dolunayhilal
Kayıtlı Kullanıcı
Namaz kılmamak, imansızlıktan veya iman zayıflığından ileri gelir.
selamunaleykum kardeşlerim aranıza yeni katıldım yazılarınız için sağolun selam ve dua ile kalın inşallah fırsat buldukça ugramaya çalışıyorum ALLAHA emanetsiniz...
Selamun Aleyküm Kaan kardeşim.
Abu dhabide bulunduğum dönemlerde ezan sesi hiç eksik olmadı her mahallede en az 2 tane cami vardı ve ezzan gerçekten dinlenesi bir makamla okunuyordu. Bunları niye yazdım şimdi onu açıklayacağım. Ben turizmciyim ve otelin lojmanınn bulunduğu ilçeye bağlı mahallede maalesef ezzan sesinden mahrumuz çünkü cami yok. Gerekçe ise ezzan sesinden rahatsız oluyorlarmış hanımlar ve beyler. Çok yazık değil mi allah onları ıslah etsin. Ezzan sesi duyulmayan yerde dirlik olabilir mi? Allaha emanet olun.
"Kitab'a sımsıkı sarılıp namazı dosdoğru kılanlar var ya, işte biz böyle
iyiliğe çalışanların ecrini zayi etmeyiz" (A'râf, 170).
esselamü aleyküm
nasip olursa namazlarımı bundan sonra eksiksiz eda etmek istiyorum. ancak çalışıyorum ve iş yerime ezan sesi gelmiyorezan ve namaz saatleri konusunda bana bir fikir verebilirmisiniz ??
aleykümselam.geç kalmamanız duası ile.çantanıza takvim koyarak yada takvim yapraklarını gün gün yanınızda bulundurarak takip etmelisiniz.namaza asla bahane ve sebep yok.
bakın.benim çalıştığım yerde yasak,yakalndığınız zaman ihtar uyarı cezası alıyorsunuz ama buda engel değil ALLAH cc izni ile.bende ezan sesini duymuyor.binlerce metrekare içersinde kurulu bir yere civar yerlerden ezan sesi bile ulaşmıyor.ama cebimde gün gün takvim yaprağı taşıyorum.pc'den de takip edilir ama bu benim açımdan olmuyor.kontrol sırasında problem olabilir diye.
sizin iş yerinizde bu tarz sıkıntı yoksa pc'den de takip edebilirsiniz.
selam ve dua ile kalın ALLAH cc emanet olun.