Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Namaz Kilmaya Gidiyoruz.Gaflette Olan,Nefsine Yenik Düşen Kalmasın. (2 Kullanıcı)

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
iste bir namaz oykusu... Ibret alabilen herkes için!!!

ORTA YAŞLI ADAMIN iyi bir işi, iyi bir eşi mutlu bir hayatı vardır. Az kimsenin yaptığı ticaretle meşguliyetinden çok para kazanmakta, rahat günler geçirmektedir. Ev, araba, tatiller, seyahatler, uçuşanlar sevinçler... Gülen gündüzler.

Derken dönen dünya ile beraber ibre değişmeye başlar... Ticarette rakipleri çoğalır, hanımı rahatsızlanır, çocuklar artan problemleriyle büyür. Mengene sıkmaya başlar, kolay olanlar zor işlere dönüşür. Daraldıkça daralmaya başlar günler. Yaşadıkları sanki günün gündüzüdür, geceye geçişi yaşayacaktır artık.

Kazancı iyice azalır, oğlunun olumsuz harcamalarından evini satmak zorunda kalır. Alacaklar kapıya dayanır, hanımı vefat eder. Karanlık karanlık üstüne çökmekte, gece siyah bir gelin gibi onu sarmaktadır.

Gündüz genişliğinde aklına gelmeyen gece darlığında gelir; dua etmek... Yapacağı başka bir şey kalmamıştır da... Dua etmesine eder, ama kendi aklınca kabul olmaz. Gizliden serzenişte bulunur.

Bir gün oturduğu binanın altında esnaf komşusuna uğrar. Serzenişlerini dindar komşuya söyler: “Allah dualarımı kabul etmiyor!” O da durumu bildiği için biraz celalli konuşur: “Allah senin dualarına niye kabul etsin, Allah’ın emri namazı kılmıyorsun ki.” Adeta duvara vurmuş da ayılmış gibidir. Doğrudur, niye namazı kılmıyordur ki...

Aslında dualarına cevap gelmiştir; komşunun söylemesiyle kader yol ve yön göstermiştir ona: namaz kılmak. Ya bu yolda yürüyecek kurtulacak veya iyice kaybolacaktır karanlıkta... Var olmayı tercih eder, o gün başlar namaza...

Namazla birlikte kader ağlarını çözmeye başlar, beyaz iplikle siyah iplik birbirinden ayrılmaya, belirginleşmeye başlar. İşler yavaş yavaş iyiye dönmeye doğru gider. Öyle olur ki, bir müddet sonra sattığı evi bir şekilde geri alır. Hanımı geri gelmez ama, yaşam umutları iyice yeşerir dünyasında. Sevinç rüzgârları eskisi gibi esmez, fakat huzur bulutları gölgelendirerek gezer üzerinde...

Seksene yaklaşan yaşıyla mahalle camimizin müdavimlerindendir şimdilerde... Karşı apartman komşumuzla namaz yollarında giderken ve dönerken hayata dair kısa konuşmalar yaparız. Sakin, ağırbaşlı haline pek yakışır ağaran saçları... Dünyasını kurtaran namaz inşaallah ahiretini de kurtarır...

Demek ki dünya ve ahiret işleri kulluk miracı namazla düzeliyor. Kul olmanın ağırlığı ile secdeye giden başlar hafiflemiş kalple kalkıyor. Zorluğun ve kolaylığın Rabbi ona çıkış yollarını açıyor, ummadığı yerden rızıklandırıyor.

Güç işler geç işlere dönüşüyor. Gücünün bittiği yerde yeni ümit çiçekleri birden bitiveriyor. Sebepler susuyor, Müsebbibü’l-esbab konuşuyor çünkü. O “Ol” deyiverdikten sonra olmayacak birşey var mı?

İşlerimizde yamukluk varsa kulluğumuzu doğrultmalıyız. Nefis yamulmadıkça doğru yol bulunamaz. Gündüzde gece ellerimizle dua etmesini biliyorsak gece olmuş, gündüz olmuş fark etmez. Gündüzden sonra gecenin geleceğini iyi bellemezsek musibetler belimizi büktüğünde anlamamız geç olur. Geç işler güç işlere dönüşür.

Geç kalmadan, gecenin karabasanı basmadan, gündüzün basmakalıp işleri ve zevklerinden ayrılabilmeliyiz... Ayrılmazsak gündüzden, şehirden, şehirlerden zaten ayrılacağız. İyisi mi talimini bitirmiş asker edasıyla terhis olalım dünya gecesinden, gamı kederi geride bırakarak doğalım sonsuzluk sabahında.

Dünyada “En” işimiz namazı en iyi yaparsak gece-gündüz, gündüz-gece döner durur ubudiyet yapraklarını dökerek. Dökülenler sonsuzluk havuzunda toplanır biz sonlular için...

İşte bir namaz öyküsü... İbret alabilen herkes için... İbretimiz belki bir gün beratımız olur.

Allah'ın Zikri Hariç Dünya ve İçindekilerin Hepsi Mel'undur. Sabahleyin Kılınan 2 Rekat namaz, Dünya ve içindeki Herşeyden Hayırlıdır. (h-ş)

Öleceğiz öleceğiz müjdeler olsun
Ölümü de öldüren Rabbe secdeler olsun

LA İLAHE İLLALLAH

( Alintidir....)

vakit YATSI NAMAZI vakti.mevlam kabul buyursun.

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Çocukların Namazla Arasını Biz mi Açıyoruz !!!

Peygamber Efendimiz(sas) torunu Ümame’yi pek sever, omzuna alıp gezdirirdi. Bir gün Ümame omzundayken mescide geldi. Sahabiler, Peygamberimizin omzundan çocuğu indirmesini beklediler. Fakat bekledikleri olmadı. Peygamberimiz çocuğu omzundan indirmeden mihraba geçti.

Sahabiler dikkatlice izlemeye devam ettiler. Acaba küçük kızı ne zaman omzundan indirecekti?

Namaza başlamadan önce omzundan çocuğu indireceğini sandılar. Fakat yine düşündükleri gibi olmadı. Resulûllah (sas), Ümame omzunda namaza başladı. Secdeye gittiğinde çocuğu indiriyor, kalktığı zaman tekrar omzuna alıyordu. Sevgili Habip, en sevdiğinin yanına en sevdiğiyle gidiyordu.

Bizler nedense çocukları yanı başımızda ağlatarak namaz kılarız. Ya da çocukla en güzel anımızda onu bırakıp “Namaza gidiyorum!” deriz. Namaza onunla birlikte gitmeyiz. Çocuğun minik dünyasına namazı, anne ve baba ile bağlantının koptuğu ya da ses çıkarılmadan beklenmesi gereken sıkıcı bir an gibi işleriz. Çocuğun namaz kılarken yanımıza yaklaşmasını engelleriz. Bize tutunmak isteyen çocuğu uzaklaştırırız. Ağlayan çocuğu görmezden geliriz.

Ne acıdır ki Habib’in omzunda çocukla namaz kıldığını bilmeden, o küçük yavruların namazla arasını açarak namaz kılarız.

ailem dergisi

vakit YATSI NAMAZI vakti.mevlam kabul buyursun.

berat05

Yönetici
Çocukların Namazla Arasını Biz mi Açıyoruz !!!

Peygamber Efendimiz(sas) torunu Ümame’yi pek sever, omzuna alıp gezdirirdi. Bir gün Ümame omzundayken mescide geldi. Sahabiler, Peygamberimizin omzundan çocuğu indirmesini beklediler. Fakat bekledikleri olmadı. Peygamberimiz çocuğu omzundan indirmeden mihraba geçti.

Sahabiler dikkatlice izlemeye devam ettiler. Acaba küçük kızı ne zaman omzundan indirecekti?

Namaza başlamadan önce omzundan çocuğu indireceğini sandılar. Fakat yine düşündükleri gibi olmadı. Resulûllah (sas), Ümame omzunda namaza başladı. Secdeye gittiğinde çocuğu indiriyor, kalktığı zaman tekrar omzuna alıyordu. Sevgili Habip, en sevdiğinin yanına en sevdiğiyle gidiyordu.

Bizler nedense çocukları yanı başımızda ağlatarak namaz kılarız. Ya da çocukla en güzel anımızda onu bırakıp “Namaza gidiyorum!” deriz. Namaza onunla birlikte gitmeyiz. Çocuğun minik dünyasına namazı, anne ve baba ile bağlantının koptuğu ya da ses çıkarılmadan beklenmesi gereken sıkıcı bir an gibi işleriz. Çocuğun namaz kılarken yanımıza yaklaşmasını engelleriz. Bize tutunmak isteyen çocuğu uzaklaştırırız. Ağlayan çocuğu görmezden geliriz.

Ne acıdır ki Habib’in omzunda çocukla namaz kıldığını bilmeden, o küçük yavruların namazla arasını açarak namaz kılarız.

ailem dergisi

HAYDİ NAMAZA

VAKİT ÖĞLE VAKTİ....ÖĞLE NAMAZI VAKTİDİR KAÇIRMAYALIM

HAYDİ NAMAZA

İŞLERİMİZİ NAMAZLARIMIZA GÖRE AYARLAYALIM.ZAMANI KAÇIRMAYALIM :H

berat05

Yönetici
kime neyi söylüyoruz...

kime neyi duyuruyoruz.
ezana kulak vermeyenin farzını bilmeyenin.....
kalbini,kulağını,gözünü,gönlünü kendi kilitleyenin
neyin farkında olabilir ki.
gözüne gözüne bu yazılanları soktukça
karşına çıkardıkça
acaba oturduğu yerden gaflet haliyle neler söylüyor üstümüze.
nefret mi duyuyor,sui zan mı ediyor.
ALLAH cc islah etsin.
cümlemizi hidayete erdirsin.
ALLAH cc aşkına peygamber s.a.v. aşkına
haydin farzı edanızın seccadenizin başına.
ALLAH c c huzuruna...
HAYDİ NAMAZA
HAYDİ NAMAZA

NAMAZ DİNİN DİREĞİ
GÖNLÜN FENERİDİR

HAYDİ GÖNÜL FENERLERİMİZİ YAKMAYA
HAYDİ GÖNÜL GÖZÜMÜZÜ AÇMAYA
HAYDİ EN GÜZEL'İN SEVDİĞİ KUL OLMAYA
HAYDİ MUHAMMED'İN (s.a.v.) EMANETİNİ TAŞIMAYA

HAYDİ NAMAZI SEVMEYE
HAYDİ NAMAZI SEVDİRMEYE
HAYDİ NAMAZI YÜCELTMEYE
HAYDİ NAMAZA SECDEYE

vakit İKİNDİ vaktidir.İKİNDİ NAMAZIMIZI eda edelim kardeşlerim...ahiret için 10 dk...çok değil

berat05

Yönetici
HAYDİ NAMAZA

HAYDİ NAMAZA

NAMAZ DİNİN DİREĞİ
GÖNLÜN FENERİDİR

HAYDİ GÖNÜL FENERLERİMİZİ YAKMAYA
HAYDİ GÖNÜL GÖZÜMÜZÜ AÇMAYA
HAYDİ EN GÜZEL'İN SEVDİĞİ KUL OLMAYA
HAYDİ MUHAMMED'İN (s.a.v.) EMANETİNİ TAŞIMAYA

HAYDİ NAMAZI SEVMEYE
HAYDİ NAMAZI SEVDİRMEYE
HAYDİ NAMAZI YÜCELTMEYE
HAYDİ NAMAZA SECDEYE

vakit öğle vaktidir.öğle namazı eda edelim kardeşlerim...ahiret için 10 ]​

berat05

Yönetici
SELAMÜN ALEYKÜM
İYİ GECELER KARDEŞLERİM

VE ALEYKÜM SELAM NİHALİM SENDE HOŞGELDİN..:HBURAYA UĞRAMAYI UNUTMA OLURMU...YAZDIKLARINI OKUMAK ÇOK GÜZEL..İNSAN İBADET ETMEYİ DAHA ÇOK İSTİYOR...

HAYDİ NAMAZA

YATSI NAMAZINA...

VAKİT NAMAZDIR

NAMAZ VASİYETTİR.....İSLAMIN DİREĞİDİR.

Kaan Erdem

Yönetici
Namaz Kılmaya Gidiyoruz.Gaflette Olan,Nefsine Yenik Düşen Kalmasın Vakit Sabah Namazı Vakti.

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Seher vakti bereket vaktidir

Vakitlerin hepsini de Rabb'imiz yaratmıştır. Ancak sabahın şafak vakti, vakitlerin en aziz ve mübareğidir. Bu sebeple ayette Rabbi'miz müminleri tarif buyururken:
Onlar seher vaktinde tevbe, istiğfar halinde olurlar, buyurmuştur.
Nitekim namazların en çok sevaplısı da seher vaktinde kılınan namazdır. Bundan dolayı sabah namazını kazaya bırakmak büyük sevabın kaybı demektir. Güneş çıktıktan (kırkbeş dakika sonra) sünnetiyle birlikte kaza etseler de yine vaktinde kılmış olmanın büyük sevabından mahrumiyet söz konusudur.
Cüneyd-i Bağdadi'yi vefatından sonra rüyasında gören bir hürmetkârı sorar:
Üstad der, senin birçok iyiliğin ve faziletin vardı. Kim bilir Rabbim hangisine ne türlü sevaplar lütfeylemiştir.
Şöyle cevap verir büyük veli:
Hepsi bir yana seherde kıldığım iki rekat namaz bir yana!
Efendimiz (sas) Hazretleri de böyle buyurur:
Fecir vaktinde iki rekat dünya ve içindekinden hayırlıdır.
Çünkü dünya ve içindekiler hep dünyada kalır; ama iki rekat namaz yanında ebedi hayatına kadar gidip orada şefaatçi olur.
Evet, seher vakti böyle mübarek ve muazzez bir vakittir. İçindeki ibadetleri bile kat kat yücelten özellik ve güzelliğe sahip bir zaman parçası.
Sabahın nasıl bir bereket vakti olduğunu, sabahda uyanık olanların nasıl bir berekete nail olduklarını Hazret-i Mevlana verdiği bir cevapta şöyle ifade eder. Biri sorar:
Efendim der, koyun nesli hem kasaplık hem de kurbanlık olarak kesildiği halde bir türlü tükenmez, aksine daha da çoğalıp devam eder. Ama köpek nesli hem de birkaç tane birden yavruladığı, kasaplık olarak kesilmeyip korunduğu halde bir türlü çoğalmaz, koyun gibi sürüler haline gelemez. Neden acaba?
Hazret-i Mevlana'nın cevabı şöyle olur:
Sabaha karşı seher vakti bereket vaktidir. Bu bereket vaktinde koyunlar asla uyumaz, hep uyanık olurlar. Köpekler ise hiç uyanık olmaz hep uykuya dalar, gaflette olurlar. Onun için koyun nesli seherin bereketine nail olur, köpekler ise bereketsizliğine maruz kalırlar. Böyle izah eder Hz. Mevlana seher vakti uykusunu.
Sözü buraya getirmişken fevkalade özel ve güzel bir olayı da arz edeyim izninizle. Bu olay sabah namazının güneşten sonraya kalması halinde sünnetiyle birlikte kaza edilmesi gerektiğine delil olarak kullanılan güzel ve özel bir olay.
Efendimiz (sas) Hazretleri bir gaza dönüşünde gecenin en yorgun saatinde bir bahçelikte mola verir. Askerler hemen uykuya dalar. Efendimiz (sas) de Bilal-i Habeşi'yi nöbetçi bırakarak istirahate çekilir. Ne var ki Efendimiz (sas) gözlerini açtığında güneşin üstlerine doğmuş olduğunu üzüntü ile müşahede eder. Hemen sitem eder:
Ya Bilâl, hani bizi sabah namazına kaldıracaktın ya?
Bir hurma kütüğüne dayanınca uykuya dalmaktan kendine kurtaramayan Bilal cevap verir:
Ya Rasulallah size galip gelen bana da galip geldi!
Bundan sonra hızla buradan uzaklaşan kafile, ileride bir kuyu başına abdestlerini alıp sünnetiyle birlikte sabah namazını kaza ederler. Böylece kazaya kalan sabah namazı öğleden önce kılınacak olursa sünnetiyle birlikte kaza edileceği hükmü de anlaşılmış olur. Belki de bunun böyle bilinmesi için yaşanmış bu olay.

