Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Namaz Kilmaya Gidiyoruz.Gaflette Olan,Nefsine Yenik Düşen Kalmasın. (2 Kullanıcı)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
namaz2.jpg

Vakit Öğle Namazı Vakti..

Rabbim kabul etsin inşaAllah..Rabbimiz.. Nefsimize takva nasip et. Onu temizle..
Doymayan nefisten sana sığınırız Ey Rabbim..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
images

Kalıbını tuttuğun gibi kalbini de tut kıblede..

Her secdede Kâbe’ye değdir alnını..
Yöneldiğinde Kâbe’nin analık ettiği ,
nurlu sütunun önünde ağırlanan aziz bir misafir bil kendini..

Kalıbını Secdeye Kalbini Kıbleye Bırak!

AKŞAM NAMAZI

VAKTİ..

HAYDİ NAMAZA !

mir_erhan

Moderator
Miracım yapamadığım namazlarımı alma benden
Beni öyle boş, öyle yoksul, öyle viran bırakma.
Tüm hatalarıma, tüm kusurlarıma rağmen,
Huzurundan kovma; bağışla

(kalbun Kesir'den alıntı)

Namaz kılmayan kalmasın...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
a2247afc4e39d4683a76b48267b03de7_1311852239.jpg

Vakit Yatsı Namazı Vakti..

Haydi NAMAZA!

Ezan Duası

"Allahumme Rebbe hazihi'd-da'veti't-tamme. Vesselatil kâimeti ati Muhammedenil vesilete vel fazilete ved-dereceter-refîate. vebashu makamen Mahmudenillezi veadteh. İnneke lâ tühlifü'l-mîâd''

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Allahu Ekber, yucelerden ne haber?
öyle buyuk ki, serdi yeryuzu cennetini
Namaz iste, sevgilinin adresi
O'n vardi isen bir adim, geldi iki adim
Hadi gayret, kimseye kanma insanogluna inat, bulusalim bu gece???
Neden olmasin? harikasin aklim acilir , ihsanlar yerlere sacilir
Buyur geceme...
Rabbim Harikasin, iste haklisin, huzur geldi geceme
yatsi oldu diyanete gore..???niye anlasilmiyor ayni gecede????

mir_erhan

Moderator
namaz_secde1_1253539348.jpg

Yüzünü toprağa sür şimdi...
Evine dön. Sılana koş. Subhane rabbiye'l -a'la.
“Sen varsın. Sen a'lasin.
Eksiklikten uzaksın, noksanlıktan muallâsın, kusurdan mukaddessin.
Kusur bende. Benden yana eksiklik. Bende saklı acizlik. Bende bekler fakirlik.
Yalnız sana muhtaç olma zenginliğimdir secdem.
Yalnız Sana kul olma şerefimdir secdem.
Sultanlığımdır secdelerim. Varlığımı huzurunda sıfırladığım andır.
Senin şah damarı yakınlığından kalbimin yakınlıklar emdiği andır,
ruhumun muştular bulduğu demdir.
Miracımın kab-ı kavseyni secde.
Beni aradan çıkardığım yerdir secde.
Dediğini yapıyorum, secde edip yaklaşıyorum.
Sana yaklaşıyorum. Tüm uzaklıkları uzaklara bırakıyorum.
Tüm aldanışları tuzaklarda bırakıyorum.
Yüzümde secdelerimin izini bırak ey Rabbim.
Alnıma rahmetinin nefesini bırak ey Rabbim.
Kalbime En Sevgili’nin aşkını bırak ey Rabbim.Secdemden dirilt beni.
Secdemde öldür beni.Secdemde durut beni. Secdemde doğrult beni.

Se - Eda Kardeşimden alıntı...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Kalıbını tuttuğun gibi kalbini de tut kıblede..
Her secdede Kâbe’ye değdir alnını.
Yöneldiğinde Kâbe’nin analık ettiği ,
nurlu sütunun önünde ağırlanan aziz bir misafir bil kendini..

Kalıbını Secdeye Kalbini Kıbleye Bırak!

İKİNDİ NAMAZI VAKTİ....

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Yüzünün her noktasına her an rahmetinin güneşini değdiren Yaradan, kutlu nazarında ağırlıyor seni..

Tebessümlerinin en güzel en tatlı hediye olduğunu söyleyen En Sevgili, âşinası olduğun, sıcağını özlediğin yüzlere çeviriyor yüzünü.

Her şeyin alçaldığı, her işin meyvesizleştiği, her yüzün kirlendiği bu çağda, kıble kalbinin adımlayacağı kırmızı halı gibi serildi önüne.

Seni özel eyleyen, seni biricik bilen Rabbinin rızasına yönel.

Şehrin telaşlarını, dünyanın çekip çekiştirmelerini, günübirlik sevdalarını kıblenin kırmızı halısına adım atar atmaz uzaklara at.

Kalıbını tuttuğun gibi, kalbini de tut kıblede. Her secdede Kâbe'ye değdir alnını.

Yöneldiğinde, Kâbe'nin analık ettiği nurlu sütunun önünde ağırlanan aziz bir misafir bil kendini.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
c12.jpg

Öğle Namazı Vakti..

Haydi Namaza!

Namaz; zulmetten nura aşikare bir çıkış..
Kalma karanlıklarda nura çıkmaya çalış..

N.F.K.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
EZAN DUASI

"Allahumme Rebbe hazihi'd-da'veti't-tamme. Vesselatil kâimeti ati Muhammedenil vesilete vel fazilete. vebashu makamen Mahmudenillezi veadteh. İnneke lâ tühlifü'l-mîâd''
ezanDuasi3.jpg

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
cemaat_514761.jpg

İkindi Namazı Vakti..

Haydi Namaza..

Haydi Felaha..

Rabbimizin huzurunda huzura durmaya...

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
İnsanın nefsinde, yapmak istediği ve içinden geçen konuları daha ileriki bir zamana ertelemek gibi bir eğilim vardır. Kuran’da bildirildiği üzere, kendisi ile beraber tüm insanları cehenneme sürüklemek isteyen şeytan, özellikle hayır ve Allah rızası içeren amellerin ertelenmesi konusunda insanlara telkinler verir. Oysa en önemli sorumluluğu olan kulluk görevini ertelemek veya görmezden gelmek kişiyi bu sorumluluktan muaf tutmaz.
Rabbimizin bize bahşetmiş olduğu her gün, O’nu razı edebileceğimiz bir fırsattır aslında. Zamanı öldürmek için boş işlerle uğraşıp asıl görevlerini unutması, kişinin ahirette çok zor bir durumda kalmasına neden olabilir. Su gibi akıp giden zaman, aslında insan hayatında su kadar önemli bir nimettir. Zira insan ahirette, dünyada geçirdiği zamandan sorgulanacak ve bunun sonucunda da sonsuz mekânı belirlenecektir. Allah zaman ve mekândan münezzehtir. O her şeyi “ol” emri ile tek bir anda yaratmıştır. Zamana tabi olan insanlar, yaşadıkları iyi ve kötü pek çok olayı zaman içinde unutur ve Allah katında da (haşa) unutulduğunu zannederler. Oysa Allah Enbiya Suresi 47. ayette, “Biz ise, kıyamet gününe ait duyarlı teraziler koyarız da artık, hiçbir nefis hiçbir şeyle haksızlığa uğramaz. Bir hardal tanesi bile olsa ona (teraziye) getiririz. Hesap görücüler olarak Biz yeteriz.” buyurmuştur.
Aslında rüyadan hiçbir farkı olmayan dünya hayatına sımsıkı sarılarak yaşayıp, ileriki yaşlarında da hac ve diğer ibadetlerini yerine getirerek günahlarından arınacaklarını zanneden insanlar, şeytanın telkinlerine kanarak yalnızca kendilerini kandırırlar. Hiç kimsenin ileriki yaşlara ulaşabileceğinin bir garantisi yoktur ve hiç kimse Allah’ı razı edebildiğinden asla emin olamaz. Bu nedenledir ki O’nun rızasına ulaşamadan ölmekten şiddetle korkmak gerekir. Çoğu insan sevdiklerini kırmaktan, üzmekten veya hayal kırıklığına uğratmaktan kaçınırken, kendisine sahip olduklarını bahşeden Rabbini razı etmek konusunda aynı titizliği göstermez. Vurdumduymaz bir hayat yaşayıp ölüm anında tevbe ederek bağışlanmayı umanlar, ahirette büyük bir şaşkınlık yaşayacaklardır. Çünkü Allah, tevbe; ne, kötülükleri yapıp-edip de onlardan birine ölüm çatınca: “Ben şimdi gerçekten tevbe ettim” diyenler, ne de kafir olarak ölenler için değil. Böyleleri için acı bir azap hazırlamışızdır.” (Nisa Suresi, 18) buyurmuştur.
İnsan ne kadar zengin, güzel ve kariyer sahibi olursa olsun, öldüğünde bunların hiçbir değeri kalmayacaktır. Zengini de fakiri de bir parça beze sarılıp toprağın altına gömülecektir. Dünya hayatındaki sınavı ölümle beraber sona erdiğinde insan eşini, çocuklarını, malını, tüm sınav konularını geride bırakıp ahireti için önden takdim ettiği iyi ve kötü amelleri ve erteledikleri şeylerle tek başına Rabbinin huzuruna çıkacaktır. İşte o an geldiğinde “(Artık her) Nefis önceden takdim ettiklerini ve ertelediklerini bilip öğrenmiştir.” (İnfitar Suresi, 5) İbadetlerini erteleyen insanlar ahirette çok zor durumda kalacaklardır. Dünyaya tekrar dönüp salih amellerde bulunmak isteyecek, ancak kendileri için her şey bitmiş olacaktır. Erteledikleri kulluk görevlerini vaktinde yerine getirmemenin pişmanlığını sonsuza dek azap çekerek yaşayacaklardır.
İçinde onlar (şöyle) çığlık atarlar: “Rabbimiz, bizi çıkar, yaptığımızdan başka salih bir amelde bulunalım.” Size orda (dünyada), öğüt alabilecek olanın öğüt alabileceği kadar ömür vermedik mi? Size uyaran da gelmişti. Öyleyse (azabı) tadın; artık zalimler için bir yardımcı yoktur. (Fatır Suresi, 37)
Alnınızda, ölüm saatinizi sıfır olarak gösteren dijital bir gösterge olsa ve bu alette rakamlar hızla sıfıra doğru aksa, kendinizi nasıl hissedersiniz? Kaybedecek tek bir anınız olmadığını düşünerek, dünya hayatına dalıp gitmeden acil olarak ahiretiniz için çalışırsınız öyle değil mi? Alnımızda böyle bir gösterge olmasa da şu an hızla sıfır noktasına yaklaştığımız göz ardı edilemeyecek bir gerçektir. Her insan için sıfır noktasına ne kadar kaldığı ve sıfır anında nerede olacağı Allah katında bellidir. “Her nerede olursanız, ölüm sizi bulur; yüksekçe yerlerde tahkim edilmiş şatolarda olsanız bile.” (Nisa Suresi, 78) ayetinden de anlaşıldığı üzere ölümden kaçış yoktur. İnsan yaşadığı her günü son günüymüş gibi düşünerek çok iyi değerlendirmeli, şeytanın boş şeylerle oyalama taktiklerine kanmadan Kuran ahlakı ile yaşamalı ve bu ahlakı yaygınlaştırmak için çaba sarf etmelidir.
Hiçbir şey hakkında: “Ben bunu yarın mutlaka yapacağım” deme. Ancak: “Allah dilerse” (inşaAllah yapacağım de)… (Kehf Suresi, 23–24)
Süresi belirli bir sınavda soruları cevaplamayı son ana ertelemek belki insana sadece bir sene kaybettirir. Ancak dünya hayatında yaşanan sınavın gereklerini ertelemek insana sonsuz cenneti ve en önemlisi Allah’ın sevgi ve rızasını kaybettirebilir. Dünya üzerindeki hiçbir şey, bu riski göze almaya değmez. Dünya hayatı yalnızca bir oyun ve oyalanmadır. Kulluk etmemize Allah’ın değil, biz kulların ihtiyacı vardır. Göklerde ve yerde her ne varsa O’nundur. Şüphesiz Allah, hiçbir şeye ihtiyacı olmayan (Gani)dır, övülmeye layık olandır. (Hac Suresi, 64)
Unutmamak gerekir ki ertelemeden, zamanında yapılan bir ibadet, geciktirmeden yerine getirilen güzel bir ahlak özelliği, Müslüman için kazançtır. Müminin Yüce Allah’a olan teslimiyetini, sevgisini, inancını, imanını göstermesi için birer lütuftur. Oysa “…Ertelemek ancak inkarda artıştır…”(Tevbe Suresi, 37)
Bu yazı www.selamhaber.com’da yayınlanmıştır

