Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Müslümanların yanlışlarını yazacağım (2 Kullanıcı)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Müslümanların yanlışlarını yazacağım

Geçen gün Milli Gazete'deki yazılarımı düzenli olarak okuduğunu, Tv5'deki tefsir derslerimi izlediğini söyleyen biri bana "Bugüne kadar hiçbir Müslüman cemaatin, grubun, şahsın aleyhine tek kelime söylemediniz. Bunlar hata işlemiyorlar mı, yoksa sen mi görmüyorsun?" dedi.
Ben de ona "Müslümanların hatası amelde, kafirlerin hatası temelde.
Müslümanların hatasını yazacağım günler de inşaallah gelecektir.
ALLAH hepimize benim o hataları yazacak günleri göstersin" dedim.
Ne zaman gelecek o günler?
Temelden yanlış yapan kafirlerin hatası düzeltilince sıra amelde hata yapanlara gelecek.
Temeli yanlış olan kafirler, dünyanın her tarafında Müslüman veya Müslüman olmayanların kanını akıtırken, elinde kalem olanlar da onlara asker hazırlar gibi inkar fırtınaları estirirken ben, iman evinin tezyinatında kusuru olan kardeşlerimle uğraşarak hem kendi gücümü hem de o kardeşimin gücünü zayıflatır mıyım?

Kafirlerin yanlışını düzeltip sıra Müslümanlarınkine geldiğinde o zaman sen beni gör, bak ne hatalı işlerimi ve sözlerimi piyasaya sürer ve onları düzeltmek için ne gayretler gösteririm ben.
Belki kendi yanlışlarımı düzeltirken başkalarının yanlışına da sıra gelmeden bu dünyadan gidebilirim" dedim ona ve epeyce bu konuyu anlatmaya kendi hatalarımdan örnekler vermeye çalıştım.
Sakının, aman ha sakının. "Mürteci Müslüman, şeriatçı Müslüman, İslâmcı, tarikatçı Müslüman, fundamantalist Müslüman, radikal İslâmcı, ılımlı İslâmcı, hoşgörücü Müslüman, layt Müslüman, Vahhabi Müslüman, mutaassıp Müslüman, hızbullahi Müslüman, mücahid Müslüman, barışçı Müslüman, siyasal İslamcı, aşırı dinci, selefi Müslüman, şii Müslüman, sufi Müslüman" diyerek damgalanan veya deli gömleği giydirir gibi bize, bizim istemediğimiz ismi verenlerin ve bizi karşı karşıya getirmeye çalışanların oyununa gelmeyelim.

Bu kelimeleri, kendileri benimsemiş olsalar bile madem ki, benimsediği adın bir bölümü İslâm'dır, Müslüman kelimesidir, işte o isim hatırına yine de o isim hatırına ona karşı kötü düşünceler beslemeyeceğiz.
Biz, kendimizi "Müslüman" kelimesinin dışında bir kelime ile veya "Müslüman" kelimesine takılan bir kelime ile tanıtmayacağız. Tanıtan kardeşlerimizi de uyaracağız ve şu ayeti kerimeyi hatırlatacağız:

"ALLAH'a da'vet eden, amel-i salih işleyen ve "Ben Müslümanlardanım" diyenden daha güzel sözlü kim vardır?" (Fussilet suresi ayet 33)
Kimse yoktur. Ve biz, bu güzel kardeşlerimizle tatlı dil, güler yüz ve bal gibi sözlerle konuşacağız. Şimdilik aramızda kırgınlık olsa bile ilerde sıcacık dost oluvereceğiz. Rabbimize kulak verelim:
"İyilikle kötülük denk değildir. Sen kötülüğü en güzel olanla defet. Bir de bakmışsın ki, seninle arasında düşmanlık olan kişi sanki sıcacık bir dost oluvermiş." (Fussilet suresi ayet 34)

İlerde yüzüne bakacağımız, dost olacağımız insanlara el yarası veya dil yarası açmamaya dikkat edelim.
Kur'anın bize öğrettiği bir duayı bu günlerde biraz daha fazla okuyalım:
"Rabbimiz, bizi ve bizden önce imanla geçip giden kardeşlerimizi bağışla.
İman edenlere karşı gönlümüzde hiçbir kin bırakma.
Rabbimiz, şüphesiz sen şefkatlisin, merhametlisin" (Haşr suresi 59/10)

mir_erhan

Moderator
Sakının, aman ha sakının. "Mürteci Müslüman, şeriatçı Müslüman, İslâmcı, tarikatçı Müslüman, fundamantalist Müslüman, radikal İslâmcı, ılımlı İslâmcı, hoşgörücü Müslüman, layt Müslüman, Vahhabi Müslüman, mutaassıp Müslüman, hızbullahi Müslüman, mücahid Müslüman, barışçı Müslüman, siyasal İslamcı, aşırı dinci, selefi Müslüman, şii Müslüman, sufi Müslüman" diyerek damgalanan veya deli gömleği giydirir gibi bize, bizim istemediğimiz ismi verenlerin ve bizi karşı karşıya getirmeye çalışanların oyununa gelmeyelim.

"ALLAH'a da'vet eden, amel-i salih işleyen ve "Ben Müslümanlardanım" diyenden daha güzel sözlü kim vardır?" (Fussilet suresi ayet 33)

selamün aleyküm
ellerinize sağlık çok güzel bir paylaşım ,
inşallah nasiplenenlerden oluruz.
Allah yazandan ve sizden razı olsun

selam ve dua ile

kalbiminurlandır

Eposta Onaylanmamış Üyeler

selamunaleykum .
Allah CC razı olsun bu güzel paylaşımınız için.
"amin" diyorum can-ı gönülden.
Rabbimiz bu duayı sık sık okuyanlardan olmayı nasip eylesin inşALLAH.
selametle...B)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com

selamün aleyküm
ellerinize sağlık çok güzel bir paylaşım ,
inşallah nasiplenenlerden oluruz.
Allah yazandan ve sizden razı olsun

selam ve dua ile

aleykum selam erhan kardeşim ..

aslında okadar çok yanılgı içerisindeyiz ki..

bir kardeşimizle karşılaştığımız zaman ve tanıştıgımız zaman hemen soruyoruz handi cemaatdensin . hangi gruptansın ..

hemen yaftalamak istiyoruz.. eger bizim cematten degilse hemen savunmamızı hazırlıyoruz illaki .. ona verecek bir cevabımız vardır .. yada onun bizim eksikliklerimizi veya farklılıklarımızı söyleyecek bir durumu vardır ..mutlaka ..

farkında değiliz ki bunlar . bizim oyalanmamız için önümüze sürülmüş kandırmacalar...
rabbim gaflete düşürmesin bizleri inşaALLAH ..

ALLAH cc razı olsun kardeşim ..
selam ve dua ile ...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com

Bu kelimeleri, kendileri benimsemiş olsalar bile madem ki, benimsediği adın bir bölümü İslâm'dır, Müslüman kelimesidir, işte o isim hatırına yine de o isim hatırına ona karşı kötü düşünceler beslemeyeceğiz.
Biz, kendimizi "Müslüman" kelimesinin dışında bir kelime ile veya "Müslüman" kelimesine takılan bir kelime ile tanıtmayacağız. Tanıtan kardeşlerimizi de uyaracağız ve şu ayeti kerimeyi hatırlatacağız:

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com

selamunaleykum .
Allah CC razı olsun bu güzel paylaşımınız için.
"amin" diyorum can-ı gönülden.
Rabbimiz bu duayı sık sık okuyanlardan olmayı nasip eylesin inşALLAH.

selametle...B)

aleykum selam kardeşim ..
Rabbim cümlemizden razı olsun
selam ve dua ile hayırla kalınız kardeşim .. B)B)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
dünyanın her tarafında Müslüman veya Müslüman olmayanların kanını akıtırken, elinde kalem olanlar da onlara asker hazırlar gibi inkar fırtınaları estirirken ben, iman evinin tezyinatında kusuru olan kardeşlerimle uğraşarak hem kendi gücümü hem de o kardeşimin gücünü zayıflatır mıyım?

Resul Aydın

Kayıtlı Kullanıcı
Selemün Aleyküm Kardeşim
Yüreğine sağlık, Allah razı olsun
Selam ve dua ile...
A'lamenittebeğalhüda

Biz, kendimizi "Müslüman" kelimesinin dışında bir kelime ile veya "Müslüman" kelimesine takılan bir kelime ile tanıtmayacağız.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Selemün Aleyküm Kardeşim

Yüreğine sağlık, Allah razı olsun
Selam ve dua ile...
A'lamenittebeğalhüda

Biz, kendimizi "Müslüman" kelimesinin dışında bir kelime ile veya "Müslüman" kelimesine takılan bir kelime ile tanıtmayacağız.

aleykum selam abi

rabbim cümlemizden razı olsun ..

selam ve dua ile

_YUSUF_

Yönetici
Selamun Aleykum Ve Rahmetullahi
Mevla razı olsun hayırlı bu güzel paylaşım için
Müslümanlara gerekli olan vahdeti bu sebeplerden dolayı malesef
başaramıyoruz.Allah'u tealada en kısa zamanda muslümanların vahdetini sağlaması için bol bol dua etmeliyiz.Bütün müslüman kardeşlerimizi o cemaate bu cemaate değil Allah'u tealanın bizim için gönderdiği kitabına ve onun sevgili peygamberine çağıralım.
Selametle

Sakının, aman ha sakının. "Mürteci Müslüman, şeriatçı Müslüman, İslâmcı, tarikatçı Müslüman, fundamantalist Müslüman, radikal İslâmcı, ılımlı İslâmcı, hoşgörücü Müslüman, layt Müslüman, Vahhabi Müslüman, mutaassıp Müslüman, hızbullahi Müslüman, mücahid Müslüman, barışçı Müslüman, siyasal İslamcı, aşırı dinci, selefi Müslüman, şii Müslüman, sufi Müslüman" diyerek damgalanan veya deli gömleği giydirir gibi bize, bizim istemediğimiz ismi verenlerin ve bizi karşı karşıya getirmeye çalışanların oyununa gelmeyelim...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Selamun Aleykum Ve Rahmetullahi
Mevla razı olsun hayırlı bu güzel paylaşım için
Müslümanlara gerekli olan vahdeti bu sebeplerden dolayı malesef
başaramıyoruz.Allah'u tealada en kısa zamanda muslümanların vahdetini sağlaması için bol bol dua etmeliyiz.Bütün müslüman kardeşlerimizi o cemaate bu cemaate değil Allah'u tealanın bizim için gönderdiği kitabına ve onun sevgili peygamberine çağıralım.
Selametle

Sakının, aman ha sakının. "Mürteci Müslüman, şeriatçı Müslüman, İslâmcı, tarikatçı Müslüman, fundamantalist Müslüman, radikal İslâmcı, ılımlı İslâmcı, hoşgörücü Müslüman, layt Müslüman, Vahhabi Müslüman, mutaassıp Müslüman, hızbullahi Müslüman, mücahid Müslüman, barışçı Müslüman, siyasal İslamcı, aşırı dinci, selefi Müslüman, şii Müslüman, sufi Müslüman" diyerek damgalanan veya deli gömleği giydirir gibi bize, bizim istemediğimiz ismi verenlerin ve bizi karşı karşıya getirmeye çalışanların oyununa gelmeyelim...

amin inşaALLAH rabbim gafletten kurtarsın bizleri ..
biribirimizi yaftalamaktan ignelemekten açık aramaktan..
inananlar üzerindeki oyunları fark edemiyor..ama bu yazıyı okumuş olmak bir şey degiştirmiyor veya buna olumlu yorum yazmak ..

bir cemaate baglı olmak problem, baglı olmadan hepsini okuyup dinlemek yine problem.. vel hasıl ben bu işin içinden çıkamadım .. :)

selam ve dua ile

_YUSUF_

Yönetici
amin inşaALLAH rabbim gafletten kurtarsın bizleri ..
biribirimizi yaftalamaktan ignelemekten açık aramaktan..
inananlar üzerindeki oyunları fark edemiyor..ama bu yazıyı okumuş olmak bir şey degiştirmiyor veya buna olumlu yorum yazmak ..

tevafuk bir sitede bu makaleyi gördüm .. yapılan yorumları okudum..
daha sonra aradan dakikalar geçti .. ve yorum yazanların başka cemaateler hakkındaki ver yansınlarını okudum..

bir cemaate baglı olmak problem, baglı olmadan hepsini okuyup dinlemek yine problem.. vel hasıl ben bu işin içinden çıkamadım .. :)

selam ve dua ile

Malesef deiğiniz gibi aynı yanlışları yapıyoruz birşeyler söylüyoruz daha sonra söylediğimizin esiri halina gelebiliyoruz.Neden? Tabiki gaflet.

İşin içinden çıkamak tabiki mümkündür,ama nasıl?
Bu konuda faydası olcağını düşündüğüm ir konu açtım nasip olursa 15-20 mesajda detaylı bilgiler vermeye çalışacağız nasipolursa takip edip işin içinden en azından fikri olarak çıkmanızı sağlayabilir

http://forum.islamiyet.gen.tr/fikih-ve-akaid/84061-vahdete-7-adim.html#post1101252

Selametle kalın

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Malesef deiğiniz gibi aynı yanlışları yapıyoruz birşeyler söylüyoruz daha sonra söylediğimizin esiri halina gelebiliyoruz.Neden? Tabiki gaflet.

İşin içinden çıkamak tabiki mümkündür,ama nasıl?
Bu konuda faydası olcağını düşündüğüm ir konu açtım nasip olursa 15-20 mesajda detaylı bilgiler vermeye çalışacağız nasipolursa takip edip işin içinden en azından fikri olarak çıkmanızı sağlayabilir

http://forum.islamiyet.gen.tr/fikih-ve-akaid/84061-vahdete-7-adim.html#post1101252

Selametle kalın

inşaALLAH takip etmeye çalışalım .(.yeni bir yazı dizisi sanıyorum .. hangi hocamızdan aktaracaksınız )
yolumuz belli ,düşüncemiz belli en azından ne istediğimizi biliyoruz ..
bizim işin içinden çıkmamız ;..,bu anlamsız fuzuli , içi boş tartışmların didişmelerin içinde kendine en önlerde saf edinenlerin ve işin içinden çıkmaya hiçde hevesli olmayanların// ve bizim yararımıza olur inşaALLAH ..

selam ve dua ile

_YUSUF_

Yönetici
inşaALLAH takip etmeye çalışalım .(.yeni bir yazı dizisi sanıyorum .. hangi hocamızdan aktaracaksınız )
yolumuz belli ,düşüncemiz belli en azından ne istediğimizi biliyoruz ..
bizim işin içinden çıkmamız ;..,bu anlamsız fuzuli , içi boş tartışmların didişmelerin içinde kendine en önlerde saf edinenlerin ve işin içinden çıkmaya hiçde hevesli olmayanların// ve bizim yararımıza olur inşaALLAH ..

selam ve dua ile

Mevla cümlemizden razı olsun inşaAllah
Dualarınızada canı gönülden amin diyorum
yolumuz belli ,düşüncemiz belli en azından ne istediğimizi biliyoruz .. dediniz ya, işte ben bunu bilemiyorum ve diyemiyorum realiteyi gözönüne aldığımda diyemiyorum, nasıl diyebilirim.Müslümanım diyen ben ne istediğimi biliyorum diyen niceleri, (sizi tenzih ederim) acaba ne isdediklerini gerçekten biliyorlarmı? yada ne istediklerini bildiklerini, gerçekten biliyorlarmı? Bence hayır!!! Nedenmi? İşte konunun ana teması bu değilmi ne istediklerini bildiğini idaa eden insanlar aslında bildikleri sandıkları şeyi bilmiyorlar.Bu nedenlede konunuzda anlatılan gerçekler ortaya çıkıyor.

Hocamızıda yazı dizimizin sonunda aktaralım inşaAllah kusura bakmassanız.
Hevesimiz kırılmasın inşaAllah mevla yolumuzu mustakım etsin.''Kim Allah yolunda cihad ederse (malıyla, canıyla,ilmiyle) rabbininin katında büyük ecirler vardır.
Allah'a emanet olun

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Mevla cümlemizden razı olsun inşaAllah
Dualarınızada canı gönülden amin diyorum
yolumuz belli ,düşüncemiz belli en azından ne istediğimizi biliyoruz .. dediniz ya, işte ben bunu bilemiyorum ve diyemiyorum realiteyi gözönüne aldığımda diyemiyorum, nasıl diyebilirim.Müslümanım diyen ben ne istediğimi biliyorum diyen niceleri, (sizi tenzih ederim) acaba ne isdediklerini gerçekten biliyorlarmı? yada ne istediklerini bildiklerini, gerçekten biliyorlarmı? Bence hayır!!! Nedenmi? İşte konunun ana teması bu değilmi ne istediklerini bildiğini idaa eden insanlar aslında bildikleri sandıkları şeyi bilmiyorlar.Bu nedenlede konunuzda anlatılan gerçekler ortaya çıkıyor.

Hocamızıda yazı dizimizin sonunda aktaralım inşaAllah kusura bakmassanız.
Hevesimiz kırılmasın inşaAllah mevla yolumuzu mustakım etsin.''Kim Allah yolunda cihad ederse (malıyla, canıyla,ilmiyle) rabbininin katında büyük ecirler vardır.
Allah'a emanet olun

siz nasıl isterseniz kardeşim . .hayır olsun inşaALLAH ..
ALLAH cc EMANET OLuNUZ ..
selam ve dua ile

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Esselamünaleykum...

Esselamünaleykum...

"ALLAH'a da'vet eden, amel-i salih işleyen ve "Ben Müslümanlardanım" diyenden daha güzel sözlü kim vardır?"
(Fussilet suresi ayet 33)

Kimse yoktur.
Ve biz, bu güzel kardeşlerimizle tatlı dil, güler yüz ve bal gibi sözlerle konuşacağız.
Şimdilik aramızda kırgınlık olsa bile ilerde sıcacık dost oluvereceğiz.
Rabbimize kulak verelim:

"İyilikle kötülük denk değildir. Sen kötülüğü en güzel olanla defet. Bir de bakmışsın ki, seninle arasında düşmanlık olan kişi sanki sıcacık bir dost oluvermiş."
(Fussilet suresi ayet 34)

İlerde yüzüne bakacağımız, dost olacağımız insanlara el yarası veya dil yarası açmamaya dikkat edelim.
Kur'anın bize öğrettiği bir duayı bu günlerde biraz daha fazla okuyalım:

Rabbimiz, şüphesiz sen şefkatlisin, merhametlisin"

(Haşr suresi 59/10)

Allah CC. razı olsun Aminenur Kardeşim...
Bu kucaklayıcı, birleştirici paylaşımınız için...
BİR OLALIM...
BİRLİK OLALIM
...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Ey ehl-i hak! Ey hakperest ehl-i şeriat ve ehl-i hakikat ve ehl-i tarikat!
Bu müthiş maraz-ı ihtilâfa karşı birbirinizin kusurunu görmeyerek, yekdiğerinizin ayıbına karşı gözünüzü yumunuz.

İhlas ve hakperestlik,
Müslümanların nereden ve kimden olursa olsun istifadelerine taraftar olmaktır.
Yoksa, "Benden ders alıp sevap kazandırsınlar" düşüncesi, nefsin ve enaniyetin hilesidir.

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
ablacım konumuzla ilgilimi bilmiyorum ama.müslüman kelimesini taşıyosak kavga etmemeliyizz

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt