Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Namaz Kilmaya Gidiyoruz.Gaflette Olan,Nefsine Yenik Düşen Kalmasın. (2 Kullanıcı)

mir_erhan

Moderator
(Su-Eda)
secde23ih4.jpg

♥Hadi RABBİN'e sevdiğini söyle... Ama "Seni Seviyorum" sözü olmasın içinde... Hadi git secdeye... AŞK'ın ilanı'dır secde...♥

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
Kalıbını tuttuğun gibi kalbini de tut kıblede..

Her secdede Kâbe’ye değdir alnını..

Yöneldiğinde Kâbe’nin analık ettiği ,

nurlu sütunun önünde ağırlanan aziz bir misafir bil kendini..

Kalıbını Secdeye Kalbini Kıbleye Bırak!

İKİNDİ NAMAZI

VAKTİ..

HAYDİ NAMAZA !

denizderya35

Kayıtlı Kullanıcı
içimden artık isyan edesim var özel sebeplerden dolayı... şu namazı aksatmamayı gönülden istedikçe offf offfffff

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
içimden artık isyan edesim var özel sebeplerden dolayı... şu namazı aksatmamayı gönülden istedikçe offf offfffff

Ve Aleykumselam verahmetullahu veberakatuhu
Kardeşim çok sıkıntın var herhalde o zaman sıkıntıdan kurtulman için bunu yazıyı oku Ama sıkıntıdan kurtulmayı istemek o kadar iyi birşey değildir onlara katlanıp gögüs germek bizler için daha hayırlıdır Allahu Teala'nın bizim için uygun gördüğü şey sıkıntı veya lütufunu sen istemeyerek onun hükmüne razı olmadığını söylüyorsun farkında ollmadan burada bir şirki hafi oluyor Cenab-ı Mevla Kur'an-ı Kerimde
Sizin hayır sandıklarınızda şer şer sandıklarınızda da hayır olabilir diye buyuruyor
İslam Evliyası sokaklarda gezerken ellerini açıp YA RABB bana sıkıntı dert ver diye dua ederlermiş Çünkü onlar sıkıntıya katlanmanın derece arttıracağını biliyorlardı Bir kıssa da Efendimiz Aleyhisselam'dan anlatayım sana. bir gün bir hanım sahabi Efendimiz Aleyhisselam'ın huzuruna gelerek Ya Rasulullah ben sara hastalığına yakalanıyorum bir dua etsende bu halden kurtulsam diyor Tabi Alemlerin Efendisi ellerini dua için göğe kaldıracakta o dua kabul olmayacak mı tabii ki de kabul olacak Ama Efendimiz kadına sabretmesi gerektiğini bu hastalık sayesinde kendisine Cenab-ı Mevla'nın cenneti vereceğini söylüyor bunun üzerine kadın Ya Rasulallah o zaman dua edinde hastalığım geldiği zaman açlıp saçılmayayım diyor bunun üzerine İki Cihan Serveri Efendimiz dua ediyor ve kadın sara hastalığına tutulduğu zaman açılıp saçılmıyor....

Sual: Sıkıntıdan kurtulmak için ne yapmalı?
CEVAPSıkıntıdan kurtulmak için sebeplere yapışmak gerekir. (Çalışmadan dua eden, silahsız savaşa giden gibidir) hadis-i şerifi de sebeplere yapışmayı emretmektedir. Kur'an-ı kerimde mealen, (Her zorluğun bir kolaylığı vardır) buyuruluyor. Sıkıntıdan kurtulmanın da çaresi vardır. Hiç boş vakit geçirmemeli, kendine faydalı bir meşgale bulmalıdır. (Sabır kurtuluşun anahtarıdır) sözüne uymalı, çalışıp sabrederek bir çıkış yolu aramalıdır.

Psikolog doktorlar, sıkıntının başlıca çaresinin meşgale olduğunu söylüyorlar. Kendinize severek yapacağınız işler bulursanız, rahatlarsınız. Ayrıca manevi yönden, bazı dualar okumanız da faydalıdır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Her gün sabah akşam yedi kere, "Hasbiyallahü la ilahe illahü aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabb-ül arşil azim" okuyan, dünya ve ahiret sıkıntısından kurtulur.) [İbni Sünni]

(La havle ve la kuvvete illa billah okumak, 99 derde devadır. Bunların en hafifi sıkıntıdır.) [Hakim]

(Bir sıkıntıya düşünce, “Bismillâhirahmanirrahim velâ havle velâ kuvvete illa billâhil aliyyil azim” diyeni Allahü teâlâ, sıkıntı ve belalardan muhafaza eder.) [Deylemi, İbni Sünni]

(Rızka kavuşan çok Elhamdülillah desin. Rızkı azalan çok istiğfar etsin. Üzülüp sıkılan, la havle vela kuvvete illa billah desin.) [Beyheki, Hatib]

(Sıkıntıya düşen veya borçlanan, bin kere "La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim" derse, Allahü teâlâ işini kolaylaştırır.) [Şir’a]

(Sıkıntılı iken “Hasbünallah ve ni’mel-vekil” deyiniz!) [İ. Merdeveyhi]

(Yasin okuyanın sıkıntısı gider.) [Deylemi]

(La ilahe illallah kable külli şey’in, La ilahe illallah ba’de külli şey’in, La ilahe illallah yebka Rabbünâ ve yefni küllü şey’in diyen sıkıntıdan kurtulur.) [Taberani]

(Cuma namazından sonra, İhlâs, Felak ve Nas’ı yedişer defa okuyan, bir hafta, kaza, bela ve sıkıntılardan kurtulur.) [İ.Sünni]

("La ilahe illa ente, sübhaneke inni küntü minezzalimin" diyen, uğradığı beladan kurtulur.) [İ. Sünni]

(Sıkıntı için şu duayı okuyun: La ilahe illallahülazim-ül-halim la ilahe illallahü Rabbül-Arş-ilazim la ilahe illallahü Rabbüs-semavati ve Rabbül-Erdi Rabbül Arşil-kerim.) [Müslim]

(Sıkıntıya düşen 7 defa Allah, Allahü Rabbi, lâ üşrikü bihi şey’a desin!) [Nesai]

(Sıkıntı için, “Allah, Allah Rabbünâ lâ şerikeleh” deyin!) [Beyheki]
Sıkıntıdan kurtulmak için, Allahü teâlâya kalbinden yalvararak, 14 secde âyetini [ezberden, ayakta] okuyup, her birinden sonra, hemen secde etmelidir. (Nur-ül-izah)

(Bismillâhirrahmânirrahim ve lâ-havle ve lâ-kuvvete illâ billâhil’ aliyyil’azim)okumak, sinir hastalığına ve bütün sıkıntılara iyi gelir.

İmam-ı Cafer hazretlerinin sıkıntıya düşünce, okuyup, sıkıntıdan kurtulduğu dua şöyledir:
(Yâ uddeti ınde şiddeti, ve yâ gavsi ınde kürbeti! Ührüsni bi-aynikelleti lâ tenâmü vekfini birüknike ellezi lâ yürâmü)
Anlamı şöyledir:
Güçlükte desteğim, sıkıntıda imdâdıma yetişen, her an görüp gözeten Rabbim, beni muhafaza et, sonsuz kudretinle, bana yardım eyle!

Hasan-ı Basri hazretlerine, kıtlıktan, fakirlikten, çocuğunun olmadığından şikayette bulunuldu. Hepsine de istiğfar etmesini söyledi. Sebebi sorulunca, şu mealdeki âyet-i kerimeleri okudu:
(Çok affedici olan Rabbinize istiğfar edin ki, gökten bol yağmur indirsin; size, mal ve oğullar ile yardım etsin, sizin için bahçeler, ırmaklar versin.) [Nuh 10-12]

Bir hadis-i şerif meali de şöyledir:
(İstiğfara devam edeni, Allahü teâlâ, her sıkıntıdan, üzüntüden, dertten, geçim darlığından kurtarır, ferahlığa çıkarır ve ummadığı yerden rızıklandırır.) [Nesai, Ebu Davud, İbni Mace]

-alıntı-

denizderya35

Kayıtlı Kullanıcı
sağol canım benim. benim sıkıntım öyle hemen geçecek cinsten değil. bir sürü sorumluluğum var ve katlandığım şeyler... allahım en iyisini bilir. namazımıda kıldım şükürler olsun. şeytan artık kandıramaz beni :)

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
sağol canım benim. benim sıkıntım öyle hemen geçecek cinsten değil. bir sürü sorumluluğum var ve katlandığım şeyler... allahım en iyisini bilir. namazımıda kıldım şükürler olsun. şeytan artık kandıramaz beni :)

inşaALLAH canım inşaALLAH... bol bol sabır ve tevekkül... başka çare yok... rabbine yalvar yakar ağla, o c.c bizi duyuyor...

mir_erhan

Moderator
KaLBuN_KeSiR

Seccadeniz sevgiliyle buluşmanız olsun...
Göz yaşlarınız sevgiliye hediyeniz olsun...

Yüreğiniz sevgiliyle konuşan diliniz olsun...

haydi namaza..

vakit AKŞAM..

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
İnsan olarak bu Dünyadaki hicbir maddi varligimiza guvenmemeliyiz, neticede gidecegiz buralardan baska bir Aleme, ulaşacağız sonsuzluk alemine ve hiçbir şey taşıyamıyacağız bu fani dünyadan öbür tarafa!!!

Vakit Akşam,

Gün Ölmek Üzere. Güneş Işıklarını Topluyor Eşyanın Üzerinden.

Kızılca Kıyameti Kopuyor Dünyanın. Kara Kefenini Giyiyor Gün.

Gülün Rengi Soluyor, Eşyanın Cazibesi Yitiveriyor.

Hatırla ki, Senin de Akşamın Olacak Bir Gün.

Ömrünün Işıkları Solacak. Hayatının Perdesi Çekilecek.

Senin de Kıyametin Kopacak.

Dudaklarında Donacak Gülüşün Güneşi. Zaman Uçurumun Olacak;
Gelen Günün Güneşi Sana Doğmayacak. Unutulacaksın. Ve hatta UNUTULDUĞUN BİLE UNUTULACAK! İsmin Anılmayacak Orda Burda. Kimse Yolunu Gözlemeyecek.Üzerinden Bütün Işıklar Çekilecek, ve Seninde Akşamın Olacak.

Şimdi Akşam… “Gün Akşamlıdır” Unutma! Ölmeden Önce Bil Öleceğini ki, Yaşatıldığını Fark Edesin. Herkesin Senden Uzak duracağı Ölüm Anını Hatırla ki, Sen de Şimdi Herkesten ve Herşeyden Uzaklaşıp Rabbine Yanaşasın.

Seni Sen Yokken Bilen Rabbin,

Sen Öldükten Sonrada Bilecek Elbet,

Herkesin Unuttuğu Yerde, Seni Bir O Hatırlayacak.

Ömrünün Gecesinde Güneşi Sana Yalnız O Getirecek.

Hatırını Yalnız O Bilecek. Şimdi Akşam, Sende ONU An Şimdi,

Sende Onun Hatırına Var SECDEYE

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
''ÖĞLE NAMAZI'' VAKTİ..

Her şey, her şey şu tek müjdede;
Yoktur ölüm, Allah diyene
Canım kurban, başı secdede,
İki büklüm, Allah diyene..

Asıl marifet kalbin secdesidir..
Azaların secdesinden maksad da kalbi secdeye davettir..

Kalbimiz hiç secde ediyor mu?

Bir düşünmek gerek !

Rabbim namazlarımızı kabul eylesin inşaAllah..

Seccadede bedenimizle mıhlı kalanlardan değil, kalbi de secde edenlerden olmak duasıyla..

HAYIRLA KALIN..

MERSİN İÇİN NAMAZ VAKTİ
..​

(kalbun_kesir)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
c12.jpg

Öğle Namazı Vakti..
(Mersin İçin)

Haydi Namaza!

Namaz; zulmetten nura aşikare bir çıkış..
Kalma karanlıklarda nura çıkmaya çalış..

N.F.K.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
EZAN DUASI

"Allahumme Rebbe hazihi'd-da'veti't-tamme. Vesselatil kâimeti ati Muhammedenil vesilete vel fazilete. vebashu makamen Mahmudenillezi veadteh. İnneke lâ tühlifü'l-mîâd''
ezanDuasi3.jpg

mir_erhan

Moderator
Yaradan’la buluşma anlarımda, buseler konduruyorsun anlıma. Şairin dediği gibi; “öp beni anlımdan, öp beni seccadem…” Dudakların dokunsun kalbime, ellerim değsin avuçlarına, benim vefalı yârim seccadem…

mir_erhan

Moderator

Kalıbını Secdeye Kalbini Kıbleye Bırak!

İKİNDİ NAMAZI

VAKTİ..

HAYDİ NAMAZA !

mir_erhan

Moderator
Ezan Duası

"Allahumme Rebbe hazihi'd-da'veti't-tamme. Vesselatil kâimeti ati Muhammedenil vesilete vel fazilete ved-dereceter-refîate. vebashu makamen Mahmudenillezi veadteh. İnneke lâ tühlifü'l-mîâd''

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
Ey Gaflet içindeki Nefsim...
UYAN artık...Bir vakit daha kaçırma... Ki Rabbinin Her vakti seninle...
Uyan ve dik karşısında Günahların...
Boynumun eğildiği tek yer... Rabbimin HUZURUDUR...
KABUL EYLE HUZURUNA...

VAKİT NAMAZ VAKTİ...

(mir_erhan)

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Sa'd İbni Ebî Vakkas radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Kim müezzini işittiği zaman: Tek olan ve ortağı bulunmayan Allah'tan başka ilâh olmadığına, Muhammed'in O'nun kulu ve resûlü olduğuna şahitlik ederim. Rab olarak Allah'tan, resûl olarak Muhammed'den, din olarak İslam'dan razı oldum, derse, o kimsenin günahları bağışlanır."
Müslim, Salât 13. Ayrıca bk. Tirmizî, Salât 42; Nesâî, Ezân 38; İbni Mâce, Ezân 4

Câbir radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Kim ezanı işittiği zaman: Ey şu eksiksiz davetin ve kılınacak namazın rabbi Allahım! Muhammed'e vesîleyi ve fazîleti ver. Onu, kendisine vaadettiğin makâm-ı mahmûda ulaştır, diye dua ederse, kıyamet gününde o kimseye şefâatim vâcip olur."
Buhârî, Ezân 8, Tefsîru sûre(17), 11. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Salât 37; Tirmizî, Mevâkît 43; Nesâî, Ezân 38; İbni Mâce, Ezân 4

Açıklamalar
Her iki hadiste geçen "ezanı işittiği zaman" sözüyle anlatılmak istenen, ezanın tamamını işittikten sonra demektir. Çünkü ezanı işiten kimsenin müezzinin söylediklerini aynen tekrar etmesi gerektiğini ve bunun Resûl-i Ekrem tarafından emredildiğini önceki hadiste açıklamıştık. Ezan bittikten sonra ise, Peygamber Efendimiz'e salâtü selâm getirilir; sonra da ezan duası okunur. Yaygın olarak bilinen ve okunan ilk hadiste geçen dua ise de, bundan başkasının da okunabileceğine bu ikinci hadis delil teşkil eder. Hatta bunlar dışında me'sûr olan yani Peygamber Efendimiz'den rivayet edilen ve hadis kitaplarında yer alan dualardan herhangi biri de yapılabilir.
Beyhakî'nin rivayetinde ilk duanın sonunda bir de: "İnneke lâ tühlifü'l-mîâd = Şüphesiz ki sen vaadinden caymazsın" ilâvesi vardır ki, biz de dualarımıza bunu ilâve ederiz. Yaygın olan bu duanın çok kısa tahlilini yapacak olursak: Buradaki "davet" ezanın lâfızlarıdır. Daha önce izah edildiği gibi, bu tevhîde davettir. "Tam" olmasının anlamı ezanda kelime-i tevhîd ve kelime-i şehâdetin bulunmasıdır. Tam ve kâmil olmanın bir yönü de değişikliğe ve bozulmaya uğramadan kıyamete kadar hem lâfzının hem muhtevasının korunacak olması ve itikad esaslarının hiçbir zaman değişmeyeceğidir. "Vesîle"nin buradaki anlamı önceki hadiste de işaret edildiği gibi cennetteki çok yüce bir makamdır. "Fazilet" de üstün bir makamın adı olup, diğer mahlûkattan yüce bir mertebedir. "Makâm-ı mahmûd", her lisanın övgü ve yüceltmesine lâyık makam demektir. O makamda olanı ilk yaratılan insandan son yaratılacak olana kadar herkes över ve yüceltir. Makâm-ı mahmûd, şefaat makamıdır ki, Resûlullah Efendimiz'e ihsân olunmuştur. Kur'an'ın: "Rabbin seni makâm-ı mahmûda ulaştırır" dediği makamdır [İsrâ sûresi (17), 79]. İbni Abbâs'ın açıklamasına göre: "Öyle bir makam ki, orada öncekiler ve sonrakiler sana hamd ve senâ eder ve mertebece bütün yaratılmışların önünde olursun. Şefaat edersin de şefaatin makbul olur. Senin sancağın altında olmadık kimse bulunmayacaktır" diye tarif edilir (Alî el-Kârî, el-Mirkât, II, 353). Peygamberimiz çeşitli hadislerinde bu makamdan bahsetmiş ve onun vasıflarını anlatmıştır.
Önce de ifade ettiğimiz gibi, ezan İslam'ın temel prensiplerini kendinde toplayan bir dînî tebliğ, bir davettir. Bunu duyup dinleyen ve kalben inanarak tekrar eden bir mü'min, istikamet üzere olduğu, sahih bir iman ve sâlih bir amele sahip bulunduğu için Allah'a her ezandan sonra dua eder. Bu duanın mahiyet ve muhtevasını da böylece özet olarak bile olsa görüp anlayan bir müslüman artık bu fazileti işlemekten kendini müstağni göremez. Bütün bunları pekiştirmek üzere, ezandan ayrı olarak her farz namazdan önce bir de kamet getirilir.

Hadislerden Öğrendiklerimiz
1. Ezanı, müezzinin söylediklerini tekrar ederek sonuna kadar dinlemek, bitince de dua etmek faziletli sünnetlerdendir.
2. Ezan vakitleri duaların reddedilmediği vakitler olup, her ezandan sonra dua etmek bu sebeple faziletli kabul edilmiştir.
3. Ezandan sonra duaya devam etmek hayırlara ulaşmanın sebebi olduğu gibi, kıyamet gününde Peygamberimizin şefaatine nâil olabilmenin de vesilesidir.
4. Ezan bittikten sonra Peygamber Efendimiz'in öğrettiği dualardan biri ezan duası olarak okunmalıdır.
5. Vesîle, fazîlet ve makâm-ı mahmûd kıyamet gününde sadece Peygamber Efendimiz'e has üstün mertebe ve makamlardır.

denizderya35

Kayıtlı Kullanıcı
yeter ki kılmak isteyelim allah nasip ediyor. namazlarıma başlamıştım ama sabah namazına kalkamıyordum. bebeğim 6 aylık ve asla gece uyanmayan bir bebek bugüne dek gece hiç uyanmadı... 3 gündür üzülmeye başlamıştım iyice sabahı kılamıyorum diye. bugün ilginç bişey oldu. gece saat 5 gibi bebeğim ağladı. kalktım ayağımda salladım uyusa yatıcaktım uyumadı. sonra yatağına yatırdım mama hazırlayım geleyim öyle yatayım dedim mutfaga girdiğimde saate baktım 6 ydı. aaa dedim sabah namazı vakti bebekte ağlamıyo nasılsa kılayım sonra mamasını veririm dedim abdest aldım namaz kıldım şükrettim bebeğimin yanına gittiğimde kendiliğinden uyumuştu. demekki dedim sabah namazına kalkayım diye allah bebeğimi vesile kıldı başka türlü asla uyanamazdım çünkü... şükürler olsun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt