Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Müslümanların yanlışlarını yazacağım (3 Kullanıcı)

tevfik

Kayıtlı Kullanıcı
S.A.
Sayın Aminenur Hanım
Fettuhlah Gülenin kitaplarından notlar belirtdim sizce onlar itikatın dışına çıkma olmuyormu
Ahmet Şahinin yazısıda itikat dışına çıkma olmuyormu ve mealen belirttiği Ayet-i Kerim-e hangi Ayet-i Kerime söylermisiniz saygılarımla.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
aleykum selam sayın kardeşim ..
keşke ! eklediğiniz notlardaki ithamların fetullah gülen hoca efendiye ait oldugunu söylediginiz.. fikirlerin ,düşüncelerin , sözlerin .. muhatabı ben olsa idimde size cevap verebilseydim ..
melesefki muhatabı ben degilim ..

buradan sizin vesilenizle çagrı yapalım . cemaatten bir kardeşimiz .. sizinle bu konuyu İŞTİŞARE ETSİN (saygılı , medeni bir şekilde bu konu idrelensin sizin gibi bende merak ediyorum bende aydınlanayım istiyorum ! )

tüm ALLAH dostlarına saygım sonsuz olduğu gibi fetullah gülen hoca efendiyede saygım sonsuzdur . .rabbim razı olsun .. inşaALLAH .. kitaplarını okurum sohbetlerini dinlerim!...
anlamak için dinlemek lazım dinlemek için idrak lazım ,sabır lazım....

peşin hükümlü olmaka gerekir

selam ve dua ile

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
rabbim razı olsun
güzel paylaşım

selamun aleykum kardeşler
müslümanlar arasındaki bu hoş olmayan taraftarlıklar bizi güçsüz bırakıyor bunu bilen din düşmanları yarasa gibi müslüman kanını emiyor hatda zehirli kene gibi sinelerimize yapışmış hergün müslüman ölüyor bacımın namusu kırletiliyor.
bunu herkes görüyor anlayamadığım bu hastalıksa bunun dokdoruda kuraan sünnet olmalı ama birbirini tekfir edenler kurana sünnete göre tekfir etdiklerini söylüyolar.abiler bacılar ben avamdan fayanscı kardeşiniz bunu anlayamıyor allah rızası için biri bunu anlatırmı "müminler ancak kardeşdir"hayatımızın hangi alanında kullanılacak.
selam ve dua ile.

aleykum selam kardeşim ..
selam ve dua ile

tevfik

Kayıtlı Kullanıcı
S.A.
Sayın Amine Nur Hanım iyiki belirtdiğim notlardaki ithamlar size ait değil nedenine gelince
notlardaki yazılanları Kur-an’ı Kerim,Hadisi Şerif,İcmaa ve Kıyasın ışığında inceledikmi dinimizde böyle açıklamalar küfre sebebdir bunu sizde idrak edebilirsiniz.

İstişare yapılacak bir konu değil kanıtlarıyla itikat dışı olan yanlışlarını belirtirim kardeşimizde hayır o şekilde değil bu şekilde diye kanıtları varsa sunar saygılı bir biçimde
karşılıflı laf atışmalarına ve kişisel hakaretlere gelmem.

Sayın Amine Nur Hanım acizane olarak size şunu tavsiye etmek isterim Ehli Sünnet vel Cemaat alimlerinin Abdukadir Geylani Hz.İmam-ı Azam,İmam-ı Şafii,Ahmed bin Hanbel,
İmam-ı Maliki,İmam Maturidi,İmam-ı Eşari.İmam-ı Gazali,Muhammed İbican Hz.,Ahmed İbican Hz.,Mevlana Hz.,gibi evliyaların kitablarını okumanızı tavsiye ederim belkide okuyorsunuzdur o zaman itikad dışı olanları bilmiş olursunuz.

Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (S.A.V.) hadisi şerifde

Sizden biriniz Müslüman kardeşinizle ilgili haber duyduğunda araştırsın buyuruyor.

Hadisi şerifde yanlışım varsa düzeltiniz

Bu Hadisi Şerifi düşünürüm ve peşin hükümlü olmam

Saygılarımla

tevfik

Kayıtlı Kullanıcı
Soru: Devamlı olarak bid'at cereyanlarını, Kur'ân ve Sünnet'ten az veya çok ayrılmış fırkaları tenkit ediyorsunuz. Tekrar edip duruyorsunuz. Böylece fitne çıkarmıyor musunuz? Bizim önümüzde İslâm düşmanı azılı, militan, saldırgan kafirler varken...
Cevap: Müslümanların zilletten izzete, esaretten hürriyet-i şer'iyeye, iktidarsızlıktan iktidara, altta kalıp ezilmekten üste çıkıp ülkeyi adalete, güvenliğe, nura kavuşturmak için çalışmaya, etkisizlikten etkili olmaya ulaştıracak temel şartlardan biri birliktir, vahdettir, ittihad ve vifaktır. Bugünkü yüzlerce, binlerce fırka ve hiziple, bunca bid'atle, Müslümanların birbirleriyle çekişip tepişmesiyle bu özlenen birlik olmaz. Birlik hak ve sahih itikatta, hak ve sahih fıkıhta birleşmekle olur. İttihad Müslümanların başlarına bir İmam-ı Kebir seçip ona biat ve itaat etmeleriyle olur.
Türkiye'de Ehl-i Sünnet ve Cemaat Müslümanlığı, kültürü hakimdir. Bütün Sünnîlerin bu daire içinde birleşmeleri gerekir.
Sünnî olmayan Müslümanların da Sünnîliği yıkmaya çalışmamaları gerekir.
Türkiye'de Sünnîliği yıkmak, yerine bid'at fırkalarını hakim kılmak için dışarıdan büyük paralar geldiğine dair çeşitli rivayetler vardır. Karineler vardır.
Sünnîliği kaldırıp onun yerine Fazlurrahman mezhebini hakim kılmak istiyorlar.
Bu işler için büyük paralar harcanıyor, büyük ücretler ve maaşlar ödeniyor.
Bugünkü bid'atçilik, tefrika, fitne, fesat, tezebzüb, reformculuk, İslâm'ı AB standartlarına uydurma sapıklıkları ile Müslümanların birleşmesi, güçlenmesi, düşmanlarını alt etmesi mümkün ve muhtemel değildir. Birleşmek bir tarafa daha da parçalanır, şeytanın maskarası olurlar.
Bütün müslümanlar Kur'an'da birleşmeliyiz... Ne kadar parlak, ne kadar yaldızlı, ne kadar yuvarlak bir söz... Yahu, bir bidat fırkası, Ehl-i Sünnet Müslümanlarına kafir diyor, müşrik diyor. Onlarla nasıl birleşeceğiz? Bir başka fırka Ashab-ı Kiram'a sövüp sayıyor. Onlarla nasıl birleşeceğiz?
Ehl-i Sünnet alimlerini red, inkâr, tekzib eden aşırılarla, gulat ile, mükeffirîn ile nasıl birleşeceğiz? Kur'ân'ı bile bile yahut yanılarak yanlış tefsir edenlerle nasıl birleşeceğiz? Böyle bir birleşme mümkün müdür? Hak ile bâtıl birleşebilir mi?
Onlar kendi bid'at fırkalarının hakim olması için Ehl-i Sünnet'i yıkmaya çalışıyor. Bu tuzağa düşmemeliyiz.
Müslümanlar Kur'ân ve Sünnet'te birleşmek istiyorlarsa Ehl-i Sünnet'te birleşebilirler.
Bugünkü kaos, anarşi, her kafadan ayrı bir ses çıkması, cühelanın içtihad yapması bizi birliğe değil, tefrika ve ittihadsızlık uçurumuna götürür.
Türkiye'de yeterli sayıda Ehl-i Sünnet alimi olsaydı, bu gerçek alimler bid'at cereyanlarının aleyhinde cilt cilt ilmî kitaplar yazarak Müslümanları uyarırlardı. Geçenlerde bid'atçi Nasuriddin Albanî aleyhinde yazılmış Arapça reddiyelerin listesini vermiştim. Sünnî ulemadan muhterem bir zat Albanî'yi çürüten dört ciltlik bir reddiye yazmıştır.
Bizde, bu bid'atçiyi büyük muhaddis, imam, allâme olarak gösterenler var. Bilmeyen kardeşlerimiz de böyle sanıyor. Doğrusu acınacak haldeyiz.
Niçin aynı konuları tekrarlıyor, aynı uyarıları yapıyorum?
Geçenlerde çok eskiden tanıdığım birine rastladım, birbirimize sarıldık kucaklaştık, hal hatır sorduk. Bana Şevketçiğim bütün yazılarını dikkatle okuyorum dedi. Ayrılırken sordu? Şimdi hangi gazetede yazıyorsun?..
Uyanık Müslümanları tenzih ederek yazıyorum. Müslümanların büyük kısmı maalesef yatakta uyuyor, ayakta uyuyor, yürürken, merdiven inip çıkarken, yemek yerken hep uyuyor.
Müslümanlar uzun zamandan beri sersemletilmiş, uyuşturulmuş, afyonlanmış, zombileştirilmiş, canlı cenaze haline getirilmiştir.
Gerçeklerin hep tekrar edilmesi gerekir.
