler olsun abla.

SELAMÜN ALEYKÜM KAAN KARDEŞİM

ALLAH(C.C.) RAZI OLSUN SİZDEN.UZUN ZAMANDIR İÇİMDE OLAN AMA SORAMADIĞIM KAFAMI KARIŞTIRAN BİRKAÇ KONUDAN BİRİYDİ.BU SORUMA CEVABINIZ İÇİMDEKİ DİĞER SORUNUN DA CEVABI OLDU.
ARAŞTIRMA YAPTIKLARIMIN ARASINDA SÜT KARDEŞLİĞİ İLE İLGİLİ BİR BİLGİ BULAMADIM AMA SİZİN YAZDIĞINIZ SON CÜMLE ÇOK HOŞUMA GİTTİ.

AÇMAMAK DAHA HAYIRLI VE EDEBE DAHA UYGUN

YARDIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.ALLAH(C.C.) RAZI OLSUN.SIKILDIĞINIZ VE SORULARINIZA CEVAP BULAMADIĞINIZ HER ZOR ZAMANINIZDA SİZİN DE RABBİM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN.EN GÜZEL'E EMANET OLUNUZ.

berat05

Yönetici
KAAN KARDEŞİM

BU ARADA ANNEMDEN ÖĞRENDİM Kİ HER İKİ ÇOCUKTA BİR DİĞERİNİN ANNESİNDEN SÜT EMMİŞ YANİ BENİM ABİM TEYZEMDEN TEYZEMİN OĞLU ANNEMDEN :)

DURUM BU YANİ

SÜT KARDEŞİMİYİZ BİZ

berat05

Yönetici
haydi namaza

haydi namaza

vakit AKŞAM vakti
AKŞAM namazı vakti
geçirmeye gelmez
uymayın şeytana
namaz gibi dostu
bırakmaya gelmez

haydi namaza

LA İLAHE İLLALLAH

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Seher vakti bereket vaktidir

Vakitlerin hepsini de Rabb'imiz yaratmıştır. Ancak sabahın şafak vakti, vakitlerin en aziz ve mübareğidir. Bu sebeple ayette Rabbi'miz müminleri tarif buyururken:
Onlar seher vaktinde tevbe, istiğfar halinde olurlar, buyurmuştur.
Nitekim namazların en çok sevaplısı da seher vaktinde kılınan namazdır. Bundan dolayı sabah namazını kazaya bırakmak büyük sevabın kaybı demektir. Güneş çıktıktan (kırkbeş dakika sonra) sünnetiyle birlikte kaza etseler de yine vaktinde kılmış olmanın büyük sevabından mahrumiyet söz konusudur.
Cüneyd-i Bağdadi'yi vefatından sonra rüyasında gören bir hürmetkârı sorar:
Üstad der, senin birçok iyiliğin ve faziletin vardı. Kim bilir Rabbim hangisine ne türlü sevaplar lütfeylemiştir.
Şöyle cevap verir büyük veli:
Hepsi bir yana seherde kıldığım iki rekat namaz bir yana!
Efendimiz (sas) Hazretleri de böyle buyurur:
Fecir vaktinde iki rekat dünya ve içindekinden hayırlıdır.
Çünkü dünya ve içindekiler hep dünyada kalır; ama iki rekat namaz yanında ebedi hayatına kadar gidip orada şefaatçi olur.
Evet, seher vakti böyle mübarek ve muazzez bir vakittir. İçindeki ibadetleri bile kat kat yücelten özellik ve güzelliğe sahip bir zaman parçası.
Sabahın nasıl bir bereket vakti olduğunu, sabahda uyanık olanların nasıl bir berekete nail olduklarını Hazret-i Mevlana verdiği bir cevapta şöyle ifade eder. Biri sorar:
Efendim der, koyun nesli hem kasaplık hem de kurbanlık olarak kesildiği halde bir türlü tükenmez, aksine daha da çoğalıp devam eder. Ama köpek nesli hem de birkaç tane birden yavruladığı, kasaplık olarak kesilmeyip korunduğu halde bir türlü çoğalmaz, koyun gibi sürüler haline gelemez. Neden acaba?
Hazret-i Mevlana'nın cevabı şöyle olur:
Sabaha karşı seher vakti bereket vaktidir. Bu bereket vaktinde koyunlar asla uyumaz, hep uyanık olurlar. Köpekler ise hiç uyanık olmaz hep uykuya dalar, gaflette olurlar. Onun için koyun nesli seherin bereketine nail olur, köpekler ise bereketsizliğine maruz kalırlar. Böyle izah eder Hz. Mevlana seher vakti uykusunu.
Sözü buraya getirmişken fevkalade özel ve güzel bir olayı da arz edeyim izninizle. Bu olay sabah namazının güneşten sonraya kalması halinde sünnetiyle birlikte kaza edilmesi gerektiğine delil olarak kullanılan güzel ve özel bir olay.
Efendimiz (sas) Hazretleri bir gaza dönüşünde gecenin en yorgun saatinde bir bahçelikte mola verir. Askerler hemen uykuya dalar. Efendimiz (sas) de Bilal-i Habeşi'yi nöbetçi bırakarak istirahate çekilir. Ne var ki Efendimiz (sas) gözlerini açtığında güneşin üstlerine doğmuş olduğunu üzüntü ile müşahede eder. Hemen sitem eder:
Ya Bilâl, hani bizi sabah namazına kaldıracaktın ya?
Bir hurma kütüğüne dayanınca uykuya dalmaktan kendine kurtaramayan Bilal cevap verir:
Ya Rasulallah size galip gelen bana da galip geldi!
Bundan sonra hızla buradan uzaklaşan kafile, ileride bir kuyu başına abdestlerini alıp sünnetiyle birlikte sabah namazını kaza ederler. Böylece kazaya kalan sabah namazı öğleden önce kılınacak olursa sünnetiyle birlikte kaza edileceği hükmü de anlaşılmış olur. Belki de bunun böyle bilinmesi için yaşanmış bu olay.

Ahmed ŞAHİN...

vakit SABAH NAMAZI vakti.mevlam kabul buyursun.
Selamünaleyküm...hayırlı cumalar...

Kaan Erdem

Yönetici
hayılrı cumalar abla.

Bu durumda annenizden süt emen teyzenizin oğlu sizin süt kardeşinizdir.. ama sadece annenizden kim süt emdiyse o kardeşinizdir diğerleri değil, eğer teyzenizin başka oğulları varsa süt kardeşiniz olmaz...

bu vesile ile sorulan sorulara son cevabımızdır.kural ihlali yapılıyor:evet.selam ve dua ile kalın hayırlı günler olsun inşaALLAH.:H

KAAN KARDEŞİM

BU ARADA ANNEMDEN ÖĞRENDİM Kİ HER İKİ ÇOCUKTA BİR DİĞERİNİN ANNESİNDEN SÜT EMMİŞ YANİ BENİM ABİM TEYZEMDEN TEYZEMİN OĞLU ANNEMDEN :)

DURUM BU YANİ

SÜT KARDEŞİMİYİZ BİZ

berat05

Yönetici
hayılrı cumalar abla.

Bu durumda annenizden süt emen teyzenizin oğlu sizin süt kardeşinizdir.. ama sadece annenizden kim süt emdiyse o kardeşinizdir diğerleri değil, eğer teyzenizin başka oğulları varsa süt kardeşiniz olmaz...

bu vesile ile sorulan sorulara son cevabımızdır.kural ihlali yapılıyor:evet.selam ve dua ile kalın hayırlı günler olsun inşaALLAH.:H

SİZEDE HAYIRLI CUMALAR KARDEŞİM.

SORUMA AÇIK CEVABINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.ALLAH(C.C.) RAZI OLSUN

SORU BURDA SORMAK MI YASAK NEDEN KURAL İHLALİ YAPTIĞIMIZI ANLAMADIM.. NEYSE BUDA İHLAL İSE CVP VERMEYİNİZ..

SELAMÜN ALEYKÜM

Kaan Erdem

Yönetici
aman abla sakın yanlış anlama kırılma darılma,bu gibi durumlarda genellikle ben farklı izah ve yanlış yönlendirme olmasın diye üye kurallarındaki maddeyi alıp ilgili paylaşıma müdahale ediyor ve ikaz yapıyorum...

şimdi biri kalkıp derki şuna bak millete diyor kendi ne yapıyor..durduk yere tadımız kaçar amaç ve endişemiz budur.beni anladığınızı ümid ediyorum ablacım.selametle kalın inşaALLAH..

2:cool: Defalarca uyarmamıza rağmen halen forum içersine sorular sorulmaktadır. Biz forum içersine soru sorulmasını yasaklamıştık, bunun sebebi ise, farklı fikirler oluştuğu için biri çıkıp "Bence günah değildir, Bence birşey olmaz yani şundan dolayı şöyle olur çünkü, ama böyle olursa benim fikrimce olmamalıdır yani niye caiz olmasın ki" gibi saçmalıklar meydana gelebiliyor. Kişilerin kendi fikirlerini beyan etmesi güzel birşeydir. Ama konu dini konular olunca hassas bir konu olduğu için bunun vebali ağır olur. Bence sence onca gibi kelimelerle ifade edilmesi çok sakıncalıdır.
Konu hakkında bilgi sahibi olan kişiler elbette kaynaklarıyla konuya cevap verebilir. Biz konu hakkında bilgi sahibi olmayan kişilerin cevap vermemesini, özellikle yukarıda da belirtildiği gibi "BENCE" kelimesini kullanarak yorum katmamasını rica ediyoruz

SİZEDE HAYIRLI CUMALAR KARDEŞİM.

SORUMA AÇIK CEVABINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.ALLAH(C.C.) RAZI OLSUN

SORU BURDA SORMAK MI YASAK NEDEN KURAL İHLALİ YAPTIĞIMIZI ANLAMADIM.. NEYSE BUDA İHLAL İSE CVP VERMEYİNİZ..

SELAMÜN ALEYKÜM

berat05

Yönetici
aman abla sakın yanlış anlama kırılma darılma,bu gibi durumlarda genellikle ben farklı izah ve yanlış yönlendirme olmasın diye üye kurallarındaki maddeyi alıp ilgili paylaşıma müdahale ediyor ve ikaz yapıyorum...

şimdi biri kalkıp derki şuna bak millete diyor kendi ne yapıyor..durduk yere tadımız kaçar amaç ve endişemiz budur.beni anladığınızı ümid ediyorum ablacım.selametle kalın inşaALLAH..

KARDEŞİM MERAK ETMEYİN DARILIP KIRILACAK DEĞİLİM :evet.DOĞRUYU BULABİLME VE KONU AÇIP YER KAPLAMAMA ADINA SİZE BURAYA YAZMIŞTIM.SİZDE ALLAH(C.C.) RAZI OLSUN CEVAPSIZ BIRAKMADINIZ

SİZ DE HAKLISINIZ.UYARINIZ İÇİN DE TEŞEKKÜR EDİYORUM.DİKKATE ALACAĞIM. ALLAH'(C.C.) EMANET OLUN.

baltefsiri

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim... emeğine sağlık....

berat05

Yönetici
HAYDİ NAMAZA

YARAB SARILDIK SANA BIRAKMA BİZİ
GEL AŞKINLA YAK KÖR EYLE BİZİ
BİZ BİÇARE KULLARIZ KAPINDA KÖLE GİBİ
TEK İLAH SENSİN ŞÜKÜR SANA YARABBİ

NAMAZ VERDİN BİZE SECD EDELİM DİYE
KALB VERDİN BİZE GÖRELİM DİYE
DUA VERDİN BİZE ŞİFA NİYETİNE
ADINA KURBAN OLAYIM ŞÜKÜR SANA YARABBİ

BİR SULTAN GÖNDERDİN ADI MUHAMMED(s.a.v)
GÖNÜLLERİ FETHETTİ GÖRMEDEN ÜMMET
ŞEFAATİNE ULAŞMAK KOLAY MI YOKMU HİKMET
BIRAK MA NAMAZI VASİYET ETTİ MUHAMMED(s.a.v.)

haydi namaza..
sarılın namaza...

vakit İKİNDİ vakti İKİNDİ namazı vakti
HAYDİ KAÇIRMAYALIM:H

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı
durdum namaza
hakka niyaza
başladım naza
aşka gelerek

berat05

Yönetici
HAYDİ NAMAZA

haydi namaza..
sarılın namaza...

vakit yatsı namazı vakti

sengul

Kayıtlı Kullanıcı
HAYDİ NAMAZA

haydi namaza..
sarılın namaza...

vakit yatsı namazı vakti

kişisel aktivite:Lütfen bu sayfadan çıkarken peygamber efendimiz h.z MUHAMMED (SAV) e SALATU SELAM okuyunuz.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt