Yuh artık yeni bir Nebi / resul bekleyen üyemiz var!!!!
Bu mesajı kim okuyorsa ahzab suresi 40. ayeti yüksek sesle okusun
Not: bu arada beni, paylaşımlarmı eleştirenler, adam yeni nebi/resul beklio . neredesiniz? Niye bunu elestirmiyorsunuz?
Ben anladığımı yazdım..
Bildiğim budur..
Küçücük aklım..
ALLAHU TEALA İSTERSE NEDEN OLMASIN.. ( HIZIR A.S. gibi KULLAR var ve tanınmadan DÜNYA hayatını yaşıyorlarsa ..) DİYOR..
Bu benim AKLIMIN erdiği..
Yanlıştan Allahu Tealaya sığınırım..
Eğer olur ya bir arkadaş beni KURAN AYETİ üzerinden ikna ederse tabi ki HAK olana döneriz..
O zaman Allahu Tealadan AF arz ederiz..
Ancak şu anki anladığım acizane olarak bu..
Beni bu düşünceye sevk eden ayetlerden bazılarını yazdım..
ANCAK ; Gelecek olan TEMSİLCİ; Muhammed Mustafa A.S. Ümmetinden olacak ve KURAN ' a uyacak.. KURAN Meallerinin yanlış anlaşılanları varsa onları düzeltmeye doğru meal edilmesine yardım edecek .. Kendisini tanıtıp tanıtmayacağını, nerededir , kimdir bilmiyorum..
Ahzab (40)
Muhammed, sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası değildir. Fakat o,
Allah'ın Resülü ve
nebilerin sonuncusudur. Allah her şeyi hakkıyla bilendir.
Saf (8)
Onlar ağızlarıyla Allah'ın nurunu söndürmek istiyorlar.
Halbuki kafirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır.
Tevbe (32)
Allah'ın nurunu ağızlarıyla söndürmek istiyorlar.
Oysa kafirler hoşlanmasalar da Allah, nurunu tamamlamaktan başka bir şeye razı olmaz.
Kasas (59)
Rabbin, ülkelerin merkezî yerlerine, kendilerine âyetlerimizi okuyan bir peygamber göndermedikçe memleketleri helak edici değildir. Zaten biz, halkları zalim olmadıkça memleketleri helak etmeyiz.
Araf (94)
Biz hiçbir memlekete bir peygamber göndermedik ki (karşı çıkmaktan vazgeçip) yalvarıp yakarsınlar diye ora halkını yoksulluk ve sıkıntıya uğratmış olmayalım.
İsra (15)
Kim doğru yolu bulmuşsa, ancak kendisi için bulmuştur; kim de sapıtmışsa kendi aleyhine sapıtmıştır. Hiçbir günahkâr, başka bir günahkârın günah yükünü yüklenmez.
Biz, bir peygamber göndermedikçe azap edici değiliz.
Yusuf (109)
Biz senden önce de, memleketler halkından ancak kendilerine vahyettiğimiz birtakım erkekleri peygamber olarak gönderdik. Yeryüzünde dolaşıp da, kendilerinden önce gelenlerin akıbetlerinin nasıl olduğuna bakmadılar mı? Elbette ahiret yurdu Allah'a karşı gelmekten sakınanlar için daha iyidir. Hâlâ aklınızı kullanmıyor musunuz?
Rad (38)
Andolsun, senden önce de peygamberler gönderdik. Onlara da eşler ve çocuklar verdik. Allah'ın izni olmadan hiçbir peygamber bir mucize getiremez. Her ecelin (vadenin) bir yazısı vardır.
Hicr (10)
Ey Muhammed! Andolsun, senden önceki topluluklara da peygamber gönderdik.
Nahl (43)
Senden önce de ancak, kendilerine vahyettiğimiz birtakım erkekleri peygamber olarak gönderdik. Eğer bilmiyorsanız ilim sahiplerine sorun.
Nahl (63)
Allah'a andolsun, senden önceki ümmetlere peygamberler gönderdik. Fakat şeytan onlara işlerini güzel gösterdi. O, bugün de onların dostudur ve onlar için elem dolu bir azap vardır.
İsra (77)
Senden önce gönderdiğimiz peygamberlerimiz hakkındaki kanun böyledir. B
izim kanunumuzda hiçbir değişme bulamazsın.
Furkan (20)
Senden önce gönderdiğimiz bütün peygamberler de şüphesiz yemek yerler, çarşıda pazarda gezerlerdi. (Ey insanlar!) Sizi birbiriniz için imtihan aracı kıldık. (Bakalım) sabredecek misiniz? Rabbin hakkıyla görendir.
Nisa (79)
Sana ne iyilik gelirse Allah'tandır. Sana ne kötülük gelirse kendindendir.
(Ey Muhammed!) Seni insanlara bir peygamber olarak gönderdik. Şahit olarak Allah yeter.
Nisa (164)
Daha önce kıssalarını sana anlattığımız peygamberler gönderdik. Anlatmadığımız (nice) peygamberler de gönderdik. Allah Mûsa ile de doğrudan konuştu.
Hicr (10)
Ey Muhammed! Andolsun, senden önceki topluluklara da peygamber gönderdik.
İbrahim (4)
Biz her peygamberi, ancak kendi kavminin diliyle gönderdik ki, onlara (Allah'ın emirlerini) iyice açıklasın. Allah dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir. O mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.
İsra (105)
Biz onu (Kur'an'ı) hak olarak indirdik ve o da hak ile indi.
Seni de ancak müjdeci ve uyarıcı olarak gönderdik.
Müminun (44)
Sonra arka arkaya peygamberlerimizi gönderdik. Her ümmete kendi peygamberi geldikçe onu yalanladılar. Biz de onları birbiri ardından helak ettik ve onları birer ibretli hikaye yaptık.
Artık inanmayan bir kavim Allah'ın rahmetinden uzak olsun!
Rum (47)
Andolsun,
senden önce biz nice peygamberleri kendi kavimlerine gönderdik. Peygamberler onlara apaçık mucizeler getirdiler. Biz de suç işleyenlerden intikam aldık. Mü'minlere yardım etmek ise üzerimizde bir haktır.
Ahzab (46)
Ey Peygamber! Biz seni bir şahit, bir müjdeleyici, bir uyarıcı; Allah'ın izniyle kendi yoluna çağıran bir davetçi ve aydınlatıcı bir kandil olarak gönderdik.
Nur (35)
Allah göklerin ve yerin nurudur. Onun nurunun temsili şudur:
Duvarda bir hücre; içinde bir kandil, kandil de bir cam fânûs içinde. Fânûs sanki inci gibi parlayan bir yıldız. Mübarek bir ağaçtan, ne doğuya, ne de batıya ait olan zeytin ağacından tutuşturulur. Bu ağacın yağı, ateş dokunmasa bile, neredeyse aydınlatacak (kadar berrak) tır. nur üstüne nur. Allah dilediği kimseyi nuruna iletir. Allah insanlar için misaller verir. Allah her şeyi hakkıyla bilendir.
Mümin (78)
Andolsun,
senden önce de peygamberler gönderdik. Onlardan sana anlattıklarımız da var, anlatmadıklarımız da var. Hiçbir peygamber Allah'ın izni olmadan bir mûcize getiremez.
Allah'ın emri gelince de hak yerine getirilir. İşte o zaman bunu batıl sayanlar hüsrana uğrarlar.
Mümin (34)
Andolsun, daha önce Yûsuf da size apaçık deliller getirmişti de, onun size getirdikleri hakkında şüphe edip durmuştunuz. Daha sonra o ölünce de, "Allah ondan sonra aslâ peygamber göndermez" demiştiniz. İşte Allah aşırı giden şüpheci kimseleri böyle saptırır.