Ben bir basılan yazımı yeniden yayınlatmam. Bütün yazılarım yenidir. Aynı konuda yazarken eski yazılarıma bakmam. Tekrarlar oluyor, bu da çok tabiîdir.
Yine bir tekrarlama yapmama izin veriniz. (Sünnîler için söylüyorum) Ehl-i Sünnet ile bid'at fırkaları arasında usûle veya füruata ait büyük küçük ne kadar ihtilaflı mesele, hüküm varsa bunların hepsinde de, yüzde yüz olarak Ehl-i Sünnet haklıdır, bid'at fırkaları haksızdır.
Müslümanların birleşmesini mi istiyorsunuz? Öyleyse buyurun Ehl-i Sünnet ve Cemaat dairesine. Aynen kabul edilecek, icazetli büyük ulema ve fukahaya tabi olunacak. Sadece icazetli müftülerden fetva alınacak, Kur'ân re'y ve heva ile tefsir edilmeyecek, hadîsler reddedilmeyecek. Hiyerarşi olacak, itaat olacak, biat olacak. Birlik böyle olur.
Her Müslüman (çoğunun içleri yanlış yorumlarla dolu olan) mealler alacak, her kafadan ayrı bir ses çıkacak ve ondan sonra birlik olacak... Olmaz olmaz olmaz!..
Küfrün stratejileri
İslam'dan ve vasıflı Müslümanlardan çok korkuyorlar. İslâm'ın yayılmasını, Müslümanların güçlü olmasını hiç istemiyorlar. Kendilerine göre tedbirleri, çareleri de var.
1. İslâm'a karşı içkiyi yaygın hale getirmek istiyorlar. Benim bu iddiam bazılarına gülünç gelecektir ama gerçektir, doğrudur. "İslâm içkiyi yasak kılmış, biz içkiyi yayalım, halk sarhoş olsun, İslâm duraklasın..." Bu da bir fikir ve görüştür.
2. İslâm'a karşı seksi, iffetsizlik ve hayâsızlığı silah olarak kullanmak istiyorlar. İslâm iffeti emr ediyor; iffetsizlik, zina, fuhuş, seks çılgınlıkları ve azgınlıkları ne kadar artarsa İslam o nisbette frenlenmiş olur... Benim düşüncem değil, onların düşüncesi bu.
3. İsbat edilmemiş, hatta iflâs etmiş bir teori olan Darwinizmi bilimsel bir gerçekmiş gibi göstererek Müslümanları ateist, dinsiz, kafir yapmak istiyorlar.
4. Halkın bir kısmının namaz kılmasına tahammül ediyorlar ama bir lisede bodrum katında küçük bir mescit açılmasına ve orada birkaç öğrencinin namaz kılmasına hoşgörü ile bakamıyorlar. Orta yaşlılara, yaşlılara olan oldu bari gençleri dinsiz, namazsız yetiştirelim diyorlar. Adana'da bir lisede kalorifer dairesinin yanında minik bir odada bir iki çocuk namaz kıldılar diye avaz avaz, ciyak ciyak feryat etmemişler miydi?
5. İslâm'a karşı televizyon silahıyla mücadele ediyorlar. Televizyon programlarında ahlaksızlık, faziletsizlik, yalan dolan, seks kışkırtması, âdi magazin olmalıdır ki, bu bataklığa düşen halk İslâm'dan kopsun.
6. Din sömürüsünden şikayet ettiklerine bakmayınız. Onlar aslında din sömürüsü yapılmasını candan, yürekten istiyor. Din sömürücüsü sahte Müslümanlar İslam'a ve Ümmet'e hizmet edemez. Bunu çok iyi biliyorlar.
7. Müslümanları cahillikle terbiye ediyorlar. Eğitim seviyesi çok düşük olsun... Müslümanlar yazılı edebî Türkçe'yi bilmesin... Müslümanlar 200 kelimelik sokak Türkçesiyle konuşup, yazsın, düşünsün... Müslümanlar Osmanlıca okuma yazma bilmesin... Müslümanlar atalarının mezar taşlarını bile okuyamayacak derecede cahil bırakılsın... Müslümanlar mantık bilmesin...
8. Müslüman gibi görünen birtakım türedilerin israf, aşırı tüketim, sefahat, beyinsizlik, gurur ve kibir içinde yaşamalarından memnunlar. Müslüman zenginler ve güçlüler Müslümanca yaşarlarsa işleri iyi olmaz. Bırakın sofu geçinen sahtekârlar haram yesinler, haram işler yapsınlar; fısk, fücur ve günah içinde yaşasınlar.
9. Küfür, Ümmet'i bölmek ve parçalamak istiyor ve işi de başarıyla gerçekleştiriyor. Aman Müslümanlar birleşmesin, aman Müslümanlar tek bir Ümmet olmasın, aman Müslümanlar arasında kardeşlik ve tesânüd olmasın... Müslümanlar binlerce irili ufaklı hizbe, fırkaya, cemaate, sekte, kliğe, gruba ayrılsın. Bunlar birbirleriyle çekişip tepişsin. Böylece enerjileri boşa gitsin. Divide et imperia...
10. Müslümanlar medenî ve şehirli olmasın... Müslümanlar bedeviyet kültürüne saplanıp kalsın...

MEHMET ŞEVKET EYGİ 07.07.2009

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
"İyilikle kötülük denk değildir. Sen kötülüğü en güzel olanla defet. Bir de bakmışsın ki, seninle arasında düşmanlık olan kişi sanki sıcacık bir dost oluvermiş." (Fussilet suresi ayet 34)

Selamun aleykum güzel kardeşim.Ayrılık tohumlarını birilerinin üzerimize çok oldu.Bunun farkına varamayıp "ayrı" yoldan gidenler halen devam etmekte.Kimseyi düzeltmek haddimize değil elbette....

Allah razı ola kardeşim.Selam ve dua ile..

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
S.A.
Sayın Amine Nur Hanım iyiki belirtdiğim notlardaki ithamlar size ait değil nedenine gelince
notlardaki yazılanları Kur-an’ı Kerim,Hadisi Şerif,İcmaa ve Kıyasın ışığında inceledikmi dinimizde böyle açıklamalar küfre sebebdir bunu sizde idrak edebilirsiniz.

İstişare yapılacak bir konu değil kanıtlarıyla itikat dışı olan yanlışlarını belirtirim kardeşimizde hayır o şekilde değil bu şekilde diye kanıtları varsa sunar saygılı bir biçimde

Sayın Amine Nur Hanım acizane olarak size şunu tavsiye etmek isterim Ehli Sünnet vel Cemaat alimlerinin Abdukadir Geylani Hz.İmam-ı Azam,İmam-ı Şafii,Ahmed bin Hanbel,
İmam-ı Maliki,İmam Maturidi,İmam-ı Eşari.İmam-ı Gazali,Muhammed İbican Hz.,Ahmed İbican Hz.,Mevlana Hz.,gibi evliyaların kitablarını okumanızı tavsiye ederim belkide okuyorsunuzdur o zaman itikad dışı olanları bilmiş olursunuz.

Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (S.A.V.) hadisi şerifde

Sizden biriniz Müslüman kardeşinizle ilgili haber duyduğunda araştırsın buyuruyor.

Hadisi şerifde yanlışım varsa düzeltiniz

Bu Hadisi Şerifi düşünürüm ve peşin hükümlü olmam

Saygılarımla

Müslümanların birleşmesini mi istiyorsunuz? Öyleyse buyurun Ehl-i Sünnet ve Cemaat dairesine. Aynen kabul edilecek, icazetli büyük ulema ve fukahaya tabi olunacak. Sadece icazetli müftülerden fetva alınacak, Kur'ân re'y ve heva ile tefsir edilmeyecek, hadîsler reddedilmeyecek. Hiyerarşi olacak, itaat olacak, biat olacak. Birlik böyle olur.

amenna .. sayın hocamızın .. söylediklerine aynen katılıyorum ..

bakınız sayın kardeşim .. yine söylüyorum ki bu konunun fetullah güeln hoca efendiyle ne alaklası var .. hoca efendi .. ehli sünnet dışımıdır . ,sünnete karşımıdır ...

bizde o yüzden sizin mesajlara acizane karşılık veriyoruz ..
aksi taktirde .. dikkat etmişseniz .. art niyetli saygısız kişilerle muhatap olmuyorum..yapım geregi ..

fetullah gülen hoca efendinin .diyolog meselesi haricinde .. kararımda tam netleşmemiş .. düşünceleri yoktur ...

( iznilizle diyalog meselesi hakkındaki fikirlermi .. belirtmek isterim ..)

sizinde bildiginiz gibi islam güzel ahlak üzerine yogrulmuştur ..
hüsnü zan olmazsa olmaz ...

bir insan bir konu hakkında fikir beyan ederken . .yüz ifadeleri mimik ifadeleri .. , ve ya konunun bir adım öncesi , bir adım sonrası ,oluşum şartları ,koşullaları bunlar hep etkilidir .. niyetin belirtilmsinde..sizin fetullah gülen hocaefendinin .. kitaplarından söylemlerinden alıntı yaptıgım dediginiz yerleri .. ben genel olarak okumadıgım bir sayfa öncesi bir sayfa sonrası .. ne yazıyor tam belirtmediginiz için .. sizin alıntılarınıza söyledir ,böyledir demem ,diyemem!...

diyolog meselesine gelince..
sayın kardeşim ..
zannım odur ki..
fetullah gülen hoca efendi diyolog hareketinini iyi niyet hayır niyetlerle yapmak istemiştir .. böyle başlamıştır..

ben şuan için bir deney olarak görüyorum ..
henüz sonuçlanmamış bir deney..

bu deneyde bizim üç hipotezimiz var..
birincisi ..
hareket başarılı olabilir .. islam ve insanlıgın geleceği için hayırlı bir adım atılmış olur ..

ikincisi ..

fetullah gülen hoce efendide bir beşerdir ve fanidir .. her kul gibi oda hata yapabilir .. bu hareket nafile bir çapa olabilir ve hatta mağlubiyetle sonuçlana bilir...

üçüncüsü..
ne karı olur ne zararı olur sadece vakit kaypı olmuş olabilir...

bunun sonuçları ileri vadede olabilecek ,görülecek bir haldir ..
o yüzden benim açımdam birşey söylemek çok erken .. sabretmek lazım ..
kendileri bu şekilde hizmet ediyorsa ..

sizde başka kulvarda hizmet edin...

sağınıza ,solunuza arkanıza bakmayın , önünnüze bakın kuran ve sünnet yolundan ayrılmayın , rıza-ı ilahiden ayrılmayın..

haddimiz aşmazsak deriz demek isteriz ..

selam ve dua ile

tevfik

Kayıtlı Kullanıcı
S.A.
Sayın Amine Nur Hanım
Hz.Ömer Efendimiz Halife olduğu zaman konuşmasında İslam çizgisi dışına çıkarsam beni kılıçla düzeltin diye buyuruyor.

Bu konunun Fettullah Gülenle alakası
Ehli Sünnet vel Cemaat dairesinde incelediğiniz zaman Ehli Sünnet dışıdır
Ehli Sünnet dışı olanıda Müslüman kardeşlerimize bildirmemiz gerekmektedir.

kitaplarından söylemlerinden alıntı yaptıgım dediginiz yerleri .. ben genel olarak okumadıgım bir sayfa öncesi bir sayfa sonrası .. ne yazıyor tam belirtmediginiz için .. sizin alıntılarınıza söyledir ,böyledir demem ,diyemem!...

Bir ara incelerseniz ondan sonra cevabınızı beklerim.

Fettullah Gülen diyalog hareketine iyi niyetle yapmak istemiştir böyle başlamıştır diyelim
peki şimdi……

ben şuan için bir deney olarak görüyorum ..
henüz sonuçlanmamış bir deney..

bu deneyde bizim üç hipotezimiz var..
birincisi ..
hareket başarılı olabilir .. islam ve insanlıgın geleceği için hayırlı bir adım atılmış olur ..

TARİH: 13 Mayıs 2004... Yer: Harran ovası Mardin Kasımiye medresesi... Konu: Kültürler Arası Diyalog Platformu’nun tertiplediği Dinler ve Barış Uluslar Arası Sempozyumu.

Ses: Mahsun Kırmızıgül’ün okuduğu türküler... Ezan... Çan sesleri...

Sahne: Medresenin havuzunun üzerine köprü gibi bir şey yapmışlar, en önde Rum Patriği 1. Bartholomeos olmak üzere çan ve ezan sesleri arasında bunun üzerinden Süryanî ve Katolik papazlar, başka gayr-i müslim din adamları ve Diyanet İşleri temsilcisi İstanbul Müftüsü geçiyorlar... Bu köprü Sırat köprüsünü temsil ediyor. Böylece hep beraber Cennet’e giriyorlar...

Toplantının süresi: Üç gün.

Zamanın İçişleri Bakanı da ordadır.

Bu toplantı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından tertip ve teşvik ediliyor. Vakfın onursal başkanı Fethullah Gülen Hocaefendi Amerika’dan tebrik mesajı gönderiyor.

Konuşmalar esnasında sık sık “Ortak Ata Hz. İbrahim...” deniliyor.

Yorumlarım:

Müslümanların çoğunun, bu anlattığım toplantı hakkında bilgisi yoktur. Bazıları da bir şeyler duymuş sonra unutmuştur.

Bu hadise 1400 küsur yıllık İslâm tarihinde görülmemiş bir yenilik, bid’attir.
Bu bid’ati nasıl değerlendireceğiz?

Önce Kur’an’a soracağız. Kur’an’da Hz. İbrahim için “O Yahudi ve Nasara değildi, Hanif ve Müslimdi” buyuruluyor. Allah katında tek hak dinin İslâm olduğu bildiriliyor.

Sonra Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem Efendimize soracağız. O’na nasıl sorulur? Sünnetine, bize ulaşmış olan sahih hadîslerine bakılarak. Efendimiz bir gün Hz. Ömer el-Faruk radiyallahu anh’in elinde rulo halinde bir kitap görmüş. Nedir bu diye sormuş. Tevrat’tır demiş. Okuyacak, inceleyecekmiş... Efendimiz ona şu cevabı vermiş: Kardeşim Musa bugün hayatta olsa ona bunu okuma izni vermezdim...

1400 küsur seneden beri gelip gitmiş eimmenin, büyük ulemanın, fukahanın eserlerine, yazdıklarına, yaptıklarının ışığında soralım: Onlar böyle bir toplantıyı hoş karşılarlar mıydı? Buna katılırlar mıydı?

Bu gibi toplantıların amacı nedir?

1. Müslümanlardaki, “Tek hak din İslâmdır” inancını yıkmak. Başka hak dinler olduğu zannını uyandırmak. Zaten gizlemiyorlar, açıkça haykırıyorlar: Ehl-i Kitap da necat ehlidir ve Cennetlik’tir...

2. Hz. İbrahim aleyhisselamın “Ortak Ata” olduğu imajını zihinlere yerleştirmek. (Kur’an Hz. İbrahim için “O Yahudi ve Nasranî değildi, hanif ve müslimdi” diyor.)

3. İslâm’ı evcilleştirmek.

4. İslâm’daki cihad farizasını hükümden düşürmek.
Bu gibi Diyalog toplantıları ile Büyük Orta Doğu Projesi arasında paralellikler vardır.

Durumu inceleyelim:

Biz Müslümanlar BÜTÜN Peygamberlere iman ediyoruz. Yahudiler Hz. İsa’yı ve Hz. Muhammed’i (Salat ve selam olsun onlara), Hıristiyanlar Hz. Muhammed’i inkar ve tekzip ediyor.

Biz Müslümanlar, Allah’ın Tevrat ve İncil adında iki kutsal kitap gönderdiğine iman ediyoruz. Lakin bu kitapların asıl metinleri bütünüyle korunamamıştır. Tahrife uğramışlardır... Bu tahrif ve değişim realitesini artık nice papaz bile kabul ediyor. Yahudiler ve Hıristiyanlar ise insanlığa bir kurtuluş düsturu olarak gönderilmiş Kur’ân-ı Azimüşşan’a iman etmiyorlar, onun -hâşâ- düzmece bir kitap olduğunu iddia ediyorlar.

Tarihe bakalım: Müslüman devletler Yahudilere ve Hıristiyanlara tolerans göstermişler, onların kendi dinlerini, kültürlerini ve kimliklerini koruyarak yaşamalarına imkân tanımışlardır. Haçlılar ise Müslümanları ezmiş, silmiş, kazımışlardır. Haçlıların Kudüs’ü feth ettikten sonra yaptıkları vahşet ve zulümleri (Bunları sâbık papa bile kabul etmiş, Müslümanlardan özür dilemiştir) ve bir de Selahaddin Eyyubî’nin kutsal şehri istirdat ettikten (geri aldıktan) sonra sergilediği adaleti, insafı, merhameti ve hoşgörüyü düşünelim. Sömürgecilerin ve emperyalistlerin İslâm dünyasındaki zulümlerine bakalım. ABD Evangelistlerinin Irak’ta, Afganistan’da, Siyonistlerin Filistin’de döktükleri kanlar...

Bendeniz şahsen bir Müslüman olarak çan ve ezan sesleri içinde papazlarla birlikte Kasımiye medresesi havuzu üzerindeki köprüden geçmezdim.
Sevgili okuyucularım, siz çan ve ezan sesleri içinde bu köprüden geçer miydiniz?

(Çanlı, Ezanlı, Köprülü, papazlı, hahamlı, müftülü bu toplantı hakkında mufassal (geniş, ayrıntılı bilgi edinmek isterseniz/Mardin Kasımiye Medresesi Dinler ve Barış Sempozyumu/ kelimeleriyle arayarak internette hayli malumat bulabilirsiniz.)

Mehmet Şevket Eygi

ikincisi ..

fetullah gülen hoce efendide bir beşerdir ve fanidir .. her kul gibi oda hata yapabilir .. bu hareket nafile bir çapa olabilir ve hatta mağlubiyetle sonuçlana bilir...

İnsan bile bile itikat konularında hata yapmaz.ALLAH C.C.HU’NUN izniyle nafile bir çabadır istediklerine ALLAH C.C.HU’NUN izniyle ulaşamayacaklar.

üçüncüsü..
ne karı olur ne zararı olur sadece vakit kaypı olmuş olabilir...

Ehli Sünnet vel Cemaat dışı olan kişinin karı olmaz zararı kendisini ve peşinden gidenleri
bataklığa götürür vakit kaybı olmuştur ve tövbe etmezlerse belkide iş işden geçmiş olacaktır.

bunun sonuçları ileri vadede olabilecek ,görülecek bir haldir ..
o yüzden benim açımdam birşey söylemek çok erken .. sabretmek lazım ..
kendileri bu şekilde hizmet ediyorsa ..

Fettullah Gülen açıktan 14 sene gibi olmak üzere 25 seneden fazla diyalogcudur tabii diyalogun tarihi eski

Herhangi bir hatada bulunduysam özürdilerim

ALLAH C.C.HU ÜMMETİ MUHAMMEDİ RIZA-I İLAHİYEDE DAİM EYLESİN.

SELAM VE DUA İLE

sahn

Kayıtlı Kullanıcı
Yeni üye oldum allah çalışmalarınızdan razı olsun

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Fettullah Gülen diyalog hareketine iyi niyetle yapmak istemiştir böyle başlamıştır diyelim
peki şimdi……

şimdi!! evet .. görünen kısmıyla diyalogun bir fayda vermedigi yönünde agır basmaktadır.. islam cografyasında hale kan akmaktadır..

görünmeyen kısmı !! işte görünmedigi için bilemiyoru/m/uz

( ama hareket halen devam ediyor )
13 Mayıs 2004... Yer: Harran ovası Mardin Kasımiye medresesi... Konu: Kültürler Arası Diyalog Platformu’nun tertiplediği Dinler ve Barış Uluslar Arası Sempozyumu

bu gibi faliyetler .bu platformda defalarca kez yazıldı ,cizildi üzerinde tartışıldı ( umarım bir sonraki adım malum fotografların eklenmesi olmaz zira fazla şık durdugunu söyleyemem .!)

bu misyonu bir deney olarak gördügümü bir önceki sohbette söylemiştim;
bir deneyde .. her fazda ve her bazda entropi hareketin olması muhtemeldir..

haaa !! haddi aşan bir VEBAL vardır ,
maksatı aşan bir VebAL vardır .. bu yapanları ilgilendirir siz rahat olunuz .. : )

son olarak şunu söylemeliyimki .. benim de sizin gibi kafamda terettüdlerim, soru işaretlerim var bu konuda .. ama fetullah gülen hoce efendinin . samimiyetinden şüphe duymuyorum ..

her kesin dünyada bir imtihanı var .. belki !! futullah gülen hocaefendinin ve cemaatinin bu bir imtihanı ..
kınayıcıların kınamasına aldırış etmeden , her türlü hakarete , ithama zanna , aldırış etmeden dogru bildikleri yolda hiç durmadan yürümek .. belki!!!

belki !! yanlış olan biryolda .. azimle ve ısrarla hatada devam etmekk..

selam ve dua ile ..

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
"İyilikle kötülük denk değildir. Sen kötülüğü en güzel olanla defet. Bir de bakmışsın ki, seninle arasında düşmanlık olan kişi sanki sıcacık bir dost oluvermiş." (Fussilet suresi ayet 34)

Selamun aleykum güzel kardeşim.Ayrılık tohumlarını birilerinin üzerimize çok oldu.Bunun farkına varamayıp "ayrı" yoldan gidenler halen devam etmekte.Kimseyi düzeltmek haddimize değil elbette....

Allah razı ola kardeşim.Selam ve dua ile..

aleykum selam kardeşim benim !
haklısın galiba .. teşekkürler : )
selam ve dua ile B)

Regenbogen

Kayıtlı Kullanıcı
peki şimdi……

şimdi!! evet .. görünen kısmıyla diyalogun bir fayda vermedigi yönünde agır basmaktadır.. islam cografyasında hale kan akmaktadır..

görünmeyen kısmı !! işte görünmedigi için bilemiyoru/m/uz

( ama hareket halen devam ediyor )
13 Mayıs 2004... Yer: Harran ovası Mardin Kasımiye medresesi... Konu: Kültürler Arası Diyalog Platformu’nun tertiplediği Dinler ve Barış Uluslar Arası Sempozyumu

bu gibi faliyetler .bu platformda defalarca kez yazıldı ,cizildi üzerinde tartışıldı ( umarım bir sonraki adım malum fotografların eklenmesi olmaz zira fazla şık durdugunu söyleyemem .!)

bu misyonu bir deney olarak gördügümü bir önceki sohbette söylemiştim;
bir deneyde .. her fazda ve her bazda entropi hareketin olması muhtemeldir..

haaa !! haddi aşan bir VEBAL vardır ,
maksatı aşan bir VebAL vardır .. bu yapanları ilgilendirir siz rahat olunuz .. : )

son olarak şunu söylemeliyimki .. benim de sizin gibi kafamda terettüdlerim, soru işaretlerim var bu konuda .. ama fetullah gülen hoce efendinin . samimiyetinden şüphe duymuyorum ..

her kesin dünyada bir imtihanı var .. belki !! futullah gülen hocaefendinin ve cemaatinin bu bir imtihanı ..
kınayıcıların kınamasına aldırış etmeden , her türlü hakarete , ithama zanna , aldırış etmeden dogru bildikleri yolda hiç durmadan yürümek .. belki!!!

selam ve dua ile ..

selamünaleyküm
bu dinlerarası diyalog anlayışının, küresel sekülerizm aktörlerinin gökkuşağı renkli maskeleri olduğunu düşünüyorum.

zira, hırıstiyanlar veya yahudiler, tek taraflı olarak ortaya böyle bir teklif getirseler, bir müslüman olarak kayıtsız kalmak islam dinine ihanet olur.

ancak ALLAH indinde geçerli dinin islam dini olduğuna göre, bir müslümanın dinlerarası diyalog başlığı adı altında hırıstiyanlik ve yahudiliği "Din" olarak muhattab almasını adı "BÜTÜN MUHAMMED-İ ÜMMETE İhanettir.

selam ve dua ile..

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamünaleyküm
bu dinlerarası diyalog anlayışının, küresel sekülerizm aktörlerinin gökkuşağı renkli maskeleri olduğunu düşünüyorum.

zira, hırıstiyanlar veya yahudiler, tek taraflı olarak ortaya böyle bir teklif getirseler, bir müslüman olarak kayıtsız kalmak islam dinine ihanet olur.

ancak ALLAH indinde geçerli dinin islam dini olduğuna göre, bir müslümanın dinlerarası diyalog başlığı adı altında hırıstiyanlik ve yahudiliği "Din" olarak muhattab almasını adı "BÜTÜN MUHAMMED-İ ÜMMETE İhanettir.

selam ve dua ile..

aleykum selam
her fikre saygımız var !!
selame ve dua ile

tevfik

Kayıtlı Kullanıcı
S.A.
Sayın kardeşim
İslam bir deney konusu olamaz

bu sitenin amaçları arasında bilmediklerimiz dini konularda bilgilenmek ve bilinçlenmek

şöyle bir örnekleme yaparsak çok yazılan konulardan biri kadınların giyinmesiyle ilgili bu
yazıları okuyan bazı bacılarımız giyinmesine daha dikkat ediyor hatasını düzeltmiş oluyor
faydalı olmuş olunuyor.

giyinmesindeki vebalda bizi ilgilendimiyor desek tezinize göre niye bu kadar yazılıp zaman kaybı yapılmış oluyor nasıl olsa uygun şekilde giyinmeyenleri ilgilendirir bizim anlatmamıza gerek varmı.

Ehli Sünnet vel Cemaat dairesinde incelendiğinde benim bu konu hakkında her hangi bir terettüdüm yok ve Fettullah Gülenide gayet samimiyetsiz buluyorum.

hatada ısrarla devem etmek kişiye ne kazandırır araba sürerken ısrarla uçuruma doğru araba sürülürmü.

Sayın kardeşim sizden Ehli Sünnet Vel Cemaat dışına çıkıyor diye belirtdiğim yerleri
incelemenizi rica ediyorum orada Fettullah Gülenin kitapları haricinde Ahmet Şahinin yazısındanda bahsediyorum internetten yazı yayınlanıyor..

Geçenlerde Luvi kardeşimiz nurculuk nedir,nurcular kimlerdir diye bir konu açmıştı bende oraya Risalei nur konulu yerde has nurculuğun şartları diye yayınlanan konudaki has nurculuğun şartları bölümündeki şartların hangisinin Kuran-ı Kerim,Sünnet,İcmaa ve Kıyasda yerleri olduğunu sordum herhandi bir cevap gelmedi ve konu kaldırılmış
Belkide Luvi kardeşin haberi bile yok sorduğumdan.

Sayın kardeşim has nurculuğun şartlarına bakmanızı rica ederim.

Saygılarımla

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
aleykum selam ..

biz bu konudaki düşüncelerimizi söyledik .. sizi dinledik ..
bu sohbet şuan için benim tarafımdan noktalanmıştır.
( ayrıca has nurculugun şartlarını okdum dafalarca.. bir topluluga girdigim zaman dikkatimi çeken gençler oluyor .. ,edepli agır başlı ,saygılı ,bilgili , kültürlü merakımı cezbeziyor ve sohbet ediyorum .. ve has nurcu oldugunu ögreniyorum .. galiba has nurculuk böyle birşey .. )
sizin kendi görüş ve düşüncelerinizdir . buna saygı duymakatan başka diyecegim birşey yok ..

rabbim cümlemizi rıza-ı ihahi dogrultusunda hayırlı işler yapmayı , hayırda yarışmayı
nasip etsin inşaALLAH ...

miraç kandiliniz mübarek olsun ..
selam ve dua ile

tevfik

Kayıtlı Kullanıcı
S.A.
Sayın kardeşim

Konuyu fazla uzatmamakta fayda var

Nurcu kardeşimizde katkıda bulunup net cevaplar vermedi

Sizden sorduğum sorulara Ehli Sünnet Vel Cemaata uygun veya uygun değildir diye cevap gelmesini isterdim.

Has nuculuğun şartlarını defalarca okuduğunuzu belirtdiniz hangisi uygun hepsine cevap veririm isterseniz şartların birinde ne diyor

10-Risale-i Nur davasında ki Nurcu tarikatın zamanı olmadığını bilir ve evliya kutup hatta gavs gelse ancak nur talebesinin yanında kardeş olmaya çalışsın ama evliyalığı yada kutupluğu nurcunun yanında bir şey ifade etmez.(Kastamonu L.m.no.21)

Tarikat zamanı olduğunu gerekirse açıklarım.
Evliya,Kutup,Gavs kimler olduğunu biliyorsunuzdur.
Hz.Abdulkadir Geylani
Hz.Mahmud Hüdai
Hz.Mevlana gibi kişişerdir bu mübareklerin ayağının tırnağı kadar olabilmek
Ne büyük saadettir.

Gavs nasıl seçilip görevleri nedir bilirmisiniz.

Bu şart ALLAH C.C.HU’NUN DOSTLARINI KÜÇÜMSEMEKDİR.

Salim kafayla maddeleri tekrar değerlendirmenizi rica ederim.

acizane bunları belirmek istedim

Rabbim cümlemizi Rıza-ı İhahi doğrultusunda hayırlı işler yapmayı , hayırda yarışmayı
nasip etsin inşaALLAH

Amin.

Ümmeti Muhammedin Mirac Kandili Mübarek olsun

ALLAH C.C.HU’YA emanet olunuz.

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com
öncelikle kandiliniz mubarek olsun...
bakın bu siteye sizin gibi ...
üye olur olmaz ...cemaatleri eleştirmeye gelenleri çook gördük...
tevfik kardeşim siz bildiğiniz yoldan gidin ....
bırakın artık islam adına yapılan güzel şeyleri eleştirmeyi....
laf kalabalığı yapıcağınıza kafa bulandırıcağınıza...
birşeylerin ucundan sizde tutun yapılan ...
güzellikleri beğenmiyorsanız....buyrun sizlerde
islam adına çalışın
A cemaati B cemaati v.s hiç önemli değil...
gaye aynı fakat yollar farklıdır...
Alllah cümlemizi muaffak etsin...
güzel görüp güzel düşünmeyi nasip etsin mevlam...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com

Adâvet etmek istersen, kalbindeki adâvete adâvet et, onun ref’ine çalış. Hem en ziyade sana zarar veren nefs-i emmârene ve hevâ-i nefsine adâvet et, ıslahına çalış. O muzır nefsin hatırı için mü’minlere adâvet etme. Eğer düşmanlık etmek istersen, kâfirler, zındıklar çoktur; onlara adâvet et. Evet, nasıl ki muhabbet sıfatı muhabbete lâyıktır. Öyle de, adâvet hasleti, herşeyden evvel kendisi adâvete lâyıktır.
Eğer hasmını mağlûp etmek istersen, fenalığına karşı iyilikle mukabele et. Çünkü, eğer fenalıkla mukabele edersen, husumet tezayüd eder. Zâhiren mağlûp bile olsa, kalben kin bağlar, adâveti idame eder. Eğer iyilikle mukabele etsen, nedâmet eder, sana dost olur.
Mektubat / Yirmi İkinci Mektup

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt