Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Mehdi geldi / geldi mi? (1 Kullanıcı)

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
işte bu beklenti bu kadar masum kalamıyor maalesef.
mehdi / isa beklentisinin kendisi saçmalık da, bu saçmalık , bekleyenler için tehlike haline geliyor.
mehdinin fiziksel özelliklerinin tarif eden sözde hadis, ama uyduruk rivayet olduğu akıl sahipleri tarafından hemen anlaşılan, muhammed nebi ye atılmış iftiralara bir bakıverin, bunlar bile olayın vehametini anlamaya yeter.

şam da beyaz minarenin altında geberik bir eşek / katır bekletmelere kadar gider din dediğimiz şey. ki zaten de gitmiş sayemizde.

deccal diye bir efsanenin yine fiziksel özelliklerini anlatan sözde hadis uydurmalarına bakın. bunlar o kutlu insana iftira. Rabbim bunun hesabını sorar.
Elindeki kitap neyine yetmedi, neyi eksik bıraktı da akla ziyan şeylerle uğraşıyorsun.

selam tüm nebi/resüllerin üzerine olsun.

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykum selam..
selam almak farzdır...

BASKENTLI

Kayıtlı Kullanıcı
O tarif edilen ve beklenen MEHDİ diye isimlendirdikleri..
İSA A.S. ile buluşacak yani İSA A.S.' ın MÜJDESİ olan mübarek ;
Allahu Tealanın Habibi, İNCİL de İSA A.S. 'ın Müjdelediği, KURANDA buyurulan ve KURAN'a muhatap olan KAİNATIN SULTANI ..
Muhammed Mustafa AHMED Aleyhisselam.. dır..

Anlayana ..

Biz zaten AMENNA diyoruz ve KURTARICIMIZ Muhammed AHMED Mustafa Aleyhisselam olduğuna şahitlik ediyoruz..

"Eşhedu en la ilahe illallah ve eşhedu enne Muhammeden abduhu ve resuluhu"

"Ben şehadet ederim ki, Allah dan başka ilah yoktur. Ve yine şehadet ederim ki, Muhammed aleyhisselam Onun kulu ve resulüdür."

KURAN bir NUR..
Allahu Tealanın kelamı..

Allahu Tealaya itaat ve ibadet etmek üzere Sıratul Mustakim yolumuz bu yoldur..

SULTANIMIZ Allahu Teala..
Kelamı KURAN..
Resulu Muhammed Mustafa A.S...

ASLİ klavuzumuz budur..

Başka aradığımız yoktur..

Hiç bir ad ile beklediğimiz yoktur..

Bize.

Allahu Teala ( C.C. ) ..
KURAN..
Muhammed Mustafa( A.S.) ..

YETER..

Son düzenleme:

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
O tarif edilen ve beklenen MEHDİ diye isimlendirdikleri..
İSA A.S. ile buluşacak yani İSA A.S.' ın MÜJDESİ olan mübarek ;

hımm çok mubarek, şamda minareden eşeğe binip, deccali öldürecek, sizde bunlara kurana rağmen inanın

Allahu Tealanın Habibi, İNCİL de İSA A.S. 'ın Müjdelediği,
Allah aşkına sen eski ahiti hiç okudun mu? Yeremya, hagay ya da tesniye bölümlerine hiç baktın mı? ya da şöyle sorayım bunların ne olduğunu biliyormusunda kulakdan duyma incilde müjdeleniyor diyorsun.

her zaman yazarım biraz bilgi temelli dimi ama..

KURANDA buyurulan ve KURAN'a muhatap olan KAİNATIN SULTANI ..
Muhammed Mustafa AHMED Aleyhisselam.. dır..

Kainatın sultanı Yüce Allah tır. Tüm kaniatı yoktan var edendir. Muhammed nebi diğer tüm resül/nebiler gibi kutlu bir elçi, üstün bir insandır.

"Ben şehadet ederim ki, Allah dan başka ilah yoktur. Ve yine şehadet ederim ki, Muhammed aleyhisselam Onun kulu ve resulüdür."

Acaba şu versiyonlara ne dersin:

- Eşhedu en la ilahe illallah ve eşhedu enne NUH abduhu ve resuluhu
- Eşhedu en la ilahe illallah ve eşhedu enne İsa abduhu ve resuluhu
- Eşhedu en la ilahe illallah ve eşhedu enne Musa abduhu ve resuluhu
- Eşhedu en la ilahe illallah ve eşhedu enne İbrahim abduhu ve resuluhu

Allahu Tealaya itaat ve ibadet etmek üzere Sıratul Mustakim yolumuz bu yoldur..

çok güzel yolunu çizmeni sana hayatın rotasını gösteren kitap ortada işte. kurtarıcın o , ne saçma sapan şeylerle uğraşıyoruz.

SULTANIMIZ Allahu Teala..
Kelamı KURAN..
Resulu Muhammed Mustafa A.S...

ASLİ klavuzumuz budur..

Başka aradığımız yoktur..

Hiç bir ad ile beklediğimiz yoktur..

DAHA BİRAZ ÖNCEKİ MESAJDA MEHDİ Yİ TEMSİLCİ YE ÇEVİRMİŞ GELİRSE DİYORDUN !!!

Bize.

Allahu Teala ( C.C. ) ..
KURAN..
Muhammed Mustafa( A.S.) ..

YETER..

ilk mesajdan itibaren okuyun forum sakinleri kapının buraya çıkması na mümkün. ortada bir çelişkiler yumağı var, netlik yok.

ben sana mehdi inancının / beklentisinin her zaman ve zeminde net olarak yanlış olduğunu söylerim.
yazdığın ilk mesajdan itibaren bu çıkıosa ki çıkmıyor,
sürekli bir git-gel havası
işte çıktı ama , işte o değil,
işte çıkıcak ama biz beklemioz,
o kendine mehdi demez
zaten mehdi muhammed nebi
ne dediğin belli değil?

selam tüm nebi/resüllerin üzerine olsun

Son düzenleme:

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykum selam..
selam almak farzdır...

çok güzel , bakalım ayetler daha neler diyor:

Bir selâm ile selâmlandığınız zaman siz de ondan daha güzeliyle selâm verin yahut verilen selâmı aynen iade edin. Şüphesiz Allah, her şeyi hesaplayandır." (Nisa: 86)

Ey inananlar, kendi evlerinizden başka evlere, izin alıp halkına selâm vermeden girmeyin. Herhalde bunun, sizin için daha iyi olduğunu düşünüp anlarsınız. (Nur: 27)

.......Evlere girdiğiniz zaman Allah tarafından kutlu, güzel bir yaşama dileği olarak kendinize (kendinizden olan ev halkına) selâm verin. İşte Allah, âyetleri size böyle açıklıyor ki düşünüp anlayasınız." (Nur: 61)

bu durumda selam vermek nedir?

BASKENTLI

Kayıtlı Kullanıcı
Sayın ecthelion;

Dikkatle okuyunuz..
Biz
Neyi konuşuyoruz?

1. Bu gün ; MEHDİ bekleniyor , İsa A.S. ile buluşacak diye söylenen için biz olumsuz bakıyoruz..

Çünkü;
O yukarıda beklenen ve tarif edilen MEHDİ aslında AHMED A.S. Yani Muhammed Mustafa A.S. zaten kendileri geldiler, gerçekten İsa A.S. ile irtibatlı..
İncil, Kuran müjdeli ..
Kıyamet göründü..
Ahir zaman başladı..
Amenna mesele yok..

2. Allahu teala dilerse gönderebilir ..
Bu AHİR zamanda ( Yaşanan ) Allahu Tealanın TEMSİLCİSİ dediğimiz ..
Gerçek beklenen Allahu Tealanın emirlerine yanlış giden...
Allahu Tealanın buyurduğu , Peygamber A.S. ların tebliğlerinin aksine yürüyen işleri düzeltsin için veya hatırlatsın, ikaz etsin için gelecek olandan söz ediyorsak..

İşte o Temsilci bize göre geldi..

Ki ; Diğer dinler de de ( Söz gelimi; Diğer dinler dedik . Aslında tek din islam.. Musevi, Hristiyan ve Müslüman hepsi İSLAM ) beklenen kişi olarak bazıları MEHDİ diyor biz Kurtarıcı, Temsilci yani Allahu Teala tarafından gerçekten gönderilen diyoruz ki..
Biz o geldi diyoruz ..

Bulmak ve tanımak arzusunda olduğumuz '' O '' dur..

3. Yazdığınız için AMENNA diyoruz;

Eşhedu en la ilahe illallah ve eşhedu enne NUH abduhu ve resuluhu
- Eşhedu en la ilahe illallah ve eşhedu enne İsa abduhu ve resuluhu
- Eşhedu en la ilahe illallah ve eşhedu enne Musa abduhu ve resuluhu
- Eşhedu en la ilahe illallah ve eşhedu enne İbrahim abduhu ve resuluhu

sorun yok..

4. SULTAN .

Allahu Teala ve Resulleri.. biz ayırmadık..

5. Selam tüm nebi/resüllerin üzerine olsun

Diyorsunuz ..
Eyvallah..

6. Eski ahiti tabi ki okuduk..
İNCİL ve Tevrat okundu..
Eğer bizim bildiğimizden farklı bir şey biliyorsanız yazınız..

Yalnız; KURAN 'a ulaşamadım ( Eskilerde kaldım ) diyorsanız hiç yazmayın..
Sizin dininiz size bizimki bize.. Yolunuz açık olsun..

7. DECCAL .. Şeytan Lainin kendisidir..
Allahu Tealaya ŞİRK koşuluyorsa.. İnkar ve İsyan ediliyorsa bize göre bu Şeytani zıhniyettendir..

Netice olarak;
Aslında karışıklık yok..
Kişisel olarak .. Mehdi diye biri gelecek sanmıyorum..

Peygamber gibi ( Resul. Nebi gelecek .. ) Onu bekliyorum diyorum..

Gelir mi ?

Bilmem Allah Teala bilir..
Biz böyle söyledik..

GELDİ..

Arıyoruz bulursak seviniriz..

Bulamazsak ..

Nasip değilmiş diyerek yolumuza devam ederiz..

Sizin ayrı olan düşünce ve yorumlarınıza da..
Saygı duyarız..

Son düzenleme:

BASKENTLI

Kayıtlı Kullanıcı
Bu konuyu anlatabildim mi ? diye merak etmeye başladım..
Lütfen yorumlar mısınız?

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
Sayın ecthelion;
Netice olarak;
Aslında karışıklık yok..
Kişisel olarak .. Mehdi diye biri gelecek sanmıyorum..

Peygamber gibi ( Resul. Nebi gelecek .. ) Onu bekliyorum diyorum..

GELDİ..

Yuh artık yeni bir Nebi / resul bekleyen üyemiz var!!!!

Bu mesajı kim okuyorsa ahzab suresi 40. ayeti yüksek sesle okusun

Not: bu arada beni, paylaşımlarmı eleştirenler, adam yeni nebi/resul beklio . neredesiniz? Niye bunu elestirmiyorsunuz?

Son düzenleme:

BASKENTLI

Kayıtlı Kullanıcı
Yuh artık yeni bir Nebi / resul bekleyen üyemiz var!!!!

Bu mesajı kim okuyorsa ahzab suresi 40. ayeti yüksek sesle okusun

Not: bu arada beni, paylaşımlarmı eleştirenler, adam yeni nebi/resul beklio . neredesiniz? Niye bunu elestirmiyorsunuz?

Ben anladığımı yazdım..
Bildiğim budur..
Küçücük aklım..

ALLAHU TEALA İSTERSE NEDEN OLMASIN.. ( HIZIR A.S. gibi KULLAR var ve tanınmadan DÜNYA hayatını yaşıyorlarsa ..) DİYOR..

Bu benim AKLIMIN erdiği..
Yanlıştan Allahu Tealaya sığınırım..

Eğer olur ya bir arkadaş beni KURAN AYETİ üzerinden ikna ederse tabi ki HAK olana döneriz..

O zaman Allahu Tealadan AF arz ederiz..
Ancak şu anki anladığım acizane olarak bu..

Beni bu düşünceye sevk eden ayetlerden bazılarını yazdım..

ANCAK ; Gelecek olan TEMSİLCİ; Muhammed Mustafa A.S. Ümmetinden olacak ve KURAN ' a uyacak.. KURAN Meallerinin yanlış anlaşılanları varsa onları düzeltmeye doğru meal edilmesine yardım edecek .. Kendisini tanıtıp tanıtmayacağını, nerededir , kimdir bilmiyorum..

Ahzab (40)
Muhammed, sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası değildir. Fakat o, Allah'ın Resülü ve nebilerin sonuncusudur. Allah her şeyi hakkıyla bilendir.

Saf (8)
Onlar ağızlarıyla Allah'ın nurunu söndürmek istiyorlar. Halbuki kafirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır.

Tevbe (32)
Allah'ın nurunu ağızlarıyla söndürmek istiyorlar. Oysa kafirler hoşlanmasalar da Allah, nurunu tamamlamaktan başka bir şeye razı olmaz.

Kasas (59)
Rabbin, ülkelerin merkezî yerlerine, kendilerine âyetlerimizi okuyan bir peygamber göndermedikçe memleketleri helak edici değildir. Zaten biz, halkları zalim olmadıkça memleketleri helak etmeyiz.

Araf (94)
Biz hiçbir memlekete bir peygamber göndermedik ki (karşı çıkmaktan vazgeçip) yalvarıp yakarsınlar diye ora halkını yoksulluk ve sıkıntıya uğratmış olmayalım.

İsra (15)
Kim doğru yolu bulmuşsa, ancak kendisi için bulmuştur; kim de sapıtmışsa kendi aleyhine sapıtmıştır. Hiçbir günahkâr, başka bir günahkârın günah yükünü yüklenmez. Biz, bir peygamber göndermedikçe azap edici değiliz.

Yusuf (109)
Biz senden önce de, memleketler halkından ancak kendilerine vahyettiğimiz birtakım erkekleri peygamber olarak gönderdik. Yeryüzünde dolaşıp da, kendilerinden önce gelenlerin akıbetlerinin nasıl olduğuna bakmadılar mı? Elbette ahiret yurdu Allah'a karşı gelmekten sakınanlar için daha iyidir. Hâlâ aklınızı kullanmıyor musunuz?

Rad (38)
Andolsun, senden önce de peygamberler gönderdik. Onlara da eşler ve çocuklar verdik. Allah'ın izni olmadan hiçbir peygamber bir mucize getiremez. Her ecelin (vadenin) bir yazısı vardır.

Hicr (10)
Ey Muhammed! Andolsun, senden önceki topluluklara da peygamber gönderdik.

Nahl (43)
Senden önce de ancak, kendilerine vahyettiğimiz birtakım erkekleri peygamber olarak gönderdik. Eğer bilmiyorsanız ilim sahiplerine sorun.

Nahl (63)
Allah'a andolsun, senden önceki ümmetlere peygamberler gönderdik. Fakat şeytan onlara işlerini güzel gösterdi. O, bugün de onların dostudur ve onlar için elem dolu bir azap vardır.

İsra (77)
Senden önce gönderdiğimiz peygamberlerimiz hakkındaki kanun böyledir. Bizim kanunumuzda hiçbir değişme bulamazsın.

Furkan (20)
Senden önce gönderdiğimiz bütün peygamberler de şüphesiz yemek yerler, çarşıda pazarda gezerlerdi. (Ey insanlar!) Sizi birbiriniz için imtihan aracı kıldık. (Bakalım) sabredecek misiniz? Rabbin hakkıyla görendir.

Nisa (79)
Sana ne iyilik gelirse Allah'tandır. Sana ne kötülük gelirse kendindendir. (Ey Muhammed!) Seni insanlara bir peygamber olarak gönderdik. Şahit olarak Allah yeter.

Nisa (164)
Daha önce kıssalarını sana anlattığımız peygamberler gönderdik. Anlatmadığımız (nice) peygamberler de gönderdik. Allah Mûsa ile de doğrudan konuştu.

Hicr (10)
Ey Muhammed! Andolsun, senden önceki topluluklara da peygamber gönderdik.

İbrahim (4)
Biz her peygamberi, ancak kendi kavminin diliyle gönderdik ki, onlara (Allah'ın emirlerini) iyice açıklasın. Allah dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir. O mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

İsra (105)
Biz onu (Kur'an'ı) hak olarak indirdik ve o da hak ile indi. Seni de ancak müjdeci ve uyarıcı olarak gönderdik.

Müminun (44)
Sonra arka arkaya peygamberlerimizi gönderdik. Her ümmete kendi peygamberi geldikçe onu yalanladılar. Biz de onları birbiri ardından helak ettik ve onları birer ibretli hikaye yaptık. Artık inanmayan bir kavim Allah'ın rahmetinden uzak olsun!

Rum (47)
Andolsun, senden önce biz nice peygamberleri kendi kavimlerine gönderdik. Peygamberler onlara apaçık mucizeler getirdiler. Biz de suç işleyenlerden intikam aldık. Mü'minlere yardım etmek ise üzerimizde bir haktır.

Ahzab (46)
Ey Peygamber! Biz seni bir şahit, bir müjdeleyici, bir uyarıcı; Allah'ın izniyle kendi yoluna çağıran bir davetçi ve aydınlatıcı bir kandil olarak gönderdik.

Nur (35)
Allah göklerin ve yerin nurudur. Onun nurunun temsili şudur: Duvarda bir hücre; içinde bir kandil, kandil de bir cam fânûs içinde. Fânûs sanki inci gibi parlayan bir yıldız. Mübarek bir ağaçtan, ne doğuya, ne de batıya ait olan zeytin ağacından tutuşturulur. Bu ağacın yağı, ateş dokunmasa bile, neredeyse aydınlatacak (kadar berrak) tır. nur üstüne nur. Allah dilediği kimseyi nuruna iletir. Allah insanlar için misaller verir. Allah her şeyi hakkıyla bilendir.

Mümin (78)
Andolsun, senden önce de peygamberler gönderdik. Onlardan sana anlattıklarımız da var, anlatmadıklarımız da var. Hiçbir peygamber Allah'ın izni olmadan bir mûcize getiremez. Allah'ın emri gelince de hak yerine getirilir. İşte o zaman bunu batıl sayanlar hüsrana uğrarlar.

Mümin (34)
Andolsun, daha önce Yûsuf da size apaçık deliller getirmişti de, onun size getirdikleri hakkında şüphe edip durmuştunuz. Daha sonra o ölünce de, "Allah ondan sonra aslâ peygamber göndermez" demiştiniz. İşte Allah aşırı giden şüpheci kimseleri böyle saptırır.

Son düzenleme:

BASKENTLI

Kayıtlı Kullanıcı
ŞİMDİ;

Ya bu yazdıklarımız doğru ise?

Neyse Allahu Teala hatamız varsa inşallah bizi uyandırır..
ONA sığınıyor..
Güveniyor ve ondan yardım ARZ ediyorum..

BASKENTLI

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAHU TEALA GÖKLERİN VE YERİN NURUDUR..

'' Onun nurunun temsili şudur: Duvarda bir hücre; içinde bir kandil, kandil de bir cam fânûs içinde. Fânûs sanki inci gibi parlayan bir yıldız.''

'' Mübarek bir ağaçtan, ne doğuya, ne de batıya ait olan zeytin ağacından tutuşturulur. Bu ağacın yağı, ateş dokunmasa bile, neredeyse aydınlatacak (kadar berrak) tır. nur üstüne nur. Allah dilediği kimseyi nuruna iletir. ''

'' Allah insanlar için misaller verir. Allah her şeyi hakkıyla bilendir.''

NUR 35....

Ahzab (46)
Ey Peygamber! Biz seni bir şahit, bir müjdeleyici, bir uyarıcı; Allah'ın izniyle kendi yoluna çağıran bir davetçi ve aydınlatıcı bir kandil olarak gönderdik.

YARABBİM MALİKUL MULK sensin..

Hamd ve şükürler olsun..

ALLAHU EKBER CELLE CELALEHU

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
Hocam sen uçmuşsun
Yeni bir resul / Nebi beklediğini ve geldiğini iddia etmek ya akıl sağlığı sorununa işarettir ya da art niyettir.
Ayetleri pasaj içindeki bağlamından koparıp yazmak bana göre art niyeti güçlendiriyor.
Sana hayırlı işler....
Bakalım yakında kimi resül/Nebi ilan edeceksin.
Bol güneşler...

BASKENTLI

Kayıtlı Kullanıcı
Eûzu billahi mineş-şeytânirracîm.Bismillahirrahmanirrahîm.

Al-i İmran (179)
Allah, pisi temizden ayırıncaya kadar mü'minleri içinde bulunduğunuz şu durumda bırakacak değildir. Allah size gaybı bildirecek de değildir. Fakat Allah, peygamberlerinden dilediğini seçer (gaybı ona bildirir). O halde Allah'a ve peygamberlerine iman edin. Eğer iman eder ve Allah'a karşı gelmekten sakınırsanız sizin için büyük bir mükafat vardır.

Son düzenleme:

BASKENTLI

Kayıtlı Kullanıcı
Hac (75)
Allah meleklerden de resüller seçer, insanlardan da. Şüphesiz Allah hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.

BASKENTLI

Kayıtlı Kullanıcı
Kasas (68)
Rabbin dilediğini yaratır ve seçer. Onların ise seçim hakkı yoktur. Allah, onların ortak koştuklarından uzaktır ve yücedir.

Şura (13)
"Dini dosdoğru tutun ve onda ayrılığa düşmeyin!" diye Nûh'a emrettiğini, sana vahyettiğini, İbrâhim'e, Mûsâ'ya ve İsâ'ya emrettiğini size de din kıldı. Fakat senin kendilerini çağırdığın şey (İslam dini), Allah'a ortak koşanlara ağır geldi. Allah ona dilediğini seçer. İçtenlikle kendine yönelenleri de ona ulaştırır.

BASKENTLI

Kayıtlı Kullanıcı
Nahl (113)
Andolsun, onlara içlerinden bir peygamber geldi de onu yalanladılar. Böylece zulmederlerken azap onları yakalayıverdi.

Enam (5)
Nitekim hak (Kur'an) kendilerine gelince onu yalanladılar. Fakat alay ettikleri şeyin haberleri kendilerine ilerde gelecektir.

Yunus (39)
Hayır öyle değil. Onlar, ilmini kavrayamadıkları ve kendilerine yorumu gelmemiş olan bir şeyi yalanladılar. Kendilerinden öncekiler de (peygamberleri ve onlara indirilen kitapları) böyle yalanlamışlardı. Bak, o zalimlerin sonu nasıl oldu.

BASKENTLI

Kayıtlı Kullanıcı
Zuhruf (69)
(Allah şöyle der ) "Ey ayetlerimize inanan ve müslüman olan kullarım! Bugün size korku yoktur, siz üzülmeyeceksiniz de."

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt