o haldeHayır kardeşim...
Bu da değil...
o halde
1) eğer 10 adet Altın ise 5 altın
2) eğer 10 sayısının altı ki buda 9 sayısıdır 4.5
3) eğer bunlar değilse kombinasyon alıcam????
ekleme = şu da olabilir eğer 10 adet 6 sayısının yarısı ise 10.6 / 2 = 30
2. ekleme= lütfen cevap yazın yoksa derse giremem
bu arada benim sorum kaynamasın :
(a-b)/(2b-a) = (4c+3b)/(2c-b) = (2c-a)/(c-2a) = k ise k=?
TEBRİKLER Kardeşim...
Kırmızı ile işaretlediğim doğru cevap...
farklı bir forumda gördüm, çözümü olmayan sorulardan, değil ben ulaştım...
Ben gormeyeli yeni sorular gelmis.. Mavci abi itiraf edeyim ben matematikte senin oldugun kadar iyi degilim. Benim aklim genellikle sozel, edebiyat turu olaylara (mantiksalda olabilir belki) gider.. Ama sen masaAllah..
Ecthelion kardesimizin sordugu soru bana gore biraz karisik.. Ama cozmeye calisirm.
Cevap veriyorum : Sen
Buna bakacağım...
ipucu vereyim; bütün kombinasyonlarını alıp uzun uzun çözmeye gerek yok , 3.oranı eksi ( - ) ile çarpıp hepsini toplamayı deneyebilirsiniz...
Matematikte böyle bir soru yokkk...!!!
farklı bir forumda gördüm, çözümü olmayan sorulardan, değil ben ulaştım...
ipucu vereyim; bütün kombinasyonlarını alıp uzun uzun çözmeye gerek yok , 3.oranı eksi ( - ) ile çarpıp hepsini toplamayı deneyebilirsiniz...
hocam ne demek istediğinizi anlamadım?????????? ama ben cevabı aktarayım :
eşitlik bozulmasın die 3. oranda üst ve altı ( - ) ile çarpıyoruz dolayısı ile 3. oran -(2c-c) / -(c-2a) oluyor.
sonrasında topladığımızda( yine üst ve altları ) karşımıza : 2a+2b+2c / a+b+c = k çıkar , bu durumda k = 2 sonucuna ulaşırız.
hocam yazım hatası yapmışım sadece sanırım anlaşılmıştır çözüm. matematikte böyle bir soru yok derken ne kasdettiğinizi anlamadım ??? ilk mesajdada düzelttim bu arada..
diğer soruyu tekrarlayım : 4 beyaz 6 mavi özdeş bilyeden en az bir bilye kaç farklı şekilde seçilir?
hocam çok üzgünüm ama cevap yanlış
bu arada mat sever üye sayısı konusunda gelişim kaydetmeliyiz )