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
"Resûlüm! Sana vahyedilen Kitab’ı oku ve namazı kıl. Muhakkak ki, namaz, hayâsızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah’ı anmak elbette ibadetlerin en büyüğüdür. Allah yaptıklarınızı bilir. ''

( Ankebut Suresi - 45 )

Vakit ikindi..
Şimdi ikindi Vakti..

Rabbim kabul eylesin..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
''YATSI NAMAZI'' VAKTİ..

f.bmp

Her şey, her şey şu tek müjdede;
Yoktur ölüm, Allah diyene
Canım kurban, başı secdede,
İki büklüm, Allah diyene..

Asıl marifet kalbin secdesidir..
Azaların secdesinden maksad da kalbi secdeye davettir..

Kalbimiz hiç secde ediyor mu?

Bir düşünmek gerek !

Rabbim namazlarımızı kabul eylesin inşaAllah..

Seccadede bedenimizle mıhlı kalanlardan değil, kalbi de secde edenlerden olmak duasıyla..

HAYIRLA KALIN..

mir_erhan

Moderator
Ey iman edenler! Cuma günü namaza çağırıldığı (ezan okunduğu) zaman, hemen Allah'ı anmaya koşun ve alış verişi bırakın Eğer bilmiş olsanız, elbette bu, sizin için daha hayırlıdır

-- Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah'ın lütfundan isteyin Allah'ı çok zikredin; umulur ki kurtuluşa erersiniz

--Onlar bir ticaret ve eğlence gördükleri zaman hemen dağılıp ona giderler ve seni ayakta bırakırlar De ki: Allah'ın yanında bulunan, eğlenceden ve ticaretten daha yararlıdır Allah, rızık verenlerin en hayırlısıdır

(Cuma süresi 9-10-11)

mir_erhan

Moderator
NİSA 142. Şüphesiz münafıklar Allah’a oyun etmeye kalkışıyorlar; halbuki Allah onların oyunlarını başlarına çevirmektedir. Onlar namaza kalktıkları zaman üşenerek kalkarlar, insanlara gösteriş yaparlar, Allah’ı da pek az hatıra getirirler

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt