yoksa halimiz harap cehennemden kaçmak lazım .neyse kafamız karışmadan sonuca ulaştık galiba.
ödüyoruz elbet çok acıda olsa bu dünyadada ödüyoruz günahlarımızın bedelini (kendim bizzat yaşıyorum).rabbim birdaha yolundan ayırmasın,günahlarımızı affetsin....
Ana suçumuz Ağaçtan yemek .yenen yenmiş maalesef ama o da murat olsa gerek.sonra af dilemeyi gene Allah öğretmiş ki af etsin. Büyük müjde bu affı seviyor inşallah büyük suç işlemezsek cennet açık.
hz ademin hemde huzurunda işlediği bir günahı affeden o rahmet
bizim için de sonuna kadar açık olacak inşallah...[/I]
bir kitapta okumuştum nefis suçlanırsa, suç nefse yüklenir .o da dünyada kaldığı için af oluşur.
Allaha soru sorabilseydik nasıl bir imtihan olurdu ki bu
Allaha soru sorabilmek demek bütün bu insanalrın imtihan sebeplerini yerle bir etmek demek olur
cevabını Allahın verdiği yerde biz niye cennete girelim ki?
neden neden neden yaradan niye bütün kadınları cezalandırsın ki havva annemizin suçuyüzünden? Yazık bize...
La ilahe illa ente subhaneke inni küntü minez zalimin...
O ceza aynı zamanda hikmettir insanlığa ceza çeken kadınlar ile cennet arasında çok küçük mesafe vardır. oda iffeti korumak ve namaz .o zaman kadın velide olur.cennet ehlide.
Ceza Secere ile ilgilidir ...dünya hayatının var olma nedenidir.merak yok zaten diliyen dilemiştir. Aslında kadınlara bir nevi iki cihan hediyesidir.Bir ismin tecellisini taşımadır.