Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Namaz Kilmaya Gidiyoruz.Gaflette Olan,Nefsine Yenik Düşen Kalmasın. (1 Kullanıcı)

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
İnanamıyorummmmmm, abim namaz kılmaya başlaaaaadııııııııııı! Ay çok mutluuuyuumumumumum :) :) Şaşkınlıktan da patlıyorum :a30:

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
bizler sitede gün içinde bulunduğumuz için hep öğle,ikindi,akşam yatsı namazlarından bahsediyoruz. ya sabah namazına uyanmak! Rabbim nasıl bir huzurdur nefsini yenip,yatağını bırakıp Allah'a koşmak..

Sabah namazı, günün ilk imtihanı, ilk ibadetidir. Dolayısıyla güne iyi başlayıp ilk imtihanı başarmalısınız ki, diğer imtihan ve tehlikelere karşı daha güçlü ve donanımlı olasınız.

Nitekim Peygamberimiz (a.s.m.), "Kim sabah namazını kılarsa, Allah'ın garantisi altındadır." (Kütüb-i Sitte, c.17, s.541) buyurarak bu gerçeği belirtmiyor mu?

Sabah namazını kılarak, güne "Allah'ın garantisi" altında başlayan bir mü'min, artık ertesi güne kadar karşılaşacağı mücadele ve tehlikelerde büyük bir güven ve güç sahibidir.

Bir insan güne nasıl başlarsa, genellikle geceye kadar öyle devam eder. Güne iyi başlayan, nefis ve şeytana karşı giriştiği savaşta zafer kazanan bir mü'min yatıncaya kadar başarılı olacaktır.

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
Şu müthiş olaya bakın:

Peygamberimiz (a.s.m.) ve ashabı Zâturrikâ' Gazvesine çıkmışlardı. Bir yerde mola verildi ve Peygamberimiz Abbâd bin Bişr (r.a.) ile Ammar bin Yasir'i (r.a.) bir geçidin girişine nöbetçi tayin etti.

Bu iki zat geçidin ağzına gelince Ammar yattı, Abbâd ise namaz kılmaya başladı.

Onları izleyen bir müşrik, namaz kılan Abbâd'ın silüetini görünce derhal bir ok attı ve ok eliyle koymuşçasına hedefini buldu. Ancak Hz. Abbâd, oku eliyle çıkarıp namaz kılmaya devam etti. Müşrik onun namaz kılmaya devam ettiğini görünce okun isabet etmediğini sanarak tekrar ok attı. Derken üçüncü kez ok attı. Çünkü Abbâd namaz kılmaya devam ediyordu. Bir müddet sonra arkadaşı uyandı. Müşrik onların iki kişi olduklarını görünce kaçtı.

Ammar, arkadaşından akan kanları görünce:

"Sübhanellah! Sana ilk oku atınca beni niye uyandırmadın?" diye sordu.

Abbâd'ın verdiği cevaba dikkat edin kardeşlerim:

"Öyle bir sure okuyordum ki, kesmek istemedim." (Kütüb-i Sitte, c.10, s.199)

Bu nasıl imandır, bu ne muhteşem teslimiyettir ki, vücuduna saplanan okları, bir iğneden farksız görüyor?

İşte sahabenin dünyasında namazdan daha önemli bir ibadet, ondan daha değerli bir davranış yoktu. Onun uğruna canlarını, mallarını, her şeylerini feda etmekten çekinmezlerdi.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

Vakti kaçırma..

Gölgen uzadığında yeryüzündeki varlığının da azaldığını hatırla. Ne çok hatıran varsa, o kadar az ömrüm kalmış demektir... Gölge gibidir yaşanmışlıklar; onlar ardın sıra uzanıp çoğalırken ömürden nasibinin azaldığını haber verirler. Gölgelerin uzadığı ikindinin hüznüne, ihtiyarlığın habercisi gibi bak.. Şakaklarına kar yağan adamların toprağa yönelen yüzlerini giyin... Bedenini taşıyamayan acuzelerin kalplerine devşirdiği tesellilerin ardına düş. Hüsrana uğrayanların en sonunda yaşayacağı pişmanlığı düşür göğsüne..

Vakit Öğle..

Öğle Namazı Vakti..

mir_erhan

Moderator
Uyandığımıda Ezana 10 dakika vardı daha.
Abdest alana kadar o muhteşem çağrı minarelerden yüreklere akmaya başlamıştı bile...
Rabbim ne muhteşemdi o öyle...
Mahallede ne kadar köpek varsa hepsi o çağrıyı bekliyorlardı sanki saatlerdi...
Müezzinin ALLAH u EKBER demesiyle ulumalar ayrı bir zikrin çırpınışındaydılar...
Eşimi uyandırmaya çalıştım Namaz için..
Depremin verdiği tedirginliğin hala atmamıştık üzerimizden... Hele gece köpekler uluyunca kesin artçı depremlerle sallanıyorduk...
Eşim Bana Erhan Bu köpek sesleri de ne yoksa depremmi olcak yin dedi...
Yok dedim.. kalp camdan mahalleye bak hiç bir ışık yanmıyor..
Bir KÖPEK kadar olamıyoruz dedim baksana köpekler Ezan ile birlikte zikretlettiler Rabbi...
Kalk dedim VAKİT NAMAZ VAKTİ diye...

'' Gündüzün güneş dönüp gecenin karanlığı bastırıncaya kadar (belli vakitlerde) namaz kıl; bir de sabah namazını. Çünkü sabah namazı şahitlidir. '' (İSRA 78 )

Selam ve dua ile

mir_erhan

Moderator
(FiSeBiLiLLaH)
Büreyde radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "İkindi namazını terkeden kimsenin işlediği amelleri boşa gider." (
Buhârî, Mevâkît 15; Müslim, Mesacid: 35)

mir_erhan

Moderator
Câbir radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: Kim ezanı işittiği zaman şu duayı okursa, kıyamet gününde o kimseye şefâatim vâcip olur"
(Buhârî, Ezân 8, Tefsîru sûre(17), 11 Ayrıca bk Ebû Dâvûd, Salât 37; Tirmizî, Mevâkît 43; Nesâî, Ezân 38; İbni Mâce, Ezân 4)

"Allahumme Rabbe hazihi'd - da'veti't - tâmmeh Vessalâtil kâimeh Âti Muhammedeni’l vesîlete ve’l fadîlete ve'dderacete’r rafî’ah Veb’ashu makamen Mahmûdenillezî va’adteh inneke lâ tuhliful mîâd”

Bu duânın meâli şöyledir:

"Allâh'ım! Ey bu tam dâvetin, yâni mübârek ezânın ve kılınmak üzere bulunan namazın mukaddes Rabbi Peygamberimiz Hz Muhammed (sav)'e vesîleyi ve fazîleti ihsan et ve O'nu, kendisine va'd buyurmuş olduğun Makâm-ı Muhmûd'a eriştir Şüphe yok ki, sen va'dinden dönmezsin"

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Sana Geldim Ey Namaz...
Farzına Yetişeceğim En Güzel Telaşım Olur Musun?

İKİNDİ NAMAZI VAKTİ..
Rabbim kabul etsin..

resimler%5Chaber%5Cnamaz1(2).jpg

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Şuan ezan okunuyor, ikindi namazı vakti.

Fakat şöyle hepimiz yazsak sanki daha güzel olurdu.

Hayya ale-salah (Haydi namaza)
Hayya alel-felah (Haydi kurtuluşa) :)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
gözlerim dolu dolu burda namaz kılmak okadar zorki mescitin bulunduğu yerde mahkumların koğuşları var tek bayanım beraber çalıştığım insanların hepsi namaz kılıyor çok şükür mescite gidiyo onlar kaç gündür aklımda revir var orda kılsam diyorum bugun temizlettim kapıyı kilitler hemen kılar çıkarım dedim neyseki bugun odada kimse yoktu kapıyı kilitleyip kıldım öğleyi ikindiyi bakalım revirde kılarım olmazsa Rabbim fırsat ver nolursun yardım et..... ama şxunu anladım şu zor şartlarda kılmak daha mı güzel dahamı yaklaşıyorum rabbime... daha lisedeydim hocaların korkusuyla etüt arasında nasıl kılardık nasıl aşkla bazen şimdi noldu diyorum allahım fırsat versin nolur.... sabah namazına uyandım kızım yanımda ezanı duydu anneee namazamı kalktın dedi yavrum küçücük kalbiyle ezana uyanmış içim titredi sanada nasip olsun kuzum dedim sanadaaaaa dua edin arkadaşlar bizleride katın dualara

mir_erhan

Moderator
Bir türlü akıllanmadım...
Halen günlük karşılaştığım sorunları kurcalar dururum anlamlandırmaya çalışırım..
Oysa bu kaçıncı...
Kuranı kerim i Orjinalinden okur huzura kavuştuktan sonra bu kez mealine dalarım...
İsteyince Allah c.c. veriyorya... Okudukça anlmına vakıf oluyor insan...
Anladıkça Anlamlaşıyor insan...
Ve bazen öyle bir hışımla yüreğine bir tokat indirirki ayetin titreşimiyle sarsılırsın...
arkasında donup kalırım...ve saatler süren susarak kopan fırtınalar başlar...
ve sustukça susturan Muhşemlik...
İşten onlardan biri..sadece biri...

'' Verdiklerinin kabul olunmasına engel olan, Allah'ı ve Peygamberini inkar etmeleri, NAMAZA TEMBEL TEMBEL gelmeleri, istemeye istemeye vermeleridir... '' ( Tevbe 54 )

Selam ve dua ile

mir_erhan

Moderator
Vakit ÖĞLE...
Namaza kılmaya gidiyoruz inşallah....GAFLETTE olan kalmasın...

VAKİT ÖĞLE NAMAZI VAKTİ

Selam ve dua ile

mir_erhan

Moderator
(hira06 )
Vakit ÖĞLE...ÖĞLE NAMAZI VAKTİ...

namaz adım bile atmadan sevgiliye kavuşmaktır;
haydın kavuşmaya

selam ve dua ile

mir_erhan

Moderator
( Su-Eda )

Secde ve rüku varlık tokmağını Allah kapısına vurmaktır.
Çok vur, mutlaka açılır kapı.

mir_erhan

Moderator
Vakit AKŞAM
AKŞAM NAMAZI VAKTİ.....

HAYDİ kılmayan kalmasın... VAKİT UYANIŞ VAKTİ... VAKİT DİRİLİŞ VAKTİ...

Selam ve dua ile

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Sana geldim ey namaz
yüzüm tutmuyor seni terki dile getirmeye
seccede yüzüm olurmusun ey namaz?
bak, beden kirinden arınmış
bükülmez denilen bel rükü naralarında
seni terk eden halim yine senin haline bürünmüş
edebine boyar mısın beni ey namaz?
sabahım olur musun?
her tekbir bir tövbe misali
girizgaha niyet misali cennete hazırlığım olur musun?

ÖĞLE (CUM'A) NAMAZI VAKTİ..

Rabbim kabul eylesin.
Hayırlı Cuma'lar..

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
Somurtuş ki bıçak, nâra ki tokat;
Zift dolu gözlerde karanlık kat kat…
Yalnız seccademin yönünde şefkat
Beni kimsecikler okşamaz mâdem;
Öp beni alnımdan, sen öp seccadem!

Hayırlı Cuma'lar..

selam ve dua ile