Muhtazaf
Kayıtlı Kullanıcı
- Web Sitesi
- www.aydin-aydin.com
Cümlenizden ALLAH razı olsun kardeşlerim.
Polis geldi jandarma geldi. Bu olaylar halledilirken yaralılar hastahaneye götürüldü. Daha sonra başka bir araba ile bizi Karaman'a götürdüler. Evin önüne varınca tamamen bitmiş halde idim. İçeri girdim Çocukların kanlı gömlekleri bir köşede ve sessiz insanlar. O gece nasıl geçtiğini bilmiyorum. Ertesi gün hastahanede çocukları gördüm sanki gözlerini kapamışlar uyanacak gibi idiler. Gece nöbetçi olan doktor eve gitmiş. Kazadan sonra kızım hemen vefat etmiş ama iki oğlum basit bir müdahele ile kurtulabilirlermiş. göz baka, baka saatlerce acı çekerek vefat etmişler. ALLAH'a havale ettik. Ellerimle sakallarını seve, seve yıkadım oğullarımı. Kızımında saçlarını. Tertemiz toprağa ellerimle verdim. Hepsine ALLAH rahmet eylesin. Devam edecek.
Polis geldi jandarma geldi. Bu olaylar halledilirken yaralılar hastahaneye götürüldü. Daha sonra başka bir araba ile bizi Karaman'a götürdüler. Evin önüne varınca tamamen bitmiş halde idim. İçeri girdim Çocukların kanlı gömlekleri bir köşede ve sessiz insanlar. O gece nasıl geçtiğini bilmiyorum. Ertesi gün hastahanede çocukları gördüm sanki gözlerini kapamışlar uyanacak gibi idiler. Gece nöbetçi olan doktor eve gitmiş. Kazadan sonra kızım hemen vefat etmiş ama iki oğlum basit bir müdahele ile kurtulabilirlermiş. göz baka, baka saatlerce acı çekerek vefat etmişler. ALLAH'a havale ettik. Ellerimle sakallarını seve, seve yıkadım oğullarımı. Kızımında saçlarını. Tertemiz toprağa ellerimle verdim. Hepsine ALLAH rahmet eylesin. Devam edecek.
ALLAH c.c. sizlerden razı olsun. Dualarınızı beklerim kardeşlerim. ALLAH c.c. hiç kimseyi böyle bir imtihandan geçirmesin. RAB'bim bu durumda olanlara sabırla imtihanı geçmeyi nasip etsin inşa-ALLAH. Dualarım sizlere. ALLAH'ım kardeşlerimin dertlerine deva borçlarına eda hastalıklarına şifa ihsan eyle. Ne verirsen hayırlısını ve senin rızana uyğun olanı ver. Bizleri şaşırmış bir halde bırakma. Senin rahmetine sığınıyorum. Amin.
Çocuklarımı toprağa verdikten sonra daha neler neler duydu bu kulaklar ne iftiralar attılar. Kısa ve öz olarak: - RAB'bime sığındım O'na dayandım, O'na sığındım, O'ndan başka yardımcı görmedim, Ve yardımını gönderdi. Çünkü beni seni ve bu alemi yaradana sığınmayıp ta kime sığınacaktım. O, na iltica ettim, ve böylece yardımını aldım. ALLAH'ıma şükürler olsun. Onun için ancak ve ancak O'na sığının O'ndan yardım isteyin inşa-ALLAH. Dost zannettiklerim ortalıktan kayboldular gittiler. Yaradılmışlardan fanilerden dost olmayacağını anladım. ALLAH'a emanet olun kardeşlerim. Selam ve dua ile.
Not: Kardeşlerim size bir ibret olsun diye yazdım. Yoksa bir acınma değil. Aradan 15 sene geçti. Unutmadım ama onlarsız yaşamayı RAB'bime sığınarak öğrendim.
Çooook üzüldüm :A Rabbim kimseye evlat acısı göstermesin Allah hepsine gani gani rahmet etsin nur içinde yatsınlar eğer kendi ismini söylersen dualarımda her zaman yer vereceğim benim dualarımda hediye gönderdiğim o kadar tanımadığım insanlar varki aralarına senin evlatlarınıda katarım Allah onların yattığı kadar kalanlara uzun ömürler sizede kendi sabrından versin Allaha emanet olun :gulegule
Selamün Aleykum Muhtazaf abim
Yazilarina aglayarak devam ettim.Kendim hastalarimin ölümünde yaninda oluyorum,onlari sonra hazirliyorum.Hazirlarken onlarla ne yapacagima dair bilgi veriyorum.Sonrasi odalarindan ciktigim zaman bir 5 dakika mola vermek zorunda kaliyorum.Bana anlattiklari ve hayat yasantilari göz önüme geliyor.Moladan sonra isime devam edebiliyorum.Insanin kendi can paresi olursa dahada dokunuyor.Annem halen cocuklarinin acisina his ediyor.Yasadiklariniz kolay bir olay degil,kendim hastalarimda böyle hissediyorsam,sizin hislerinize sadece tahmin edebilirim.Aklimdan söyle sorular geciyor.Bu üzücü olayi nasil atlattiniz?Hayat devam ederken,icinizin kanamasina nasil durdurabildiniz?
Belkide halen acilari vardir.
Sorularima cevap beklemiyorum Muhtazaf abim.Sadece aklimdan gecenleri yazmak istedim.
Bütün kalbimle,ictenlikle Allahdan size büyük sabir dilerim.Bir Fatiha ve 3 Ihlas cocuklarinizin ruhuna okudum.Allah kabul eylesin.
Mekanlari cennet olsun.
Allahin rahmeti üzerinde olsun abim.
Ağlayarak,içim yanarak okudum.Yürek yanması bu olsa gerek.
ALLAH celle celalüh imtihan eylemesin demek ne kadar doğru bilmiyorum ama eylemesinden ziyade sabrını dilemek daha hayırlı olur.Yaşadıkça daha neler ile imtihana çekileceğiz.Sonuçta gaflet içerisinde olup isyana düşmeden sabırla karşılayıp şükür ile dayanmalıyız.
Zor gerçekten zor.Evlat açısı sanırım dahada zordur.Hep dusunursunuz yasasaydı nasıl olacaktı nasıl bir evlad olacaktı.Şimdi şu yaşta olacaktı,yaşasaydı böyle olacaktı,evlenseydı şu yaşta çocugu olacaktı gibi daha ne örnekler.Bunlar bile ana ve babanın son nefesini verene kadar hep hatırında yer alacak kalp ağrısı yaşatacak durumlardır diye tahmin ediyorum. Empati yapması bile insana ağır geliyor gerçekten çok zor.Sabredene şüphesiz ALLAH celle celalüh hakkını,karşılığını verecektir.Vardır bir hikmeti aklımızın ermediği bir sırrı.Ancak bu kadar yazıyorum dahada yazmak birşeyler ifade etmek şu an ağır geliyor.
ağlayarak okudum yazdıklarınızı
2 aylık bir oğlum var rabbim evlat acısı yaşatmasın kimseye. başınız sağolsun Allah rahmet eylesin inşallah evlatlarınıza
Rabbim sabır versin inşallah...
Mekanlarını cennet eylesin Rabbimiz çocuklarınızın...
İmtihan dünyasındayız...
Rabbim kaldıramayacağımız yükü yüklemesin bizlere inşallah...
Aminnn...
Amin Amin Amin
Allah yar ve yardımcınız olsun kardeşim sizi çok iyi anlıyorum Alalh sabır dayanma gücü nasip etsin Rabbim kolay birşey değil yaşadıklarınız Allah sonunuzu hayırlara vesile etsin Rabbim.Bugün vefat eden kardeşlerim için 1 Yasin okuyacağım her zaman dualarımda olacaklar inşallah Allah kabul etsin.Boşverin kardeşim insanlar ne düşünmek istiyorlarsa öyle düşünsünler herşeyi gören bilen Rabbim herkesin kalbine göre mükafatını verecektir zaten bu dünyada kim ne yapar kendine yapar zaten korkusu vicdanı merhameti olan bir insna o acı içinde öyle düşünürmü düşünmez Alalh hidayet etsin onlarıda Allah korktuklarımızdan emin umduklarımıza nail olmak nasip etsin Rabbim.Abim acınızı bizim için tekrar yaşadınız ama bizler alacağımız dersi aldık zatenAllah sizden binlerce kez razı olsun emeklerinize gönlünüze sağlık Alalh mükafatınızı her iki dünyada kat kat vermek nasip etsin Rabbim.Müsait zamanda hayatımızda yaşadığımız acıları sıkıntıları burda paylaşacağım müsait zamanda annemi anlatacağım ben 3yaşındayken annemin tüp patlaması sonucu nasıl yandığını yıllarca hastane köşelerinde evde neler yaşadığını anlatacağım hepimizin imtihanı farklı zaten Alalh beterin beterinden korusun Alalh yinede bundan geriye bırakmasın inşallah.Selam ve dua ile Allah'a emanet olsun selametle kalınız herşey gönlünüzce olsun.