RE: hırsızlık hırsızlıktır(yorum ekleyebilirsiniz)
RE: hırsızlık hırsızlıktır(yorum ekleyebilirsiniz)
Bak arkaşım şifre kırılması tamamen genelde o maili kullananın ihmalkarlığı yada bilgisizliği.
Sağlam bir antivirus kullan.Standart bir şifre kullanma örn:123123,12061985,19851985 vs.
Kullandığın şifreyi sağda solda forum sitelerindeki üyeliklerindede kullanma.Başka bir bilgisayar kullanıyorsan temiz olduğundan emindeğilsen Ekran klavyesi ile şifreni gir özellikle internet kafelerde.Aynı ağda cafe sahibi bu işi yapmasada sniffer edebilen yazdığına kadar alabilecek kapasitede yazılımlar var.İsmide bu Msn Chat Monitor & Sniffer sadece bu değil ilk buna rastladım örnek olsun.Aynı ağdaki tüm msn leri dinler gelen giden teknik bir konu.Bir maili tıkladın yeniden şifreni sordu ise saçma bir şey yaz bas.Geri yaparak o maili sil.Fake mail olabilir.
Özellikle bilmediğin kişiden zipli doya aldı isen 10 kez kontrol et.Uzantısı exe,pif,com olmasın.Emin değilsen açma merak etme.Bilen birine bi ara baktırırsın.Zipli yada benzeri rar da olur. Sıkıştırılmış olduğu için hotmail in antivirusleri dosyayı inceleyemez.Kendin incelen bunları
Hatırlatma soruna zıt ve saçma bir şey kullan.Hatırlatma sorusu demek ikinci şifre demek.Ona göre yaz.
Böle bir olay ile karşılastı isen direk şahsi bilgilerini içeren kariyer yenibiris gibi sitelere bu maili verdi isen derhal iptal et.Tel numaran vs. ele geçmesin bakımından.İkinci bir mail kullan absurik yerlere yada tam tersi.
mailinide hotmail e mail at ingilizce bir şekilde o maddeleri yazan yerde.
Önceki şifrem buydu ama hack oldu de.Bunlardan önce hatırlatma sorun ile şansını dene.En son şu zaman girdim hack oldu kayıt bilgilerim şunlardı diye inandıra bilirsen şifren geri gelir.
Google da arasan bulursun az bi zahmetle.Daha ayrıntılı bu iş için.
Ayrıca bu yasal olarak suçtur.Cezası var ama ilgilenceklerini bilmiyorum.Belli bazı şeylerin olması lazım.Ankara da dayın olması lazım.Bilemicem onu araştırırsan araştır istersen.
Bunlar basit şeyler.Evde dış kapını açık bırakıyormusun ? ARabanın kapılarını kitlemiyormusun ? Günlük yaşantında tüm bunlara önlem alıyorsun çünkü umursuyorsun.Senin olayında aynı şey.Bir başka şey değil.Belki senin bilmediğin ama çok ufak bir hatan.DEvamlı mailleri kırılan bir arkadaşımız vardı.Bizzat kendim ilgilendim.Oda bu siteye üye benden fazlaca aktif de yani bildiğime göre.O senden çok daha zor durumlara düştü.Msn al kullan 1 hafta iptal.Msn al kullan 1 hafta iptal
.Ama senin gibi böle açıklamalar yapmadı.
Gülüyorum kendi hatası çıktı.Bilgisizlik işte sadece. Usta şöfere göre acemi daha fazla kaza yapma şansı vardır.Ustada bu yoldan geçmiştir.
Her ilk arabayı kullanan önce tekletir.Belki ufak tefek çarpar öğrenir genelde.İstisnalar kaideyi bozmaz.Senin gibi herkezte ilk bilgisayar kullanımda bilinçsizce msn i gider.Bilgisayarı format yer.Sonrada tecrube olur öğrenir.Anlatmak istediğimi anladın.Kızdığım nokta bu.Hakaret edersen hakaret yersin.YEdinde yemedim de hadi.
Konuları ufak düşünme.
SEn bir dahakine bu önlemleri al için rahat olsun.Öle kimse istediği maili kıramaz.
Az bi araştırsan nette bir sürü bilgi bulurdun.Buralara hutbe vericene.
İş kazasıdır olur.Hırsızılağa falan filana hiçte girmene gerek yoktu.Msn kullansam belki benimde başıma gelirdi.
Sen burda hutbe vesende gene kırarlar gene kırarlar.Dediklerimi yaparsan yüzde 95 seni korur başkalarınıda.
HAngisi çözüm ?
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar.
Bu bir meşhur sözlerden biri google da bakarsın istersen ben yazmadım.Alınma.Söz meclisten dışarı.
Burda hangi sınıfa girdik biz ?
Selametle kalın.Çevreye verdiğim raharsılıktan özer dilerim.
mustafa11 yazdı:
grappel yazdı:
"kardeşim sen neden bukadar üzerine alındınki aklıma kötü şeyler geliyor yoksa sidemi msn şifreleri kırıyorsunuz ki bunun suç olmadığını iddaa ediyorsunuz tamam belki kanunlarda yeri olmaya bilir ama ne dersen de bu tamamen hırsızlıktır tavsiyem bu işi yapıyorsanızda bir abi nasihatı yapmayın varsa bildikleriniz onlarıda uyarın selametle canım kardeşim"
Canım kardeşim ben tıp okuyorum öğrenciyim.Aynı zamandada çalışıyorum bir iş yerinde.Benim size tavsiye vermem hattime düşmez.Ama ben kanunlardan bahsetmedimki hesabı alırken kabul ettği şartı söledim.Bu şartı kabul etmişsin hırsızlık demek ne kadar doğru dedim.YAda kastetmek istedim.Alınmadım ayrıca niye alınıyımki.Söz yiğidin kamçısıdır.Kısa ve Öz.
Ben gelipte doğru bişey demedim.Doğru değil çünkü hırsız demek te iftara atmaktan aşağı kalmaz ama.
SEn rahatça hırsız diyebiliyosan.2 gözle görmeden ve 2 kulakla duymadan.Araştırmadan bilmeden.
Yarın başkalarınada kim bilir ne dersiniz ? Bir başkalarıda sana yada
İftira ya girer bencede dediğin senin.Savunduğum nokta bu.BEnim size tıp öğrencisi olarak tavsiyem son olarak : gözlük kullanıyorsanız bir 1mm büyütün numarısını.Kullanmıyorsanız Bir göz hekime bu şikayet ile başvurun.Bir şey çıkmazsa tsh leride ekleyin.
Ukelalık kolay iş bende gayet en iyi yaptığım şeydir.Beni tanıyan arkadaşlarım bilir.
BEnim zoruma giden bir insana bu kadar kolay hırsız yapmaktı.Gittim araştırdım bunları buldum netten yazdım.Sözleşmeyide baştan aşağı erinmedim okudum.Ama siz 50-60 cümle okumadan araştırmadan dinlemeden herkezin okuyabilceği yerde hırsız yaptınız.Helal olsun.
Bir tek tez vermeden şundan dolayı demeden.
Alkışta tutalım size Hakaretler için.İnsanların alınlarına Allah bir şey yazmadı ise senin yazman ne kadar doğru ?
BEnimde aklıma kötü şeyler geldi sen yazı yazınca.Bir insan nasılsa karşındakinide öle zanneder. Sözü aklıma geliyor.
Bura hakaret yerimi ?
Yoksa mahkememi sen hırsızsın sen bilmenemisin bunlar hırsız.Şunlar hırsız değil.
ne güzel ne ala.Bir bilgi varsa aksine paylaş.Şundan dolayı hırsızlık dır de.
Bende sana bundan dolayı değildir diyim yada başkası.Yargısız infazmısınız.
Banada tutupta inceden hakaret etme terbiyeni topla.Bilmeden ise cümlelerini düzelt.
"Yoksa sendemi msn kırıyosun.Bencede hırsızlık." Maksadını yeteri kadar aşar.
Öküzün altına buzağı koymağınız lütfen.
kardeşim sende fazla büyüttün bu işi baştan zıtlık olsun diye yazdın sonrada bir daha dönemedin anlıyorum seni aslında sende hak veriyorsun ama dedimya işte baştan bir kere ters gittin ondan dolayı.peki sen şimdi tıpta okuyorsun ve arkadaşından sana çok önemli bir mail geldi ve sen o maille belki dersini verecektin ama o gece vakti arkadaşına ulaşamıyorsun ve mesenen çalınmış ne yaparsın sorarım sana senjki okuyan bir kişisin