Ahmed SAHİN...
Aleykümselam...ablacığım (BERAT 05) ALLAH c.c. razı olsun...hoşbulduk ...teşekkür ederim
okuduklarımı sizlerlede paylaşıyorum beğendiğinize sevindim...(sizin forumlarınızdan birisine yazmıştım ANNELER GÜNÜNÜZ kutlu olsun)...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...
selamünaleyküm...:)

Vakit Sabah Namazı Vakti. MEVLAM kabul buyursun...

Hizmetkar1

Kayıtlı Kullanıcı
SABAH,

KALBİDİR KURANIN O SABAHA FERAH VERİR

YETERKİ DİL OKUSUN TÜM GÜNAH ONLA ERİR

BU HAYATTA İNSAN OLMAK SÜNNETİ ANLAMAKTIR

RABBİMİZ YASİN İLE BİR YEDİYÜZ VERİR

ÖĞLEN

MEKKENE FETHE ÇIKIP SEFER EYLE EY KİŞİ

HER ÖĞLENDE FETİH İLE BUYUR EDER BAHŞİŞİ

YETERKİ BU SUREYİ TEFEKKÜRLE HATIRLA

SIRATI MÜSTAKİMDİR OL KİŞİNİN GİDİŞİ

İKİNDİ

KIYAMETTEN ŞÜPHE YOK KOPACAKTIR VAKTİNDE

AMMEYE AŞİNA OLMAK İKİN DİNİN VAKTİNDE

NEBE İL AZİMDİR O RABİMİZ DEN BİR SEDA

KİŞİ HAKTAN PAY ALIR HEMDE CENNET AKDİNDE

AKŞAM

HER GECE AKŞAMDAN SONRA MÜJDEYİ BİR BİLSELER

ŞİAR EDER OKURLARDI VAKIA SURESİNİ

TARİFLENEN CENNETLERE BU ALEMDE GİRSELER

RESULÜN MÜJDESİ BİLİP ALIRLARDI DERSİNİ

YATSI

DÖN YÜZÜNÜ OL KURANA UYUMADAN DÖNSENE

KABİRDE ARKADAŞ OLUR TEBAREKE İNSANA

İHMAL ETME ŞİAR EDİN EFENDİMİZDEN MÜJDE

BU SURE HEM KLAVUZDUR NURUN YAYAR İNSANA

HİZMETKAR

Kaan Erdem

Yönetici
güzel ve değerli katkılarınız için ALLAH cc razı olsun hizmetkar kardeşim.

selam ve dua ile kalın selametle.

Hizmetkar1

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Razı Olsun Kaan Kardeşim, Sizin Chat'a giden yol,Forumlardan Geçer İsimli Başlıgınızla Google Amca Sayesinde tanışıp uğradık buraya:) Bir kez daha teşekkür eder, o konunun devamını dileriz:)

Hizmetkar1

Kayıtlı Kullanıcı
Bu arada ,

Bir kez daha anımsatmak istiyorum,sevgideğer dostlar, bu cuma sabah namazında İstanbullu Kardeşlerimizle AYASOFYA'da buluşmayı diliyor, tüm gönüllüleri bekliyoruz..

Namazı,Süleymaniye Camii İmamı Kıldıracaktır...

Gelmeye niyet eden kardeşlerimiz lütfen ilgili konu başlıgında ben de varım diye ses versinler , hep beraber olalım inşaallah...

Selam ve Dua İle...

neslihantozan

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
pastalar2008.blogcu.com
s.a bende şimdi namaz kılmaya gidiyorum takılıp kaldım buraya baktım zaman uzuyo o arada bu formu gördüm allah razı olsun slm ve dua ile

Kaan Erdem

Yönetici
sizdende kardeşim.inşaALLAH en kısa zamanda eser sahibi kardeşimiz devamını yazdığında sizler ile paylaşacağım.

selametle kalın.

Allah Razı Olsun Kaan Kardeşim, Sizin Chat'a giden yol,Forumlardan Geçer İsimli Başlıgınızla Google Amca Sayesinde tanışıp uğradık buraya:) Bir kez daha teşekkür eder, o konunun devamını dileriz:)

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam kardeşim.

vaktinde eda etmek daha faziletlidir.selametle kalın.ALLAH cc farzı edanızı ve duanızı kabul eylesin.bizlerede dualarınızda yer verin inşaALLAH.sabah namazınızda bundan bahsetmiş ve bizlerede dua etmişsiniz.ALLAH cc razı olsun selametle.

s.a bende şimdi namaz kılmaya gidiyorum takılıp kaldım buraya baktım zaman uzuyo o arada bu formu gördüm allah razı olsun slm ve dua ile

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam kardeşim.

vaktinde eda etmek daha faziletlidir.selametle kalın.ALLAH cc farzı edanızı ve duanızı kabul eylesin.bizlerede dualarınızda yer verin inşaALLAH.sabah namazınızda bundan bahsetmiş ve bizlerede dua etmişsiniz.ALLAH cc razı olsun selametle.

berat05

Yönetici

İKİNDİ

KIYAMETTEN ŞÜPHE YOK KOPACAKTIR VAKTİNDE

AMMEYE AŞİNA OLMAK İKİN DİNİN VAKTİNDE

NEBE İL AZİMDİR O RABİMİZ DEN BİR SEDA

KİŞİ HAKTAN PAY ALIR HEMDE CENNET AKDİNDE

ALLAH(C.C.) RAZI OLSUN SİZDEN

HAYDİ NAMAZA...SARILIN NAMAZA.....

VAKİT İKİNDİ NAMAZI VAKTİDİR.MEVLAM KABUL EYLER İNŞALLAH

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Namazın Tadı

Namaza başlayınca "Allahuekber" deyip hemen transa geçenler; Hani bacağının kesilmesi gereken sahabelerden birinin, "ben namazdayken kesin" demesi üzerine, aynen öyle yapmaları ve hiç ağrı duymaması örneğinde olduğu gibi..

Hepsinin ecri O'nun katında..

Kişi abdest alırken düşünse ki; her azasını yıkadığında o azasıyla işlediği günahlar dökülüyor, abdest sonunda tertemiz..Ve namaz onu, günahlarından temizliyor..

Ve kimin huzuruna çıkacak..

İnsan madde ve ruhtan müteşekkil..
Yani yer ve gök insanda imtizaç etmiş..

Maddesi malum, Hz. Adem'in yaradılışı..
Ruhu ise O'ndan verilmiş..
Maddesi hep dünya ile alakalı, ruhu ise semayla..

İşte bundan dolayı insan maddesini, yerden çıkanlarla, dünyadaki her şey ile besler, doyurur..

Ruhu ise gök yemişlerine muhtaçtır..

Ruh, cisimde hapistir adeta..
Gök Sofralarında ruhu doyurmazsa insan, ruh sürekli feryat eder vücut zindanlarından haykırır!

Ruh, madde ile asla tatmin edilemeyeceği için, maddenin-makamın vs. vs en zirvesine çıksa da insan mutlu olamaz, ruhu açtır ve feryattadır çünkü…

İşte namaz, ruhu doyurmak, teskin etmek, çığlıklarını susturmaktır..

Bu bilinçle namaza durmalı insan..

Abdest alırken kimin huzuruna çıkacağının şuuruyla gitmeli suya..

Ve abdestin, maddeten-manen arındırıcı olduğu bilinciyle..

Abdest alırken ağzına aldığın suyun son damlası süzülürken bedeninden; Ağzınla işlediğin tüm günahlar dökülür..

Gözlerinle, hayalinle işlediklerin, yüzünü yıkadığında gözlerden-kirpik uçlarından, kulakla işlenen günahlar kulaklardan, el ve ayakla işlediğin günahlarsa, el ve ayak tırnaklarının uçlarından süzülen son damlalarla akar gider..

—Sahih hadis var bu konuda-

Ve sen, abdest sonunda her iki anlamda; maddeten ve manen TERTEMİZSİNDİR!

Bundan büyük lütuf olur mu?

Abdest işte bu bilinçle alınırsa, huzura varmaya ön hazırlık için mükemmel bir iç donanımdır bu..

Biliyor musunuz ki, "ihlas" ve "huşu" da, duayla istenir O'ndan?..

Sürekli dualarda "Ya Rabbi ihlasımı arttır, huşu ver" demeli..

Nasıl ki dünyada yüksek bir makam sahibinin huzuruna çıkarken, olabildiğince düzgün giyinir ve edepli olursun..

İşte namazla Âlemlerin Rabbi önüne çıkacaksın! Başını eğ, ellerini önüne bağla ve gözlerini sabitle!..
Namaza başlarken alınan tekbir; Allahuekber!

Yani: Allahım "Sen en büyüksün!"
Benim için sadece Sen varsın!
Kalbimde ve aklımda Sen'den daha büyük, Sen'den daha önemli hiçbir şey yok!

Ve bu tekbir, her rüknün edasından sonra sürekli tekrarlanır..
Neden biliyor musun?
Namazda bir an bile olsa, O'ndan uzaklaşan akıl ve yüreği tekrar O'na sabitlemek için bir ihtar, bir uyarıdır..
Allahuekber! Sadece sadece Sen! Huzurdayım..

Sonra Fatiha.
Fatiha dahil, mutlaka namazda okuduğumuz surelerin manalarına vakıf olmalı, bilinçle-duyarak okumalıyız..

Namazda Fatihayı okurken biz, Allah her ayet bitiminde kuluna cevap verir-söyleşir onunla..Bu bilinçle okunmalı Fatiha.

Hatta Hz. Ömer radıyallahu anh, Fatiha'yı namazda uzun aralıklarla dura dura okurmuş ta, sormuşlar "Neden?" diye..O da ; "Rabbimin verdiği cevapları dinliyor, lezzetleniyorum" demiş..

Sonra rükû;
Şu bilinçle eğilmeli insan;
Ya Rabbi! Sadece Senin önünde eğiliyorum, boyun büküyorum…
Çünkü Sen en büyüksün! Bense en aciz, en zelil…
Sana muhtacım, Seni tesbih ediyorum, iki büklümüm huzurunda tüm hiçliğimle…
Her rükuda bunu mutlaka düşünmeli…

Doğrulduğunda ise Rabbinin onu duyduğunun bilinci ve sevinciyle şükürlerle kalkmalı..

Sonra secde…
Kulun Rabbine en yakın olduğu andır secde..
O Kudretin, o azametin karşısında hiçliğini hissetmek-benliğini SIFIRLAMAKTIR!

"KUL ol ki SULTAN olasın!"

Duayı arttırmak gerek o yakınlıkta…
O'nu tesbihten sonra kişi, O'nunla söyleşmeli daim…
Sonra tahiyyat;
O'nu, Resul’ü ve tüm Müslümanları selamlama, dua ve şehadetle dirilmedir..
Mutlaka manasına ererek bilinçle okunmalı!

Sonra selam;
Sağ tarafa selam verirken; Oradaki meleği düşün ve de ki lisan-ı halinle;
"Şahid ol, bak Onunlayım, O'na mutiyim"
Sola selam verirken de; "Şahid ol ve sil öncemi, bak Onunlayım…”

alıntı

berat05

Yönetici

YATSI

DÖN YÜZÜNÜ OL KURANA UYUMADAN DÖNSENE

KABİRDE ARKADAŞ OLUR TEBAREKE İNSANA

İHMAL ETME ŞİAR EDİN EFENDİMİZDEN MÜJDE

BU SURE HEM KLAVUZDUR NURUN YAYAR İNSANA

HİZMETKAR

VAKİT YATSI....VAKİTLERDEN YATSI NAMAZI VAKTİ...
GECENİN SON DEMİ...
EN GÜZEL'E VAKİT AYIRMA SAATİ

HAYDİ NAMAZA.....

Kaan Erdem

Yönetici

vakit SABAH NAMAZI vakti.mevlam kabul buyursun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt