Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Namaz Kilmaya Gidiyoruz.Gaflette Olan,Nefsine Yenik Düşen Kalmasın. (2 Kullanıcı)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
namaz.jpg

Sana Geldim Ey Namaz...
Farzına Yetişeceğim En Güzel Telaşım Olur Musun?

Mersin İçin
İkindi Namazı vakti ...

Rabbim kabul buyursun namazlarımızı,dualarımızı..

mir_erhan

Moderator
(KaLBuN_KeSiR)...

Vakit akşam...​

Gün ölmek üzere.Güneş ışıklarını topluyor eşyanın üzerinden.​
Kızılca kıyameti kopuyor dünyanın.Kara kefenini giyiniyor gün.
Gülün rengi soluyor, eşyanın cezbesi yitiveriyor.

Hatırla ki, senin de akşamın olacak bir gün.Ömrünün ışıkları solacak.
Hayatının perdesi çekilecek.Senin de kıyametin kopacak..​

Vakit Akşam..
Şimdi Akşam Namazı Vakti..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Kıl beni ey namaz çöllerden topla hücrelerimi
rahmetinin vahasında ağirla bu yitik kalbi ..

Kıl beni ey namaz secdede ruhumu yeniden fısılda bana
şahdamarı yakınlığından emzir bu puslu bedeni..

ruku.jpg

Kıl beni ey namaz küçülsün dağlar

denizler taşsindağılsın kalabalıklar
rüku rüku doğrult eğriliklerimi..

Kıl beni ey namazikiye bölünsün kalbim
ortasından çatlasın kıblenin şakağinda
sevginden işaret parmaği değsin yeter ki göğsüme..

Akşam Namazı Vakti...
(Mersin İçin)

Rabbim kabul etsin.

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
Haydi Namaza

LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDEN RESULALLAH

Seccadelerimizi,tesbihlerimizi bekletmeyelim.............................
Vasiyeti yerine getirelim......................................... ..............
Zamanı kaybetmeden Yüce Rabbimizin (c.c.) farzını eda edelim....
Rızasını kazanmak için.............................................. ............
En güzel sevgili'(s.a.v.) nin şefaatini kazanmak için....................
Ahirette sırattan geçebilmemiz için.........................................

Haydi namaza gidelim
Haydi namaza diyelim
Haydi namaza davet edelim

gönüllerin sultanı namaz

sultanın(s.a.v.) vasiyeti namaz

vakit öğle namazı vaktidir.Öğle namazımızı mevlam kabul eyler inşallah
(berat05-alıntı)

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
♥Hadi RABBİN'e sevdiğini söyle... Ama "Seni Seviyorum" sözü olmasın içinde... Hadi git secdeye... AŞK'ın ilanı'dır secde...♥

VAKİT ÖĞLE VAKTİ,HAYDİN NAMAZA,HAYDİN FELLAHA...

B)B)B)​

mir_erhan

Moderator
AMMAN İKİNDİ NAMAZINA dikkat edelim...
Bütün namazlara dikkat edelim...ASLINDA...
'' (Ey Muhammed!) Kitaptan sana vahyolunanı oku, namazı da dosdoğru kıl. Çünkü namaz, insanı hayâsızlıktan ve kötülükten alıkor. Allah’ı anmak (olan namaz) elbette en büyük ibadettir. Allah, yaptıklarınızı biliyor. '' ( ANKEBUT 45 )
BOMBOŞ koşturmacalar yetmedimi...

VAKİT ARINMA VAKTİİ...
Beni de huzura AL DEME VAKTİ...

mir_erhan

Moderator
Ezan Duası[/CENTER]

"Allahumme Rebbe hazihi'd-da'veti't-tamme.
Vesselatil kâimeti ati Muhammedenil vesilete vel fazilete.
Vebashu makamen Mahmudenillezi veadteh. İnneke lâ tühlifü'l-mîâd.

VAKİT AKŞAM....AKŞAM NAMAZI VAKTİ...

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
belcikada aksam vakti
ezan da yok derken, nasil oldu ezan saati beni yalanci cikardi sukur
Rabbim daim yolunda eyle bizi, yalniz kimsesiz birakma
kimsenin olmadigi gunde yalniz sensin , bizlei koruyan yardim eden, bizlere aci !...

denizderya35

Kayıtlı Kullanıcı
bugünde kıldım namazlarımı çok şükür. fakat sabah namazına kalkamıyorum o da zamanla olur inşallah

mir_erhan

Moderator
Ebû Hureyre (r.a)’den;Hz.Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur:
Namaz dini direğidir.Namazda on güzellik vardır.

Bu on güzellik şunlardır:

1-Yüzü güzelleştirir.
2-Kalbi nurlandırır.
3-Bedeni dinlendirir.
4-Kabirde arkadaştır.
5-Rahmetin inmesine sebeptir.
6-Gök kapılarının anahtarıdır.
7-Ahirette günah ve sevapları ölçen terazide sevap kefesini ağırlaştırır.
8-Rabbi hoşnut ve memnun eder.
9-Cennete giriş için ödenecek ücrettir.
10-Cehennem ateşine karşı koruyucudur.

denizderya35

Kayıtlı Kullanıcı
1 haftadır kılıyorum gerçekten bugün farkettim yüzüm durulaştı bi güzelleşti. namazdanmış demekki

mir_erhan

Moderator

وَاسْتَعِينُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ وَإِنَّهَا لَكَبِيرَةٌ إِلاَّ عَلَى

الْخَاشِعِينَ
Sabrederek ve namaz kılarak (Allah’tan) yardım dileyin. Şüphesiz namaz,
Allah’a derinden saygı duyanlardan başkasına ağır gelir

Bakara Sûresi 45

Vakit TEFEKKÜR VAKTİ..
ŞİMDİ EN DERİNİNDEN Düşünme Vakti..

mir_erhan

Moderator

Seccadem…
Sevdalı gönlünü, tertemiz endamınca açarken ve tevazu kanatlarını sererken sere serpe, beni de bas bağrına, beraber kurban olalım Sevgilinin uğruna…

Yaradan’la buluşma anlarımda, buseler konduruyorsun anlıma. Şairin dediği gibi;
öp beni anlımdan, öp beni seccadem…Dudakların dokunsun kalbime, ellerim değsin avuçlarına, benim vefalı yârim seccadem…

Gözpınarlarım sana aşina, gözlerim sana tutsak, gönlüm Hak katında, birkaç damla gözyaşım düşerken avuçlarına, rengarenk desenlerinin arasında kayboluyor ıslak duygularım, sırılsıklam hicranım…

Canım seccadem…

Burağımsın, mîracımın her vaktinde, anne kucağı gibi sararken yumuşacık tebessümün bütün azalarımı, seninle hakka varışın, Hakkın huzuruna duruşun, dupduru rahmetin ve huzurun yoğunluğunu yaşarken, senin şefkatli kucağına ve kollarına, hüzünlerimi ve kaygılarımı bırakıyorum. Seninle beraber olmak ne güzel, ne ulvi, seninle dostla buluşma ve kaybolma anlarımız…

Kucakla beni seccadem! Sarmala beni!.. Al götür nisbet kokulu ve gül rengi yarınlara!..

Ötelerden bir pencere aç seccadem!… Üfür buhurunu, tütsüler gönder canıma.

O rengarenk desenlerini anlıma işlerken, gönül gergefime doku ipliklerini, dokundur ruhuma yumuşacık tenini.

Seccadem; sen sadık bir dostsun biliyorum, seni ve sende namaz kılmayı çok seviyorum.

Bana şahadetlik eder misin mahşerde? … Bazen öylece kalakaldığım, rabbimle baş başa secde anlarımda, günahlarım için af dilerken, ne olur şahidim olur musun o zor günde…

Beni yalnız bırakma, bu köhne zamanlarda! Çok muzdaripim, yaralıyım… Çağır her dem yanına!.. Dostum, namazlığım, seccadem…

ZEKERİYA MARAL /

VAKİT ÖĞLE... ŞİMDİ NAMAZ VAKTİ...

mir_erhan

Moderator
Gözpınarlarım sana aşina, gözlerim sana tutsak, gönlüm Hak katında, birkaç damla gözyaşım düşerken avuçlarına, rengarenk desenlerinin arasında kayboluyor ıslak duygularım, sırılsıklam hicranım…

mir_erhan

Moderator
Seccadem; sen sadık bir dostsun biliyorum, seni ve sende namaz kılmayı çok seviyorum.

Bana şahadetlik eder misin mahşerde? … Bazen öylece kalakaldığım, rabbimle baş başa secde anlarımda, günahlarım için af dilerken, ne olur şahidim olur musun o zor günde…

VAKİT AKŞAM... ŞİMDİ NAMAZ VAKTİ...

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Ezan okunuyor, EZAN okunuyor, Sana şükürler olsun Rabbim...
Haydi Rabbim çağırıyor, huzura bir adım
(Rabbim güzellikler vermeye devam etsın can, güzel insan, kısa sürede bu kadar nasıl kalbe girdin?)

Z4F3R_

Kayıtlı Kullanıcı
Allaha hakkıyla secde edemeyiz Allaha hakkıyla kulluk edemeyiz

tek umudumuz bizim bu kırık dökük ibadetlerimizi bile kabul edecek kadar merhametli o kadar büyük olması

unutmayalım ki Allahın namazlarımıza ihtiyacı yok,O'nun bizim gibi aciz kulların kendisinin büyüklüğünü tastik etmesine ihtiyacı yok

namazlar kılarak zikirler ederek çıkacağımızı sanmayalım Allaha giden bu merdivenleri

hiçbir ibadetimizle bu merdivenleri tek başımıza çıkamayız ,aciz olduğumuzu bilip tek güç sahibinin Allah olduğunu tasdik etmeliyiz

acizliğini kabul etmezsen,kendi kendinin sahibi olursun ve gidebildiğin yere kadar gidersin tek başına

bu hatayı da çok yapıyoruz,eğer olmuşsa eğer o iş kötü de olsa yaşanmışsa bu Allahın izni olmadan olmamaıştır ki

O'nun tastiğiyle O'nun izin vermesiyle olmuştur başımıza gelen,ama bizherşeyi biz biliriz havasına giriyoruz

buniye böyle oldu,sırası mıydı şimdi bu işin gibi şeylerle acizliğimizi birkenera bırakıyoruz ve Allahın Rab liğini herşeyin yegane sahibi olduğunu askıya alıyoruz

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Niçin Namaz Kılmalıyız?
Namazın Önemi...

Namaz; belli eylemler ve özel rükünler ile yüce Allah?a kulluk etmektir.
Namazın dış görünüşü birtakım şekiller ve zikirden ibaret ise de, içerisi ve gerçek mahiyeti, yüce yaratıcıya münacat etmek, O' nunla konuşmak, O'na yakınlaşmak ve O'nu müşahede etmektir.
Bu özelliğinden dolayı,yani yüce yaratıcı ile teklifsiz, aracısız buluşma ve konuşma anlamına gelişinden dolayı, namaz ilahi bir lütuf olar...ak kabul edilmiştir.
İnsan Allah'ın yarattığı bir kul olduğunun idrakine varabilmesi için namazı anlaması o kadar zor olmasa gerek. Zira herkesçe malumdur ki, kulluk; itaattir.
Allah'ın meâlen:
Ben cinleri ve insanları ancak bana ibâdet etsinler diye yarattım.?
(Zariyât, 50) buyurmasıyla ve daha bir çok âyetlerle açıkça anlaşılan, insanın ibâdetle emrolunmasıdır.
Âlemde Allah'ın hiç bir mahlûku gâyesiz, vazîfesiz ve başıboş yaratmadığı âşikardır. Allah, küçük bir kâinat denilecek kadar mükemmel yarattığı insana da küllî bir ibadet vazifesi vermiştir. İbadet; kulluk etmek, itaat etmek manasını taşır. Yani aczini, kusurunu görüp yaratıcının Kudret,
kemalat ve Rahmet?inin önünde hayret ve muhabbetle secde etmektir. Her insan, hayatın coşkun denizinde, özellikle zorluk ve sıkıntı anlarında, kendi deruni ıstırap ve kaygılarını yatıştırmak için sağlam bir manevi sığınağa ihtiyaç duyar. Gerçek şu ki bu sığınak ALLAH?ı anmaktan başka bir şey olamaz. ALLAH Teala şöyle buyuruyor:
Bilin ki, ancak ALLAH'ı anmakla kalpler güvene kavuşur. Yüce ALLAH'ın bizim ibadetimize hiçbir ihtiyacı yoktur; ama bizler, ALLAH'a ve onunla ilişki vesilesi olan ibadet ve namaza muhtacız. Namaz, kul ile Yüce ALLAH arasında sürekli bir irtibat vesilesidir. Zayıf ve güçsüz insanın, güçlü ve kadir olan ALLAH Teala ile bu manevi ilişkisi, çeşitli zorluklar karşısında insana güç verir. Hayatın zorluklarında şaşkınlığa uğramış insan, sadece ALLAH'a yönelmekle huzura kavuşabilir ve namaz insanın ALLAH'a yönelmesini, O'na bağlanmasını sağlar. Çünkü niyet, iftitah tekbiri, fatiha ve fatihadan sonra bir surenin okunması, rüku, secde, teşehhüt, selam ve namazın diğer vacip ve
şartları insanın kalbini ALLAH'a yönlendirecek özelliğe sahiptir. Namaz kılan bir mümin, her
gece ve gündüz, beş defa bütün varlığıyla ALLAH'a yönelmektedir. Bir pusulanın denizdeki gemiye hedefe doğru kılavuzluk etmesi gibi namaz da mümini, sürekli olarak, en yüce hedef olan ALLAH'a kavuşmaya doğru kılavuzluk etmekte ve onu yanlış yollara sapmaktan korumaktadır. Resulullah S.A.V. şöyle buyuruyor: Mümin namaza başladığında, ALLAH Teala, namazı bitirinceye kadar lütuf ve merhamet ile ona bakar ve o ilahi merhamet gölgesinde yer alır; onun etrafını göğün ufuklarına kadar melekler sarar ve Yüce ALLAH bir meleği onun baş ucunda durup şöyle demekle görevlendirir: Ey namaz kılan! Eğer kimin sana baktığını ve kiminle raz-u niyaz ettiğini bilseydin, asla bu yerinden ayrılmazdın ve başka bir şeye ilgi göstermezdin. Başka bir hadiste de şöyle yer almıştır: Eğer namaz kılan ALLAH'ın azamet ve yüceliğinin ne derecede onu sardığını bilseydi, başını secdeden kaldırmak istemezdi. Yine Resulullah S.A.V. namaz hakkında soran birisine şöyle
buyurmuştur: Namaz dinin hükümlerindendir; Yüce ALLAH'ın hoşnutluğunu kazanmak vesilesi ve peygamberlerin apaçık yollarındandır. Namaz kılan, melekler tarafından sevilir. Namaz; hidayet, iman, marifet ve rızkının bol olmasına vücudunun sıhhatine vesiledir. Namaz, şeytanı üzer ve kafirlere karşı da bir silahtır. Namaz, duanın icabet olmasına ve diğer amellerin kabul olmasına vesile olur; namaz müminin ahireti için bir azık, ölüm meleğine karşı şefaatçi, kabirde yoldaşı ve sergisi, nekir ve münkerin kabirdeki sorularına karşı cevabı, kıyamet günü namaz kılanın tacı, yüzünün nuru ve elbisesi, ateşe karşı korunağı Yüce Rabbine karşı delili ve bedeninin ateşte yanmaktan koruyucusu, sırattan geçiş izni, hurilerin mihri ve ebedi cennetin karşılığıdır. Kul, namaz ile yüce makamlara ulaşır; çünkü namaz, ALLAH'ı her eksiklikten tenzih etmek, O'nun tekliğine şahadet getirmek, O'na hamd etmek, tekbir getirmek O'nu övgüyle anmak, takdis etmek, zikir ve dua etmektir. Namaz, Yüce ALLAH'a karşı şükür etmektir. ALLAH'ın bize verdiği nimetleri saymak mümkün değildir; bu nimetler karşısında namaz küçük bir teşekkür mesabesindedir. Namazın insana kazandırdıklarını şöyle sıralayabiliriz: Namaz, İslam'ın en önemli ibadetlerinden biridir. Peygamberimiz namaz için 'dinin direğidir' demiştir. Namaz kılmak, ergenlik çağına gelmiş, akıl sahibi kimseler için farzdır. Namazı terk etmek dinen sorumluluk getirir. Namazı, kulluk görevimizi yerine getirmek, Allah'ı sıkça anmak için kılarız. Namazlarda kalbimizi Allah'a açar, ona dua eder, ona sığınırız. Dileklerimizi ve halimizi ona arz ederiz. Namaz kılmakla, aynı zamanda Allah'a şükür borcumuzu da yerine getirmiş oluruz. Namaz kılan bir kişi, Allah'a yakınlaştığı için kötülüklerden uzaklaşır. Bedenini ve ruhunu temiz tutar. Günahlardan arınır. Namaz kılan insan, Yüce Allah'ın emrini yerine getirmiş ve onun sevgisini kazanmış olur. Allah'ın sevgisini kazanmak, en büyük mutluluktur. Çünkü Allah sevgisini elde etmiş olan, onun dostu olur. Namaz insana her zaman Allah'ı hatırlatır. Allah'ı hatırlamakla insan, kendini ve sorumluluklarını hatırlar. Başıboş yaratılmadığını, yaptıklarından dolayı hesaba çekileceğini hatırlar. Namaz insanı kötülüklerden korur. Sürekli Allah'ı hatırlayan biri, yasaklanmış kötü
işlerden uzak durur. Allah'a yakın olan biri şeytana ve onun işlerine uzak olur. Namaz insana planlı hareket etmeyi öğretir. Namaz kılan bir insan, gününü beş vakte böler. İşlerini ona göre organize eder. Planlı hareket etmeyi öğrenir. Namaz insanlara birlik olmayı öğretir. Namazlar her mahallede cemaatle kılındığında, insanları bir araya getiren bir ibadet olur. Böylece namaz, insanları bir araya getirir; onları birbirine kaynaştırır. Bildiğiniz gibi namaz için abdestli olmak, bedenin ve elbisenin temiz olması şarttır. Bu da insanlara temiz olmayı, topluluk içinde temiz ve düzenli olmayı öğretir..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt