mevlam razı olsun inşaallah güzel paylaşım
selam ve dua ile yazima baslamak istiyorum,oncelikle bu konu gercekten ustunde durulmasi farkli acilardan bakildiginda bir suru yonu olan bi konu,netten yada gunluk hayattan olsun insan insna olmadiktan sonra her yerde yalan soyler ve yapicagindan geri kalma,ikincisi ise bazen nette tanistiginiz kisiler size gercek anlamda birseyler katiyor,buna kendimden ornek verebilirim,tanistigim bir kisi sayesinde islam;a sicak bakmaya basladim ve cesitli arastirmaalr yaparak bu siteye uye oldum,demek ki genelleme yapmadan once bi kez daha dusunmek gerekiyor,kotu yanlari oldugu kadr iyi yanalrinida gormek gerek,hersey insanin kendisinde bitiyor,hak hakkimizda hayirli olanlariyla karsilastirin bizi,bazen hep kader kismette ne yazildiysa o olurmus deriz ya,bunu sanirim bu devrede unutoyruz,anlimiza yazilan zaten yazilmis biz sadece bunu yasiyoruz,demmekki yazilan da nette biriyle tnaismak var bide bu sekilde bakin olaya,hersey insanin kendinde bitiyo arkadaslar,zahmet edip okudugunuz icin allah ragzi olsun hepinizde benim nacizane fikrim.
Ben farklı bir açıdan yaklaşacağım bu konuya...
Aslnda şu zamanda sanal ya da gerçek fazla bir fark kalmamış...
Nasıl mı?
Yalan söyleyen kişi sanalda da yalan söyler, gerçekte de...
Aldatan kişi sanalda da aldatır, gerçekte de...
Sanalda sadece kendinin resmini, cismini gizleyebilir bir kişi...
Ama gerçekte...KİŞİLİĞİNi de gizler...
AŞK denen şey ise ayrı muammadır...
AŞK insanı KÖR eder...
Atalarımız boş yere dememişler " Aşkın gözü kördür." diye...
İster msn de, sanalda...ister gerçekte olsun AŞIK olan kişi KÖR olmuştur...
Maşukunun yani sevdiğinin hiçbir kötülüğünü, kötü yanını, yalanını, dolanını, aldatmasını GÖREMEZZZZZZ...
Aşkı ne derse doğrudur...
O neisterse onu yapar...
Artık ona kilitlenmiştir...
Yediği odur, içtiği odur, düşündüğü odur, sayıkladığı odur...
Bunların hepsi de birşeyden kaynaklanmaktadır aslında:
O da:
İslami bilgi eksikliği ve hakiki imanı elde edemeyişimiz...
Aslında bizler Allah CC.'ın emirlerini yerine getirsek yani yap dediğini yapsak, yapma dediğini yapmasak...
Allah CC. bizlere bilmediklerimizi de öğretir...İster gerçekte, ister sanalda kişilerin gerçek yüzerini de inşallah tanıyabiliriz...
Ve ona göre tedbirlerimizi alabiliriz...
Allah CC. yar ve yardımcımız olsun hem gerçek hayatta, hem de sanal da...
Allaha emanet olunuz...