Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kur'anda Dua Ayetleri (1 Kullanıcı)

leyla-1

Altın Üye
leyla kardeşim çok güzel ve anlamlı bir rızık duası .ALLAH razı olsun .hemen bende zeynep kardeş gibi not aldım.okumaya çalışacagım.ALLAH kabul etsin.MEVLAM kimsenin rızkını kesmesin bol etsin .A.E.O. Hayırlı akşamlar.

Amin
Allah razı olsun kardeşim Rabbim herkese hayırlı rızk iş kapıları naip etsin kimselerede fırsat vermesin Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısınada muhtaç etmesin.Allah hepimizin dualarını kabul etsin hayırlısıyla inşalalh.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

leyla-1

Altın Üye
Allah herkese helalinden bol rizkli işler nasip etsin.allah razi olsun eline sağlik.

Amin
Allah razı olsun kardeşim Allah herkese hayırlı rızk iş kapıları nasip etsin Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına muhtaç etmesin Alah yanından özünden versin inşallah.
Allah hepimizin dualarını eksiksiz kabul etsin selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

leyla-1

Altın Üye
Leyla kardeşim
Paylaşımın için çok teşekkürler Allah razı olsun
Allaha emanet olun

Allah razı olsun kardeşim Allah herkese hayırlı rızk iş kapıları nasip etsin Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına muhtaç etmesin Allah yanından özünden versin inşallah.
Rabbim her iki dünyada da umduklarımıza nail olmak duaları kabul olunan kullar olmak nasip etsin Alalh kendi rızası için.
İçinde bulunduğumuz sıkıntılardan çıkmazlardan çaresizliklerden engellerden kurtulup tez zamanda selametimize çıkmak yaşamımıza bir düzen yön vermek hayırlı bir sebep hayırlı bir çıkış kapısı nasip etsin Rabbim. hayatımızdaki engelleri çıkmazları hayırısızları olumsuzları olumluya hayırlıya çevirsin Rabbim mkendi rızası için.
Allah hepimizin dualarını eksiksiz kabul etsin selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

leyla-1

Altın Üye
Selamün Aleyküm Hayırlı akşamlar kardeşim çok faydalı bir konuya değinmişsin heleki bunu birde Ayet ve Hadislerle delillendirmek daha bir güzellik katmış RABBİM razı olsun ilminizi artırsın

SELAM ve DUA ile kalın ALLAH EMANET OLUN
Amin Amin Amin
Aleyküm Selam kardeşim Allah sizden de razı olsun Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına muhatç etmesin kimselere fırsat vermesin Rabbim.
Allah herkese hayırlı rızk iş kapıları nasip etsin her iki dünyada umduklarımıza nail olmak duaları kabul olunan kullar olmak nasip etsin kendi rızası için.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

leyla-1

Altın Üye
çok güzel teşekkür ederim.. ben de okucam la havle yi 500 kere.

Selam Aleyküm kardeşim Allah razı olsun Rabbim hepimizin dualarını kabul etsin hayırlısıyla inşallah.
Allah hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda bırakmasın inşalalh selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun:)

leyla-1

Altın Üye
emeğine sağlık canım.devamlı okumuş olduğum tesbihlerden birisi bu allah razı olsun

Selam Aleyküm kardeşim Allah razı olsun Rabbim hepimizin dualarını kabul etsin hayırlısıyla inşallah.
Allah hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda bırakmasın inşalalh selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun:)

MyKaBuS

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm

Bende Genelde Korku Hastalığı Vardı Şeytani Cinler Beni Devamlı Rahatsız Ederlerdi... bir Hocaya Gittik Sağolsun Beni Kurtardı...

Bende Hergün

7 Ayetel Kürsü
1 Fatiha
1 Felak
1 Nas
3 İhlas
11 La Havle Ve Kuvvete İlla Billahil Aliyyil Azim
11 Defa Salavat
1 defa La İlahe İllallah Vahdehu La Şerikeleh ve Lehül Mülkü ve Lehül Hamdü Ve Hüve Ala Küllü Şeyin Kadir
Hasbunallahi ve Nimel Vekil
La İlahe İlla Ente Subhaneke İnni Kunti Minezzalimin

Surelerini ve Dualarını Okurum... Çok Şükür Tüm Sıkıntılarım Geçti Yaradana Şükürler Olsun ki

Leyla Abla Sağol Paylaşım için Teşekkürler

Âmâk-ı Hayal

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun abla.. Ekledim bunu da aklımın bir köşesine..

leyla-1

Altın Üye
Aleyküm Selam kardeşlerim Allah hepinizden razı olsun Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun bu dünyada ve ahirette sevdiği razı olduğu kullar olmak cennetinden hepimize birer köşk nasip etsin Rabbim her iki dünyada umduklarımıza nail olmak duaları kabul olunan kullar olmak nasip etsin Rabbim kendi rızası için.
Alalh hepimizin dualarını kabul etsin hayırlısıyla inşallah selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun:)

Namaz1

Kayıtlı Kullanıcı
selam leylacım bu duaları bi niyet için mi okuyacağız. okuma tarzı nasıldır.

leyla-1

Altın Üye
selam leylacım bu duaları bi niyet için mi okuyacağız. okuma tarzı nasıldır.

Aleyküm Selam canım Allah razı olsun senden de alıntıda her hangi bir detay yazmıyordu canım diğer yaptığımız dualar gibi her hangi bir okunuş sayısı yada nasıl okunacağı.Ama biliyorsun herşeyden önce önemli olan niyettir istediğin kadar istediğin şekilde okuyabilirsin Rabbim hepimizin dualarını eksiksiz kabul etsin hayırlısıyla inşallah.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun:)

Namaz1

Kayıtlı Kullanıcı
saol leyla ablacım ağzına sağlık.

yurtlu

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim
çok değerli ve güzel bir paylaşım emeğine yüreğine sağlık
selam ve baki dualarımla
ALLAH a emanet ol...

Namaz1

Kayıtlı Kullanıcı
ben her gün 100 kere bu duayı tesbih ediyorum.

leyla-1

Altın Üye
ALLAH'IM! Beni iyilik yaptığı zaman sevinenlerden, kötülük yaptığı zaman istiğfar edenlerden kıl.

Ya Rabbi! Sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle!

ALLAH'IM! Rüzgarın şerrinden, rüzgarın getirdiklerinin şerrinden, ve helak edici olan kuzey rüzgarının şerrinden sana sığınırım.

ALLAH'IM!Kıyamet gününde üzüntülü yapma. Karşılaşma günüde bizi zor durumda bırakma.

İsrafil’in, Mikail’in, Cebrail’in Rabbi olan Allah’ım! Cehennemden sana sığınıyorum.

ALLAH'IM! Gözümü ve kulağımı faydalandır. Onları bana varisçi kıl. Bana zulmedene karşı bana yardım et. Ondan intikamımı al.

ALLAH'IM! Şüphesiz ben dünya darlığından ahiret darlığından sana sığınırım.

ALLAH'IM! Sana teslim oldum. Sana iman ettim. Sana tevekkül ettim. Sana yönümü döndüm. Senin rızanda düşmanlık ettim. Ey Allahım! Beni sapıtmandan senden başka ilah olmayan, insanlar ve cinler öldüğü halde ölmeyen, diri olan izzetine sığınırım.

ALLAH'IM! Şüphesiz ben dünya darlığından ahiret darlığından sana sığınırım.

ALLAH'IM! Beni çok şükreden kıl. Beni çok sabreden kıl. Beni kendi gözümde küçük, insanların gözünde büyük kıl.

ALLAH'IM! İşlerimin tamamında akıbetimi güzel yap. Ahiret azabından, dünya rüsvaylığından koru. Her kimin duası devamlı böyle olursa bela isabet etmeden önce ölür.

Abdullah bin Abbas -radıyallahu anhüma-dan rivâyete göre Peygamber Efendimiz'in duâlarından biri şu duâ idi:

"Yâ Rabb! Kalbimi nurlandır, gözümü nurlandır, kulağımı nurlandır, sağımı nurlandır, solumu nurlandır, üstümü nurlandır, altımı nurlandır, önümü nurlandır, arkamı nurlandır ve beni nûr eyle (bir başka rivayette) benim damarlarımı nurlandır, etimi nurlandır, kanımı nurlandır, saçımı nurlandır, yüzümü nurlandır.”

Enes bin Mâlik -radıyallahu anh-dan rivâyete göre: Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz'in çok kere duâsı:

"Ey Rabbimiz, bize dünyâda da iyilik, güzellik ver, âhirette de iyilik, güzellik ver. Bizi ateş azâbından koru," meâlindeki duâ idi.

"Allah'ım! Kendimi Sana teslîm ettim, yüzümü Sana çevirdim, isimi Sana ısmarladım, Sana itimât ettim, Sen'i dilerim ve Sen'den korkarım, Sen'den başka sığınacak yoktur, Senden başka kurtaracak yoktur; halâs ve himâye ancak sana âittir. Allah'ım indirdiğin Kitabı'na inandım ve gönderdiğin Peygamber'ine îmân ettim."

Peygamberimiz (sav) yatağına girdiğinde sağ tarafına yatar ve su mealde dua ederdi.
"Ey Rabbimiz!. Bizlere hidâyet buyurduktan sonra kalplerimizi -haktan- saptırma ve kendi Yüce katından bizlere bir rahmet bağışla. Şüphe yok ki çok bağış yapan ancak sensin."

Al-i imran 8

"ALLAH'ım!
Bana Seni sevmeyi,Seni sevmeyi Seni sevenleri sevmeyi ve
ve beni Sana yakınlaştıracakşeylerin sevgisini nasib eyle."
HZ.MUHAMMED (S.A.V.)

Mugîre b. Şu’be’den rivayet olunduğuna göre Resûl-i Ekrem (s.a.v.)’in dualarından birisi de şu idi: “Başka bir ilâh yok, ancak Allah var. O’nun şerîki yoktur. Mülk O’nundur, hamd de O’nundur. O her şeye kâdirdir. Allah’ım, Senin verdiğine engel olacak da yoktur, vermediğini verecek de yoktur. Ve servet sahibi olanlara servetleri Sana karşı bir menfaat veremez. Yani servetine güvenerek Sana âsî olanları o servetleri kurtaramaz .” (Buhârî, Ezân, 155, Deavât, 18; Müslim, Salât,193; Tirmizî, Salât, 108; Muvattâ’, Kader, 8; İbn Hanbel, Müsned,3/87)

Abdullah b. Abbas (r. anhümâ)’dan rivâyete göre Resûl-i Ekrem (s.a.v.)’e bazı kimseler gelip; “İnsanlar; yâni Ebû Süfyân ve arkadaşları, sizinle muharebe etmek için adam ve silâh toplamışlar, hazırlık yapmışlar. Onlara mukabele edecek derecede kudretiniz yoktur. Onlardan sakınınız.” diye korkutmak istedikler inde, bu söz mü’minlerin yakîn îmânlarını ve cesaretler ini artırmış, Nebiyy-i Ekrem (s.a.v.) Efendimiz de: “Allah bize kâfidir, o ne güzel vekîldir!” buyurmuştur. Mü’minler de böyle söylemişlerdir. (Buhârî.)

Enes b. Mâlik (r.a.)’den rivâyete göre Resûl-i Ekrem (s.a.v.) Efendimiz’in çok kere duâsı: “Ey Rabbimiz, bize dünyâda da iyilik, güzellik ver, âhirette de iyilik, güzellik ver. Bizi ateş azâbından koru,” idi. (Bakara Sûresi, 201)

Ebû Musâ el-Eş’ârî (r.a.)’den rivâyete göre Resûl-i Ekrem (s.a.v.) Efendimiz şöyle duâ ederlerdi: “Yâ Rabb, benim hatâlarımı, bilmeden yaptıklarımı, işimde aşırı gitmemi, ve Senin benden çok iyi bildiğin hallerimi mağfiret eyle. Allah’ım, benim latifeleşmelerimi, ciddiyet hallerimi, hatâen ve kasden yaptıklarımı ve bende olan her şeyimi mağfiret eyle!” (Buhârî, Deavât, 60; Müslim, 70)

Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivâyete göre Resûl-i Ekrem (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurmuşlardır: “Her kim günde yüz kere: ‘Lâ ilâhe illallâhu vahdehû lâ şerîke leh, lehu’l-mülkü velehü’l-hamdü ve hüve alâ külli şey’in kadîr’ derse o kimse için on köle azâd etmiş sevabı verilir, yüz hasene yazılır, yüz günâhı silinir, o gün akşam oluncaya kadar bu ona şeytana karşı siper olur. Hiç bir kimse ecir bakımından onu geçemez, ancak bunu ondan fazla söyleyen kimse müstesnâ.” (Buhârî, Ezân, 155; Tecrîd-i Sarîh Terc. 2/910-915.)

“Ey Rabbim! Gayb ilminle ve halk üzerine kudretinle , hayatı benim için hayırlı gördükçe beni yaşat, ölümü benim için hayırlı gördüğün zaman da beni vefât ettir. Ey Rabbim! Gizlide ve açıkta Senden haşyetini istiyorum. Rızâ hâlinde de, gadab hâlinde de ihlâs sözünden ayırmamanı istiyorum, fakirlikte de zenginlikt e de i’tidâlden ayırmamanı istiyorum. Senden tükenmez bir ni’met, kesilmez bir göz ferahlığı (yüzde açıkça görülen neş’e ve huzûr) istiyorum. Senden beni kazâna râzı kılmanı, ölümden sonra yaşamanın serinliğini istiyorum. Senden yüzüne bakmanın lezzetini; Sana kavuşmanın şevkini istiyorum. Bütün bunları zarar vericinin zararından, saptırıcı bir fitneden uzak olarak vermeni istiyorum. Ey Rabbim! Bizi îmân zînetiyle süsle, bizi doğru yolda olan hidâyet rehberleri kıl.” (el-Camiu’s Sağir.)

Peygamber Efendimiz müminlerin annesi Hz. Âişe (r. anhâ)’ye hitâben şöyle buyurmuşlardır: Ey Ebû Bekr’in kızı! Sana diğer duâları da içinde toplayan duâları söyleyeyim mi? Şöyle duâ et: “Ey Rabbim! Senden bildiğim ve bilmediğim hayrın hem çabuk, hem geç olanını istiyorum. Ey Rabbim, Resûlünün Senden istediğini istiyorum, Resûlünün Sana sığındığı şeyden ben de Sana sığınıyorum. Allah’ım benim için kaza ettiğin şeyin âkibetini doğru yola ulaştır.” (İbn Mâce, Duâ, 4.)

Yine Efendimiz Hazretleri buyurdular : Sana bir kısım sözler öğreteyim mi ki, Allah Teâlâ kimin hayrını murâd ederse onları ona öğretir, sonra ebediyyen unutturmaz . De ki: “Ey Rabbim! Ben zayıfım, rızân yolunda benim zaafımı kuvvetlend ir. Beni nâsiyemden tutup hayra sevk et. İslâm’ı rızâmın en son noktası kıl. Ey Rabbim, ben zayıfım, beni kuvvetlend ir. Ben zelîlim beni azîz kıl. Ben Sana muhtacım, beni rızıklandır.” (Râmüzü’l-ehâdis)

“Ey Rabbim! Acizlikten , tembellikt en, korkaklıktan cimrilikte n, eli kolu dökülür derecede takatsızlıktan kasvetten, gafletten, zilletten, azlıktan, meskenette n Sana sığınırım. Fakirlikte n, küfürden, fısktan, şekavetten, nifaktan, yaptığını insanların duyması ve medh etmeleri için yapmaktan, riyâdan, Sana sığınırım. Sağırlıktan, dilsizlikt en, delilikten , cüzzamdan, abraslıktan ve kötü hastalıklardan Sana sığınırım.” (Benzeri hadisler Buhârî, Deavât, 39, vd.)

Resûlullah (s.a.v.) duâsında: “Ey Rabbim! Beni, iyilik ettiği zaman sevinen, kötülük ettiği zaman istiğfar edenlerden kıl.” (Camiu’s-Sağir.)

Peygamberi mizin ekseri duâları: “Ey kalbleri çekip çeviren Rabbim! Kalbimi dînin üzere sâbit kıl.” idi. (Tirmizî, Deavât, 85.)

Abdullah b. Abbas (r. anhümâ)’dan rivâyete göre Peygamber Efendimiz’in duâlarından birisi şu duâ idi: “Yâ Rabb! Kalbimi nurlandır, gözümü nurlandır, kulağımı nurlandır, sağımı nurlandır, solumu nurlandır, üstümü nurlandır, altımı nurlandır, önümü nurlandır, arkamı nurlandır ve beni nûr eyle. (Bir başka rivayette) Benim damarlarımı nurlandır, etimi nurlandır, kanımı nurlandır, saçımı nurlandır, yüzümü nurlandır.” ( Buhârî, Deavât, 9; Müslim, Müsâfirîn, 181 )

Amin Amin Amin
Allah razı olsun kardeşim emeğine gönlüne yüreğine sağlık Alalh bizleri affedip ellerimizi dergahından boş çevirmeyip gönül muradlarımızı dualarımızı kabul etsin hayırlısıyla inşallah.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun..

leyla-1

Altın Üye
selamün aleyküm kardeşim
çok değerli ve güzel bir paylaşım emeğine yüreğine sağlık
selam ve baki dualarımla
ALLAH a emanet ol...

Aleyküm Selam kardeşlerim Allah hepinizden razı olsun Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasınkendi kapısından başka kul kapısına kimselere muhtaç etmesin Rabbim.
Allah bu dünyada ve ahirette sevdiği razı olduğu kullar olmak cennetinden hepimize birer köşk nasip etsin Rabbim her iki dünyada umduklarımıza nail olmak duaları kabul olunan kullar olmak nasip etsin Rabbim kendi rızası için.
Allah hepimizin dualarını kabul etsin hayırlısıyla inşallah selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

leyla_serdar

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum, güzel bir paylasim, emeginize saglik.

mimozagül

Kayıtlı Kullanıcı
Leyla hanım s.a. acaba bu ayetlerin arapça yazılımları var mıydı? veya hangi surelerin hangi ayetleri oldugunu biliyor muydunuz? eger bilginiz varsa paylaşırsanız benim için makbule geçecek.Allah razı olsun.

leyla-1

Altın Üye
selamun aleykum, güzel bir paylasim, emeginize saglik.

Aleyküm Selam kardeşlerim Allah hepinizden razı olsun Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasınkendi kapısından başka kul kapısına kimselere muhtaç etmesin Rabbim.
Allah bu dünyada ve ahirette sevdiği razı olduğu kullar olmak cennetinden hepimize birer köşk nasip etsin Rabbim her iki dünyada umduklarımıza nail olmak duaları kabul olunan kullar olmak nasip etsin Rabbim kendi rızası için.
Allah hepimizin dualarını kabul etsin hayırlısıyla inşallah selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

leyla-1

Altın Üye
Leyla hanım s.a. acaba bu ayetlerin arapça yazılımları var mıydı? veya hangi surelerin hangi ayetleri oldugunu biliyor muydunuz? eger bilginiz varsa paylaşırsanız benim için makbule geçecek.Allah razı olsun.

Kardeşim elimde arapçası ve hangi süreler olduğu yok arapça okuyup tercüme edecek kadar biligi bir hoca değilim kardeşim bazı kaynaklarda alıntılarda detaylı oluyor fakat bu bilgilerin arapçası açıklamaları detaylı deği kardeşim maalesef:(

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt