Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark
  • Değerli Kullanıcılarımız,
    İslami Sayfa, yenilen altyapısı ve tasarımı ile sizlere çok daha iyi hizmet sunabilmek adına büyük bir değişim ve yenilenme içerisindedir.
    Bu süreç içerisinde sizlerden ayrı kalacağımız kısa aralıklar olabilir, ek olarak kullanıcılarımız sitemizde mevcut üyeliklerine giriş yapmak istediklerinde "Şifre Sıfırlama"bağlantısını kullanarak mevcut e postaları ile bu süreci kolayca tamamlayabilirler.

Lor’lu Lokma ve Pakistan Usulü Ayran Lassi / Ricotta Balls & Lassi

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,036
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41


lassie0081.jpg
Taze Lor’lu Lokma/Ricotta Balls

  • Malzemeler:
  • 1/4 su bardağı tozşeker.
  • 2 yumurta.
  • 1 su bardağı taze lor (ricotta).
  • 3/4 su bardağı un.
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme kabartmatozu.
  • 1 tatlı kaşığı vanilya.
  • 1 tutam karbonat.
  • 1 tutam tuz.
  • Sıvıyağ (kızartmak için).
  • Pudraşekeri (süslemek için).
  • Yapılışı:
  • Şeker ve yumurtayı, 1 tutam tuz ile köpürene kadar çırpın.Taze loru ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Başka bir kapta, un, kabartma tozu, karbonat ve vanilyayı karıştırın.
  • Yumurtalı karışıma yavaş yavaş ekleyerek kek hamuru kıvamında bir hamur elde edin.
  • Çaykaşığıyla veya tatlı kaşığıyla aldığınız hamuru, parmağınızla itekleyerek kızgın yağın içine bırakın.
  • 1-2 dk. kızartıp kağıt havlu üzerine alın.
  • Soğuyan lokmaların üzerine pudra şekeri eleyerek servis yapabilirsiniz.
Şimdi de sıra, benim severek içtiğim 2. tarifimizde.
Hint Usulü Meyveli Ayran/Lassi

lassiekapak.jpg
Hindistan ve Pakistan’ın geleneksel soğuk içeceği olan Lassi gibi o yörenin bazı tarifleri bana çok yabancı değil. Sebebine gelince, diğer Kazak Türkleri gibi anneciğimin de göç nedeniyle çocukluğunun 10 yılını geçirdiği ülke olması. Pakistan anılarını ve yemeklerini hep anlatırdı.
Altay dağlarının eteklerinde yaşam süren Kazak Türklerine müslümanlıklarından dolayı Çin! devletinin uyguladığı baskı ve zulümlere daha fazla dayanamayarak, ecdâdı Osmanlı’nın göç ettiği Türkiye topraklarına ulaşabilmek hedefiyle 2bin kişik kafile ile yola çıkarlar. Himalaya dağları onlar için çok zorlu bir geçit olur ve şiddetli soğuk sebebiyle kangren olanlar haricinde, birçok kişi hayatını yitirir hayatta kalanlar göçe devam ederek 1940 yılında Pakistan’a ulaşırlar ve orada kaldıkları 12 yıl boyunca, Türkiyeyle yaptıkları diplomatik bağlantıların sonuçlarını sabırsızlıkla beklemektedirler. Nihayet 1953′de Allah’ın yardımı ve dönemin başbakanı merhum Adnan Menderes’in öncülüğünde (mekânı cennet olsun) amin, Türkiye’ye ulaşmanın sevincini yaşamışlardır.

Hâlen ilk yerleştirildikleri bölgeler olan, Manisa (Salihli), Konya (İsmil), Niğde (Altay köyü), İstanbul (Zeytinburnu-K.Çekmece-Sefaköy-Güneşli)’de ikâmet etmektedirler.
Hâl böyle olunca, doğal olarak evimizde de anneciğimin özlem duyduğu Pakistan yemekleri pişer, biz de afiyetle yerdik:)
Hindistan ve Pakistan’ın geleneksel içeceği olan lassi, yani ayran. Bizim alışık olduğumuz ayrandan çok farklı bir tada sahip. Lassi, tuzlu (baharatlı) ve şekerli (meyvalı) olmak üzere 2 çeşidi var.
Tuzlu Lassi: Kavrulmuş kimyon tohumu, kakule, zerdeçal, limon, yoğurt ve tuz ile yapılır.
Şekerli Lassi: Mango, ananas, şeftali, çilek, avokado meyvalarından istediğiniz herhangibiriyle yapabilir ve bu meyvalı ayranınızı, muskat, tuzsuz şam fıstığı, taze nane, gülsuyu ve bal ile tatlandırabilirsiniz.
Genellikle kahve, çay, pilav, et yemeğinde kullanılan kakulenin tadı ve kokusu bana çok ağır geldiği için lasside de kullanmadım. Benim damak tadıma en uygun lasi tarifine geçeyim, siz istediğiniz gibi tatlandırabilirsiniz.
lassi2-foto.jpg

Lassi

  • Malzemeler:
  • 1/2 mango veya 1 su bardağı çilek
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı gülsuyu
  • çay kaşığının ucuyla muskat
  • 1/2 su bardağı iri kırılmış buz
  • şam fıstığı taneleri (evde yoktu ceviz koydum).
Yapılışı:

  • Mangoyu veya çileği yıkadıktan sonra, el blendırıyla püre halinde ezin.
  • Fıstık ve buz hariç diğer malzemeleri de karıştırın.
  • Normal ayrandan biraz daha koyu olmalı ama çok fazla koyu olduysa azıcık soğuk su ilave edebilirsiniz fazla koymayın çünkü buzlar eridikçe zaten sulanacak.
  • Şeker veya bal ile tatlandırabilirsiniz.
  • Son olarak buzunu ve fıstığını ekleyip servis yapabilirsiniz.
1.Not: silikon muffin kalıplarında normal içme suyu ve taze sıkılmış çilek suyu dondurarak şekilli buzlar elde ettim.
 

Griş Yapın veya Üye Olun

Yanıt için giriş yapmanız veya üye olmanız gerekir.
veya

Yeni hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu işlem çok kolay!
Üst Alt