yasminq1
Kayıtlı Kullanıcı
- Katılım
- 24 Kas 2007
- Mesajlar
- 149
- Tepki puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 56
- Web Sitesi
- www.teknikoto.forumup.com
Kuzu Çanak Kebabı
Malzemeler:
900 gr kuzu eti
Yarım çay bardağı sıvı yağ
5 patates
3 domates
2 soğan
1 demet taze soğan
1 havuç
1 demet taze sarmısak
1 adet defne yaprağı
2 demet dereotu
6 sivri biber
Yarım su bardağı su
Tuz
Yapılışı:
Büyük bir toprak güvece sırasıyla, kemikleri çıkarılmadan yumurta büyüklüğünde parçalara doğranmış eti, kabukları soyulmuş ve sekize bölünmüş soğanları, yarım parmak boyunda doğranmış taze soğan, havucu ve taze sarımsağı dörde bölünmüş 5 büyük patatesi, 1 defne yaprağını, küçük doğranmış yeşil biberleri ve küçük kesilmiş domates ile sıvıyağını koyun. 2 tatlı kaşığı tuz ile kıyılmış dereotunu ilave ederek, yarım bardak da su ekleyin. Üzerine yağlı kağıt örterek güvecin kapağını kapatın. Sonra güveci orta hararetteki fırında etler iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun!:H
Malzemeler:
900 gr kuzu eti
Yarım çay bardağı sıvı yağ
5 patates
3 domates
2 soğan
1 demet taze soğan
1 havuç
1 demet taze sarmısak
1 adet defne yaprağı
2 demet dereotu
6 sivri biber
Yarım su bardağı su
Tuz
Yapılışı:
Büyük bir toprak güvece sırasıyla, kemikleri çıkarılmadan yumurta büyüklüğünde parçalara doğranmış eti, kabukları soyulmuş ve sekize bölünmüş soğanları, yarım parmak boyunda doğranmış taze soğan, havucu ve taze sarımsağı dörde bölünmüş 5 büyük patatesi, 1 defne yaprağını, küçük doğranmış yeşil biberleri ve küçük kesilmiş domates ile sıvıyağını koyun. 2 tatlı kaşığı tuz ile kıyılmış dereotunu ilave ederek, yarım bardak da su ekleyin. Üzerine yağlı kağıt örterek güvecin kapağını kapatın. Sonra güveci orta hararetteki fırında etler iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun!:H